Соус бешамель класичний – 9 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

d44047cbd5bd39a03cd9c3a41239f7df

Соус бешамель – це знаменитий і неймовірно смачний продукт, який часто традиційно додають при приготуванні лазаньї, млинчиків і інших апетитних частувань. Пропонуємо приготувати вам справжній соус бешамель по одному з наших рецептів. Тримайте кулінарну добірку рецептів в домашніх умовах з покроковими фото і докладним описом процесу.

Соус бешамель з молока, вершкового масла і борошна

Соус бешамель з молока, вершкового масла і борошна порадує вас ніжною текстурою і приємним смаком. Такий продукт можна подавати в якості окремого соусу або додавати в різні домашні страви: пасту, лазанью, млинчики. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Борошно – 75 гр.
  • Молоко – 900 мл.
  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Горіх мускатний мелений – 1/3 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло викладаємо в каструлю або сотейник. Ставимо на помірний вогонь і розтоплюємо продукт.

e3bc41eafde61d4dfa2165a5dfe4a272

Крок 2. У розтоплене масло додаємо борошно і зменшуємо вогонь. Перемішуємо продукти до однорідності.

e8d342f94c730aad722c3dd0f521f3eb

Крок 3. Вливаємо 1/3 частина молока і гарненько перемішуємо.

2417cce882c9a4342844af65c95d70fb

Крок 4. Ще підливаємо молоко і продовжуємо перемішувати.

a099a3deb2a27f4119ebbf409b147ded

Крок 5. У заготівлю додаємо сіль, мелений перець і мускатний горіх.

d1f3300e34ed7e5a98918ffee70c25d3

Крок 6. Готуємо соус на повільному вогні постійно помішуючи, до утворення густого складу.

332ea9bc40d382b873680999061844a7

Крок 7. Соус бешамель з молока, вершкового масла і борошна готовий. Подавайте до столу!

fdefc970d96c9fa386bc5b8dbf103a22

Соус бешамель для лазаньї з вершків

Соус бешамель для лазаньї з вершків порадує вас ніжним смаком і цікавим кулінарним процесом. Такий продукт ідеально підійде для апетитної і ситної лазаньї. Обов’язково спробуйте, а для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 700 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 ст.
  • Вершки – 500 мл.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло розтоплюємо в сковороді або сотейнику.

022ae9cfdefe406dc67d3810dbfac1be

Крок 2. У розтоплене киплячу олію додаємо просіяне борошно і гарненько все перемішуємо.

0f568b80309738c4c7fe3d69f517e2d3

Крок 3. Обсмажуємо масу і доповнюємо її сіллю і молотим перцем.

68c97b5b27e922a708aea0c76886e00d

Крок 4. Поступово виливаємо сюди вершки і перемішуємо.

f422eb672fc0d8bcda109c7225e073cb

Крок 5. Гарненько перемішуючи масу, продовжуємо готувати на повільному вогні.

8e260c95667bae53f99c05e3d024e8df

Крок 6. Постійно помішуючи, готуємо до отримання густого однорідного соусу.

ae8aca474e2391344b390b6668aae642

Крок 7. Соус бешамель для лазаньї з вершків готовий. Використовуйте в подальших приготуваннях!

1bd4e1d1a5280cea6e7500989bda6952

Домашній соус бешамель з йогурту

Домашній соус бешамель з йогурту – це ніжне і низькокалорійне рішення для вашого домашнього меню. Такий соус точно сподобається вашим рідним або гостям. Приготувати його своїми руками зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Йогурт – 250 мл.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Борошно – 4 ст.л.
  • Сир – 60 гр.
  • Оливкова олія – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейник виливаємо вказану кількість оливкової олії, додаємо до нього борошно.

e7c30fa1034b4067d9c41888b231ccfb

Крок 2. Нагріваємо і збиваємо близько однієї хвилини до появи піни.

8e8e06e63a40feccaad92e6c1639a887

Крок 3. Прибираємо з вогню і продовжуємо ще збивати пару хвилин. Поступово вливаємо сюди молоко, продовжуючи збивати.

9bf1c6d5aadcbcc1cbf71a2e4d9df788

Крок 4. Додаємо сюди йогурт.

f4f84cf18d68e336daee8451b56df576

Крок 5. Знову ставимо заготівлю на плиту і, продовжуючи збивати, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до середнього і нагріваємо вміст до гладкості.

1b07372e8a10614f4654741e1bd10de3

Крок 6. Знімаємо з вогню і додаємо тертий сир. Злегка збиваємо. Приправляємо сіллю і білим молотим перцем.

79163377c3d64486ee878e6cd2d44c95

Крок 7. Домашній соус бешамель з йогурту готовий. Можна пробувати або використовувати в подальших приготуваннях!

e60cc11fdd70af2e42fa45df25f14df3

Соус бешамель з оливковою олією

Соус бешамель з оливковою олією відрізняється не тільки цікавим смаком, але і неймовірно ніжною текстурою. Таке апетитне частування точно нікого не залишить байдужим і урізноманітнює ваш домашній стіл. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 650 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 50 гр.
  • Молоко – 400 мл.
  • Оливкова олія – 120 мл.
  • Цибуля-шалот – 75 гр.
  • Перець запашний горошок – 2 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Горіх мускатний – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цибуля-шалот нарізаємо дрібними шматочками.

a0c5ec0a255ab39bc19fba5b55ee5e80

Крок 2. Розігріваємо в глибокій сковороді трохи оливкової олії, обсмажуємо на ній цибулю до м’якого стану.

f737331fda73f5fdec2cba6d571c8ce5

Крок 3. Додаємо сюди борошно, обсмажуємо все разом, поки борошно не придбає золотистий відтінок.

d95bb5edbe389ec2404e0d36f9ed7931

Крок 4. Виливаємо сюди оливкову олію, ретельно перемішуємо вміст сковороди до однорідності.

ed86ae6ce66d22bf91b0636c02d3419b

Крок 5. Повільно вливаємо молоко і гарненько розмішуємо соус. Потім прибираємо сковороду з плити і збиваємо соус вінчиком, щоб розбити всі грудочки.

31155d28c185155d63173ef703d420c5

Крок 6. Додаємо сіль і спеції. Знову ставимо на плиту і тушкуємо, помішуючи, до загустіння.

89eb045a913ba472be81b447ad107f6b

Крок 7. Соус бешамель з оливковою олією готовий. Подавайте до столу!

0d7667de512209433e00e41714c7ba5e

Бешамель з кокосового молока

Бешамель з кокосового молока – це ніжний і дуже цікавий продукт, який яскраво урізноманітнює ваше меню. Апетитний білий соус можна додавати в пасту і інші популярні частування. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 670 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 100 гр.
  • Молоко кокосове – 2 ст.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю або сковороду кладемо шматочки вершкового масла.

987cd15cc9ad1800da7827d11687fecb

Крок 2. Розтоплюємо їх до рідкого стану.

f48f78bfb995448a1e1f2abfd19f9936

Крок 3. Додаємо сюди борошно (просіюємо через сито) і відразу перемішуємо, розбиваючи все грудочки.

6d83dac8da4d53ced9b421cb32d657ce

Крок 4. Додаємо сюди сіль і спеції і продовжуємо тушкувати на повільному вогні. Вливаємо кокосове молоко і добре все перемішуємо.

db37fd9a9efc1fa46432b0e1ea526986

Крок 5. Продовжуємо тушкувати заготівлю на повільному вогні, помішуючи.

31ed0ca19fd139d58bf9b4134f43b296

Крок 6. Готуємо до густоти і прибираємо з вогню.

2e83858728875fc393422c9f24ad6c66

Крок 7. Бешамель з кокосового молока готовий. Використовуйте за призначенням!

857561e72cfdced0cb4d6d1a9c39e135

Соус бешамель з крохмалем в домашніх умовах

Соус бешамель з крохмалем в домашніх умовах порадує вас ніжною текстурою і приємним смаком. Такий смачний продукт можна подавати в якості окремого соусу або додавати в різні домашні страви: пасту, лазанью, млинчики. Беріть на замітку наш рецепт.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 600 гр.

Інгредієнти:

  • Крохмаль – 2 ст.л.
  • Молоко – 2 ст.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

26a29b784cf3f01d9d759cf77c10de1b

Крок 2. У сотейнику або каструлі розтоплюємо вершкове масло.

474574a4a00a4b8056e5841bfb01eec9

Крок 3. Додаємо сюди дві столові ложки крохмалю.

26c694dedc38d136b4c929f38f53c00e

Крок 4. Ретельно перемішуємо вміст до розчинення грудочок і утворення однорідної маси.

bcff00f5bf23a8e198d80a62a753c335

Крок 5. Виливаємо сюди молоко і продовжуємо вимішувати до однорідності.

3c99a7787f8cc96f7ba2d2103856c0fd

Крок 6. Додаємо сіль, спеції і тушкуємо, помішуючи, до загустіння.

3825463aeaa6fd3a0939919d45129aef

Крок 7. Соус бешамель з крохмалем в домашніх умовах готовий. Подавайте до столу!

58133e7aee481bdcf3904de20ce827da

Домашній соус бешамель з часником

Домашній соус бешамель з часником порадує вас не тільки цікавим смаком, але і неймовірно апетитним ароматом. Таке ніжне частування точно нікого не залишить байдужим і урізноманітнює ваш домашній стіл. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 250 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.л.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Масло вершкове – 3 ст.л.
  • Вода / бульйон – 1 ст.
  • Сметана – ¼ ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч.л.
  • Зелень подрібнена – 1/3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо зубчики часнику подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.

bcb3eb0c05da81767f23dac8379a1a65

Крок 2. У каструлі розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо на ньому часник до появи аромату. Висипаємо борошно і продовжуємо обсмажувати масу.

c656e2986416a11fea39ba8e9123c2d2

Крок 3. Поступово вливаємо воду і помішуємо заготівлю. Доводимо до кипіння.

73f524cc1872977da14a55f15b00e260

Крок 4. Вимішуємо на повільному вогні до отримання однорідної густої маси. Якщо ви виявите борошняні грудочки, то соус можна перетерти через дрібне сито і знову поставити на вогонь.

b41215a8abf0428cbd15721304966279

Крок 5. Додаємо сюди сіль, мелений перець. Добре все перемішуємо.

b26b492ffbefe2b61135cd705559f72b

Крок 6. Додаємо сметану і нагріваємо соус на слабкому вогні, безперервно помішуючи вінчиком.

6647013db7686ace47866dcb8ef0e08b

Крок 7. Додаємо подрібнену зелень і перемішуємо. Прибираємо заготівлю з плити.

a52e981131b78885fdf40b1bcedd06ce

Крок 8. Домашній соус бешамель з часником готовий. Подавайте до столу теплим!

93404339e7ba330e1acfec1178d7ebc0

Соус бешамель з сиром

Соус бешамель з сиром – це неймовірно смачне і апетитне кулінарне рішення для вашого столу. Такий продукт можна додавати в різні домашні страви або подавати окремо в якості самостійного соусу. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.л.
  • Молоко – 500 мл.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Горіх мускатний – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

12d6589f42dbff6164edb8745bff255b

Крок 2. Мускатний горіх натираємо на терці з дрібними зубчиками.

ec4bdbec53f81417d8f48aff81f08e4e

Крок 3. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді або сотейнику.

39849d507a65e360267f4eca6ad194d1

Крок 4. До розтопленого маслу висипаємо просіяне борошно. Швидко все перемішуємо до однорідної суміші.

1cc535d99c6d67bbf268a22bc6964879

Крок 5. Обсмажуємо масу і прибираємо її з вогню.

1eeffc447a1cbc112c0d0639be2d0962

Крок 6. Починаємо перебивати отриману масу блендером і поступово додаємо сюди молоко.

95cb505de411040848ff255d42f211e0

Крок 7. Необхідно отримати однорідну масу без грудочок.

675ce312ce7aad42e4642867ed0be63a

Крок 8. Додаємо сюди заздалегідь натертий на терці сир. Ставимо заготівлю на вогонь і готуємо до розплавлення сиру.

f79d9266fb7a225528212e0b438a9955

Крок 9. Додаємо сюди сіль, перець і мускатний горіх. Перемішуємо.

f74d8f389a17dad5bb47e3e8b78f3e90

Крок 10. Соус бешамель з сиром готовий. Використовуйте за призначенням!

ba27d22fd43463dd45366931cc74112c

Соус бешамель з яєчними жовтками

Соус бешамель з яєчними жовтками порадує вас ніжною текстурою і приємним смаком. Такий продукт можна подавати в якості окремого соусу або додавати в різні домашні частування: пасту, лазанью, гарячі закуски. Беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 450 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 30 гр.
  • Молоко – 350 мл.
  • Жовтки яєчні – 2 шт.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сир – 40 гр.
  • Гірчиця діжонська – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Горіх мускатний – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо вершкове масло в каструлю або сотейник. Ставимо на плиту, даємо продукту розплавитися.

ffa91564ca627da1952054d890275ddf

Крок 2. У розтоплене вершкове масло додаємо борошно. Добре перемішуємо і обсмажуємо протягом 1-2 хвилин.

7ee31f3ae3b81b899948ad161652b1f5

Крок 3. Маса повинна вийти однорідною і без грудочок. Прибираємо з вогню.

b4bf871e50bb93ebbbfec61b3bee9252

Крок 4. Сир натираємо на дрібній або середній терці.

1be27c856220fedb006c4373c7c11a1e

Крок 5. Окремо прогріваємо молоко і тонким струменем виливаємо в борошняну заготівлю. Гарненько все перемішуємо і знову ставимо на плиту. Нагріваємо і варимо до загустіння, постійно помішуючи.

1cd2ae03125d87931f2f2e123eedfd1f

Крок 6. Вмішуємо в гарячий соус сир, додаємо гірчицю, сіль, мускатний горіх, мелений перець. По одному додаємо яєчні жовтки і добре все перемішуємо вінчиком.

b3e7dbf89e3cddfbb3cf11bf6bb4a555

Крок 7. Соус бешамель з яєчними жовтками готовий. Використовуйте в подальших приготуваннях!

a62651e6af8adc463b8d03bc04d95f8b

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал