Маринад для яловичини – 7 смачних рецептів для м’якого м’яса з покроковими фото

Маринад для яловичини – дуже смачне і корисне м’ясо, яке обов’язково має бути в раціоні дорослих і дітей, проте, цей продукт дуже легко пересушити або перетворити в «гуму», яка не буде жуватися. Для того щоб уникнути всіх цих неприємних моментів і побалувати себе соковитим стейком, перед початком готування, м’ясо потрібно гарненько промаринувати, а з цим завданням відмінно справляється червоне вино, соєвий соус і навіть пюре з тропічного ківі. Просочена яловичина, запечена в духовій шафі, завжди виходить неймовірно ніжною і тане в роті.

Маринад для смаження стейків з яловичини на сковороді

Смажена яловичина, сама по собі, дуже смачна, але для того, щоб наситити смак і аромат, пропонуємо доповнити м’ясо червоним вином і чебрецем. Таке поєднання компонентів, додасть готовому страві ніжну текстуру і неповторні смакові характеристики.

Час готування – 6 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Ягоди ялівцю – 8 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Приправа « хмелі-сунелі » – 1 ч.л.
  • Вино червоне сухе – 120 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 3 щіпки.
  • Тім’ян ( витоку ) – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти за списком: м’ясо зачищаємо від білих плівок, з ріпчастої цибулі знімаємо лушпиння.

Крок 2. Нарізаємо шматок м’яса стейками, товщиною близько одного сантиметра.

Крок 3. Присипаємо сегменти молотим перцем і сіллю, відбиваємо за допомогою спеціального молоточка або тильною стороною ножа.

Крок 4. Цибулю нарізаємо пір’ям.

Крок 5. Сухий або свіжий чебрець злегка кришимо, а боковиною ножа придавлюємо ялівцеві ягоди.

Крок 6. Укладаємо яловичину в глибоку ємність, додаємо хмелі-сунелі, чебрець, цибуля і ягоди.

Крок 7. Підливаємо 120 мілілітрів сухого вина.

Крок 8. Гарненько перемішуємо стейки в маринаді і прибираємо в прохолодне місце на 6-8 годин для просочення.

Крок 9. З маринованого м’яса прибираємо надлишки вологи серветками і приступаємо до обсмажування: розігріваємо трохи масла і смажимо по 2 хвилини з кожного боку на помірному вогні. При даній термічній обробці, прожарювання виходить medium rare.

Крок 10. Гарячих стейкам даємо «полежати» близько 5 хвилин і подаємо до столу в поєднанні з різними соусами і гарнірами. Смачного!

Маринад з соєвого соусу для яловичини

«Молоде» м’ясо, запечене в рукаві, та ще й мариноване в соєвому соусі і коріандрі – це неймовірно смачна страва, яка ідеально підходить для подачі до святкового столу з будь-якого приводу або для різноманітності звичного раціону вашої родини.

Час готування – 3 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 800 гр.
  • Соус соєвий – 5 ст.л.
  • Коріандр в зернах – 1,5 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичу м’якоть ретельно промиваємо під водою і даємо трохи часу обсохнути.

Крок 2. У глибокій піалі готуємо заправку: змішуємо кілька ложок соєвого соусу, масло, придавлені зерна коріандру і перець – перемішуємо.

Крок 3. Обговорено м’ясо з усіх боків натираємо сіллю.

Крок 4. Укладаємо яловичину в ємність, заливаємо соусом і прибираємо в холод під кришкою мінімум на 2 години, а краще – на ніч.

Крок 5. Після закінчення часу, перекладаємо заготівлю в рукав для запікання, щільно зав’язуємо краю і прибираємо в духовку при 180 градусах на 60-90 хвилин ( час може варіюватися в залежності від товщини шматка і потужності вашої грубки ).

Крок 6. Готове м’ясо акуратно перекладаємо з пакета на плоске блюдо.

Крок 7. Рум’яну яловичину нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу. Смачного!

Маринад для яловичини з гірчицею

Гірчиця – це прекрасне доповнення будь-якого маринаду, яке надає особливу м’якість будь-якого м’яса і навіть і без того, ніжною птиці. Достатньо лише обернути яловичину в фольгу і запекти до готовності в духовці, а зубки часнику і трохи оливкової олії, додадуть страві насичений аромат, який миттєво рознесеться по всьому вашому будинку.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 600 гр.
  • Гірчиця – 2 ст.л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо ретельно промиваємо під водою і насухо витираємо за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Нашпиговуємо яловичину очищеними і нарізаними тонкими пластинками зубками часнику.

Крок 3. Готуємо маринад: змішуємо сіль, мелений перець, масло оливкова гірчицю.

Крок 4. Натираємо заготівлю маринадом.

Крок 5. Накриваємо ємність з м’ясом кришкою і залишаємо на півгодини при кімнатній температурі для просочення.

Крок 6. Замариновану яловичину обертаємо фольгою.

Крок 7. Випікаємо страву при 200 градусах протягом 50-60 хвилин. Приблизно за 10 хвилин до виключення, акуратно розгортаємо фольгу зверху і підрум’янюємо шматок. А для більшої м’якості, даємо яловичині постояти в теплій духовці ще 5-10 хвилин. Смачного!

Маринад для запікання яловичини в рукаві

Яловичина, просочена ароматними травами, пекучим часником і соєвим соусом, та ще й приготована в духовій шафі в спеціальному рукаві для запікання – це неймовірно смачне основне блюдо, яке прекрасно поєднується з різними гарнірами, а процес готування настільки простий, що впорається навіть недосвідчений кулінар.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 800 гр.
  • Часник гранульований – ½ ч.л.
  • Паприка молота – 1 ч.л.
  • Трави прованські / італійські – 1 ч.л.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування ароматного маринаду, в глибокій піалі змішуємо всі сухі спеції і вливаємо соєвий соус і масло.

Крок 2. Промиту і обсушену яловичину з усіх боків змащуємо отриманим соусом і маринуємо протягом 60 хвилин.

Крок 3. Після закінчення часу, укладаємо просочене м’ясо разом із залишками соусу в рукав для запікання. Кладемо заготівлю на деко і щільно зав’язуємо пакет з обох сторін.

Крок 4. Відправляємо жароміцний посуд з м’ясом в духовку на одну годину при 200 градусах. За 10 хвилин до повної готовності, надрізаємо рукав зверху і даємо м’ясу придбати апетитну корочку.

Крок 5. М’яку яловичину злегка остуджуємо, нарізаємо слайсами і запрошуємо всіх до столу. Смачного!

Маринад з ківі для м’якої і ніжної яловичини

Не знаєте, чим здивувати гостей і своїх близьких? Готуємо ароматну і тану в роті яловичину, замаринувати в м’якоті тропічного фрукта, а саме – ківі. Гілочки чебрецю додадуть страви неповторний аромат, а ківі просякнуть м’ясо своїм солодким смаком.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Ківі – 1 шт.
  • Тім’ян – 4-5 гілочок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’якоть яловичини гарненько промиваємо під струменем води, даємо трохи часу обсохнути і укладаємо в глибоку ємність.

Крок 2. З фрукта знімаємо шкірку і розминаємо виделкою до консистенції пюре.

Крок 3. Кашицю з ківі перекладаємо до м’яса, присипаємо сіллю і перцем, додаємо чебрець – перемішуємо і залишаємо для просочення на 60 хвилин.

Крок 4. Через годину обертаємо замариновану яловичину в фольгу і випікаємо протягом півгодини при температурі 190 градусів.

Крок 5. Готову страву подаємо до столу в холодному або теплому вигляді. Особливо хороша така яловичина в поєднанні з чорним хлібом і вашими улюбленими соусами. Смачного!

Маринад для яловичини з червоним вином

Лише раз, спробувавши приготувати яловичину, просочену червоним вином, ягодами ожини і гранатовим соком, ви будете повертатися до цього рецептом знову і знову, а всі гості будуть просити вас поділитися секретом. І все це не дивно, адже слідуючи покрокової інструкції, ви з легкістю приготуєте ніжну і ароматну яловичину.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 800 гр.
  • Сік гранатовий – 100 мл.
  • Ягоди ожини – 200 гр.
  • Вино червоне сухе – 3 ст.л.
  • Вода – 100 мл.
  • Цедра лимона – 1 ст.л.
  • Сік лимонний – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок тростинний – 2 ст.л.
  • Імбир мелений – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для своєї ж зручності і швидкості дій, викладаємо всі продукти, перераховані в графі «інгредієнти», на робочу поверхню.

Крок 2. М’ясо нарізаємо шматочками, товщиною близько сантиметра і відбиваємо за допомогою кухонного молоточка з двох сторін.

Крок 3. Для соусу, в сотейник або сковороду з товстим дном вливаємо сік граната і воду, додаємо цедру, сіль, мелений імбир і коричневий цукор – перемішуємо і доводимо до кипіння, після, тушкуємо на повільному вогні 5 хвилин.

Крок 4. Після закінчення часу, підливаємо вино і трохи лимонного соку.

Крок 5. В отриману масу пересипаємо ожину і готуємо все разом ще 4-5 хвилин.

Крок 6. В іншому жароміцному посуді обсмажуємо шматочки м’яса на невеликій кількості масла. Доводимо яловичину до легкої рум’яності.

Крок 7. Золотисті м’ясні слайси заливаємо ожиновим соусом, доводимо до кипіння і тушкуємо 35-40 хвилин на повільному вогні до готовності.

Крок 8. Соковиті шматочки у вині і ожинових ягодах подаємо до столу зі свіжими овочевими салатами.

Крок 9. Смачного!

Маринад з оцтом для м’якого шашлику з яловичини

Звичайними шашликами вже давно нікого не здивувати, тому пропонуємо вам приготувати оригінальне гаряче блюдо з яловичини, доповнене грибами і пір’ям зеленої цибулі. Шашлик з соковитою яловичини з овочами в оцті – це неймовірно смачне і ароматне страву, яке припаде до смаку кожному.

Час готування – 5 ч. 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 450 гр.
  • Цибуля зелена ( голки з пір’ям ) – 6 шт.
  • Гриби – 200 гр.
  • Олія – ¼ ст.
  • Оцет білий – 1 ст.
  • Вода ( холодна ) – 1 ст.
  • Перець чорний горошком – 2 ст.л.
  • Трави італійські – 1 ст.л.
  • Сіль пряна – 2 ч.л.
  • Часник гранульований – 1 ч.л.
  • Гірчиця суха – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій піалі змішуємо всі сухі приправи, які потрібні для маринаду.

Крок 2. Яловичину нарізаємо шматочками середнього розміру і до них пересипаємо пряну суміш.

Крок 3. Заливаємо м’ясо маслом, оцтом і водою – перемішуємо і прибираємо в холод мінімум на 5 годин для повної просочення.

Крок 4. Зелену цибулю і гриби очищаємо і гарненько споліскуємо під водою.

Крок 5. На шампури по черзі насаджуємо яловичину, зелень і грибочки. Готуємо на вугіллі або в духовці до повної готовності ( близько 20-25 хвилин ).

Крок 6. Яловичий шашлик в оцтовому маринаді подаємо до столу з молодим картоплею і овочевим салатом. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал