Страви з броколі – 9 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Страви з броколі – це смачні, корисні і нескладні у виконанні кулінарні рішення для всієї родини. Ви приємно здивуєтеся, як багато апетитних страв можна приготувати з простого овоча. Для цього оціните нашу перевірену добірку з десяти швидких і смачних рецептів з покроковими фото.

Запіканка з броколі і цвітною капустою в духовці

Запіканка з броколі і цвітною капустою в духовці – це дуже смачне, ситне і корисне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування послужить цікавим обідом або перекусом для всієї родини. На його приготування ви не витратите багато часу і сил. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • броколі – 400 гр.
  • Капуста цвітна – 400 гр.
  • Вершки 10-15% – 0,5 л.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Борошно – 20 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цвітну капусту і броколі відварюємо 5 хвилин у воді з сіллю. Після відкидаємо на друшляк.

Крок 2. Твердий сир натираємо на терці.

Крок 3. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді.

Крок 4. Додаємо сюди борошно. Перемішуємо і обсмажуємо.

Крок 5. Вливаємо вершки і доводимо вміст до кипіння.

Крок 6. Занурюємо в гарячу суміш тертий сир.

Крок 7. Тушкуємо соус до розплавлення сиру.

Крок 8. Солимо, перчимо заготівлю і прибираємо з плити.

Крок 9. У форму для запікання викладаємо цвітну капусту і броколі.

Крок 10. Заливаємо овочі соусом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Крок 11. Запіканка з броколі і цвітною капустою в духовці готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

Котлети з капустою броколі

Котлети з капустою броколі – оригінальне частування, яке точно урізноманітнює ваше меню і уб’є всіх наповал. На додаток капусти домашні котлети вийдуть неймовірно ніжними і соковитими. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреному покроковому рецептом!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 350 гр.
  • броколі – 100 гр.
  • Капуста цвітна – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп – 2 пучка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно цільно-зернове – 1-1,5 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. У чашу блендера кладемо броколі, цвітну капусту, кріп, шматочки ріпчастої цибулі і сире яйце.

Крок 3. Збиваємо масу блендером до однорідності.

Крок 4. Викладаємо в заготівлю яловичий фарш. Перебиваємо всі разом блендером.

Крок 5. Отриману масу доповнюємо сіллю, чорним меленим перцем і цільно-зерновим борошном.

Крок 6. Ретельно вимішуємо тісто і формуємо з нього акуратні котлети.

Крок 7. Обвалюємо їх в борошні і кладемо в сковороду, розігріту з олією.

Крок 8. Обсмажуємо заготовки до рум’янцю з усіх боків.

Крок 9. Оригінальні котлети з капустою броколі готові. Подавайте до столу!

Броколі з сиром в духовці

Броколі з сиром в духовці – дуже ніжне і апетитне блюдо для вашого домашнього столу. Беріть цікаву кулінарну ідею, щоб урізноманітнити звичне меню. Ваші близькі і гості залишаться задоволені, а ви не витратите на кулінарний процес багато часу.

Час готування – 1 година

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Броколі – 0,5 кг.
  • Яйце – 4 шт.
  • Вершки – 0,5 ст.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Горіх мускатний – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Відварюємо броколі в підсоленій поді близько 5 хвилин, відкидаємо на друшляк.

Крок 3. У глибокій тарілці збиваємо яйця з вершками.

Крок 4. Додаємо в цю суміш гірчицю, сіль і спеції. Перемішуємо.

Крок 5. Всипаємо борошно і перемішуємо заготівлю вінчиком.

Крок 6. Тепер в масу натираємо твердий сир. Невеликий шматочок сиру залишаємо для верхнього шару. Знову все перемішуємо.

Крок 7. Броколі ділимо на суцвіття і викладаємо в форму для запікання. Заливаємо овочі сирним соусом.

Крок 8. Посипаємо заготівлю залишилися тертим сиром. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 9. Броколі з сиром в духовці готове. Подавайте до столу і угощайтесь!

Броколі з яйцем на сковороді

Броколі з яйцем на сковороді – оригінальне частування для вашого сніданку або перекусу. Така страва вийде дуже поживним, корисним і смачним. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу і фото.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Броколі – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир твердий – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо броколі і розбиваємо на суцвіття.

Крок 2. Підготовлений продукт злегка обсмажуємо в сковороді з олією.

Крок 3. Солимо овоч за смаком.

Крок 4. Розбиваємо сюди два курячих яйця.

Крок 5. Продовжуємо обсмажувати продукти і ретельно їх перемішуємо.

Крок 6. Доповнюємо блюдо тертим твердим сиром і продовжуємо помішувати. Коли продукт розплавитися, можна вимикати плиту.

Крок 7. Апетитне домашнє блюдо з броколі з яйцем на сковороді готове. Подавайте до столу і пробуйте!

Крем-суп з броколі з вершками

Крем-суп з броколі з вершками – це дуже смачне, ситне і корисне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування послужить цікавим обідом для всієї родини. На його приготування ви не витратите багато часу і сил, а смак супу нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Броколі – 0,5 кг.
  • Вершки 20% – 200 мл.
  • Бульйон курячий – 300 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Горіх мускатний – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. броколі промиваємо і розбиваємо на суцвіття. Цибуля з часником ріжемо дрібними кубиками. Стебла броколі подрібнюємо.

Крок 3. Розтоплюємо в сотейнику олія і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю пару хвилин.

Крок 4. Доповнюємо цибулю стеблами броколі. Обсмажуємо разом ще 2-3 хвилини.

Крок 5. Викладаємо сюди суцвіття, подрібнений часник. Додаємо сіль і спеції.

Крок 6. Заливаємо заготівлю курячим бульйоном і вершками. Варимо 5 хвилин після кипіння, потім подрібнюємо масу за допомогою блендера.

Крок 7. Ніжний крем-суп з броколі з вершками готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши сухариками.

Броколі в клярі на сковороді

Броколі в клярі на сковороді – дуже яскраве і апетитне блюдо для вашого домашнього столу. Беріть цікаву кулінарну ідею, щоб урізноманітнити звичне меню. Ваші близькі і гості залишаться задоволені такою закускою, а ви не витратите на кулінарний процес багато часу.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Броколі – 0,5 кг.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 10 ст.л.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Сіль – за смаком.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Приправа – за смаком.
  • Вода – 1 ст.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Збиваємо куряче яйце в глибокій мисці, доповнюємо його сіллю і содою.

Крок 2. До яєчної суміші приєднуємо подрібнену зелень, часник, приправу, борошно і вливаємо склянку води.

Крок 3. Замішуємо масу і доповнюємо її тертим твердим сиром. Знову все перемішуємо до отримання однорідного кляру.

Крок 4. Промиті броколі відварюємо в киплячій підсоленій воді близько 5-6 хвилин, після відкидаємо на друшляк, остуджуємо і ділимо на суцвіття.

Крок 5. Занурюємо шматочки броколі в густий кляр.

Крок 6. Обсмажуємо заготовки в сковороді з олією. Готуємо продукт до яскравого рум’янцю з усіх боків.

Крок 7. Хрусткі і ароматні броколі в клярі на сковороді готові. Подавайте до столу!

Курка з броколі в духовці

Курка з броколі в духовці – це неймовірно смачне, ситне і корисне блюдо для вашого домашнього столу. Таке частування послужить цікавим обідом або перекусом для всієї родини. На його приготування ви не витратите багато часу і сил. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Броколі – 0,5 кг.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Приправа для курки – 1 щіпка.
  • Часник – 1 зубчик.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо броколі, віджимаємо від води і ділимо на невеликі суцвіття.

Крок 2. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо до готового стану на олії.

Крок 3. У форму для запікання викладаємо шар з готового курячого філе. Солимо продукт і доповнюємо спеціями.

Крок 4. На курку викладаємо підготовлені суцвіття броколі. Солимо і перчимо за смаком.

Крок 5. Твердий сир пропускаємо через терку.

Крок 6. Посипаємо частування подрібненим часником і сиром. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Крок 7. Курка з броколі в духовці готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

Салат з капустою броколі

Салат з капустою броколі – дуже смачне, корисне і яскраве частування для вашого столу. Така страва точно урізноманітнює ваше звичне меню. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото. З простим кулінарним процесом впораються навіть новачки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Броколі – 30 гр.
  • Капуста цвітна – 30 гр.
  • Огірок – 10 гр.
  • Редис – 10 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 10 гр.
  • Ізюм – 1 ст.л.
  • Насіння гарбуза – 1 ч.л.
  • Смородина червона – 1 ч.л.
  • Соус соєвий – 1 ч.л.
  • Масло виноградної кісточки – 1 ч.л.
  • Пудра цукрова – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Броколі і цвітну капусту ділимо на суцвіття і кип’ятимо близько 3 хвилин в підсоленій воді.

Крок 2. Відкидаємо на друшляк і викладаємо на тарілку для салату.

Крок 3. Ізюм добре промиваємо, ошпарюємо і обсушуємо за допомогою паперового рушники.

Крок 4. Очищаємо ріпчасту цибулю і ріжемо його тонкими кільцями.

Крок 5. Викладаємо цибулю в салат. Сюди ж відправляємо тонко порізаний огірок і редис.

Крок 6. Посипаємо частування нарізаним родзинками, ягодами смородини, насінням гарбуза, цукровою пудрою і меленим перцем. Заправляємо соєвим соусом і маслом виноградної кісточки.

Крок 7. Оригінальний вітамінний салат з броколі готовий. Доповнюйте зеленню і подавайте до столу!

Кіш з броколі і лососем

Кіш з броколі і лососем – це дуже смачне, ситне і оригінальна тарілку для вашого домашнього або святкового столу. Таке частування послужить цікавим перекусом для всієї родини. На його приготування ви не витратите багато часу і сил. Обов’язково спробуйте наш рецепт!

Час готування – 1 година

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Броколі – 300 гр.
  • Філе лосося – 500 гр.
  • Вершки 10-20% – 200 мл.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для тіста:

  • Борошно – 200-250 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло розтираємо з курячим яйцем.

Крок 2. Додаємо сюди сметану.

Крок 3. Вимішуємо продукти до однорідності.

Крок 4. Доповнюємо суміш сіллю і борошном. Вимішуємо щільне і еластичне тісто.

Крок 5. Форму для киша обмазуємо маслом. Щільно укладаємо сюди тісто з бортиками, формуючи відповідну основу.

Крок 6. Філе лосося нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 7. На великій терці натираємо твердий сир.

Крок 8. Для заливки збиваємо курячі яйця з сіллю і чорним молотим перцем.

Крок 9. Вливаємо вказану кількість вершків.

Крок 10. Занурюємо в суміш тертий сир.

Крок 11. Перемішуємо заготівлю.

Крок 12. На основу з тіста викладаємо шматочки риби і суцвіття броколі.

Крок 13. Солимо і перчимо начинку.

Крок 14. Доповнюємо все це заливкою з сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок 15. Смачний киш з броколі і лососем готовий. Подавайте до столу і угощайтесь!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал