Пишний бісквіт для торта – 9 простих рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

d4aba40893fd5c1f3f6b02a500dd4dd9

Пишний бісквіт для торта – це основа домашніх десертів, від яких залежить структура, смак та зовнішній вигляд готового кондитерського виробу. Для того, щоб уникнути неприємних моментів при складанні та дегустації апетитних десертів, потрібно використовувати лише перевірені рецепти. Таким чином, ваш бісквіт ніколи не осяде і не залишиться непропеченим. Відповідно, обравши рецепт у цій статті, ваш тортик точно ніщо не зіпсує! Вибираємо відповідний вам варіант і приступаємо!

Класичний шоколадний бісквіт в духовці

Класичний шоколадний бісквіт в духовці готується всього лише з п’яти інгредієнтів і завжди виходить неймовірно високим і пишним! Для приготування вам не буде потрібно навіть відокремлювати білки від жовтків і змішувати компоненти в якійсь певній послідовності.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 140 гр.
  • Борошно – 120 гр.
  • Какао-порошок – 20 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Цукровий пісок і яйця збиваємо в піну за допомогою міксера.

38444f9433b53a8bcbf4a1fce6408c5a

Крок 2. Вводимо сухі компоненти: розпушувач, борошно і какао-порошок.

e2fd462845d560b556003ffcbfc2ceb0

Крок 3. Змішуємо ложкою до гладкості і однорідності.

f4f090833f210f4445f94153056f4c81

Крок 4. Виливаємо тісто в роз’ємну форму, вистелену пергаментом.

16ece9a9538cbd14321bf7e9fdcfe45f

Крок 5. Готуємо частування протягом 45 хвилин при 180 градусах. Остуджуємо і тільки потім витягаємо з посуду.

7c15abe828e1300411ae7944140160a2

Крок 6. Приємного чаювання!

dfb6fffb7dc905f67b414f0b5a4abb11

Пишний і повітряний бісквіт на молоці

Пишний і повітряний бісквіт на молоці – це класика кондитерського світу, на основі якої готується величезна кількість усіма улюблених тортиків. Незважаючи на те, що ласощі випікається швидко, йому все ж потрібен час для стабілізації – близько 6 годин.

Час готування – 6 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт.
  • Молоко – 150 мл.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Борошно – 220 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Цукор ванільний – 8 гр.
  • Сіль – ¼ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу, готуємо посуд: дно роз’ємного кільця застилаємо фольгою, чіпляючи її краї за бортики з зовнішньої сторони. Поміщаємо форму на плоский деко.

20ac50f753452ec85f184a4289ea14f8

Крок 2. Яйця розбиваємо в тарілку і підсипаємо два види цукру і сіль, збиваємо до стану піни, поступово нарощуючи обороти міксера.

26d904ecbe28ca5b0ab13f719cfb3571

Крок 3. Яєчна маса густіє, залишаються сліди від вінчиків. Як правило, на цей етап йде близько 10 хвилин.

7ec924b385f96fc0164ca41a9171cdda

Крок 4. Перемішуємо борошно з розпушувачем і поступово додаємо суху суміш в повітряну масу, працюючи силіконовою лопаткою зверху-вниз.

884477ede6f221aec83bbf87862ff41d

Крок 5. Паралельно прогріваємо в сотейнику вершкове масло і молоко.

76bad3fad092f26cd6b1180cde16b349

Крок 6. У 2-3 етапу переливаємо масляний розчин в тісто, лише поєднуючи компоненти, довго перемішувати не слід.

86e0f94acedf0ab14c18ea86dd996613

Крок 7. Виливаємо тісто в форму і прибираємо в духовку, попередньо прогріту до 170 градусів. Перші 20-25 хвилин дверцята не відчиняємо.

869ef6da055888bd83f8ed88b202aed8

Крок 8. Загальний час в духовці – близько 40 хвилин, готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Остуджуємо прямо в формі.

2b47fa8cc53f9412f6dda26d4139945f

Крок 9. Після охолодження, проводимо лезом ножа вздовж стінок і виймаємо. Обертаємо бісквіт в харчову плівку і відправляємо на полицю холодильної камери на 4-6 годин.

4e47a5b56901d95e5bd874ecfa91fc4c

Крок 10. Після закінчення часу, приступаємо до формування торта. Смачного!

d99da08babb9c3d8576ae9d49ba05a1d

Бісквіт на сметані для домашнього торта

Бісквіт на сметані для домашнього торта ідеально поєднується зі всілякими кремами, ягодами і фруктами. Тому якщо ви вирішите спробувати спекти саме таку основу, то ваше кондитерське виріб викличе істинний захват у кожного, хто спробує хоч шматочок!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Сметана – 100 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сода – ¼ ч.л.
  • Ванілін – 1,5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Цукор і яйця збиваємо в глибокій ємності до утворення пишної піни.

b0be7f1f410e2e927df99cad194e64b1

Крок 2. За допомогою вінчика акуратно вмішуємо до складу сметану, соду, ванілін і борошно.

b0d822ff4901cddd37ed57eb26a2384e

Крок 3. Тісто переливаємо в роз’ємну форму і випікаємо протягом 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

cbaa09cc1de3013387abe1db885b5ddc

Крок 4. Бісквіту даємо час повністю охолонути і обережно виймаємо з жароміцного посуду.

de7e13a4cb402dd88138e40c3160a7cd

Крок 5. Розрізаємо на коржі і готуємо улюблені тортики. Смачного!

69ab3c47d90793098d4f4974806aeb86

Як приготувати шифоновий бісквіт?

Як приготувати шифоновий бісквіт? Напевно, кожен кулінар не раз чув про це кулінарному « творі мистецтва », яке вражає своєю ніжністю і пористою текстурою. І уважно прочитавши цей рецепт, у вас з легкістю вийде його повторити, звичайно, при дотриманні рекомендацій.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 140 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 110 гр.
  • Розпушувач тіста – 7 гр.
  • Молоко – 65 мл.
  • Олія – 45 мл.
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Сіль – ¼ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У миску з високими бортиками просіюємо суміш з борошна, ваніліну і розпушувача.

428272a54892a58cfdb4fec03002ab26

Крок 2. Розбиваємо яйця і по різним сухим і чистим тарілкам розділимо білки і жовтки.

3be2d44bbe82505c495c36c5449ed150

Крок 3. У склянці погружного блендера збиваємо жовтки з додаванням олії і молока до однорідної консистенції.

17cea114676646d597f29a01b96caa5b

Крок 4. Білки солимо і збиваємо за допомогою міксера до м’яких піків.

81d454ea83bcad137ac355ebe2a45b1a

Крок 5. У білкову масу висипаємо цукор і продовжуємо працювати вінчиками до щільної і стабільної маси.

d3515a9d2fb0c7f29b25c7d23cc89bf0

Крок 6. Суміш з жовтків викладаємо в миску і акуратно підмішуємо три столових ложки збитих білків, перемішуємо і додаємо трохи сухого складу – вимішуємо до однорідності.

2df25e7436e7939571b93bfa8d10e026

Крок 7. Чергуючи білки і борошняну суміш, з’єднуємо компоненти, кожен раз акуратно помішуючи лопаткою.

9bc16de12e85cd00b8d1fae6610c4416

Крок 8. Переливаємо тісто в форму і готуємо при температурній позначці в 170 градусів протягом півгодини, перевіряючи готовність шпажкою.

3405c1f282b75306be866188e19ce7c0

Крок 9. Гарячий бісквіт в формі перевертаємо і ставимо на решітку до повного охолодження, потім виймаємо.

574ab7a4585a4eece9e5dc51d6438aff

Крок 10. Готуйте і отримуйте задоволення!

83738fa6fc188c43be25169edb7c9498

Сирний бісквіт в домашніх умовах

Сирний бісквіт в домашніх умовах – це дивно волога і ніжна випічка, яка в буквальному сенсі слова тане в роті. Головною особливістю цього ласощів вважається велика кількість яєць в складі, які діляться на білки і жовтки, кожен з компонентів слід збивати окремо і потім акуратно змішувати між собою.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Сир – 300 гр.
  • Яйця – 6 шт.
  • Молоко – 150 мл.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Борошно – 60 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

0133da67b4acc3d0f4a21350e3d0eb3d

Крок 2. Яєчні білки збиваємо міксером на великій швидкості до стабільних піків, поступово всипаючи цукор.

5bb38d456999784e15c9080e37751e22

Крок 3. В іншу чашу відправляємо сир, жовтки, молоко, сік лимона, ванільний цукор – пробиваємо заглибним блендером до гладкої маси.

962311713331d84d28243c4fcdfc3ae9

Крок 4. Склад повинен бути повністю однорідним, без єдиної грудочки.

625f7dfaa1822fa2834c0f9583464440

Крок 5. Вмішуємо цедру половини лимона і частинами висипаємо суміш з просіяного борошна і крохмалю, працюємо на повільних оборотах техніки.

d192fc1f6370c15daee2ad4fbf49d3df

Крок 6. Потім невеликими порціями додаємо білки, акуратно помішуючи лопаткою з силікону.

2987b000e3af4d2dea6ac825e0d6d75e

Крок 7. Дно роз’ємного кільця застилаємо фольгою, поміщаємо ще в одну форму. Виливаємо в роз’ємне кільце підготовлене тісто і розрівнюємо, в нижню форму наливаємо окріп і прибираємо «конструкцію» в духову шафу, прогрітий до 160 градусів, засікаємо 60-70 хвилин.

6f017ac1ed90dc2296d000ecfe0b8389

Крок 8. Остуджуємо випічку прямо в духовці, відкривши дверцята.

ee7a10eacc81406a592d670da5fdc2b3

Крок 9. Ніжний бісквіт дістаємо з форми і дегустуємо. Смачного!

0773da8adceffb581eead37ea047a7fe

Пишний медовий бісквіт в духовці

Пишний медовий бісквіт в духовці – це апетитний десерт, який приємно здивує вас своєю м’якою текстурою і насиченим яскравим смаком, перед яким неможливо встояти навіть при дотриманні дієти! Такий бісквіт прекрасно розрізається на коржі і гармонує з різними кремами.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Яйця – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Мед – 3 ст.л.
  • Сода – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Необхідну кількість меду викладаємо в сотейник і прогріваємо, висипаємо соду і активно перемішуємо. У момент, коли маса спінилася і побіліла – прибираємо з конфорки.

bcac8b1ab29765f39c04f10d18b0b0ca

Крок 2. Медовий склад остуджуємо, а тим часом збиваємо міксером білки.

12fde8527f98d5958fbbd3e1656114a2

Крок 3. Продовжуючи роботу вінчиків, висипаємо половину цукрового піску і доводимо до щільних піків, відмінно зберігають форму.

935bb487b6c5610a75acad6ab742b5ce

Крок 4. Залишки цукру збиваємо з жовтками до повного розчинення солодких кристалів.

3ba2064626f46023ed4f02d0d8218d00

Крок 5. Третину білків викладаємо до маси з жовтків і вмішуємо знизу вгору акуратними рухами (використовуємо лопатку або ложку).

b4d2b960eea796e1c979973773e39e79

Крок 6. Доповнюємо суміш третьою частиною меду з содою.

f60cc4076c49037593128b794bf0cc6e

Крок 7. Чергуючи склади, замішуємо повітряне тісто.

16e3de7be3dfebe0f0b23cc7eb87ab80

Крок 8. Потім поступово додаємо просіяне борошно, орієнтовно в 4 підходи.

1ab45291cc5939c8ff9b1d17370087fb

Крок 9. Дно форми вистилаємо пергаментом і перекладаємо масу, прибираємо в духовку, попередньо прогріту до 180 градусів.

c3bc6c6a2ffae7e83589120a81d47606

Крок 10. Готуємо близько півгодини, перевіряючи на готовність шпажкою: слід проткнути центр випічки шпажкою, якщо десерт готовий, то шпажка залишиться сухою.

b10b8510e6e6fb433764bfbeb3e1053f

Крок 11. Форму ставимо на будь-яку підставку в перевернутому вигляді і при наявності часу залишаємо так на 4-8 годин.

ac50d357064a700910bbafedd08cc810

Крок 12. Далі дістаємо бісквіт з форми і розрізаємо на коржики. Смачного!

679263a2bbce9261f29339eb9a4b2621

Смачний морквяний бісквіт в духовці

Смачний морквяний бісквіт в духовці – це десерт, який володіє неперевершеними смаковими характеристиками і приємним ароматом, що заповнює ваше житло, ще в процесі випікання. Морква надає ласощів особливу « родзинку » – обов’язково спробуйте!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Морквина – 180 гр.
  • Сода – 5 гр.
  • Борошно – 180 гр.
  • Оцет столовий – 15 мл.
  • Олія соняшникова – 30 мл.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Двічі просіюємо борошно через сито з дрібними отворами. Форму для запікання змащуємо олією, духовку починаємо прогрівати до температури в 180 градусів.

27641326ffc2bd8495c0846c726397ce

Крок 2. У чистий і сухий посуд розбиваємо яйця, гарненько збиваємо міксером добілу і пишності ( 7-10 хвилин ).

465aeb1a3f045200d7da672a998886dc

Крок 3. У яєчну масу додаємо соду, погашену оцтом.

e4b87fb41a0b76346755bbe48664b74b

Крок 4. Слідом в тісто відправляємо борошно, олію, очищену і натерту на терці морквину, цукор і ванілін – ретельно перемішуємо.

23c0d6e00172fc8b1cbc7e1d7b56175a

Крок 5. Масу переливаємо в силіконову форму або роз’ємне кільце. Випікаємо протягом 25 хвилин, остуджуємо також в духовці, відкривши дверці.

d96ae569f03a85094424eace5395bf36

Крок 6. Нарізаємо десерт шматочками і подаємо до столу в поєднанні з ароматним чаєм. Смачного!

ad71a5d11b43ff78763615bea2a0b988

Пишний і вологий бісквіт для торта

Пишний і вологий бісквіт для торта, приготований на основі кисломолочного продукту, а саме на кефірі – це ідеальна основа для різних кондитерських виробів, доповнених всілякими кремами, фруктами або ягодами. Одного разу приготувавши таку випічку, ви повернетеся до цього рецепту ще багато разів!

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Кефір – 220 мл.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Олія – 80 мл.
  • Яйця – 3 шт.
  • Какао-порошок – 1 ст.л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Масло вершкове – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування просіюємо борошно, кефір і курячі яйця попередньо виймаємо з холодильної камери, так як ці складові повинні бути кімнатної температури.

8987c58f7041c1f2a3b5c4033daa30de

Крок 2. Просіяне борошно об’єднуємо з содою, розпушувачем і какао-порошком.

ca22437ef66835a46de554b3f596cd66

Крок 3. В окремій ємності 5-7 хвилин збиваємо яйця, всипаємо цукор і продовжуємо роботу вінчиками до загустіння.

7c7324671007dd4e8326340c96bfff27

Крок 4. До яєчно-цукрової маси переливаємо кефір і олію – помішуємо до утворення бульбашок на поверхні.

6d1ba230c2a724d98bf6daa64e69c6e7

Крок 5. Додаємо борошняну суміш і розмішуємо на помірній швидкості міксера до однорідності. Даємо постояти 5 хвилин в теплому місці.

1124dba6ba828d3824e7f83c73b775d2

Крок 6. Роз’ємне кільце (дно) вистилаємо фольгою, також обертаємо бортики з зовнішньої сторони. Внутрішні стінки форми промазуємо розтопленим вершковим маслом.

94bccf343d0318d57307cca61f999db9

Крок 7. Переливаємо тісто в посуд, вирівнюємо лопаткою і затягуємо фольгою. Готуємо 60 хвилин при 180 градусах. Після закінчення теплової обробки, засікаємо 5 хвилин, дістаємо з кільця і повністю остуджуємо.

0688ddb1152311f4e73340ef46e65698

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

5eda3af8196590ad03c9b7f1c7c721fe

Заварний бісквіт для торта

Заварний бісквіт для торта – це проста і неймовірно смачна основа для приготування різноманітних десертів, проте, якщо вам не хочеться морочитися, то цей десерт хороший і сам по собі, без будь-яких добавок! Вершкове масло і ванілін надають бісквіту неймовірний смак і аромат.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 230 гр.
  • Борошно – 230 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Молоко – 160 мл.
  • Сода – ¼ ч.л.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця розбиваємо в чашу і всипаємо цукор, збиваємо в піну за допомогою міксера.

810d92be7499742648643384a0380166

Крок 2. Паралельно в сотейник відправляємо вершкове масло і молоко – доводимо до кипіння і прибираємо з вогню.

1e070aee0c60b976020d7d7f23f8bfbd

Крок 3. До збитим яйцям по черзі невеликими порціями додаємо масляну суміш і борошно з содою і ваніліном. Працюємо вінчиком в одному напрямку, зберігаючи повітряну консистенцію.

3ac635bbd6490e1ec9574f0f7d390f6a

Крок 4. Виливаємо тісто в форму і випікаємо 45-60 хвилин при температурі в 180 градусів.

917c73987eb0a00cf74383ed52f5ae69

Крок 5. Приємного чаювання!

f91f32000ac0eb3caab5879ce808937a

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал