Тісто для вареників – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Важко знайти таку людину, яка ніколи не пробувала вареники. Але мало хто знає, що їх придумали турки. Пізніше слов’яни трохи модифікували цю страву під свій манер, трохи спростивши рецепт тіста. У цій статті підібрані 10 найкращих рецептів тіста для вареників.

Найкраще тісто для вареників, щоб не розвалювалося

Вареники – смачне легке блюдо, яке можна приготувати з різними начинками на свій смак. Для ліплення вареників використовують саме просто пісне тісто.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Працюй: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 3 ст.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Вода – 1 ст.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  1. У мисці збийте яйце з сіллю. Потім додайте до збитого яйцю рослинне масло і ще раз добре перемішайте.

  2. У глибоку миску просійте три склянки пшеничного борошна, зробіть в ній ямку і влийте туди яєчну суміш.

  3. Потім влийте холодну воду і починайте замішувати тісто виделкою або вінчиком.

  4. Коли тісто стане досить густим, викладіть його на посипану борошном поверхню і продовжуйте вимішувати руками.

  5. Перед тим, як приступити до розкочування, дайте відпочити тісту 5-10 хвилин.

Смачного!

Класичний рецепт тіста для вареників на кефірі

Вареники представляють собою блюдо, в якому начинка, загорнута в тонке тісто. Однак, якщо додати в тісто кефір, то воно вийде більш пишним і чимось нагадуватиме галушки.

Час готування: 40 хв .

Час приготування: 30 хв.

Працюй: 8.

Інгредієнти:

  • Кефір – 0,5 л.
  • Борошно пшеничне – 5-5,5 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сода харчова – 1,5 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

  1. Просійте борошно в об’ємну миску. Додайте сіль і соду, добре перемішайте.

  2. Яйце збийте з цукром в окремій мисці.

  3. Додайте масу з збитого яйця в борошно.

  4. Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб він прогрівся до кімнатної температури. І додайте його в слід за яєчною масою до борошна.

  5. Почніть замішувати тісто ложкою, потім перекладіть його на стіл і продовжуйте вимішувати руками. Коли тісто перестане липнути до рук, накрийте його рушником і залиште на 10 хвилин. Після чого, приступайте до розкочування тіста.

Смачного!

Ідеальне тісто для вареників з картоплею

Напевно, найпопулярніша начинка для вареників робиться з картоплі. Таке блюдо можна приготувати самостійно в домашніх умовах і рецепт м’якого еластичного тіста для них ви знайдете нижче.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 250 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. Борошно просійте в об’ємну миску. Додайте трохи солі і перемішайте.

  2. Розбийте в борошно одне яйце.

  3. Далі влийте в миску дуже холодну воду і починайте замішувати тісто.

  4. Коли тісто стане важко заважати ложкою, викладіть його на стіл і продовжуйте замішувати руками.

  5. Колобок з тіста накрийте рушником і залиште на півгодини, щоб воно дійшло до потрібної консистенції. Потім перекладіть його на робочу поверхню, посипте борошном і тонко розкачати. ​​

Смачного!

Простий рецепт приготування тіста для вареників на воді

Для людей, які вважають калорії або тримають піст, тісто, замішане на воді є відмінним рішенням. До того ж, вареники з таким тістом можна робити з будь-якою начинкою.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Працюй: 2.

Інгредієнти:

  • Вода – 150 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.

Процес приготування:

  1. Борошно просійте через сито і всипте в миску. Муки для тіста може знадобитися трохи менше або більше, головне, щоб тісто набуло правильну консистенцію.

  2. Зробіть невелике заглиблення в борошні і влийте туди воду і всипте сіль.

  3. Починайте замішувати тісто ложкою або лопаткою.

  4. Потім густе тісто перекладіть на рівну поверхню і продовжуйте вимішувати руками до того моменту, поки воно не перестане липнути до рук. Тісто має вийде м’яким і еластичним. Посипте робочу поверхню борошном і розгортайте тісто.

Смачного!

М’яке тісто для домашніх вареників з вишнею

Вареники з вишнею можна сміливо віднести до десерту, влітку його готують зі свіжих ягід, взимку – з заморожених. У приготуванні тіста для таких вареників також є свої секрети, які дозволять приготувати страву максимально смачним.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Працюй: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 320 гр.
  • Вода – 180 мл.
  • Олія – ​​3ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. Просійте борошно в об’ємну миску, додайте дрібку солі. Далі тонкою цівкою влийте дуже гарячу воду. Для цього закип’ятіть чайник, почекайте 5 хвилин і додавайте воду в муку.

  2. Додайте в тісто рослинне масло, воно зробить тісто еластичним, і воно не розвалиться під час варіння.

  3. Почніть замішувати тісто в мисці, потім перекладіть його на рівну поверхню і продовжуйте вимішувати руками.

  4. Тісто розкачати на рівній поверхні в пласт товщиною 3-4 міліметра і зробіть з нього кружечки кухлем або склянкою. У ці кружечки загорніть начинку з вишні і зробіть вареники. Готові вареники посипте цукровою пудрою і домашній десерт готовий.

Смачного!

Як приготувати еластичне тісто для вареників з чорницею

Не знаєте, чим порадувати сім’ю, приготуйте вареники з чорницею. Це дивно смачне і легке блюдо. Його можна доповнити сметаною або збитими вершками. Ми розповімо, як замісити тісто і справа залишиться за малим.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Працюй: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вода – 0,5 ст.

Процес приготування:

  1. Воду поставте в холодильник, до моменту замішування тіста вона повинна бути дуже холодною. У миску просійте борошно, так тісто насититься киснем. Додайте щіпку солі.

  2. До борошна додайте одне яйце і перемішайте.

  3. Потім влийте холодну воду і починайте замішувати тісто. Воно повинно бути еластичним і пружним.

  4. Тісто оберніть в харчову плівку і покладіть на півгодини в холодильник. Після цього розкачайте тісто і зробіть з нього вареники з чорницею.

Смачного!

Покроковий рецепт приготування тіста для вареників з сиром

Один з найбільш ситних варіантів вареників виходить з начинкою з сиру. Їх можна варити або обсмажувати на вершковому маслі – вийде дуже смачно і ідеально підійде для сніданку. Причому, замісити тісто для таких вареників дуже просто.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Працюй: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого сорту-3 ст.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.

Процес приготування:

  1. Борошно просійте через дрібне сито, можна зробити це кілька разів.

  2. Борошно змішайте з яйцями і сіллю.

  3. Потім влийте воду і вимісити тісто, воно вийде досить щільним.

  4. Посипте робочу поверхню борошном і розкачати тісто в тонкий пласт товщиною 2-3 міліметра. Склянкою або чашкою виріже з нього невеликі кружечки і зліпите вареники з сиром.

Смачного!

Простий і смачний рецепт тіста для вареників без яєць

Варіантів приготування тіста для вареників дуже багато, тому кожна господиня може вибрати рецепт для себе. Тісто по цьому рецепту виходить завжди, з ним легко працювати, таке тісто легко ліпиться і не липне до рук.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Працюй: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Сода харчова – 0,5 ч.л.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

  1. Відміряйте необхідну кількість борошна і просійте її в миску.

  2. У борошно додайте сіль, сметану і перемішайте ці інгредієнти.

  3. Замішуйте тісто до тих пір, поки воно не стане однорідним і не перестане липнути до рук.

  4. Тісто оберніть в харчову плівку і дайте йому відпочити 15-20 хвилин. Воно буде неймовірно зручним у роботі, його легко розгортати і ліпити вареники.

Смачного!

Тісто для вареників на молоці в домашніх умовах

Ще один відмінний варіант приготування тіста на молоці для вареників, мантів, а також пельменів. Воно має нейтральний смак і не перебиває начинку.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Працюй: 4.

Інгредієнти:

  • Молоко – 100 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Сода харчова – 0,5 ч.л.
  • Борошно – 300 гр.

Процес приготування:

  1. У тепле молоко всипте сіль і влийте рослинне масло, перемішайте.

  2. Потім додайте в молочну масу одне яйце і добре перемішайте.

  3. Далі через дрібне сито просійте борошно і всипте соду. Замісити тісто. Тісто вимішують протягом 7-10 хвилин, воно повинно бути щільним і однорідним.

  4. Добре вимішати тісто помістіть в целофановий пакет або оберніть в харчову плівку, покладіть тісто в холодильник на 30 хвилин. Після цього тісто стане еластичним і податливим, можна розгортати його і ліпити вареники.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал