Навіщо я додаю в млинці окріп: старовинний рецепт, за яким готувала ще моя бабуся

Смачні, тонкі і в дірочку – такі млинці не кожен зможе приготувати. Здається, все просто. А насправді то гумові виходять, то тісто несмачне, то погано смажаться, або взагалі від сковорідки не відліпити.

Я завжди користуюся перевіреним бабусиним рецептом. Млинці завжди ніжні, м’які і дуже смачні!

Навіщо я додаю в млинці окріп: старовинний рецепт, за яким готувала ще моя бабуся
Рецепт:

  • 150 мл. молока
  • 150 мл. окропу
  • 130 грам борошна
  • 1,5 ст.л. цукру
  • 1,5 ст.л. рослинного масла
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 яйце

Як готувати:

Можна без міксера. Я завжди замішую тісто віночком.

З цієї кількості інгредієнтів виходить 10-12 млинців. Якщо потрібно більше – збільшуйте порцію.

1. З’єднуємо в чашці молоко, сіль, цукор, рослинна олія, яйце і борошно. Перемішуємо до однорідності.

2. Відміряємо необхідну кількість окропу і, постійно помішуючи тісто, вливаємо весь окріп.

Заважати потрібно обов’язково, щоб окріп рівномірно розподілився, і не було грудочок. Якщо вилити весь відразу, борошно завершиться в якомусь одному місці, і буде грудочкою.

Завдяки окропу тісто виходить м’яким. А ще при випічці утворюються ті найкрасивіші дірочки!

Тісто готове. Смажимо на розпеченій сковорідці з обох сторін. Готові млинці змащуємо вершковим маслом (за смаком).

І ще пара секретів наостанок: 

1. Сковорідку обов’язково потрібно добре нагріти! Інакше будь-який, навіть найідеальніший тісто, буде прилипати.

Сама сковорода теж повинна бути хорошою. Я завжди використовую антипригарним.

2. Набагато зручніше змащувати вершковим маслом сковорідку. Чим потім окремо показувати кожен млинець. Просто зачепите шматок масла виделкою, а потім проведіть по дну сковороди.

Робіть так перед кожним млинцем. Тільки масла треба наносити трохи.

3. Найсмачніші блінчіки- це тонкі. Тому не лийте багато тіста в сковорідку.

Пробуйте, і діліться результатами 😉

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал