Класична окрошка з ковбасою – 9 смачних рецептів з покроковими фото

33f19f786e2d3258ee3c035815707dc1

Класична окрошка з ковбасою – це неймовірно смачна і проста у виконанні страва для вашого обіду. Особливо приємно порадувати себе таким легким супом в жарку погоду. Для приготування домашньої окрошки використовуйте перевірену кулінарну добірку з дев’яти рецептів з покроковими фото.

Окрошка з ковбасою на квасі і сметани

Окрошка з ковбасою на квасі і сметани – це апетитне блюдо для вашого літнього обіду. Такий простий і швидкий в приготуванні суп порадує вас цікавим смаком і поживними властивостями. Обов’язково приготуйте окрошку по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,4 кг.
  • Яйце – 4 шт.
  • Редис – 200 гр.
  • Огірок – 300 гр.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Ковбаса варена – 250 гр.
  • Квас – 1,5 л.
  • Сметана – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо картоплю, остуджуємо її і ріжемо невеликими кубиками.

7e0655e5bf81b12b99b55c15b85e56b5

Крок 2. Також чинимо і з яйцями: відварюємо їх, очищаємо і подрібнюємо.

51afde97e3e8cd260114a7cd50a24095

Крок 3. Варену ковбасу теж обробляємо кубиками.

23f83c8f0ec998b3b989f4e54de68995

Крок 4. Дрібно нарізаємо попередньо промитий огірок.

7fd6f1829f7c2cfb60937502123064e0

Крок 5. Подрібнюємо пучок зеленої цибулі і кропу.

7fa94ef65fb44fe25580ae5f3207ca1f

Крок 6. Всі нарізані інгредієнти відправляємо в глибоку миску. Доповнюємо їх дрібно нарізаною редискою.

82d5255003b0c6a3497b979570e03b9c

Крок 7. Солимо частування, перемішуємо і доповнюємо сметаною. Перед подачею заливаємо заготівлю квасом.

52c9d1aab5fad44c56284664ed95b1c9

Крок 8. Окрошка з ковбасою на квасі і сметани готова. Пригощайтеся!

acca0ddaccb91c4c0a3136344e6c21f5

Окрошка на кефірі з ковбасою

Окрошка на кефірі з ковбасою виходить неймовірно смачною, ніжною і ароматною. Подавайте апетитне частування до домашнього обіду. Приготувати такий літній суп дуже просто. Використовуйте для цього наш перевірений покроковий рецепт. Розміркуйте звичне меню.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Ковбаса – 200 гр.
  • Кефір – 800 мл.
  • Вода – 200 мл.
  • Огірок – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відварну картоплю остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками.

5dbec813fc6fe6234caa9e0e5c95f7ce

Крок 2. Дрібно обробляємо попередньо промитий огірок.

224512131f0e842ae6cc0be196e0d1df

Крок 3. Невеликими кубиками ріжемо ковбасу. Її вибираємо за смаком.

1b1c37a4397af3e77c85f3a11fa6ffdf

Крок 4. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо, очищаємо їх і подрібнюємо.

741719fcd58bff4b0bd93506d2f19ae0

Крок 5. Всі продукти з’єднуємо в глибокій мисці.

d388d3619412d3fc6fcfc79b8d1be182

Крок 6. Доповнюємо вміст подрібненою зеленню за смаком. Можна використовувати ароматну петрушку, кріп або зелену цибулю.

722128c054e6537449c3a7357b6295ec

Крок 7. Солимо вміст і заливаємо кефіром. Якщо частування виходить занадто густим, додайте воду.

f635db280ae5d101fcee3dcba009ba1e

Крок 8. Окрошка на кефірі з ковбасою готова. Можна розливати по тарілках і подавати до столу!

c1774ca32231f640a2d60a3ab407cded

Окрошка з ковбасою на квасі і майонезі

Окрошка з ковбасою на квасі і майонезі – це смачна страва, яке точно варто взяти на замітку. Легкий літній суп відмінно підходить для спекотної погоди. Обов’язково спробуйте приготувати апетитне частування на нашу перевіреному покроковому рецептом. Розміркуйте своє меню.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Огірок – 3 шт.
  • Редис – 8 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Кріп – 3 гілки.
  • Майонез – за смаком.
  • Квас – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварну картоплю нарізаємо невеликими кубиками і викладаємо її в глибоку миску.

7f6461f1ef572920ee92a2c52024c840

Крок 2. Доповнюємо овоч дрібно порубаним огірком.

13ec4966846e2b3c84ed0160a1020630

Крок 3. Невелике нарізаємо варену ковбасу. Відправляємо її до решти інгредієнтів.

957521ab196c4e3372bc57347e93cb8f

Крок 4. Сюди ж відправляємо попередньо промиту і подрібнену редиску.

f2ea59f4b7b9b4e7958966dbf1126be3

Крок 5. Відварюємо і остуджуємо курячі яйця. Натираємо їх на великій терці і відправляємо в миску.

d89123738c4cbd99512ce138c75fc5b1

Крок 6. Доповнюємо частування подрібненою зеленню.

22f996220c1f6f4a3d6d20a1b8aea27a

Крок 7. Солимо частування, заправляємо майонезом, квасом і перемішуємо. Окрошка з ковбасою на квасі і майонезі готова. Можна пробувати!

7da8dd4e575716d4fba162c670dee5f1

Смачна окрошка з ковбасою і редискою

Смачна окрошка з ковбасою і редискою – це простий і смачний суп для вашого домашнього обіду. Особливо таке блюдо актуально в жарку погоду. Воно порадує ніжним смаком, поживними властивостями і апетитним ароматом. Обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Редис – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сметана – 400 гр.
  • Вода мінеральна – 1,5 л.
  • Гірчиця – за смаком.
  • Сік лимонний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо редиску і ріжемо її дрібними кубиками.

744132a8b4accdcafa93b9a06db886fa

Крок 2. Так само нарізаємо і огірок. Відправляємо обидва інгредієнта в каструлю.

18d9f615e8e47d77b627357f4247a106

Крок 3. Доповнюємо овочі дрібно нарізаною ковбасою і подрібненими курячими яйцями, які попередньо відварюємо.

2d73094eddbd7b210cd5e2fdd2ef6843

Крок 4. Відварюємо картоплю, остуджуємо її і ріжемо дрібними кубиками. Відправляємо до решти інгредієнтів.

bd8bd405d0564109110dd29367bf1f0b

Крок 5. Доповнюємо вміст подрібненою зеленню, сіллю, сметаною і гірчицею.

6be4e4dc5f5292275efa2d33807722af

Крок 6. Вливаємо мінеральну воду і лимонний сік. Акуратно все перемішуємо.

d7916391e7568a5f57beb3c9698f254b

Крок 7. Смачна окрошка з ковбасою і редискою готова. Розливайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

e30c95369232d69ba6df1bf159332a2e

Окрошка з ковбасою і мінералкою

Окрошка з ковбасою і мінералкою порадує вас цікавим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Приготувати її в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт. Така страва послужить ідеальним обідом в жарку літню погоду.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена – 250 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Редис – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучка.
  • Вода мінеральна – 1 л.
  • Оцет яблучний – 3 ст.л.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Відразу ставимо варитися картоплю і курячі яйця.

6954a3e072fd87725aa54b31e94fc833

Крок 2. Промиваємо редиску і нарізаємо її тонкими кружечками або напів-кружками ( залежить від розміру плодів ).

7720e0fd78f2acb52f07f319f1121c3e

Крок 3. Дрібними кубиками обробляємо картоплю і яйця.

578ddbd74da7f69675b7b6cdf1abbbd9

Крок 4. Також некрупно нарізаємо огірки і варену ковбасу.

cad82833c4913f3722887c635ed69bd4

Крок 5. Подрібнюємо промитий і обговорений зелену цибулю.

2ecc9222291a3e864da249c13eedaaac

Крок 6. Складаємо всі інгредієнти в глибоку миску. Доповнюємо їх сіллю, чорним молотим перцем м сметаною.

42d8da4d56aa37ab908d495d63eb3da8

Крок 7. Вливаємо сюди мінеральну газовану воду і яблучний оцет. Перемішуємо вміст.

df19cfd79b2544e8d3ccc2ae599eb804

Крок 8. Окрошка з ковбасою і мінералкою готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

88450743492af59e07592961e61ba4b7

Класична окрошка з ковбасою на воді і майонезі

Класична окрошка з ковбасою на воді і майонезі – це цікава кулінарна ідея для вашого домашнього обіду в жарку погоду. Таке частування нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з чорним хлібом і ароматною свіжою зеленню. Порадуйте себе і своїх рідних!

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена – 500 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Огірок – 3 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода кип’ячена – 3 л.
  • Майонез – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Кислота лимонна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо курячі яйця і картопля, остуджуємо їх. Яйця очищаємо і дрібно нарізаємо. Викладаємо в глибоку миску.

4417029aa5d65a9b8c495dc010949a13

Крок 2. Доповнюємо яйця кубиками вареної ковбаси.

410d327821c67714f85d16e600823491

Крок 3. Сюди ж відправляємо подрібнений огірок, який попередньо промиваємо і обсушуємо.

9e1a99497f09a58b8e113351b1460c9d

Крок 4. Викладаємо в загальну масу кубики остиглого відварної картоплі.

5ac63d2a92fd8ed1fc34d6b126768655

Крок 5. Доповнюємо частування подрібненої свіжою зеленню.

de8b42d8ed7414516d3c3bfba8d9b922

Крок 6. Солимо блюдо, доповнюємо майонезом, лимонною кислотою і заливаємо остиглої кип’яченою водою. Перемішуємо.

113253f8393880d9e0baad9e8fbce4c9

Крок 7. Класична окрошка з ковбасою на воді і майонезі готова. Розливайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

0cda3cec1228cdd1cd36ac1aff20af6f

Окрошка з ковбасою і картоплею

Окрошка з ковбасою і картоплею – це апетитне і ситне частування для вашого літнього обіду. Такий простий і швидкий в приготуванні продукт порадує вас цікавим насиченим смаком і приємним ароматом. Обов’язково приготуйте окрошку по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Квас – 0,5 л.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Варену ковбасу нарізаємо дрібними кубиками, відправляємо їх в глибоку миску або каструлю.

de49ffbb1ad0083ed0b9be46f2dca7ae

Крок 2. Доповнюємо продукт дрібними кубиками огірка. З овоча можна зняти шкірку – за вашим бажанням.

14d381d8ab0f4d2f41895da22f6aa488

Крок 3. Викладаємо сюди подрібнену відварну картоплю. Попередньо її остуджуємо. Для зручності можна натерти її на великій терці.

f69558bf6a4ec758cc111406d0bbf67b

Крок 4. Також натираємо на великій терці відварні, остуджені і очищені курячі яйця.

e3b50a0abe0fafe2dd7bdcb6e292f63b

Крок 5. Посипаємо продукти сіллю, чорним молотим перцем і подрібненої петрушкою.

697f830a7d65f315e9abd36c3a96cd9c

Крок 6. Заливаємо блюдо квасом і перемішуємо його.

8ffbb8f91a4703d5c70a7072a76caabc

Крок 7. Окрошка з ковбасою і картоплею готова. Подавайте до столу зі сметаною і оцінюйте апетитне блюдо!

8da19b00e11938ae3d424da3990d46cf

Окрошка з копченою ковбасою

Окрошка з копченою ковбасою – це оригінальне частування для смачного літнього обіду. Така страва приємно здивує вас насиченим ароматом і поживними властивостями. Подавайте до столу, доповнивши скибочками чорного хліба. Порадуйте своїх домашніх цікавою кулінарною ідеєю.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ковбаса копчена – 150 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Огірок – 120 гр.
  • Петрушка – 5 гр.
  • Цибуля зелена – 5 гр.
  • Кріп – 5 гр.
  • Сметана – 400 гр.
  • Гірчиця – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Сік лимонний – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти за списком. Відварюємо картоплю з яйцями, даємо їм охолонути.

73a5b4e5fcfd1b0c7524fa86f1b56300

Крок 2. Дрібно нарізаємо курячі яйця і викладаємо їх в каструлю або глибоку миску.

dca14e583ed5bb7f3792c06edbb6deb5

Крок 3. Сюди ж викладаємо кубики відварної картоплі.

133d295036368e1e06d35b78cbacc7b0

Крок 4. Доповнюємо овочі подрібненої копченою ковбасою.

6532748e56342361e3adb7a6b40c7a1b

Крок 5. Відправляємо в заготівлю кубики свіжого огірка.

eb2f876f96dd110c234f2a86fd6cc6e4

Крок 6. Викладаємо подрібнену зелень: петрушку, кріп і зелену цибулю.

99e355c4b4124e52209b5ff992b1aa7a

Крок 7. Солимо блюдо, поливаємо лимонним соком і сметаною. Заливаємо все холодної кип’яченою водою, перемішуємо.

831d3d0160ddc377de7a686dbbe025c2

Крок 8. Окрошка з копченою ковбасою готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

43c6fe05fee1d503d4a9a6a050782118

Окрошка з ковбасою і гірчицею

Окрошка з ковбасою і гірчицею виходить неймовірно апетитною, смачною і ароматною. Подавайте цікаве частування до домашнього обіду. Приготувати такий літній суп дуже просто в домашніх умовах. Використовуйте для цього наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Огірок свіжий – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сметана – 600 гр.
  • Гірчиця – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода мінеральна – 3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Відварну картоплю остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками.

1ab122bf3fca2ceec3928c742db8450e

Крок 2. Також чинимо і з відварними яйцями.

3cf0644beab1dfe253cfbc6f0a1650b4

Крок 3. Кубиками нарізаємо варену ковбасу.

364bf00bf8c45ae09bbcfb8b7d8804d9

Крок 4. Подрібнюємо свіжі огірки.

efc51f5d25f192ea1c9ddbcd8e9d4b1f

Крок 5. Промиваємо і обсушуємо зелену цибулю. Подрібнюємо його.

463ce17d5913ecd1cd55cbc47dce48e3

Крок 6. Дрібно нарізаємо пучок кропу.

bb377d7de39110fd7bcb64d858281eac

Крок 7. З’єднуємо сметану з гірчицею і лимонним соком. Перемішуємо.

d7d973f305513c468aa55bf1a7b5f855

Крок 8. Вливаємо заготівлю з гірчицею і сметаною в загальну масу.

b7ba3f0bd1bca19567eea307bdf0c085

Крок 9. Солимо блюдо і заливаємо мінеральною водою. Перемішуємо частування.

ef6b243ddb60faa4a4502661c13bace0

Крок 10. Окрошка з ковбасою і гірчицею готова. Пригощайтеся!

3b044bf1d7f33458c067520ee26bed3a

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал