Соус бешамель класичний – 9 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Соус бешамель – це знаменитий і неймовірно смачний продукт, який часто традиційно додають при приготуванні лазаньї, млинчиків і інших апетитних частувань. Пропонуємо приготувати вам справжній соус бешамель по одному з наших рецептів. Тримайте кулінарну добірку рецептів в домашніх умовах з покроковими фото і докладним описом процесу.

Соус бешамель з молока, вершкового масла і борошна

Соус бешамель з молока, вершкового масла і борошна порадує вас ніжною текстурою і приємним смаком. Такий продукт можна подавати в якості окремого соусу або додавати в різні домашні страви: пасту, лазанью, млинчики. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Борошно – 75 гр.
  • Молоко – 900 мл.
  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Горіх мускатний мелений – 1/3 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло викладаємо в каструлю або сотейник. Ставимо на помірний вогонь і розтоплюємо продукт.

Крок 2. У розтоплене масло додаємо борошно і зменшуємо вогонь. Перемішуємо продукти до однорідності.

Крок 3. Вливаємо 1/3 частина молока і гарненько перемішуємо.

Крок 4. Ще підливаємо молоко і продовжуємо перемішувати.

Крок 5. У заготівлю додаємо сіль, мелений перець і мускатний горіх.

Крок 6. Готуємо соус на повільному вогні постійно помішуючи, до утворення густого складу.

Крок 7. Соус бешамель з молока, вершкового масла і борошна готовий. Подавайте до столу!

Соус бешамель для лазаньї з вершків

Соус бешамель для лазаньї з вершків порадує вас ніжним смаком і цікавим кулінарним процесом. Такий продукт ідеально підійде для апетитної і ситної лазаньї. Обов’язково спробуйте, а для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 700 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 ст.
  • Вершки – 500 мл.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло розтоплюємо в сковороді або сотейнику.

Крок 2. У розтоплене киплячу олію додаємо просіяне борошно і гарненько все перемішуємо.

Крок 3. Обсмажуємо масу і доповнюємо її сіллю і молотим перцем.

Крок 4. Поступово виливаємо сюди вершки і перемішуємо.

Крок 5. Гарненько перемішуючи масу, продовжуємо готувати на повільному вогні.

Крок 6. Постійно помішуючи, готуємо до отримання густого однорідного соусу.

Крок 7. Соус бешамель для лазаньї з вершків готовий. Використовуйте в подальших приготуваннях!

Домашній соус бешамель з йогурту

Домашній соус бешамель з йогурту – це ніжне і низькокалорійне рішення для вашого домашнього меню. Такий соус точно сподобається вашим рідним або гостям. Приготувати його своїми руками зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Йогурт – 250 мл.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Борошно – 4 ст.л.
  • Сир – 60 гр.
  • Оливкова олія – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейник виливаємо вказану кількість оливкової олії, додаємо до нього борошно.

Крок 2. Нагріваємо і збиваємо близько однієї хвилини до появи піни.

Крок 3. Прибираємо з вогню і продовжуємо ще збивати пару хвилин. Поступово вливаємо сюди молоко, продовжуючи збивати.

Крок 4. Додаємо сюди йогурт.

Крок 5. Знову ставимо заготівлю на плиту і, продовжуючи збивати, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до середнього і нагріваємо вміст до гладкості.

Крок 6. Знімаємо з вогню і додаємо тертий сир. Злегка збиваємо. Приправляємо сіллю і білим молотим перцем.

Крок 7. Домашній соус бешамель з йогурту готовий. Можна пробувати або використовувати в подальших приготуваннях!

Соус бешамель з оливковою олією

Соус бешамель з оливковою олією відрізняється не тільки цікавим смаком, але і неймовірно ніжною текстурою. Таке апетитне частування точно нікого не залишить байдужим і урізноманітнює ваш домашній стіл. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 650 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 50 гр.
  • Молоко – 400 мл.
  • Оливкова олія – 120 мл.
  • Цибуля-шалот – 75 гр.
  • Перець запашний горошок – 2 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Горіх мускатний – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цибуля-шалот нарізаємо дрібними шматочками.

Крок 2. Розігріваємо в глибокій сковороді трохи оливкової олії, обсмажуємо на ній цибулю до м’якого стану.

Крок 3. Додаємо сюди борошно, обсмажуємо все разом, поки борошно не придбає золотистий відтінок.

Крок 4. Виливаємо сюди оливкову олію, ретельно перемішуємо вміст сковороди до однорідності.

Крок 5. Повільно вливаємо молоко і гарненько розмішуємо соус. Потім прибираємо сковороду з плити і збиваємо соус вінчиком, щоб розбити всі грудочки.

Крок 6. Додаємо сіль і спеції. Знову ставимо на плиту і тушкуємо, помішуючи, до загустіння.

Крок 7. Соус бешамель з оливковою олією готовий. Подавайте до столу!

Бешамель з кокосового молока

Бешамель з кокосового молока – це ніжний і дуже цікавий продукт, який яскраво урізноманітнює ваше меню. Апетитний білий соус можна додавати в пасту і інші популярні частування. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 670 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 100 гр.
  • Молоко кокосове – 2 ст.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю або сковороду кладемо шматочки вершкового масла.

Крок 2. Розтоплюємо їх до рідкого стану.

Крок 3. Додаємо сюди борошно (просіюємо через сито) і відразу перемішуємо, розбиваючи все грудочки.

Крок 4. Додаємо сюди сіль і спеції і продовжуємо тушкувати на повільному вогні. Вливаємо кокосове молоко і добре все перемішуємо.

Крок 5. Продовжуємо тушкувати заготівлю на повільному вогні, помішуючи.

Крок 6. Готуємо до густоти і прибираємо з вогню.

Крок 7. Бешамель з кокосового молока готовий. Використовуйте за призначенням!

Соус бешамель з крохмалем в домашніх умовах

Соус бешамель з крохмалем в домашніх умовах порадує вас ніжною текстурою і приємним смаком. Такий смачний продукт можна подавати в якості окремого соусу або додавати в різні домашні страви: пасту, лазанью, млинчики. Беріть на замітку наш рецепт.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 600 гр.

Інгредієнти:

  • Крохмаль – 2 ст.л.
  • Молоко – 2 ст.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У сотейнику або каструлі розтоплюємо вершкове масло.

Крок 3. Додаємо сюди дві столові ложки крохмалю.

Крок 4. Ретельно перемішуємо вміст до розчинення грудочок і утворення однорідної маси.

Крок 5. Виливаємо сюди молоко і продовжуємо вимішувати до однорідності.

Крок 6. Додаємо сіль, спеції і тушкуємо, помішуючи, до загустіння.

Крок 7. Соус бешамель з крохмалем в домашніх умовах готовий. Подавайте до столу!

Домашній соус бешамель з часником

Домашній соус бешамель з часником порадує вас не тільки цікавим смаком, але і неймовірно апетитним ароматом. Таке ніжне частування точно нікого не залишить байдужим і урізноманітнює ваш домашній стіл. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 250 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.л.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Масло вершкове – 3 ст.л.
  • Вода / бульйон – 1 ст.
  • Сметана – ¼ ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч.л.
  • Зелень подрібнена – 1/3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо зубчики часнику подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.

Крок 2. У каструлі розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо на ньому часник до появи аромату. Висипаємо борошно і продовжуємо обсмажувати масу.

Крок 3. Поступово вливаємо воду і помішуємо заготівлю. Доводимо до кипіння.

Крок 4. Вимішуємо на повільному вогні до отримання однорідної густої маси. Якщо ви виявите борошняні грудочки, то соус можна перетерти через дрібне сито і знову поставити на вогонь.

Крок 5. Додаємо сюди сіль, мелений перець. Добре все перемішуємо.

Крок 6. Додаємо сметану і нагріваємо соус на слабкому вогні, безперервно помішуючи вінчиком.

Крок 7. Додаємо подрібнену зелень і перемішуємо. Прибираємо заготівлю з плити.

Крок 8. Домашній соус бешамель з часником готовий. Подавайте до столу теплим!

Соус бешамель з сиром

Соус бешамель з сиром – це неймовірно смачне і апетитне кулінарне рішення для вашого столу. Такий продукт можна додавати в різні домашні страви або подавати окремо в якості самостійного соусу. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.л.
  • Молоко – 500 мл.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Горіх мускатний – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Мускатний горіх натираємо на терці з дрібними зубчиками.

Крок 3. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді або сотейнику.

Крок 4. До розтопленого маслу висипаємо просіяне борошно. Швидко все перемішуємо до однорідної суміші.

Крок 5. Обсмажуємо масу і прибираємо її з вогню.

Крок 6. Починаємо перебивати отриману масу блендером і поступово додаємо сюди молоко.

Крок 7. Необхідно отримати однорідну масу без грудочок.

Крок 8. Додаємо сюди заздалегідь натертий на терці сир. Ставимо заготівлю на вогонь і готуємо до розплавлення сиру.

Крок 9. Додаємо сюди сіль, перець і мускатний горіх. Перемішуємо.

Крок 10. Соус бешамель з сиром готовий. Використовуйте за призначенням!

Соус бешамель з яєчними жовтками

Соус бешамель з яєчними жовтками порадує вас ніжною текстурою і приємним смаком. Такий продукт можна подавати в якості окремого соусу або додавати в різні домашні частування: пасту, лазанью, гарячі закуски. Беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 450 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 30 гр.
  • Молоко – 350 мл.
  • Жовтки яєчні – 2 шт.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сир – 40 гр.
  • Гірчиця діжонська – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Горіх мускатний – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо вершкове масло в каструлю або сотейник. Ставимо на плиту, даємо продукту розплавитися.

Крок 2. У розтоплене вершкове масло додаємо борошно. Добре перемішуємо і обсмажуємо протягом 1-2 хвилин.

Крок 3. Маса повинна вийти однорідною і без грудочок. Прибираємо з вогню.

Крок 4. Сир натираємо на дрібній або середній терці.

Крок 5. Окремо прогріваємо молоко і тонким струменем виливаємо в борошняну заготівлю. Гарненько все перемішуємо і знову ставимо на плиту. Нагріваємо і варимо до загустіння, постійно помішуючи.

Крок 6. Вмішуємо в гарячий соус сир, додаємо гірчицю, сіль, мускатний горіх, мелений перець. По одному додаємо яєчні жовтки і добре все перемішуємо вінчиком.

Крок 7. Соус бешамель з яєчними жовтками готовий. Використовуйте в подальших приготуваннях!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал