Як приготувати зефір – 9 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати зефір - 9 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото
Як приготувати зефір?

Зефір – це чудове повітряне частування, яке з легкістю можна приготувати в домашніх умовах. У добірці зібрані популярні рецепти, які обов’язково знадобляться, якщо ви любите такі вироби. Багато хто вважає, що ласощі простіше купити, ніж приготувати. Але якщо ви любите пробувати домашні десерти, ця добірка стане безоцінною знахідкою.

Зефір з яблучного пюре в домашніх умовах

Зефір з яблучного пюре в домашніх умовах – солодкість, яку готують різними способами. В даному рецепті використовуємо агар-агар. Не варто боятися, що щось піде не так. У покрокової інструкції докладно описаний процес. Ніжний зефір володіє неймовірним смаком. При бажанні використовуємо ароматизатори і барвники, щоб зробити зефір яскравіше.

Час готування – 24 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Лимонна кислота – щіпка.
  • Цукрова пудра – за бажанням.

сироп:

  • Вода – 100 мл.
  • Агар-агар – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яблучне пюре – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску виливаємо 70 грамів білка. Висипаємо лимонку і цукор. За допомогою міксера збиваємо компоненти до повітряної щільної консистенції.

9e471407ad22d69b73ee7df717f0f535

Крок 2. У сотейник вивантажуємо 200 грамів яблучного пюре, висипаємо агар-агар і наливаємо 100 мілілітрів води. Розмістивши на плиті, доводимо до перших бульбашок і насипаємо цукор. Заварюємо до 120 ° З або до того моменту, коли маса почне відставати від стінок.

6477ebdd26e905ab94193816f87f0072

Крок 3. До збитих білків потроху додаємо яблучний сироп. Не перестаючи працювати міксером, доводимо до щільної консистенції. Маса виросте вдвічі.

1110aef89e6487228f3fdbdf3d93b671

Крок 4. Збитими компонентами наповнюємо кондитерський мішок з бажаною насадкою. Деко або плоский піддон застилаємо пергаментним папером і відсаджуємо вироби бажаного розміру. Даємо застигнути протягом 12 годин. Я залишаю на ніч.

cbebeec2f79a7a7b11becef13948b821

Крок 5. Підсохлий зефір з’єднуємо один з одним або залишаємо так. Зефір за бажанням присипаємо цукровою пудрою, використовуючи дрібне ситечко і даємо постояти ще 12 годин.

29f7e0a39837b651c9c6b9b8e9883f7c

Крок 6. Підсохлий зефір подаємо до чаю. Зберігаємо десерт в скляній банці з щільною кришкою, застеливши ємність пергаментом. Смачного!

0823d9198be177845ab179c4576a420c

ПП зефір без цукру

ПП зефір без цукру не відіб’ється на фігурі. Солодкий виріб готується досить просто, якщо чітко слідувати інструкції. Спробувавши корисний зефір хоча б один раз, ви відмовитеся від виробів з цукром назавжди. Правильні солодощі дозволять зберегти своє тіло в формі.

Час готування – 4 ч. 50 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт./Il Mix Light – 14 гр.
  • Ягідне / фруктове пюре – 250 гр.

сироп:

  • Вода – 250 мл.
  • Агар-агар силою 900 – 14 гр.
  • Ізомальт – 40 гр.
  • Ерітріт – 120 гр.
  • Prebiosweet – 25 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо яблука і добре їх промиваємо.

f07f784fcdf23d90652f8538c5d9d53c

Крок 2. Розділивши фрукти навпіл, виймаємо насіннєві коробки.

Крок 3. Розігріваємо духовку до 180 ° С. Кладемо половинки яблука зрізом вниз в скляну форму.

95cbcb87728fb6406a55f944d1eb6e2c

Крок 4. Помістивши форму з яблуками в гарячу духовку, запікаємо до м’якого стану. Фрукти випустять сік.

Крок 5. Остудивши половинки, вискоблюємо яблучну м’якоть і перекладаємо в стакан блендера.

bf3709fbfbe0f69173b8f600a0b784c3

Крок 6. Пробиваємо м’якоть заглибним блендером.

Крок 7. Беремо ягоди. У мене заморожені.

48c3d8e9d00dbcdd82cd362ceaaeb820

Крок 8. Розморозивши ягоди, подрібнюємо занурювальним приладом.

Крок 9. При бажанні протираємо ягідне пюре через дрібне сито. Робити це необов’язково.

b1bdc9f8928d5c3c4a3cc0fa813a42a3

Крок 10. У товстостінній каструлі об’єднуємо ягідне і яблучне пюре. При використанні суміші Il Mix Light пюре зварювати не потрібно.

Крок 11. При відсутності суміші заварюємо пюре на невеликій температурі 10 хвилин.

0f58f0a20484e0b7813c6a4cb93a639a

Крок 12. Маса значно загусне і при піднятті буде спадати, а не стікати.

Крок 13. Після уваріння вийде 250 грамів пюре. Перекладаємо його в високу ємність.

d0f0c9490b885180b49718d32877f9e3

Крок 14. У каструлю з товстим дном висипаємо 14 грамів агар-агара, 120 грамів еритриту і 25 грамів Prebiosweet. Вводимо ізомальт. Його можна знайти в кондитерських крамницях.

Крок 15. Виливаємо 250 грамів води.

d03539f83dceb8626e53089df0bdd26b

Крок 16. Розмішавши, даємо постояти 10 хвилин.

Крок 17. Сироп розміщуємо на середньому вогні. У яскраве пюре додаємо білок. За допомогою міксера збиваємо на максимальних оборотах.

936e6b04dbbab268d24f2459cad6b8f9

Крок 18. Вміст миски стане світліше.

Крок 19. При подальшому збиванні маса стане повітряною і ще більше посветлеет.

7b60286a1853c509b126ddfdcf0c90a9

Крок 20. Не забуваємо помішувати сироп. Він повинен закипіти. Довівши до кипіння, знімаємо з вогню. Температура сиропу повинна бути 100-103 ° С.

Крок 21. Поступово виливаємо сироп до збитої маси, продовжуючи збивати.

ee20583eb8d79a7747973977896780b8

Крок 22. Збиваємо 2 хвилини, періодично прибираючи масу зі стінок.

Крок 23. Довго збивати не потрібно. При охолодженні, зефірна маса швидко стабілізується.

6ce47dd67bd79027385df5e388863c62

Крок 24. Встановлюємо насадку на кондитерський мішок і швидко його наповнюємо зефірної масою.

Крок 25. Деко заздалегідь застилаємо силіконізованої папером для випічки. Формуємо зефір однієї величини.

a3f4b0cee53bd78fc9e64ec484e75024

Крок 26. Ми залишаємо виріб застигати на 4 години. Склеюємо між собою по 2 штучки.

Крок 27. Кладемо солодощі на красиву тарілку.

38fbb274d48e70c29a1c5a558d48f000

Крок 28. Ніжний зефір готовий.

Крок 29. Яскравий зефір подаємо до чаю. Смачного!

c4c98a50feb5382a0731a8ed20a64725

Як приготувати зефір з пектином

Як приготувати зефір з пектином – питання, яке хвилювало мене, поки я не знайшла цей рецепт. Процес нічим не обтяжить, а результат приємно порадує. Сьогодні з великим задоволенням хочу поділитися рецептурою, перевіреної не раз на власному досвіді. Зефір виходить надзвичайно апетитним і нічим не відрізняється від магазинного.

Час готування – 24 ч. 00 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Вода – 150 гр.
  • Лимонна кислота – 3 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Пектин яблучний – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 550 гр.
  • Яблучне пюре – 200 гр.
  • Цукрова пудра – для посипання.

Процес приготування:

Крок 1. Пектин насипаємо в чашу, додаємо 50 грамів цукрового піску і 200 грамів яблучного пюре. Грунтовно змішавши, даємо постояти 1 годину. Пюре готуємо самостійно з кислих сортів або використовуємо готове без цукру в складі.

6dac57aa8170c55012524d544efbcbff

Крок 2. В отриману масу додаємо яєчний білок і 100 грамів цукрового піску. Здобрюємо ваніліном. Скориставшись міксером, збиваємо на максимальних оборотах. Вийде щільна побіліла консистенція.

d690f9a148846341f5cf6b47349b7497

Крок 3. Що залишився цукор насипаємо в сотейник з товстим дном і вливаємо 150 грамів води. Розмішуючи, варимо сироп. Температура повинна досягти 120 ° С. Продовжуючи збивати щільну масу, виливаємо цівкою сироп в білково-яблучну масу. Лимонку розводимо в 2-х столових ложках гарячої води. Виливаємо в масу і збиваємо 5 хвилин.

b4d264164daf934b2e6a890078c1ec66

Крок 4. Поки збивається маса, застеляємо плоску поверхню пергаментом. Краще взяти силіконізовану. Зефірною масою наповнюємо кондитерський мішок з насадкою. Формуємо зефір однієї величини і залишаємо сушитися на 12-16 годин.

8124d490592c6c6c89bfd6b80197b3e9

Крок 5. Висохлий зефір з’єднуємо між собою і обвалюємо в цукровій пудрі. Ми залишаємо стабілізуватися на 8 годин.

bfeb5c402250aeecad9e767b2d468c2e

Крок 6. Зефір подаємо з улюбленими напоями.

e2c70f91d07f9b1974977b5fa23b4028

Крок 7. Вироби виходять ніжними і дуже смачними. Смачного!

14a34f48e6069a92f320045a81b3c758

Зефір з чорної смородини

Виглядає чудово. Повітряне ласощі, приготоване власними руками, можна піднести в подарунок. Жоден ласун не відмовиться від солодкого презенту. Готується зефір простіше, ніж здається. Головне слідувати інструкції.

Час готування – 24 ч. 00 хв.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Чорна смородина – 600-800 гр.
  • Вода – 150 мл.
  • Агар-агар – 8 гр.
  • Чорна смородина – 600 гр.
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти за списком, міксер, пергамент або силіконовий килимок, кондитерські мішки і насадки. Ягоди перебираємо і миємо, перебиваємо їх в чаші блендера, пропускаємо масу через сито, а потім ягідне пюре відвалюємо до густого стану, приблизно 10 хвилин після закипання. У гаряче пюре кладемо 200 грамів цукрового піску. Перемішавши до розчинення кристаликів, знімаємо з вогню і остуджуємо.

Крок 2. У сотейник кладемо агар-агар і заливаємо водою. Прокип’ятив 1 хвилину при постійному помішуванні, засипаємо залишився цукор. Остигле ягідне пюре перекладаємо в ємність міксера.

c534cbbf1b56315afbe923bd7ba6f78c

Крок 3. Розмішуючи сироп, доводимо до кипіння. Коли цукрові кристалики розчиняться, перестаємо перемішувати.

Крок 4. Вимірюємо температуру кухонним термометром. Варимо сироп до 110 ° С.

fe9b757c7aac2a21d22c0ceb8a9028de

Крок 5. Коли сироп закипить, в смородинове пюре додаємо білок. Починаємо збивати на мінімальній швидкості. Маса поступово почне збільшуватися і світлішати.

Крок 6. Коли температура сиропу наблизиться до 110 ° С, збільшуємо швидкість. Тим самим маса ще більше посвітлішає і стане більш повітряною.

9c9f7c0bb6715f915938ee27b60cf19b

Крок 7. Не перестаючи збивати, заливаємо потроху гарячий сироп в збивається смородинове пюре. Збиваємо масу 7 хвилин. Зефірна заготівля збільшиться в кілька разів.

Крок 8. Маса стане значно щільніше. Швидко перекладаємо її в кондитерський мішок з встановленою насадкою.

b73524acb7899f4b70143d7776bed662

Крок 9. На застелений папером деко відсаджуємо десерт одного розміру. Ми залишаємо зефір на 16-24 години для стабілізації. Зефір стане пружним, але буде злегка прилипати.

Крок 10. Цукрову пудру змішуємо з крохмалем. Половинки зефіру з’єднуємо між собою. Присипаємо підготовленою сумішшю.

0339445f66f41b1975b75d39b99d00f5

Крок 11. Готовий зефір розкладаємо на рівну поверхню і даємо просохнути 3-4 години.

Крок 12. Солодощі кладемо на красиву тарілку.

c4e56e070796e2047ac025e902c5aac9

Крок 13. Ось така виходить повітряна текстура.

Крок 14. Зберігаємо зефір в закритій коробці в кухонній шафці. Смачного!

1e40520216e5a9d3845814b7c947bd87

Домашній зефір з агар-агаром

Домашній зефір з агар-агаром готується просто. Солодощі виходять ніжними і повітряними. Ласощі, приготовані власними руками, в рази апетитніше покупних аналогів. Для реалізації рецепта будуть потрібні доступні інгредієнти. Агар-агар можна придбати в кондитерських крамницях.

Час готування – 7 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яблука – 300 гр.

сироп:

  • Вода – 75 мл.
  • Агар-агар – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Цукрова пудра – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

94d6c1dac137e948ce17446427325a60

Крок 2. Кисло-солодкі яблука промиваємо і очищаємо від шкірки і насіннєвий коробки. Нарізаємо скибочками. Закидаємо в каструлю з товстим дном. Наливаємо на денце трохи води. Проварюємо до розм’якшення.

f54917329b7149b4ceda26087d8de76d

Крок 3. Готові яблука перебиваємо занурювальним агрегатом.

e05bc6722fab3176fecce0d72dd5a2b9

Крок 4. Відмірявши 125 грамів яблучного пюре, перекладаємо в товстостінну каструлю. Висипаємо цукор. Розмішавши, поміщаємо на плиту. Проварюємо до розчинення цукру. Остудивши до кімнатної температури, поміщаємо на 20 хвилин в холод.

21bf4e3c3fc10a5c7ca18c04211cee99

Крок 5. Остигле яблучне пюре поміщаємо в глибоку ємність і додаємо холодний білок. Збиваємо на мінімальній швидкості. А потім збільшуємо обороти.

35f029ce07dc5b9e5502fe27bf69b3fe

Крок 6. Збиваємо масу до щільної консистенції.

cdb8b847fe210ec1b7b450edffb20728

Крок 7. У чисту каструлю висипаємо цукор і агар-агар. Додаємо воду. Розмістивши на плиті, активно розмішуємо і чекаємо закипання.

43de573a04a2b37cca37386cdfc72c9e

Крок 8. Проварюємо 5 хвилин. Коли з лопатки почне повільно стікати маса, сироп готовий.

3372fc5884f627f9e013d5c75f44c8d8

Крок 9. Готовий сироп виливаємо до збивається яблучної маси тонкою цівкою.

faea2520622bc2fbe199b6e30f7b6df1

Крок 10. Збита маса виходить досить щільною.

8b8264939e1c35b3008140d44098a821

Крок 11. У кондитерський мішок встановлюємо насадку “ зірочка ” і наповнюємо його зефірної масою.

bc1705a1586882805a35dda98d1d3536

Крок 12. Робочу поверхню застилаємо антипригарним пергаментом. Висаджуємо зефір на невеликій відстані один від одного. Ми залишаємо стабілізуватися на 6 годин.

52dac3d9d20d7257f73777e6e4592cae

Крок 13. Готовий зефір посипаємо цукровою пудрою. Половинки зефіру склеюємо і повторно присипаємо пудрою.

b4843a28eac134339a1fe698dbef52c4

Крок 14. Подаємо солодощі до чаю. Смачного!

82211b2b298223183d5443872fc52694

Зефір з желатином в домашніх умовах

Зефір з желатином в домашніх умовах зможе приготувати кожен. Домашнє ласощі стане улюбленим частуванням. Для приготування зефіру знадобляться доступні компоненти, які є в будь-якому магазині. Захоплюючий процес займає небагато часу.

Час готування – 24 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Желатин – 25 гр.
  • Вода – 80 мл.
  • Яблука – 3-4 шт.
  • Барвник – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

c4b1ceeda455a39e9df7ced695dfc877

Крок 2. Желатин відправляємо в посуд і заливаємо водою. Розмішавши, даємо маси набрякнути.

7fe12535d4a3be2a993b719f539f9366

Крок 3. Ополоснувши яблука, розрізаємо і виймаємо насіннєві коробочки. Яблука ріжемо четвертинками.

89862a56c6f3a32e2b9ca546a88b5dcd

Крок 4. Розкладаємо яблука на деко, застелений пергаментом. Запікаємо 15 хвилин при 180 ° С.

4b2e4fd8316008b713e11d00b463933a

Крок 5. Видаливши шкірку, перетворюємо яблука в пюре, перетерши через сито. Має вийти 200 грамів яблучного пюре.

b5692e3cd09a62568bfc90e61aac19b4

Крок 6. У остиглу масу додаємо цукор і збиваємо міксером, поки цукрові кристалики не розчиняться. Не зупиняючись, виливаємо половину яєчного білка. Вміст буде густішати і світлішати. Продовжуючи збивати, через 7 хвилин додаємо решту білок.

ab8015033f49490e8f8780649fec5fa0

Крок 7. Збиваємо до повітряного кремового стану. За своїм бажанням додаємо барвник. Набухлий желатин розпускаємо на водяній бані або імпульсами підігріваємо в мікрохвильовці. Розтанув желатин поступово додаємо у збиту масу і збиваємо 3 хвилини.

81a4b802303347393f11bcf5d1e577fa

Крок 8. Кулінарний мішок з насадкою заповнюємо зефірною масою і висаджуємо на застелену пергаментом поверхню. Ми залишаємо для стабілізації на добу.

49fdc4e109e03a7d36b555613a4c3116

Крок 9. Через час посипаємо вироби цукровою пудрою і склеюємо зефір. Вторинно обвалюємо в цукровій пудрі.

82b89cc2419e283405c6476db6270afc

Крок 10. Зберігаємо зефір в щільно закритій банку або коробці. Подаємо ласощі до чаю. Смачного!

60269e1afb7c951b5803927f08462892

Малиновий зефір

Малиновий зефір виходить яскравим і дуже смачним. Ласощі підходить для дитячих свят або звичайних чаювань. Ароматне частування – відмінний подарунок для любителів солодкого. Домашній зефір готується нескладно і володіє неймовірним насиченим смаком.

Час готування – 11 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр. + 1 ст.л.
  • Малина заморожена – 300 гр.
  • Пектин – 1 ч.л.
  • Цукрова пудра – для декору.

сироп:

  • Вода – 75 мл.
  • Агар-агар силою 900 одиниць – 8 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожуємо малину, склавши в сотейник і трохи підігрів.

beefbb2af44e78440efdd4836c21b196

Крок 2. Пробиваємо малину до однорідності заглибним блендером.

Крок 3. Ягідне пюре через дрібне сито, щоб позбутися від кісточок.

47d065638817a647984ff904f642470d

Крок 4. Перекладаємо малинове пюре в сотейник з товстим дном. Висипаємо пектин і ложку цукрового піску. Розмішавши, поміщаємо на плиту і варимо 3 хвилини. Після чого прибираємо з вогню і остуджуємо на столі. Потім охолоджуємо в холодильнику 2 години.

Крок 5. Готуємо папір для випічки, кондитерські мішки і насадки.

106ed9afe2e7794040928647f8e57ec1

Крок 6. У високу чашку кладемо 130 грамів охолодженого ягідного пюре. Засипаємо цукор і додаємо яєчний білок.

Крок 7. В окремому сотейнику змішуємо цукор і агар-агар.

0be6f0a2400703426c931ce344de560d

Крок 8. Ягідне пюре збиваємо в повітряну щільну масу.

Крок 9. Цукор і агар-агар заливаємо водою і розміщуємо на плиті.

2e9c5312fdaa3483cae2c081efd874a0

Крок 10. Довівши компоненти до повного розчинення і закипання, проварюємо 4 хвилини при постійному помішуванні.

Крок 11. Коли сироп буде безперервно стікати з лопатки, прибираємо його з плити. Продовжуючи збивати ягідну масу, безперервно вливаємо до неї гарячий сироп. Сироп не повинен потрапляти на віночки.

04ad64c6e181e7087d09c6270c7e2946

Крок 12. Масу збиваємо ще 2 хвилини і оперативно наповнюємо нею кулінарний мішок з насадкою. На застеленій папером поверхні формуємо зефір на відстані один від одного, щоб вироби не стикалися між собою.

Крок 13. Стабілізуємо зефір 8 годин. Часу може знадобиться і більше, в залежності від вологості в приміщенні.

a7287bcfa71cf3407a2d432b8c8a9344

Крок 14. Через час розрізаємо зефір, щоб подивитися чи добре він просушився.

Крок 15. Готовий зефір при натисканні буде м’яким.

029b6e31c1a9bcc0ccc27e0855ca9f1a

Крок 16. Після стабілізації зефір з’єднуємо, склеївши дві половинки між собою і посипаємо цукровою пудрою.

Крок 17. Подаємо гарне ласощі до чаю або даруємо на свята. Смачного!

0336f32bb539bccfe4f67352ef5a543f

Домашній зефір без яєць

Домашній зефір без яєць виходить повітряним і легким як хмарка. Ніжне ласощі дуже подобається дітям. Приготування десерту можна назвати елементарним. Навіть новачки зможуть втілити чудовий рецепт в життя. Пробуйте із задоволенням, це неймовірно апетитно!

Час готування – 25 ч. 00 хв.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Желатин – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч.л.
  • Вода – 100 мл.
  • Сода харчова – на кінчику чайної ложки.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо столову ложку желатину і відправляємо в піалу. Заливаємо 25 мілілітрів води. Розмішавши, відставляємо в сторону на 20 хвилин для набухання.

b155d4e231218dc612fe3748964b17f3

Крок 2. У товстостінну каструлю засипаємо цукор і виливаємо воду, що залишилася. Розміщуємо на маленькому вогні на 7 хвилин. При перемішуванні варимо до розчинення кристаликів.

0ae0fc1a23f22bdf9065abf3403f8133

Крок 3. У ємність комбайна заливаємо гарячий сироп і відправляємо набряклий желатин. Закривши кришкою, збиваємо 10 хвилин до побілілого стану.

a77887b88c1432997afa0e82f85c22a4

Крок 4. Висипаємо лимонку.

8e20496a69055e2939db046fbb5d9942

Крок 5. Здобрюємо ванільним цукром.

02a54d5571171c00ddeb370e34840daa

Крок 6. Всипаємо питну соду.

215b3ae2e2e4baf9dca2deb0e326eeb2

Крок 7. При бажанні додаємо барвник або ароматизатор. Продовжуємо збивати до густого білого стану. Маса повинна бути в’язкою.

16d61607ab7986a165944e3cf7752dbe

Крок 8. Даємо маси охолонути 20 хвилин. Наповнюємо зефірною масою кондитерський мішок з насадкою. Формуємо зефір на затягнутій харчовою плівкою поверхні. Поміщаємо зефір на 24 години в холод.

8123217ed15e1e6669ffa66a6ad4a56d

Крок 9. Готовий зефір з’єднуємо між собою або залишаємо так.

01141565b1e1abad6c00927427a36e45

Крок 10. Зефір подаємо до улюблених напоїв. Зберігаємо солодощі в холодильнику. Смачного!

ce202e94ef478a5ddb126ff4c849a9d4

Полуничний зефір

Полуничний зефір зведе з розуму своїм ароматом і бездоганним смаком. Приготувавши десерт в домашніх умовах, магазинний зефір для вас буде зовсім актуальний. Приготування зефіру дуже цікавий процес, до якого можна залучити своїх дітей. З рецептом впораються навіть новачки.

Час готування – 12 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 650 гр.
  • Полуниця – 400 гр.
  • Вода – 160 мл.
  • Агар-агар – 9 гр.
  • Цукрова пудра – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Агар-агар заливаємо водою і даємо постояти. Полуницю перебираємо і добре промиваємо. Прибираємо хвостики і просушуємо.

Крок 2. Ягоди пробиваємо блендером і перетираємо через дрібне сито. Знадобиться 300 грамів ягідного пюре.

1932e6063c7e0636063a7ed3e9a55d6c

Крок 3. Нагріваємо пюре в мікрохвильовій печі і додаємо цукор (200 грамів). Розмішуємо, поки крупинки не розійдуться.

Крок 4. Остигле полуничне пюре переливаємо в ємність міксера. Вливаємо половину яєчного білка.

fd93c4cafdb80b69a6cd6ef0dd44a527

Крок 5. Замочений агар-агар виливаємо в товстостінний посуд і розміщуємо на плиті. Закип’ятив, додаємо 450 грамів цукрового піску. Розмішавши, проварюємо до розчинення на помірній температурі.

Крок 6. Збиваємо на максимальній швидкості ягідне пюре, поки маса не стане світлішати. Виливаємо залишився білок і збиваємо ще кілька хвилин.

aa726efec65f019ef66fd68c826472f3

Крок 7. Сироп варимо, поки його температура не досягне 110 ° С. Готовий сироп буде стікати з лопатки тонкою ниткою. Прибираємо його з плити.

Крок 8. Ягідно-білкова суміш збільшиться в кілька разів і стане дуже світлою. Не перестаючи збивати, безперервно по стінці вливаємо сироп, щоб він не перетворився в карамель.

887dcd51916bc6eddae73e3f45f3f1fc

Крок 9. Збиваємо масу на високій швидкості до повітряної густої консистенції.

Крок 10. Зефірною масою наповнюємо кулінарний мішок і відсаджуємо вироби на деко, застелений харчовою плівкою або пергаментом.

d540335e3c30229f5748f1275b93bb00

Крок 11. Дотримуємося розмірність половинок.

Крок 12. Стабілізуємо протягом ночі в провітрюваному приміщенні. Потім посипаємо зефір цукровою пудрою.

5fd5bbd761ba176f97bea4d676809d15

Крок 13. Склеюємо половинки.

Крок 14. При бажанні вироби повторно обвалюємо в цукровій пудрі і викладаємо в вазу.

dc2bd5dc1aa2a9d7f9f5dc9903d6ff7a

Крок 15. Зефір виходить ніжним і при натисканні “ дружить ”.

Крок 16. Текстура зефіру в розрізі виходить пористої.

97325f983e7c9ede7652d93065e30dd9

Крок 17. Від повітряного частування складно відмовитись.

Крок 18. Ще через добу зефір стане сухішим. Зберігаємо частування в закритому контейнері при кімнатній температурі. Смачного!

b6dc0e83120ec3f5c829375344b26da7

ДОМАШНІЙ ЗЕФІР З ВАРЕННЯ 🍡 РЕЦЕПТ ЗЕФІРУ В ДОМАШНІХ УМОВАХ 🍡ЗЕФІР РЕЦЕПТ НА АГАРІ – Відео

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал