Як приготувати оладки на кефірі – 11 найкращих рецептів приготування найсмачніших оладок на кефірі з покроковими фото

5663b9d2f4ed5b9d189aa397b267e209

Пишні оладки на кефірі — це улюблена страва з дитинства. Вони залишаються ніжними та повітряними навіть, коли охолонуть. Приготувати такі оладки можна на сніданок і подавати разом зі сметаною або варенням.

Покроковий рецепт приготування пишних оладок на кефірі з содою

Для того, щоб приготувати пишні оладки, вам не доведеться витрачати багато часу та сил. З тіста на кефірі вони завжди виходять пишними, оптимальна жирність цього кисломолочного продукту має бути 2,5-3,5 %.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Кефір –250 мл.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 230 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір та яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони прогрілися до кімнатної температури. Борошно просійте через сито кілька разів.

2415e3ed0965dda53dd6b0dd606d4316

Крок 2. У миску влийте кефір, всипте цукор та соду, перемішайте. Кефір і сода вступлять у реакцію і поверхні утворюються бульбашки.

37ec9170c05db395c84447d325f7b44a

Крок 3. Далі додайте яйце і всипте борошно, яке просіяли.

f8efbe08f6ed10cecb414d5d5a78e438

Крок 4. Замісіть густе однорідне тісто.

6c084aa1035b705d0be23ca8fb38a859

Крок 5. Сковороду розігрійте, влийте олію. Тісто викладайте столовою ложкою та надавайте оладдям округлу форму.

da15377785a951625ae0657cdd32eacd

Крок 6. Коли тісто схопиться і на його поверхні з’являться бульбашки, переверніть і смажте оладки з іншого боку.

b9b078f4ea8d6cb43e9919fcc87325a6

Крок 7. Перекладіть готові оладки на загальну страву та подавайте до чаю.

d87752d4bf2b430cb90fc1f1b66e8793

Смачного!

Пишні оладки на кефірі з содою, які не осідають

Швидкий спосіб приготування пишних оладок до чаю. На свій смак ви можете додати таку кількість цукру, щоб отримати більш менш солодкі оладки. Тоді їх можна подавати не лише з варенням чи медом, а й із солоними намазками із сиру чи сиру.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія соняшникова – 3-4 ст.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Сода харчова – 0,5 ч.л.
  • Оцет 9% – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У теплий кефір додайте сіль та цукор, розбийте яйце та перемішайте.

29908dd72bd3e05cc5dfaaec941aee82

Крок 2. Далі всипте в миску борошно, яке просіяли.

a45b5a1e47852531e22ae506da555fa8

Крок 3. Далі всипте соду, гашену оцтом, перемішайте тісто і залиште на 7-10 хвилин.

e9131430a11ca9bddf035c6f0e9ef003

Крок 4. На добре розігріту сковороду влийте олію і смажте оладки з двох сторін на середньому вогні.

5cfe0b7fd3dd55409a6b2834e57f5cec

Крок 5. Готові оладки спочатку промокніть від зайвого жиру паперовими рушниками, потім подавайте на стіл.

6561ad173b63c8812518bcc64daba28e

Смачного!

Як спекти повітряні оладки без додавання дріжджів?

М’які та повітряні домашні ласощі. Пишні оладки можна приготувати без використання дріжджів. Часу на замішування тіста та приготування оладок піде зовсім небагато.

Час приготування:40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4-5.

Інгредієнти:

  • Кефір – 230-250мл.
  • Борошно пшеничне вищий сорт – 200 гр.
  • Олія соняшникова – 40 мл.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 60 гр.
  • Ванілін – до смаку.
  • Сода харчова – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір підігрійте до 35-40 градусів, додайте до нього соду та перемішайте, залиште на 3-5 хвилин.

56fec674e95a6d48dac161a01ae46e7b

Крок 2. У мисці змішайте яйце із цукром. Потім додайте чайну ложку олії та ванілін.

df0a8fbbf853810e82791bdc33d6b359

Крок 3. Далі влийте кефір, всипте борошно, яке просіяли, і замісіть тісто для оладок.

bfd9ed3de26f9723b63527ba4baf1f9d

Крок 4. Поставте сковороду на вогонь, влийте олію. Столовою ложкою викладайте тісто на сковороду у формі невеликих округлих коржів.

2208b75acbca6766712553fa0fb643d4

Крок 5. Смажте коржики по 2-3 хвилини з кожного боку. Гарячі оладки промокніть паперовими рушниками та подавайте на стіл.

7d0a45ae9425e12903caabfc8ecb1881

Смачного!

Простий покроковий рецепт оладок без яєць на кефірі

Пишні оладки у вас вийдуть навіть без додавання яєць. Хочемо поділити з вами вдалим рецептом смачної випічки для легкого перекушування.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Кефір –300-320 мл.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Цедра лимона – 1,5 ч.л.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Цукор – 60 гр.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У миску влийте кефір, всипте соду, цукор, перемішайте та залиште на 5 хвилин. Потім додайте подрібнену цедру лимона.

323d0169b20c16ec39cb62da134b565e

Крок 2. Далі додайте борошно, яке просіяли, і замісіть тісто.

a008c53b88398699a682b8491aff867d

Крок 3. Тісто має вийти однорідним та густим.

536dc3b26980f5e1910b86985e103cfb

Крок 4. Розігрійте сковороду, влийте олію, викладіть тісто і смажте оладки на середньому вогні з двох сторін.

fa19b3082f40a36d5b368def47dbb6fd

Крок 5. Навіть без яєць оладки виходять пухкими та повітряними.

6e140559df4bc48daf0f49fa0544b11b

Смачного!

Повітряні оладки на кефірі з розпушувачем як пух

Для гарантії отримання пишних оладок скористайтеся розпушувачем для тіста. З оладками можна влаштувати смачний сніданок або легке перекушування протягом дня.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 120 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Кефір –250 мл.
  • Цукор – 30 гр.
  • Олія рослинна – 1,5 ст.л.
  • Розпушувач для тіста – 8 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У миску розбийте яйце, всипте цукор і трохи збийте інгредієнти.

903a5d641ddd36b8088e64211115d4da

Крок 2. Далі влийте кефір кімнатної температури, перемішайте.

0db5954b79a38855836ca9a9d60a77c9

Крок 3. Потім додайте половину столової ложки олії і добре перемішайте.

78ee8e993131d92c7599e50bd9e51f9d

Крок 4. Після цього додайте сіль та розпушувач для тіста. Поступово всипте борошно, яке просіяли, і замісіть густе тісто.

9e8fde77281fae43b258a54705fa202f

Крок 5. На сковороді розігрійте олію, що залишилося, викладіть тісто і смажте оладки з двох сторін по 3-4 хвилини.

637aea2d90a0f629d7cc1aa05054ccfd

Крок 6. Перед тим, як подати оладки на стіл, промокніть їх паперовими рушниками від жиру.

ed1f3c9ef1b5253b52714d1f7c7bf650

Смачного!

Дуже смачні та ніжні оладки без додавання соди

Багато хто думає, що своєю пишністю оладки зобов’язані соді. Однак, якщо добре збити яйця до стійкої піни, то і без соди оладки вийдуть пишними та ніжними.

Час приготування: 90 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Кефір –300 мл.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 40 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Сіль – 3 гр.
  • Олія рослинна – 50 мл.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У миску розбийте яйце, збийте його міксером до пишної піни.

2632e3e16fc8260ddbf863d6d3beb913

Крок 2. Потім додайте цукор та трохи солі. Продовжуйте збивати 1-2 хвилини на невеликих обертах.

71fa1591c8168ef1baf0a11ab1f149b9

Крок 3. Далі всипте борошно, яке просіяли, разом з розпушувачем, перемішайте інгредієнти вручну.

2fe6185badcb1b67bf82c09be7109681

Крок 4. Після цього влийте кефір та перемішайте тісто до однорідності.

400b998c5810036c78351e81301f2387

Крок 5. Смажте оладки на олії з двох сторін.

df8c5a849cc384cb1a47826034b9b5a7

Крок 6. Подавайте готові оладки з варенням чи медом.

f39c862c59980233e8844bca9adbf38f

Смачного!

Простий рецепт приготування оладок на кефірі з сиром

Пишні сирні оладки доповнять ваш сніданок. Саме сир додає оладкам приємну кислинку. Це дуже смачно, особливо якщо полити оладки варенням, згущеним молоком молоком або медом.

Час приготування: 90 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сир – 250 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Кефір – 1 ст.
  • Олія соняшникова – 100 мл.
  • Сода харчова – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 2 ст.
  • Оцет 9% – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці збийте яйця та цукор.

5e1a225e19ee098c2642108d9f20d1f9

Крок 2. Сир краще використовувати жирністю від 2,5. Якщо він крупно-зернистий, протріть його через сито або збийте блендером. Сир додайте до яєчної маси, перемішайте.

8f2f2f5d8bdde5d7440750a9c10e0b3a

Крок 3. Потім у миску влийте кефір. Перемішайте інгредієнти міксером, тоді тісто вийде одноріднішим.

553c175d5112e79f659687ed48b683a0

Крок 4. Додайте борошно, яке просіяли, сіль і соду, гашену оцтом. Ще раз перемішайте тісто і приступайте до випікання оладок.

b2391c09c13ca93ec45ae225f193e0fd

Крок 5. На розігріту сковороду влийте олію, столовою ложкою викладіть тісто і обсмажте оладки на середньому вогні з двох боків.

535dbe02863408bc3b70e1fc82f3ba98

Крок 6. Готові оладки подавайте з рідким медом або варенням.

5c1fd3b17fa762fe9051c3f8aff24423

Смачного!

Ніжні та смачні оладки на кефірі з яблуками

Смачний та корисний сніданок або полуденок можна влаштувати всій родині з яблучними оладками. Випічка з яблуками виходить соковитою, ніжною та смачною, її можна подавати зі сметаною, медом чи іншим солодким кремом.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Кефір – 1 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Сода харчова – 0,5 ч.л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці збийте яйця з цукром та сіллю.

8356773ac87aa83200050a5d65dbe41c

Крок 2. У кефір всипте соду, вони повинні вступити в реакцію і на поверхні кефіру з’являться бульбашки.

373c24ab654c03da90b428dbd2b1140c

Крок 3. Кефір влийте у яєчну масу та перемішайте до однорідності.

921543f822a98b4aedf5f7674ae65397

Крок 4. У миску до рідких інгредієнтів додайте борошно, яке просіяли.

73cb9c4786f22061185921ee9b8e6d35

Крок 5. Тісто перемішайте до однорідності, щоб не залишилося грудок.

cef818d1bd9846a76b5a8e6d711022ac

Крок 6. Помийте яблука і наріжте дрібними кубиками. У тісто всипте яблука та перемішайте.

fb56ae9e3d5eca122378e475d2fdedbe

Крок 7. Оладки обсмажте на середньому вогні на олії з двох сторін. На кожну сторону піде по 3-4 хвилини.

78523faca9c7cd62c193f1599fbb41f0

Крок 8. Рум’яні оладки з яблуками промокніть від зайвого жиру паперовими серветками та подавайте на стіл.

b7a2b3b051d89984d9dff68766917843

Смачного!

Пишні та легкі оладки на теплому кефірі

Простий та швидкий рецепт чудових повітряних оладок. З ним під силу впоратися кулінару-початківцю. Головне не забудьте підігріти кефір.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Кефір –250 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.
  • Оцет – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці збийте яйце з цукром та сіллю.

7c700e15cb9b77e37d2f5aaf428b3daf

Крок 2. Кефір підігрійте в мікрохвильовій печі до 35-40 градусів. Додайте його до яєчної маси та перемішайте інгредієнти.

b961dad0f1bc17eb138f077ccd0f4436

Крок 3. До рідких інгредієнтів додайте борошно, яке просіяли.

84c407cea5843a3346dbcec3c7e94748

Крок 4. Додайте в тісто соду, гашену оцтом і ще раз його добре перемішайте. Залишіть тісто за кімнатної температури на 5-7 хвилин.

157a1759df1938a35b6400476cbb1247

Крок 5. Смажте оладки на олії по 2-3 хвилини з кожного боку.

5f2d5464f537711c7ca6460fc5190ebb

Крок 6. Готові оладки подавайте зі сметаною чи медом.

2b6810f558f597403149109dda6a9b51

Пишні оладки на кефірі з розпушувачем

Пишні оладки на кефірі з розпушувачем замість соди чудово зберігають свою пишну текстуру, гарний вигляд і після смаження не осідають. Крім розпушувача, для пишних оладок важлива правильна пропорція борошна та густа текстура замішаного тіста. Цукор додається на свій смак і можна додати менше, для подачі оладок закускою до інших страв.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Кефір –500 мл.
  • Борошно – 300 гр.
  • Цукор – 3 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відміряти всі інгредієнти для оладок, згідно з пропорцією рецепту. Кефір та яйце взяти кімнатної температури.

e453132a90386d8af2a23069181110d9

Крок 2. У посуд для замісу тіста розбити яйце, насипати цукор із сіллю та налити кефір.

b4f6274b0a84494184673b1bdb479d4c

Крок 3. За допомогою вінчика ці інгредієнти просто перемішати до однорідного стану та без активного збивання.

6b4ef5324940896e1b955a63c79467b3

Крок 4. У кефірну масу через сито просіяти борошно з розпушувачем, одночасно перемішуючи вінчиком.

33d7c56134050f5cf6cf1471f6c9c31d

Крок 5. Так як тісто буде при цьому ставати густішим, то завершити заміс лопаткою. Правильно замішане тісто має з лопатки сповзати, а не стікати. Залишити його на 15 хвилин, щоб розпушувач вступив у реакцію з кефіром.

05e48ef23683d6705f66f5f50de5221f

Крок 6. Після цього часу в сковороді добре розігріти трохи рослинної олії. Столовою ложкою викладати тісто кефіру на сковороду, формуючи невеликі однакові оладки.

e452bbe9d6748b8a255463a1d54c8e5a

Крок 7. Смажити оладки на невеликому вогні і до рум’яної з «пупиришками» повітря скоринки з одного боку.

04ce5b2c43fbe6e5aafd652b40e9cd88

Крок 8. Потім акуратно перевернути і так само обсмажити з іншого боку. Обсмажені оладки перекласти на паперові серветки для видалення зайвої олії.

b8352e108e99b8cd0aa57f1e74b8346d

Крок 9. Приготовлені пишні оладки на кефірі з розпушувачем укласти на тарілку та подати до столу гарячими з будь-яким топінгом. Смачного!

43ad35a428cd8cd12f022802c3fbc169

Повітряні оладки на кефірі з сухими дріжджами

Оладки на кефірі з сухими дріжджами виходять дуже повітряними та ніжними, за рахунок швидкого процесу бродіння цих двох інгредієнтів. Для хорошого підйому тіста достатньо 20 хвилин, тільки кефір потрібно взяти теплий. Кефірні оладки на сухих дріжджах у вас не осядуть і не будуть черствими.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Кефір –200 мл.
  • Борошно – 350 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 3 ст.
  • Сухі дріжджі – 12 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відміряти та підготувати, згідно з пропорцією рецепту, простий набір інгредієнтів для оладок. Просіяти борошно та трохи підігріти кефір або взяти його кімнатної температури.

bde39d1943f90fbe84a971f097a17108

Крок 2. Перелити кефір у посуд для замісу тіста і повністю розчинити в ньому цукор із сухими дріжджами та щіпкою солі.

23e1e624a5e52f2bb7dcf4a8cf2b2cfa

Крок 3. У кефірну масу розбити яйця та перемішати. Потім пересипати до неї борошно, яке просіяли.

2c80715542c6ab3dcc85c736256e153e

Крок 4. За допомогою вінчика або вилки замісити тісто до густої однорідної консистенції і залишити на 20 хвилин при кімнатній температурі для підйому.

ebcdb1b6f90f7110fd03b130d09b73b2

Крок 5. Тісто, що підійшло, повторно не перемішувати, а відразу змоченою у воді ложкою порційно викладати на розігріте на сковороді масло. Обсмажити оладки по обидва боки і на невеликому вогні до золотистої скоринки з обох боків.

2e0f942592ad8c7298da2264e3ebeec7

Крок 6. Приготовлені повітряні оладки на кефірі із сухими дріжджами розкласти по порційних тарілках та подати до сніданку гарячими у додатку з будь-яким топінгом. Смачного!

a0b9624fac03b7f3f89a52f56c4d222e

Смачного!

Пишні та смачні оладки на кефірі БЕЗ ДРІЖДЖІВ – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал