Торт “Сметанник” – 9 рецептів приготування торта в домашніх умовах з покроковими фото

3a154b0991cc87f309422e7c303f6039

Торт сметанник – це широке поняття в кулінарії, так як сметанником можуть просто назвати будь-яку страву, до складу якої входить велика кількість кисломолочних продуктів. Однак у цій статті йтиметься про торти, що складаються з ніжних бісквітів та апетитного крему, а також спрощеної версії – у поєднанні домашнього пісочного тіста та начинки, яка в буквальному сенсі тане в роті. Таке частування допоможе вам урізноманітнити сімейну трапезу та відмовитись від магазинних напівфабрикатів, у складі яких найчастіше можна зустріти пальмову олію та різні ароматизатори.

Класичний сметанник у духовці

Класичний сметанник у духовці – це спрощена версія відомого чізкейка, однак, до складу входять тільки прості та доступні компоненти, які по кишені кожному. Десерт поєднує в собі пісочну основу та ніжну пористу начинку – пальчики оближеш!

Час приготування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

Для основи:

  • Вершкове масло – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 2 ч.л.
  • Борошно – 300 гр.
  • Цукор пісок – 0,5 ст.

Для начинки:

  • Сметана 20% –500 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло заморожуємо і потім натираємо на тертці з великими отворами.

c03fef1f16598fd8b359e4235f72ce80

Крок 2. Всипаємо цукор.

acb5583c1132bc4e68dfd2db649801c7

Крок 3. Вбиваємо куряче яйце.

802d515a342f6348bd1de0110bf109f0

Крок 4. До масляної суміші просіюємо борошно, змішане з розпушувачем.

eb2cca274c25b2552a0574f16f1d8805

Крок 5. Руками замішуємо тісто і збираємо у кулю.

b12e2094e6994f5eec0863b28084eb81

Крок 6. Тісто розгортаємо в пласт, товщиною близько 5 міліметрів і переносимо у форму, промазану олією.

03ae0cb07f22031381cfbac84df895f3

Крок 7. Пальцями утрамбовуємо дно та робимо бортики, висотою не менше 6 сантиметрів.

f16bec11cc3650ed6e7c19194f4493f0

Крок 8. Займемося начинкою: озброюємося вінчиком і збиваємо яйця з додаванням цукру, ваніліну та сметани.

9b7985aa9cbe733fd9a47c24346eb74d

Крок 9. Отриману суміш переливаємо на основу.

c5905d0edfa823f95b3fbdf6983c50a9

Крок 10. Забираємо у духовку, прогріту до 180 градусів на 45-50 хвилин.

e27cfc79c92de618d2b180cbc3ac206c

Крок 11. Чекаємо на остигання і знімаємо пробу. Смачного!

5851696143af81fd8eb5129dd5462d45

Сметанник на пісочному тісті

Сметанник на пісочному тісті – це вишукане частування, яке, напевно, вдасться приготувати абсолютно у кожного! Така страва відмінно підійде до святкового столу або сімейної трапези, після якої кожен з дегустаторів не тільки скаже вам дякую, а й попросить добавки!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Цукор пісок – 0,5 ст.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.

Для начинки:

  • Сметана 20% –500 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Ванільний цукор – 1 ст.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо заморожене вершкове масло натираємо на великій тертці.

9e3512f7a22d12b52b6ef6fc248608ca

Крок 2. Додаємо яйце та цукор.

f8678f2a23ad504b639685ce382b5faf

Крок 3. Вводимо борошно з розпушувачем.

f533d69137b5afd9064e43f7fd417316

Крок 4. Завішуємо тісто і збираємо в «колобок».

eb511aed33659e49f1ea43adc94127e8

Крок 5. Форму промазуємо олією і, розкотивши тісто, переносимо за допомогою качалки.

ba1df9eb10d2cc7bafd485c81ac2e750

Крок 6. Розділимо масу пальцями, формуємо бортики.

723142a23db597ff2e90441da415f378

Крок 7. Переходимо до начинки: в ємність розбиваємо яйця, викладаємо сметану та всипаємо звичайний та ванільний цукор, доповнюємо ваніліном.

90b2d35f8be4d2b58ee1df8f9e913f30

Крок 8. Збиваємо до однорідності.

711e721a6fd2259f00bef6077fd6cf65

Крок 9. Виливаємо склад на тісто і випікаємо 50-60 хвилин при температурній позначці 180 градусів.

fdc78afd3454ab73c3c5d67acfe6b31e

Крок 10. Остуджуємо десерт у відкритій духовці.

9c885e3b1fd3169a20599aba8676771d

Крок 11. Апетитний «сметанник» подаємо до столу та насолоджуємось. Смачного!

afdecd9d00fab8fef1272607c2617d8d

Торт «Сметанник» з ананасами

Торт «Сметанник» з ананасами – це оригінальна комбінація смаків та текстур. Напевно, раніше ви не пробували поєднання екзотичних фруктів і ніжного пористого бісквіту, просоченого кремом, на основі сметани. Для рецепту підійдуть як свіжі ананаси, і консервовані.

Час приготування – 16 год.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 80 гр.
  • Цукор пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Борошно – 160 гр.
  • Какао-порошок – 1 ст.

Для крему:

  • Сметана 20% –300 гр.
  • Цукор пісок – 200 гр.
  • Загущувач сметани – 5 гр.

Для форми:

  • Вершкове масло – 20 гр.
  • Борошно – 1 ст.

Для начинки:

  • Ананас – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з коржів: міксером у піну збиваємо яйця із сіллю та цукром.

d9f27b68f9ec7ab78e000e2d7fdcf954

Крок 2. Вмішуємо сметану.

5bd5b71c8f8c2ca6ab3862bb5b13a731

Крок 3. Всипаємо борошно, яке просіяли, попередньо змішану з розпушувачем і какао – замішуємо тісто на мінімальній швидкості вінчиків.

ce37638ec94de206598b48b5ea32b3e3

Крок 4. Форму для випікання промазуємо олією та присипаємо борошном, виливаємо масу та випікаємо при 180 градусах близько 25 хвилин.

fd926991f69c4678c686c5934d81f0a6

Крок 5. Бісквіт остуджуємо та розрізаємо на три коржі, один нарізаємо невеликими кубиками.

2a4e8a492376578edfeb69a29e801ac3

Крок 6. М’якуш ананаса ріжемо на скибочки середнього розміру.

0b39f91bd8808af9d04ac3c462399996

Крок 7. Для крему з’єднуємо сметану та цукор, підмішуємо загусник.

cfcf3680f14569e458d28891aaaab93f

Крок 8. Для активації загусника залишаємо склад на 10 хвилин.

010c972faa68dfadb81df09c8052d50a

Крок 9. Третю частину крему змішуємо з фруктами та шматочками коржу.

5908bfce63754b858cbb8f5fc3cdc66c

Крок 10. Ще однією третиною крему промазуємо бісквіти, залишки прибираємо на полицю холодильника.

f01a293e4db41ae6908b97f688e4eb0d

Крок 11. Збираємо ласощі: форму вистилаємо харчовою плівкою і укладаємо промазаний кремом корж, зверху кладемо бісквіт з ананасами та кремом.

96c517437168de4f3544babbfb93163d

Крок 12. Накриваємо начинку другим коржем, укладаючи кремом вниз.

e3ee0097150a646a6c7b1b5517ce0e3e

Крок 13. Загортаємо плівку та притискаємо, прибираємо в холод на всю ніч для стабілізації.

03b52bf1ac1cbc3787e90b6f46632504

Крок 14. Перевертаємо торт на тарілку та прибираємо плівку, покриваємо залишками крему та декоруємо на свій смак. Приємного чаювання!

e5a69613e8c44b7aecd52789f3773971

Шоколадний сметанник

Шоколадний сметанник можна запросто приготувати лише за одну годину, причому використовуючи лише ті компоненти, які є під рукою у кожного кулінара. Все, що потрібно від вас –, це змішати складові і прибрати тісто в духовку. Вуаля, смачний десерт на вашому столі!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 7-8.

Інгредієнти:

  • Сметана – 200 гр.
  • Цукор пісок – 150 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Какао-порошок – 15 гр.
  • Сода – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Протягом 8-10 хвилин збиваємо міксером курячі яйця із цукром.

5a2908a936fcb62e3fc5892d2293f3bf

Крок 2. Вводимо до складу соду та сметану, перемішуємо та настоюємо 5-7 хвилин.

0128c1e416efe5312cd4adb7f9d67cde

Крок 3. Підсипаємо просіяні какао та борошно, замішуємо гладке тісто.

732c6ec2014e3abc10305f1ce1de2fa9

Крок 4. Форму вистилаємо пекарським папером або промазуємо маслом і «припудрюємо» борошном, переливаємо підготовлений склад.

73db6058cbe227cc3683c9f7ffa9c649

Крок 5. Випікаємо за температури 180 градусів протягом 40 хвилин.

796d9d7070988900129d7c0e15c9be00

Крок 6. Остиглий «сметанник» розрізаємо на шматочки і подаємо до столу разом із чаєм. Смачного!

69dc9af9c208c3b0b631ec6167b9db72

Торт «Сметанник» зі згущеним молоком

Торт «Сметанник» зі згущеним молоком – це частування нашвидкуруч, на готування якого вам не доведеться витратити цілий вечір. Для приготування спечемо бісквіт, розріжемо та просочимо солодким та неймовірно апетитним кремом, перед яким не зможе встояти навіть той, хто дотримується правильного харчування!

Час приготування – 2 год.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Сметана – 220 гр.
  • Згущене молоко варене – 200 гр.
  • Борошно – 180 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор пісок – 120 гр.
  • Молоко коров’яче – 120 мл.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Озброюємося міксером і збиваємо в пишну піну цукор із яйцями.

31ea7220a05c7ffd5c276e32c5c88ab3

Крок 2. Доповнюємо склад сметаною (100 грам) і добре перемішуємо.

0cc12484e858dbd7ee7744a1677a9fa4

Крок 3. Вмішуємо просіяні розпушувач тіста та борошно.

ddfffeab317b00b77fb70183b0bdeebd

Крок 4. Виливаємо тісто у форму з пергаментом.

730c9843d744f316937c42df5d036972

Крок 5. Забираємо у духовку, прогріту до 180 градусів на 30-35 хвилин.

fefa75d43c275efd8e94311a68ab2104

Крок 6. Бісквіт остуджуємо та розрізаємо на три коржі однакової товщини.

615b74a6ab329608245733750b78a90a

Крок 7. Паралельно змішуємо міксером сметану, що залишилася, зі згущеним молоком.

80df48207289d31c997412bbc96168a9

Крок 8. Молоко нагріваємо та просочуємо їм коржі та змащуємо кремом.

aee3d9a408421895808c24a41f9128ae

Крок 9. Укладаємо коржі один на одного, залишками крему промазуємо боки та верхівку.

466409892ae5e3e8850bfaa704f7a079

Крок 10. Забираємо в холодильник для просочення або відразу приступаємо до трапези. Приємного чаювання!

1b34bdab129685f0091c64689e1a75f3

Смачний сметанник з ягодами

Смачний сметанник з ягодами – це випічка, яка підніме вам настрій та зарядить енергією не лише завдяки калоріям, а й за рахунок ефектного зовнішнього вигляду, від якого у вас потечуть слинки! Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете додавати будь-які ягоди, які вам подобаються.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 120 гр.
  • Цукор пісок – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – 2 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана 20% –130 гр.
  • Борошно – 220 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Полуниця – 150 гр.
  • Черешня –50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. М’яке вершкове масло протираємо із сіллю, ваніліном та цукром. Вбиваємо яйця та ретельно перемішуємо.

f5451a11eab59a29fb6ef3ba29a2dd75

Крок 2. Вмішуємо вказану кількість сметани.

87d3ab16de20858e3dbc78c318c59f9e

Крок 3. Підсипаємо борошно з розпушувачем.

b3c2429537dfaccbeae23c401cfa35b7

Крок 4. Перемішуємо склад до отримання гладкої та однорідної консистенції.

b0bb36b81bd405b3d5a7d13ddb4b8ab0

Крок 5. Форму застилаємо пекарським папером та переливаємо сметанну масу, розділимо половинки ягід.

893ba1ae611193fab9319cd6fb90571d

Крок 6. Злегка присипаємо цукром і поміщаємо у гарячу духовку (180 градусів) на 35 хвилин.

505fe0c22b315f2e7a3622d69569daa4

Крок 7. Подаємо, розрізавши на шматочки. Готуйте та отримуйте задоволення!

8994ef659f2348e3c26f02224efdeb38

Сметанник з маком

Сметанник з маком – це ласощі, які допоможе вам урізноманітнити звичний раціон і привнесе в меню щось зовсім нове і дуже ароматне. Таке частування можна запросто запропонувати не лише домочадцям, а й гостям – не сумнівайтеся, така випічка сподобається всім!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 7-8.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Мак – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 2 ч.л.
  • Сметана 15% –500 гр.
  • Олія рослинна – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця та цукор збиваємо до пишної світлої маси.

4e435d8e38ebe072781fb94104fa06bf

Крок 2. Доповнюємо склад сметаною.

c5a0d05928a4e9dbe43b0321db41c7cc

Крок 3. Вмішуємо розпушувач та мак.

88dc684ac2b9f8c912042a15944069db

Крок 4. Додаємо борошно, яке просіяли, і замішуємо гладке і однорідне тісто.

d17b2114866c393101f21b7998da9b3b

Крок 5. Жароміцну форму промазуємо олією та переливаємо заготовку.

dcdd3a8bdee9e4d0868ab117465d5749

Крок 6. Розігріваємо духовку до позначки 180 градусів і випікаємо сметанник 45 хвилин. Смачного!

26713adaa6d60d1a73bd6f4425bf4d01

Класичний татарський сметанник

Класичний татарський сметанник – це десерт, який не схожий ні на що інше, такого ви не зустрінете більше в жодній з кухонь світу, тому якщо ви любите пробувати щось нове, то обов’язково зверніть свою увагу на цей десерт, і ви приємно здивуєтеся!

Час приготування – 2 год.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6-8.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 300 гр.
  • Дріжджі сухі – 0,75 ч.л.
  • Вода/молоко коров’яче – 220 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.

Для начинки:

  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана 20% –500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з тіста: у чашу хлібопічки висипаємо просіяне борошно, змішане з дріжджами, теплу додаємо воду, олію, цукор, сіль і замішуємо основу.

29bc1547b3f20389b8f1482fe0ebec88

Крок 2. Грудку прибираємо в тепле приміщення під рушником і залишаємо на одну годину.

d5d5f60f8b18e6dcd6252dcaed499405

Крок 3. Тісто, що піднялося, розгортаємо в круглий коржик і переносимо у форму, формуємо бортики.

fb71241aaaa41f262ae077291a2d9b9a

Крок 4. Для заливки ретельно змішуємо яйця з цукром та сметаною.

108aae77cf64c044829fbc9a1898ec58

Крок 5. Переливаємо начинку на дріжджове тісто.

aee3492158146575bbddd88e4a56769a

Крок 6. За бажанням декоруємо напівфабрикат.

a035fa0bda5d935c2b1ac598f0eeb93a

Крок 7. Забираємо пиріг у духовку, прогріту до 190 градусів на 40 хвилин.

b736dd658bb13c9143742c11e865866b

Крок 8. Випічку повністю остуджуємо та охолоджуємо в холодильнику. І лише після цього дегустуємо. Смачного!

cc540d408bc10fdbdf99b73eda25b1ac

Сметанник з вишнею

Сметанник з вишнею за своєю текстурою та технологією приготування, більше нагадує апетитні тістечка, ніж стандартну класичну випічку, яку можна запросто спекти на власній кухні. Додаючи вишню, страва виходить кисло-солодкою на смак.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Цукор пісок – 80 гр.
  • Вершкове масло – 120 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч.л.
  • Вода крижана – 1-2 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1 гр.

Для заливання:

  • Сметана 20% – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор пісок – 90 гр.
  • Крохмаль – 3 ч.л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Вишня – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У ємність із високими бортами відправляємо яйця, сіль, ванілін та цукор.

13f0408c2fc1faad1351d6b5c38705b4

Крок 2. Розтираємо компоненти вінчиком до розчинення солодких та солоних кристалів.

bd28a0f12c8b2aa4309aba5bdac59a79

Крок 3. В іншу чашу просіюємо борошно з розпушувачем, закидаємо кубики холодної вершкового масла.

229962f440d39ce87faf359438584446

Крок 4. Швидко протираємо склад у крихту та змішуємо з яєчною масою.

286b81739cbebb9cc6a262eac9975c06

Крок 5. Заготівлю перекладаємо у форму і пальцями розділимо по дну та бортикам.

dddc316cd45c4f2545fef966b4b8ca9a

Крок 6. Основу накриваємо плівкою і ненадовго прибираємо у холодильник.

aa6f8fc507f0f6f63c17f8c33123a2bd

Крок 7. Готуємо начинку: у мисці змішуємо 2 чайні ложки крохмалю, ванілін та цукор. По одному додаємо яйця та сметану, гарненько перемішуємо.

fc67cf8a5ab52a692b6d6a48ef3c54b9

Крок 8. Розморожені або свіжі ягоди обсушуємо та змішуємо з чайною ложкою крохмалю.

c62c759345167916008867bb3af271c9

Крок 9.  Хаотично наколюємо вилкою охолоджене тісто, викладаємо вишню та заливаємо сметанною масою.

8cca1e5f268c36da5b4169b78dcbd26b

Крок 10. Випікаємо протягом 50 хвилин при температурі 180 градусів. Смачного!

a6431340092daf52f09abbd8217d312f

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал