Як приготувати пиріг з ягодами – 9 простих рецептів в духовці з покроковими фото

Як приготувати пиріг з ягодами – це яскравий десерт, який не залишить нікого байдужим. Лише ласуни зможуть гідно оцінити ці чудові частування. Домашня випічка підкорить ваших гостей і залишить після себе масу позитивних емоцій і вражень. У добірці зібрані найпопулярніші і смачні рецепти, які виручать вас, якщо знаєте, що подати до чаю.

Пиріг на кефірі з замороженими ягодами

Пиріг на кефірі з замороженими ягодами виходить чарівним. Соковита волога текстура, багато ягід і мало тіста зведе ласунів з розуму. Натуральна кислинка прекрасно відтіняє солодкість частування. Ніжний пиріг відмінно підійде для вечірнього чаювання.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2,5 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Кефір – 2 ст.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Заморожена ягода – 300 гр.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Розм’якшене вершкове масло розпустіть, вилийте в об’ємну ємність, всипте цукор і з’єднайте міксером до стану побілілої маси. По одному введіть попередньо промиті курячі яйця. Продовжуйте перемішувати електричним приладом.

Крок 2. Кефір кімнатної температури змішайте з харчовою содою до появи пінної реакції. Рідина вилийте в раніше збиту масу, об’єднайте.

Крок 3. Продовжуючи збивати, поступово всипте пропущену через сито борошно. Тісто доведіть до гладкості.

Крок 4. Дно ємності для випікання застеліть пергаментом. Заморожені ягоди дістаньте з морозилки.

Крок 5. Ягоди щедро обваляйте в борошні.

Крок 6. Приготоване тісто вилийте в форму, повертають рухами рівномірно розподіліть. Викладіть запановані ягоди. Паніровка запобіжить зайве виділення рідини.

Крок 7. Прогрійте духовку до 180 градусів. Помістіть ємність з майбутнім пирогом і запікайте 45 хвилин. Готовність десерту перевірте дерев’яною шпажкою.

Крок 8. Гарячий пиріг обережно дістаньте з духовки, злегка остудити в формі і перемістіть на тарілку для подачі. Присипте цукровою пудрою.

Крок 9. Повністю охололе частування розріжте на порційні шматочки. Заварюйте чай і кличте рідних. Приємної насолоди!

Заливний пиріг на сметані з ягодами

Заливний пиріг на сметані з ягодами є шикарний варіант апетитного частування для ласунів. Пісочна основа з ніжною начинкою доставить вам незабутнє задоволення. Десерт підкорить з першого укусу. Кошторисна заливка в поєднанні з ягодами виглядає чарівно.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Ягоди будь-які – 300 гр.
  • Сіль – щіпка.

Для крему:

  • Сметана – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Ваніль – за смаком.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Крохмаль – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У чаші подрібнювача об’єднайте просіяне пшеничне борошно, сіль, цукор, розпушувач і розм’якшене вершкове масло. Компоненти в крихту можна перетворити і вручну.

Крок 2. Пісочну крихту перекладіть в об’ємну ємність.

Крок 3. Введіть попередньо промите куряче яйце і сметану. Об’єднайте компоненти. Зберіть в кому, помістіть в пакет або закрутіть в харчову плівку і охолодіть. З підмороженим тістом зручніше працювати, воно більш податливе.

Крок 4. Улюблені ягоди обваляйте в невеликій кількості крохмалю. Паніровка запобіжить зайве виділення вологи. Якщо використовуєте заморожену ягоду, попередньо розморозьте і злийте рідину. А з соку можна приготувати желе.

Крок 5. Для крему об’єднайте попередньо промиті курячі яйця, крохмаль, цукор, ваніль і сметану.

Крок 6. Форму заповніть пісочним тістом, рівномірно розподіливши по дну і бортах. Форму помістіть в нагріту до 180 градусів духовку. Запікайте 10 хвилин. Викладіть на тісто ягоди в паніровці. Якщо ягоди занадто кислі, відрегулюйте кількість цукрового піску.

Крок 7. За ягодам розподіліть сметанну заливку. Запікайте 20 хвилин. Перевірте готовність десерту, начинка повинна загустіти, але тремтіти. При охолодженні вона стане щільніше.

Крок 8. Ягідний пиріг обережно дістаньте з духовки, злегка остудити в формі і акуратно перемістіть на тарілку для подачі.

Крок 9. Повністю охололе частування розріжте на порційні шматочки. Заварюйте гарячі напої і кличте гостей. Приємної насолоди!

Сирний пиріг з ягодами

Сирний пиріг з ягодами готується легше легкого. На перший погляд здасться, що це трудомісткий процес, але запевняю, з ним впорається кожен. Пісочна основа в поєднанні з ніжною сирною начинкою і приємною ягідною кислинкою перетворить чаювання в незабутній захід.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 220 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – щіпка.

Для начинки:

  • Свіжі ягоди – 150 гр.
  • Сир – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вершки 33% – 50 мл.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Манка – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У ємності з’єднайте пшеничне борошно, сіль, цукор, розпушувач.

Крок 2. Покладіть розм’якшене вершкове масло.

Крок 3. Компоненти можна перетворити в крихту вручну або використовувати міксер.

Крок 4. Введіть попередньо промите куряче яйце.

Крок 5. Об’єднайте компоненти. Зберіть в кому, поділіть на 3 частини.

Крок 6. Заготовки складіть в пакет або закрутіть в харчову плівку, дві з них охолодіть, третю заморозьте. З підмороженим тістом зручніше працювати, воно більш податливе.

Крок 7. Дно форми вистеліть пергаментним папером.

Крок 8. Для начинки об’єднайте попередньо промиті курячі яйця, манку, цукор, вершки і сир.

Крок 9. Пробийте масу до гладкості погружним блендером.

Крок 10. Ємність заповніть 2/3 пісочного тіста, розподіляючи по дну і бортах.

Крок 11. На цьому етапі можна ще раз охолодити тісто.

Крок 12. Основу заповніть сирною начинкою.

Крок 13. Потім розподіліть улюблені ягоди. Якщо використовуєте заморожену ягоду, попередньо розморозьте і злийте рідину, відрегулюйте кількість цукрового піску. А з соку можна приготувати желе.

Крок 14. Підморожену частину тіста перетріть в стружку.

Крок 15. Рівномірно посипте зверху. Пиріг помістіть в нагріту на 180 градусах духовку. Запікайте 30-40 хвилин.

Крок 16. Ягідний виріб обережно вийміть з печі, трохи охолодіть в формі.

Крок 17. Викладіть в посуд, в якій плануєте презентувати пиріг.

Крок 18. Охололе частування поріжте на порційні шматочки.

Крок 19. Заварюйте гарячі напої і кличте гостей. Приємної насолоди!

 Відкритий пиріг з ягодами на дріжджовому тісті

Відкритий пиріг з ягодами на дріжджовому тісті – універсальне частування, яке можна готувати не тільки з сезонними ягодами, а й використовувати заморожені або навіть консервовані ягоди. Процес приготування простий. Домашня випічка зникає моментально, рекомендую піч подвійну порцію.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 3,5 ст.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Молоко – 1,5 ст.
  • Сухі дріжджі / свіжі – 2 ч.л. / 15 гр.
  • Сіль – 2 ч.л.

Для начинки:

  • Малина – 2 ст.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.

додатково:

  • Масло вершкове – для змащування форми.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Розтоплене масло перелийте в ємність, поцукріть і насипте дріжджі, влийте тепле молоко і змішайте компоненти. Залиште підходити.

Крок 2. Коли з’явиться пінна реакція, продовжуйте замішувати тісто.

Крок 3. У чашку введіть попередньо промиті курячі яйця і збовтайте міксером.

Крок 4. У опару насипте борошно і посоліть.

Крок 5. Введіть яєчну субстанцію. Замішайте лопаткою.

Крок 6. Досить рідку масу вилийте в ємність, змащену маслом, в якій будете пекти пиріг. Затягніть плівкою, нехай підходить в теплому місці приблизно годину.

Крок 7. Тісто підніметься. Час підйому залежить від якості дріжджів. Для економії часу в майбутньому, приготуйте подвійну порцію тіста і заморозьте, розморожуйте в міру потреби і печіть чарівне частування.

Крок 8. Потім викладіть на те, що тісто, яке підійшло улюблені ягоди. Поцукріть і розподіліть скибочки масла. Якщо у вас заморожені ягоди, розморозьте і злийте сироп, відрегулюйте кількість цукрового піску. А з соку можна приготувати желе або компот.

Крок 9. Майбутній пиріг помістіть в прогріту до 190 градусів духовку. Випікайте 40 хвилин. Проткніть ягідне ласощі зубочисткою, якщо вона залишиться сухий, виріб пропеклося.

Крок 10. Гаряче частування обережно витягніть з духовки, злегка охолодіть в формі і викладіть в посуд, в якій плануєте презентувати. За бажанням посипте цукровою пудрою.

Крок 11. Повністю охололе частування поріжте на порційні шматочки. Приготуйте улюблені напої і запрошуйте сімейство чаювати. Приємної насолоди!

Тірольський пиріг з ягодами в домашніх умовах

Тірольський пиріг з ягодами в домашніх умовах захопить своїм приготуванням. Це популярна австрійська випічка, яка стане вашим улюбленцем. Яскраве частування дуже подобається дітям і ласун. Ягідний виріб готується простіше, ніж може здатися. Після дегустації вас огорнуть незабутні враження і позитивні емоції.

Час готування – 6 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.

Для крему:

  • Молоко – 250 мл.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л.
  • Ванілін – 1 пакетик.

Для начинки:

  • Ягоди – 600-700 гр.

Для желе:

  • Желатин – 15 гр.
  • Вода – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У ємності з’єднайте пшеничне борошно і цукор.

Крок 2. Покладіть розм’якшене вершкове масло.

Крок 3. Компоненти можна перетворити в крихту вручну або використовувати міксер.

Крок 4. Введіть попередньо промите куряче яйце.

Крок 5. Об’єднайте компоненти. Зберіть в кого. Заготівлю складіть в пакет або закрутіть в харчову плівку, охолоджуйте близько години.

Крок 6. З підмороженим тістом зручніше працювати, воно більш податливе. Охолоджене тісто викладіть на пергамент і розкачайте в пласт.

Крок 7. Зніміть тісто з пергаменту і перенесіть в форму.

Крок 8. Сформуйте бортики, в центр покладіть пергамент і засипте горохом або квасолею, щоб тісто не здулося під час випікання.

Крок 9. Основу помістіть в нагріту до 180 градусів духовку. Запікайте 20 хвилин.

Крок 10. Готову основу звільніть від форми.

Крок 11. Охолодіть корж.

Крок 12. У сотейник вилийте молоко, додайте ванілін і підігрійте.

Крок 13. Для крему об’єднайте попередньо промиті курячі яйця, крохмаль і цукор.

Крок 14. Збовтайте міксером.

Крок 15. До збитої субстанції влийте частину гарячого молока і розмішайте.

Крок 16. Перелийте назад в сотейник.

Крок 17. Постійно помішуючи вінчиком, доведіть до густоти.

Крок 18. Гарячий крем перекладіть в холодну ємність і пробийте занурювальним блендером, щоб позбутися від грудочок.

Крок 19. Закрийте харчовою плівкою в контакт і залиште остигати.

Крок 20. Желатин замочіть в невеликій кількості води, набряклий масу розпустіть на водяній бані або в мікрохвильовці.

Крок 21. Частину, що залишилася воду вилийте в сотейник, додайте кілька ягід для кольору.

Крок 22. Поставте на вогонь і проваріть. Після закипання зніміть з вогню, перелийте в миску з желатином, розмішайте і остудити.

Крок 23. Охололу основу перекладіть в форму, в центр вилийте остиглий заварний крем.

Крок 24. Ягоди переберіть від сміття.

Крок 25. Або промийте і обсушити.

Крок 26. Викладіть на крем рівним шаром.

Крок 27. Залийте желатиновою масою.

Крок 28. Приберіть в холод мінімум на 3-4 години.

Крок 29. Казкове частування перекладіть на красивий піддон, в якому плануєте презентувати.

Крок 30. Ласощі поріжте на порційні шматочки.

Крок 31. Запрошуйте гостей. Приємної насолоди!

Пиріг на молоці з ягодами в духовці

Пиріг на молоці з ягодами в духовці виходить супер смачним і ніжним. Бюджетні інгредієнти в тандемі один з одним перетворюються в вишукане ласощі. Запаморочливе частування виповнюється максимально просто, виконати задумку в силах кожен.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Молоко – 1 ст.
  • Крохмаль – 2 ст.л.
  • Ягоди, заморожені / свіжі – за смаком.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Розпушувач – 4 ч.л.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Улюблені ягоди щедро обваляйте в крохмалі. Паніровка запобіжить зайве виділення рідини.

Крок 2. З’єднайте борошно, цукор і розпушувач.

Крок 3. Налийте молоко і олію. Змішайте компоненти.

Крок 4. У миску введіть промиті курячі яйця. Збовтайте, а потім перелийте до складових. Вимішуйте до гладкості.

Крок 5. Дно і борту форми застеліть пергаментом.

Крок 6. Частиною приготованого тіста наповніть форму, повертають рухами розлийте по всій площі.

Крок 7. Посипте запанованими ягодами.

Крок 8. Залийте залишками тіста.

Крок 9. Нагрійте духовку до 180 градусів. Поставте ємність з майбутнім десертом і випікайте 40 хвилин. Виріб проколіть дерев’яною шпажкою. Ніжний пиріг витягніть з духовки, охолодіть у формі.

Крок 10. Перекладіть в піддон, в якому плануєте презентувати пиріг. Посипте цукровою пудрою.

Крок 11. Яскраві ласощі поріжте на порційні шматочки. Кличте гостей чаювати. Насолоджуйтесь казковою випічкою!

Насипний пиріг із замороженими ягодами

Насипний пиріг із замороженими ягодами зможе втілити в життя кожен. Максимально проста домашня випічка підкорить ваших рідних. Незвичайно яскраве і апетитне ласощі виходить соковитим з приємною хрусткою текстурою. Ця божественна випічка подарує гарний настрій на весь день.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 130 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Молоко – 200 мл.
  • Вишня заморожена – 600 гр.
  • Манна крупа – 160 гр.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У ємність насипте цукор, борошно, манку і розпушувач. Об’єднайте сухі компоненти.

Крок 2. Форму простелите якісною пергаментним папером. Промажте маслом.

Крок 3. Дно посипте сухою сумішшю. Далі розкладіть ягоди. Повторюйте шари, чергуючи, поки не закінчаться інгредієнти.

Крок 4. Молоко з маслом прогрійте. Полийте зверху пиріг.

Крок 5. Проткніть пиріг в декількох місцях, щоб рідина рівномірно просочила сухі компоненти.

Крок 6. Нагрійте духовку до 180 градусів. Поставте ємність з майбутнім десертом і випікайте 50 хвилин. Виріб проколіть дерев’яною шпажкою, вона повинна бути сухою. Золотистий пиріг витягніть з духовки, охолодіть у формі.

Крок 7. Перекладіть на тарілку, в якому плануєте презентувати. Посипте цукровою пудрою.

Крок 8. Соковите ласощі поріжте на порційні шматочки. Запрошуйте гостей. Насолоджуйтесь чарівним десертом!

Манник на кефірі з ягодами в духовці

Манник на кефірі з ягодами в духовці виходить пухнастим і ніжним. Рецептів манника безліч, на мою думку, тісто на кефірі найпопулярніше. Сьогодні хочу урізноманітнити рецепт і додати улюблені ягоди. Покуштувати ошатну випічку не відмовиться ніхто!

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 130 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Кефір – 250 мл.
  • Ягоди заморожені – 150 гр.
  • Манка – 170 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Яйця курячі великі – 2 шт.
  • Сіль – щіпка.
  • Цукрова пудра – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Манку залийте кефіром.

Крок 2. Змішайте, і нехай маса набухає, приблизно 1 годину.

Крок 3. З’єднайте яйця з цукром.

Крок 4. Змішайте компоненти міксером. Маса збільшиться і побіліє.

Крок 5. Слідом введіть набряклий крупу і об’єднайте розмішують рухами.

Крок 6. З’єднайте борошно, сіль і розпушувач. Пересипте в тісто.

Крок 7. Вимішуйте тісто лопаткою до гладкості.

Крок 8. Дно і борту форми простеліть якісної пергаментним папером. Або промажте маслом і припорошити манкою або борошном. Наповніть форму тістом, повертають рухами розлийте по всій площі.

Крок 9. Посипте замороженими ягодами. У мене червона смородина.

Крок 10. Нагрійте духовку до 180 градусів. Поставте ємність з майбутнім десертом і випікайте 40 хвилин. Виріб проколіть дерев’яною шпажкою, вона повинна бути сухою. Пухкий манник витягніть з духовки, охолодіть у формі.

Крок 11. Перекладіть на тарілку, в якому плануєте презентувати десерт. Посипте цукровою пудрою.

Крок 12. Ніжне ласощі поріжте на порційні шматочки.

Крок 13. Запрошуйте рідних і близьких на дегустацію. Насолоджуйтесь чудовою випічкою!

Бісквітний пиріг з ягодами

Бісквітний пиріг з ягодами виходить неймовірно ніжним. Ще один варіант цікавого десерту. Ароматний бісквіт можна піч з різними ягодами, використовувати заморожені, консервовані або свіжі ягоди. Я зазвичай печу з домашніми замороженими заготівлями, щоб звільнити місце в морозилці і насолодитися натуральними вітамінами.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно з твердих сортів пшениці – 160 гр.
  • Цукор-пісок – 130 гр.
  • Сухе молоко – 130 гр.
  • Червона смородина заморожена – 70 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ст.л.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
  • Олія – 5 ст.л.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Масло – вершкове для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. У ємність введіть промиті яйця. Поцукріть, посоліть, викладіть сметану і налийте олію. Помішуйте, поки не вийде однорідна субстанція.

Крок 2. Об’єднайте борошно, сухе молоко, ванільний цукор і розпушувач. Суміш відправте до раніше перемішаних компонентів.

Крок 3. Вимішуйте заготівлю до гладкості.

Крок 4. Всипте улюблені ягоди. У мене червона смородина. Можете запанірувати їх в борошні для кращого зчеплення. Я люблю випічку з кислинкою. Ви можете використовувати свої улюблені ягоди.

Крок 5. З’єднайте інгредієнти.

Крок 6. Форму вистелите якісною пергаментним папером. Або змастіть маслом і припорошити борошном. Заповніть тістом, повертають рухами розлийте по всій площі. Нагрійте духовку до 180 градусів. Помістіть десерт на 35 хвилин.

Крок 7. Бісквіт проколіть зубочисткою, вона повинна бути сухою. Ніжний пиріг витягніть з духовки, охолодіть у формі. Яскраве ласощі поріжте на порційні шматочки. Кличте гостей чаювати і дегустувати пиріг. Насолоджуйтесь казковою випічкою!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал