Суп пюре з печериць “шампіньйонів” – 9 рецептів приготування з покроковими фото

307bd58f0734cd0098ee4ba4dcc9df3b

Суп пюре з печериць “шампіньйонів” – смачна, і дуже проста страва. Тим більше, що шампіньйони можна придбати в магазині протягом всього року. Суп-пюре можна готувати різними способами і доповнювати його сухариками, ароматними спеціями, насінням або свіжою зеленню. У статті ми зібрали дев’ять всіляких варіантів приготування супу-пюре з шампіньйонів.

Простий рецепт супу-пюре з шампіньйонів з картоплею

Легкий, але ситний суп з картоплі і шампіньйонів для вашого сімейного обіду. Він має дуже приємну бархатисту текстуру і спокусливий вершково-грибний аромат. Шампіньйони підійдуть будь-які: свіжі або заморожені.

Час готування: 50

Час приготування: 50 хв

Порцій – 4-5

Інгредієнти:

  • Картопля – 3-4 шт.
  • Шампіньйони – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Спеції для овочів – за смаком.
  • Вода – 2-2,5 л.
  • Вершки – 200 мл.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю і морквину очистіть і наріжте овочі дрібними кубиками. У каструлі з товстим дном на олії обсмажте цибулю протягом 2-3 хвилин, потім додайте моркву і продовжуйте готувати ще 2-3 хвилини.

36cc1873e47a974f52ca3e2427aaf80d

Крок 2. Картоплю очистіть і наріжте кубиками. Додайте картоплю в каструлю до цибулі і моркви, перемішайте і смажте все разом 2-3 хвилини.

9b763d1056586e27e5035a20e3f6b9a9

Крок 3. Після цього влийте воду і доведіть бульйон до кипіння. Посоліть, приправте і додайте лавровий лист, варіть суп на середньому вогні 15-20 хвилин, поки овочі не будуть готові.

4c9c399c7f688209ae9cfa02ba103eef

Крок 4. Шампіньйони очистіть і наріжте кубиками. Обсмажте гриби на сковороді до готовності протягом 7-10 хвилин. В кінці посоліть і приправте їх до смаку.

3be735a4ba14775e1de260fd4162ea8f

Крок 5. Коли овочі будуть готові, каструлю зніміть з плити і пюріруйте її вміст блендером.

75d6817d9e761c8cac389c4cc55ad3f0

Крок 6. Потім поверніть каструлю на вогонь, додайте смажені гриби, перемішайте.

38da040811ccf98f31c4c4ec4b8452e5

Крок 7. Далі влийте вершки, перемішайте і доведіть суп до кипіння. Після цього зніміть каструлю з вогню.

998267a0114cca6d673ce05af6a8d790

Крок 8. Подавайте суп-пюре в гарячому вигляді. Блюдо має ніжну кремову структуру і чудовий аромат.

4f249be9dc6803867487c94bfb03bdd0

Суп-пюре з шампіньйонів з плавленим сиром

З найпростіших інгредієнтів можна приготувати блюдо, від якого у вас буде зводити щоки від задоволення. Йтиметься про супі-пюре з шампіньйонами і плавленим сиром. Готується просто, але результатом ви залишитеся дуже задоволені.

Час готування: 50

Час приготування: 50 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Шампіньйони заморожені – 400 гр.
  • Сир плавлений – 3 ст.л.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очистіть і наріжте кубиками. Цибулю дуже дрібно наріжте.

7aecdbba0d4b90c1845907664795b3f6

Крок 2. Картоплю відваріть до готовності.

c34c44a56fb0376427543cb3feeb0f03

Крок 3. Цибулю обсмажте на олії до прозорості.

a49996da207e65d14afde2180758781f

Крок 4. До цибулі додайте заморожені шампіньйони, тушкуйте під кришкою, поки гриби не усмажаться наполовину. Потім зніміть кришку і смажте до готовності грибів.

0128b88f05dbc6c1b9e8563c38cb20b0

Крок 5. Змішайте варену картоплю і засмажування з шампіньйонів і цибулі, додайте трохи картопляного відвару. Потім подрібніть інгредієнти блендером. При необхідності додайте ще картопляного відвару, щоб отримати бажану консистенцію супу.

49ba92fbe0a4c1e822ef5c005b7d0d31

Крок 6. В отримане пюре додайте плавлений сир, перемішайте.

20f75ca4e944cbaa8a190db0ae3c67f7

Крок 7. Суп-пюре готовий, можна подавати до столу.

ca73610bfbd5a4bef25129ff3e8e12f3

Грибний суп-пюре з шампіньйонів в блендері

Ніжний, густий і ароматний суп-пюре легко можна приготувати з шампіньйонів. Для цього вам знадобиться трохи часу і простий кухонний блендер. Щоб отримати кремову текстуру, додайте в процесі приготування вершки.

Час готування: 50

Час приготування: 50 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 0,5 л.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – 3 гр.
  • Вершки – 300 мл.
  • Шампіньйони – 400 гр.
  • Картопля – 700 гр.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Зелень – для подачі.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очистіть, наріжте кубиками і відваріть в підсоленій воді.

a9353a6e7295ea4d804e63fd5c6d64c5

Крок 2. З картоплі злийте відвар і відставте його в сторону. Варену картоплю розімніть в пюре.

4d756fb7396fa0c4bbeda51eb111033d

Крок 3. Шампіньйони і ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Обсмажте інгредієнти на олії до готовності.

1604714904066fc1a3f7cbd47590c90f

Крок 4. Перекладіть обсмажені цибуля і гриби в чашу блендера і подрібніть їх до стану пюре.

ad98ddd01385a51bc471929f8bc89643

Крок 5. Потім змішайте картопляне і грибне пюре в каструлі. Занурте в масу блендер і не припиняючи збивати введіть тепле молоко, вершки і стільки картопляного відвару, щоб отримати бажану консистенцію. Потім поставте каструлю на вогонь, додайте сіль і мелений перець за смаком, доведіть суп до кипіння.

e29a61bfe033337178bea9a0abee4b46

Крок 6. Розлийте суп-пюре з шампіньйонів по тарілках, прикрасьте гілочками свіжої зелені і подавайте до обіду.

c82e0efbceb022412760e4b6868af0e2

Як зварити крем-суп з шампіньйонів без вершків?

Зазвичай крем-суп з шампіньйонів готують на основі вершків або молока. Ми пропонуємо зварити веганські варіант цього прекрасного супу. Навіть без вершків, це перша страва порадує вас своїм насиченим смаком і ароматом.

Час готування: 40

Час приготування: 40 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Вода – 800 мл.
  • Шампіньйони – 250 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі очистіть і помийте.

8273dac2f0b0c568fc545d8b3b6c66d0

Крок 2. Цибулю і моркву покладіть в каструлю, залийте холодною водою і поставте варитися. Готуйте овочевий бульйон на їх основі 20 хвилин.

3d960e6ddcfa308022ddc0808b41ccfd

Крок 3. Вийміть цибулю і моркву з готового бульйону, вони більше не знадобляться.

05afd146e82187483598de458942735d

Крок 4. Після цього в бульйон викладіть нарізані шампіньйони і картопля. Продовжуйте варити суп 20 хвилин.

e1c0c2082ebbcea63eb3d521ed9819ef

Крок 5. Відлийте трохи бульйону, варену картоплю і шампіньйони подрібніть блендером до однорідного стану. При необхідності долийте овочевий бульйон, посоліть і приправте крем-суп за смаком.

bc8270fab7c4aa190de1346718a420c2

Крок 6. Ніжний крем-суп з шампіньйонів готовий, його можна прикрасити свіжою зеленню.

385631de66cc7e8da630b99b497f6dd9

Дуже смачний суп-пюре з шампіньйонів на курячому бульйоні

Ніхто не може встояти перед ніжною текстурою супу-пюре з шампіньйонів. Вегетаріанці готують такі супи на воді, а м’ясоїди воліють м’ясні бульйони. Найкраще для грибного супу-пюре підходить легкий курячий бульйон.

Час готування: 50

Час приготування: 50 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Бульйон курячий – 1,3 л.
  • Окіст курячий – 1 шт.
  • Бекон копчений – 60 гр.
  • Паніровка зі спеціями – 1,5 ст.л.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Шампіньйони – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль морська – за смаком.
  • Паприка копчена – 0,5 ч.л.
  • Масло гірчичне – 3 ст.л.
  • Горіх мускатний – 1 щіпка.
  • Зелень – за смаком.
  • Вершки – для подачі.
  • Чорний мелений перець – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку зваріть бульйон з курячого окосту. При бажанні, при варінні курки, можна додати спеції за смаком. М’ясо витягніть, бульйон процідити.

3103220c6b3c7dc9c51ccbada4205334

Крок 2. Картоплю очистіть, наріжте кубиками і викладіть його в бульйон. Поставте каструлю на вогонь і варіть картоплю до готовності.

fec8415d7d50b01cc6e3ab8a99f47882

Крок 3. На гірчичному маслі обсмажте кубики бекону і ріпчастої цибулі.

55c09ca41d6f6b4db977420bf3fdc946

Крок 4. На сковороду додайте нарізані шампіньйони, продовжуйте смажити 7-10 хвилин.

483e54425dd14f015fa34ba4cc497f6d

Крок 5. Коли куряче м’ясо охолоне, розберіть його на волокна і викладіть на сковороду. Посипте м’ясо паприкою і паніруванням і обсмажте до рум’яного кольору.

9b05ed548ca4c938cdc8725064c4c40d

Крок 6. У бульйон, до готової картоплі, викладіть засмажування з бекону, цибулі і шампіньйонів, пюруйте вміст каструлі блендером. Потім додайте в суп мускатний горіх, паприку, сіль і мелений перець.

c1cab5ab2116b0543b06d3d9080604dc

Крок 7. Суп-пюре готовий. Розлийте блюдо по тарілках, додайте зелень, смажену курку і вершки за смаком.

4ceb52f89ea99a6dbebc79033b89f230

Ніжний крем-суп з шампіньйонів з молоком

Домогтися однорідної кремової текстури грибного супу-пюре можна не тільки за допомогою додавання вершків. Відмінно для цього підходить молоко, до того ж готовий суп буде не таким калорійним. Грибний крем-суп можна подавати з сухариками або грінками.

Час готування: 40

Час приготування: 40 хв

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Шампіньйони – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Молоко – 1 л.
  • Олія соняшникова – 100 мл.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир пармезан – для подачі.
  • Хліб білий – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування супу.

685c1b7b3c0f6a1be5816c36e62d3f4c

Крок 2. Цибулю і часник очистіть від лушпиння і наріжте.

6a141f69c06ddfd708481acc0eaa9b2b

Крок 3. Шампіньйони промийте проточною водою і наріжте часточками.

a988f0ea242d051cfad4c2d9661bf1d1

Крок 4. На розігріту сковороду викладіть вершкове масло і влийте олію. На суміші масел обсмажте шампіньйони.

195753655e042c4b3fa5d62a178a16e7

Крок 5. Потім на суміші масел обсмажте ріпчасту цибулю і часник до м’якості.

dc6e2f178468c6b60d71c3cbc1e06b03

Крок 6. Перекладіть гриби, цибулю і часник в каструлю.

abf23bfa23584e1cfa15d97dce62c00a

Крок 7. Далі влийте в каструлю частина молока, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

bf66fd2f34c34d4373a3f9533e2ca2cc

Крок 8. Потім влийте, молоко що залишилося і продовжуйте варити суп.

4f8421c1e7b22399e6deece6d00ea7fe

Крок 9. Після цього вимкніть вогонь і пюріруйте вміст каструлі блендером. Суп-пюре посоліть і приправте до смаку.

8d65ad5b015e23f37aa6affb5d6da3a1

Крок 10. Суп-пюре подавайте в гарячому вигляді з грінками з білого хліба і тертим пармезаном.

d8ebdfdcd76b9f57506fae0563f76056

Як приготувати суп-пюре з шампіньйонів в мультиварці?

Смачне, насичене і корисне блюдо з шампіньйонів наповнить своїм ароматом кухню і розігріє ваш апетит. Грибний суп-пюре можна готувати різними способами, в тому числі відмінно для цього підходить мультиварка.

Час готування: 40

Час приготування: 40 хв

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Шампіньйони – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Гриби білі сушені – 30 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Молоко – 1 л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сир – 75 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відзначте всі необхідні продукти для супу-пюре.

29e1a64156bfe0c939a121859f4eec7e

Крок 2. Сушені гриби замочіть в гарячій воді на 10 хвилин. Далі відкиньте їх на друшляк, настій збережіть. Гриби наріжте часточками, морква, цибуля і шампіньйони – кубиками.

4d792c7162948e98524af9de8875068c

Крок 3. Увімкніть мультиварку, активуйте режим «Мій рецепт plus ( мультіповар )», встановіть температуру в 160 градусів. У чашу мультиварки влийте олію, викладіть цибулю і моркву, смажте 5 хвилин. Потім додайте шампіньйони, готуйте ще 5 хвилин. Після цього викладіть білі гриби і смажте ще 5 хвилин.

5c6d394a7bddd785ee038fa22a9f685e

Крок 4. Молоко розбавте 2 склянками води і влийте в чашу, також додайте грибний настій. Доведіть суп до кипіння і тушкуйте його 5 хвилин. Додайте сіль і мелений перець за смаком.

90450ae5c727434e33ce1b2684fa58e3

Крок 5. Суп трохи остудити і подрібніть блендером. Підігрійте суп-пюре і безпосередньо перед подачею додайте тертий сир.

eb848c1f5e9634410a046423bfee2782

Крок 6. Суп-пюре виходить дуже смачним і ніжним.

d6421ec7161fb57abed3ae8343693f69

ПП дієтичний крем-суп з шампіньйонів

Грибний суп-пюре з шампіньйонів, зварений на основі овочевого бульйону або воді, виходить дуже смачним, проте низькокалорійним. Його сміливо можна включати в дієтичне меню. Причому шампіньйони багаті білком, тому блюдо здатне наситити і вгамувати голод.

Час готування: 50

Час приготування: 50 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 4-5 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Шампіньйони – 200 гр.
  • Корінь селери – 40-50 гр.
  • Корінь петрушки – 30-40 гр.
  • Корінь пастернаку – 30-40 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 1,5 л.
  • Масло пісне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очистіть і наріжте кубиками.

401d303d714c6a4f99aaad9fc87a8ad5

Крок 2. Коренеплоди наріжте тонкою соломкою.

33c0be10b96fb3c88de8aec3d689daa9

Крок 3. Моркву очистіть і наріжте невеликими брусками. Цибулю наріжте дрібними кубиками.

c609e01f38eef16575a7e4efc021dc6a

Крок 4. Картоплю викладіть в каструлю, влийте воду і поставте на вогонь. Коли картопля стане м’якою, додайте подрібнені коренеплоди.

77bedebb1ff0b2abd8470782468d08c7

Крок 5. На пісному маслі обсмажте цибулю і моркву до золотистого кольору. Потім засмажування викладіть до картоплі в каструлю і варіть все разом.

9a496745bbe1d6424a7260620a160f03

Крок 6. Окремо обсмажте шампіньйони.

64bb3ba8862d9ce5279595dbba5004a2

Крок 7. Коли картопля буде готова, пюріруйте вміст каструлі блендером.

0b80cf227c330e619864c6688fcea9d5

Крок 8. Знову поставте каструлю на вогонь, додайте шампіньйони, сіль і спеції за смаком.

c13b731e27ac41871dc3b1ee52263bd1

Крок 9. Суп-пюре з шампіньйонів подавайте в гарячому вигляді, прикрасивши гілочками свіжої зелені.

cfe5df25e13096583a2ee3dc923d28b4

Простий і смачний рецепт супу-пюре з шампіньйонів і гарбуза

Багато хто любить осінь за достаток овочів і грибів. У цьому супі гармонійно поєднуються ароматні гриби і солодка гарбуз. Суп-пюре виходить яскравим, смачним і дуже корисним за своїми властивостями.

Час готування: 45

Час приготування: 45 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Шампіньйони – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Гарбуз – 700 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Оливкова олія – для смаження.
  • Петрушка – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очистіть, наріжте великими кубиками і поставте варитися. Цибулю і моркву крупно наріжте, обсмажте на оливковій олії до м’якості.

56101cb501d78d286a1c655c5775ff5e

Крок 2. Шампіньйони помийте під проточною водою, просушіть і наріжте часточками.

b6cbdb58c576b18f07ef23c03865969d

Крок 3. Коли вода в каструлі закипить, відправте до картоплі гарбуз.

fd0f6f85194db3c23525e5739760c280

Крок 4. Засмажку з цибулі і моркви також викладіть в каструлю і продовжуйте варити.

447f2f62d4a4dda6b7b42ae3b99240b0

Крок 5. Коли картопля буде майже готова, додайте шампіньйони, посоліть і приправте бульйон.

fb2fa2228b5b77f7a3ff40f0b4bf011c

Крок 6. Коли гарбуз стане м’яким і картопля буде готова, пюріруйте вміст каструлі блендером.

85aad60991e3772afd95035b9468aa7e

Крок 7. Суп-пюре з гарбуза і шампіньйонів готовий. Подавайте його до столу відразу після приготування, прикрасивши зеленню.

b4efcc323109b31c107d8dc0efed107f

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал