Сало в розсолі – 9 найсмачніших рецептів засолювання сала в домашніх умовах з покроковими фото

bce9d544aa79b0f598a29178d0c0665f

Сало в розсолі – це апетитне та смачне частування, яке можна подавати до столу з хлібом, соліннями та іншими доповненнями. Приготувати сало в домашніх умовах може кожен. Для цього беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт із дев’яти рецептів з покроковими фото та докладним описом процесу.

Сало в розсолі холодним способом з часником

Сало в розсолі холодним способом з часником порадує вас не лише яскравим смаком, а й апетитним ароматом. Подавайте частування до столу із хлібом, гірчицею, зеленню та іншими доповненнями. Для приготування сала своїми руками використовуйте наш перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 6 днів

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Сало – 1,2 кг.
  • Вода – 1л.
  • Часник – 2 головки.
  • Сіль –170 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

5c0b8c16073e0be5bfea8789fc96d688

Крок 2. Сало добре промиваємо і обсушуємо за допомогою паперових рушників. Потім ділимо на частини.

89b0c05d6dae3a849797fd3e47121f7f

Крок 3. Очищаємо часник від лушпиння і кожен зубчик розрізаємо на половинки.

6075bc7511d3554bad3da1b4dc6f3b4a

Крок 4. У шматках сала робимо проколи та вставляємо в них часник.

42df52a67708486a62b6392e21ef89ae

Крок 5. Кожен шматок сала з часником натираємо чорним меленим перцем і викладаємо в каструлю.

506e9aa3d197b707b7bb78cb74381ff2

Крок 6. У воді розчиняємо сіль та отриманим розчином заливаємо сало.

76060afad187575be50395156ac54f6f

Крок 7. Зверху над салом із розсолом встановлюємо гніт. Забираємо заготовку в холодильник на шість днів. Після обсушуємо від зайвої вологи.

07c61b3fde11267e92cfe9ab9ec01d8e

Крок 8. Сало в розсолі холодним способом із часником готове. Нарізайте та подавайте до столу з хлібом!

7c2c24a15476ecf89c5d49a54f557029

Смачне сало з часником у розсолі у банці

Смачне сало з часником у розсолі у банці виходить дуже смачним, ароматним та привабливим. Подавайте його як закуску, нарізавши тонкими скибочками та доповнивши улюбленими гарнірами. Для приготування апетитного сала беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сало – 2 кг.
  • Вода – 1л.
  • Сіль – 1 ст.
  • Лавровий лист – до смаку.
  • Часник – 1 головка.
  • Перець чорний горошок – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо сало під водою, обсушуємо за допомогою паперових рушників та ділимо на великі шматки.

f7e2e3017c202dadcd0d361616deb65e

Крок 2. Очищаємо зубчики часнику та ділимо їх на частини.

dee29ca468cc2aa18321201cbf71179f

Крок 3. Доводимо до кипіння воду, додаємо до неї лавровий лист, сіль, горошини перцю. Перемішуємо до розчинення солі і потім розсіл остуджуємо до 40°.

dd46e387a80ac105f97c1ab9abf01851

Крок 4. Сало викладаємо в банку шарами, чергуючи їх із часником.

aa15ee9667fd6d22d5bbe06124666593

Крок 5. Заливаємо продукти розсолом аж до верху. Закриваємо кришкою та залишаємо на добу при кімнатній температурі.

3514c4a1c4165d1b0c3f6521ad965432

Крок 6. Потім банку із салом прибираємо в холодильник на 10-14 днів. Перед подачею обсушуємо від вологи.

a18d7a3e6aec3b18f99c342b35dcefe0

Крок 7. Смачне сало з часником у розсолі у банці готове. Подавайте до столу та спробуйте!

392bbaa421fdf3757989cffc521b8805

М’яке сало в розсолі гарячим способом з часником

М’яке сало в розсолі гарячим способом з часником – це цікавий спосіб заготівлі, який дозволить отримати неймовірно смачний та приємний продукт. Подавайте його як апетитний перекус або як нарізку для святкового столу. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 4 дні

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг.
  • Сіль – 250 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець запашний горошок – 1 ст.
  • Перець чорний горошок – 1 ст.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Червоний мелений перець – 1 ч.л.
  • Вода – 1л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком. Сало ділимо великі шматки.

18a8757e4b67a0ebfdd38b4ae4a09d56

Крок 2. Сухі спеції з’єднуємо у спільній мисці та перемішуємо.

4c290852f681bc0a492973688c4f3cfb

Крок 3. У каструлю вливаємо літр води, додаємо сюди сіль та спеції. Ретельно перемішуємо для розчинення крупинок солі.

f5602790ac79ec6775069d72d55f6861

Крок 4. Далі розсіл кип’ятимо близько 3 хвилин.

966e9a94b8b6d13c7c5997821f8ee0df

Крок 5. У киплячий розсіл занурюємо шматки сала і варимо їх рівно 3 хвилини. Далі сало остуджуємо прямо в розсолі і залишаємо їх у прохолодному місці на чотири дні.

f806086e0c0cd07688ae028cc7af31c3

Крок 6. Потім дістаємо шматки з розсолу та обсушуємо за допомогою паперових рушників.

feaadf354712dd16d9afda49ecf5d34c

Крок 7. Натираємо кожен шматок сала подрібненим часником.

7be05e0d0ca2e74b71321354e0c736ed

Крок 8. Після посипаємо червоним перцем також з усіх боків.

1c8559eba71850aa90131bba027e94d4

Крок 9. М’яке сало у розсолі гарячим способом із часником готове. Пригощайтеся або зберігайте у морозильній камері, загорнувши у фольгу.

cb52bb01b58f69bb1d36cf6c959eb18f

Сало в розсолі з часником та перцем

Сало в розсолі з часником та перцем порадує вас не лише насиченим смаком, а й дивовижним ароматом. Подавайте частування до столу із хлібом, зеленню та улюбленими соусами. Для нескладного приготування сала в домашніх умовах використовуйте наш перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 4 дні

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сало –500 гр.
  • Часник – 6 зуб.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Сіль – 6 ст.
  • Вода – 1л.
  • Лавровий лист – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо відповідний шматок салат. При необхідності, промиваємо його та зіскаблюємо шкірку.

e118a86d447d34a7720cd06926dccc00

Крок 2. Сало ділимо на великі шматочки.

1f89eff864611e90121b02a519a148a6

Крок 3. Для розсолу кип’ятимо воду. Остуджуємо її до 40° і вимішуємо в ній сіль, лавровий лист та горошини перцю.

0534bbdcd97bb3a3eb8c3bc04d857116

Крок 4. Шматки сала вертикально викладаємо у велику банку. У банку відправляємо шматочки часнику.

c3be7e7208c94810892f0b230998003b

Крок 5. Заливаємо розсолом та тримаємо при кімнатній температурі два дні. Потім прибираємо в холодильник ще дві доби. У процесі соління обов’язково закриваємо банку капроновою кришкою.

49c0716183fb611922436a9f57edfd28

Крок 6. Дістаємо сало з розсолу, обтираємо за допомогою паперових рушників та нарізаємо шматочками.

fb6aaefe10d7d35f6ae622ab232f50c1

Крок 7. Сало в розсолі з часником та перцем готове. Можна куштувати!

5228fa8eb4e2ccb1cd47db204822a344

Домашнє сало з лушпинням цибулі в розсолі

Домашнє сало з лушпинням цибулі в розсолі – це дуже яскраве і привабливе частування, яке буде актуально як на домашньому, так і на святковому столі. Апетитний зовнішній вигляд такого сала нікого не залишить байдужим. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото.

Час приготування – 1 доба

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг.
  • Лушпиння цибульна – 100 гр.
  • Сіль – 70 гр.
  • Суміш перців – 1 ч.л.
  • Лавровий лист – 7 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Часник – 1 головка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні інгредієнти за списком.

2d2af97be2659150ad01f4b8849f618e

Крок 2. Цибулеве лушпиння викладаємо на друшляк і промиваємо під водою.

447ad60be034354fc7e6100ab939a36a

Крок 3. У велику каструлю викладаємо половину цибульного лушпиння.

1ae56eb538b658d411a109942f1f1873

Крок 4. На лушпиння кладемо шматок заздалегідь промитого сала.

3e46c8872d8274a092226b5da9675f65

Крок 5. Висипаємо на сало сіль, викладаємо частину лаврового листя та горошин перцю.

a4f70b5d8e9be5edd5fdd50cdc9b030e

Крок 6. Закриваємо сало лушпинням, що залишилося, і заливаємо повністю все водою.

b9824cb0c656c140a242692004cc44e6

Крок 7. Доводимо заготівлю до кипіння та після варимо на помірному вогні 15 хвилин.

e76499faa8a1c60d4d4f8d9a3cd06216

Крок 8. Повністю остуджуємо заготівлю та залишаємо на добу. Після остигання можна забрати в холодильник.

fcd2e015693a574a498f3c8fa431e7e7

Крок 9. За добу дістаємо сало з розсолу. Ріжемо його на частини. Очищаємо зубчики часнику. Також приготуємо спеції, що залишилися.

891d119d052578db40244a65867b28e9

Крок 10. Сало добре натираємо сумішшю спецій.

f01298c880dd012c5c262cdca1d60f2b

Крок 11. Лаврове листя подрібнюємо у ступці.

a7a2e20ec00718c491f92aeea1fb4dff

Крок 12. Також сало натискаємо подрібненим лавровим листком.

5310d6af7525f2e0ea82cc173a056ae6

Крок 13. Потім заготовки натираємо тертим на тертці часником.

3eb6fbfabadbc9b155699c211ec92112

Крок 14. Загортаємо шматки сала до пергаменту.

3ebe323a495a0a2b1b80692d64a76745

Крок 15. Сало в пергаменті кладемо в целофановий пакет і прибираємо морозильник на 3 години.

f39fbc9d1d7d332eba231891b5c08e57

Крок 16. Далі сало дістаємо з морозильника та можна його нарізати.

c618cd49eb2d83f676e8c5c07c326033

Крок 17. Домашнє сало з лушпинням цибулі в розсолі готове. Нарізайте та подавайте до столу!

6f27c96b73cf58a1dc4d942c35de0436

Сало з прошарками м’яса у розсолі

Сало з прошарками м’яса у розсолі стане улюбленою закускою ваших гостей чи домашніх. Таке сало виходить яскравим до смаку, в міру пряним та неймовірно апетитним. Приготувати його своїми руками зможе кожен. Для цього скористайтесь нашим перевіреним рецептом із покроковими фото.

Час приготування – 1 доба

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг.
  • Приправа – 1 пачка.
  • Базилік – 1 ч.л.
  • Коріандр – 1 ст.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Перець запашний горошок – 12 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Сіль – 10 ст.
  • Вода – 3 л.
  • Часник – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо всі необхідні продукти. Сало з прошарками ділимо на великі частини. Часник очищаємо від лушпиння.

d857f5ad56601a2f1a12d8560ea40402

Крок 2. Воду з’єднуємо із сіллю, лавровим листям, горошинами перцю та коріандром. Доводимо все це до кипіння.

d620a74a2f679f9ec2863c98e2070029

Крок 3. У киплячий розсіл викладаємо сало та варимо близько 3 хвилин. Потім закриваємо заготовку кришкою і залишаємо остигати на 12 годин.

682b3c1bf9634d8d44c6f534d1ab7038

Крок 4. Дістаємо сало з розсолу та обсушуємо за допомогою паперових рушників.

f170826890f93983ae1421adce833c26

Крок 5. Далі сало обробляємо на менші шматки.

d101d64cb6a9ca483dd40d8669565249

Крок 6. Натираємо шматки подрібненим часником та спеціями. Забираємо у холодильник на 4 години.

2991b184592ed16c761f38a9c1737598

Крок 7. Сало з прошарками м’яса у розсолі готове. Пригощайтесь!

1fff9950944ead814dde0f3d412b68a2

Ніжне сало в розсолі з цукром та сіллю

Ніжне сало в розсолі з цукром та сіллю порадує вас приємним смаком та апетитним виглядом. Таке частування точно нікого не залишить байдужим. Можна подавати до столу з вашими улюбленими доповненнями: свіжими овочами, соліннями чи ароматною зеленню. Обов’язково спробуйте!

Час приготування – 4 дні

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сало –500 гр.
  • Вода –500 мл.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – 4 ст.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

47a2c25e2700eb205c90917cb9b6b6dc

Крок 2. Кип’ятимо воду та остуджуємо її до температури 40°. Відправляємо сюди одну столову ложку солі та цукор, вимішуємо до їх розчинення. Сюди ж відправляємо горошини перцю та лавровий лист. Повністю остуджуємо розсіл.

561ef35714bfe6eae6ff3dc37ba9ca8f

Крок 3. Вибираємо зручний контейнер. Всипаємо в нього три столові ложки солі та продавлюємо часник.

3b4cd42635519a9d78a8926891d3cf7a

Крок 4. Кожен шматок сала обвалюємо у цій заготівлі.

bfef699f5250fe856f375d16fbae8d18

Крок 5. Далі шматки перекладаємо у банку.

ebf846c39f2b65873f16b2b364ed3d12

Крок 6. Заливаємо продукт остиглим розсолом і залишаємо на два дні за кімнатної температури. Потім заготовку прибираємо в холодильник ще два дні.

034fe434f5b558ee0b7b83d7b989843c

Крок 7. Дістаємо сало з розсолу, обсушуємо його за допомогою паперових рушників, загортаємо у фольгу та прибираємо у морозильник.

ed915a7152780b664df0113a1fc48a07

Крок 8. Ніжне сало в розсолі з цукром та сіллю готове. Можна куштувати!

69eeb3c43c0621b62a393e83135341e9

Засолювання сала з часником у розсолі в каструлі

Засолювання сала з часником у розсолі в каструлі виходить не тільки цікавим до смаку, а й напрочуд ароматним. Подавайте частування до столу із хлібом, гірчицею, зеленню та іншими доповненнями. Для приготування сала своїми руками використовуйте наш перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 5 днів

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг.
  • Вода – 1л.
  • Часник – 2 головки.
  • Сіль – 12 ст.
  • Лавровий лист – 10 шт.
  • Перець чорний горошок – 14 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Сало промиваємо, обсушуємо та обробляємо на великі шматки.

a0fe30ded467dbd37b77f62577cd126b

Крок 2. Оптимальна товщина шматків сала –7 сантиметрів.

98100196b6c4dd0b91ca318e45808b55

Крок 3. У каструлю всипаємо сіль, відправляємо горошини перцю та лаврове листя.

0102f7488411c01025ed5490c9f7faea

Крок 4. Вливаємо сюди літр води, доводимо все до кипіння та кип’ятимо ще 2 хвилини.

7c5d469e968ba2c39b0915b83c6aa421

Крок 5. З готового розсолу витягуємо лаврове листя.

2ad2323c081d80205ddaa2ea3e2424d7

Крок 6. Розсіл остуджуємо до температури 40° та викладаємо сюди шматки сала.

5f8b8056b4835864e9d6924982eaf7c5

Крок 7. Сюди відправляємо шматочки часнику.

ec865582892c1ddd05a9bd32a98a166c

Крок 8. Закриваємо заготівлю тарілкою як вантаж.

459f8ff021143e53fdc305878066120a

Крок 9. Притискаємо все це кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на три доби. Потім тримаємо в холодильнику ще дві доби.

6b649d4ddec37bb2c09ac285240f7061

Крок 10. Готове сало обсушуємо від вологи та, з одного боку, натираємо чорним меленим перцем.

8ea3ee4bca610e44b727867e395aeb13

Крок 11. Засолювання сала з часником у розсолі у каструлі завершено. Беріть на замітку!

56a369b155fedee0169783543d18713a

М’яке жіноче сало в розсолі

М’яке жіноче сало в розсолі стане ідеальною закускою для вашого домашнього столу. Подавайте, доповнивши хлібом, ароматною зеленню та соусами. Приготувати таке ніжне та смачне сало нескладно, якщо слідуватимете простим крокам з нашого перевіреного кулінарного рецепту.

Час приготування – 5 днів

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг.
  • Сіль – 1 ст.
  • Цукор пісок – 0,5 ст.
  • Часник – 1 головка.
  • Коріандр – 2 ч.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 6 шт.
  • Вода –500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

e2e859e5b430b0439a405590d8d5f34e

Крок 2. У каструлю відправляємо сіль, подрібнені у ступці коріандр та запашний перець. Сюди викладаємо лавровий лист.

219613df2e486bb4f1bdea49776b0ed1

Крок 3. Заливаємо продукти водою та доводимо до кипіння. Після остуджуємо.

93cced496271d333933503b21a21dbc2

Крок 4. Сало промиваємо під водою, обсушуємо за допомогою паперових рушників та обробляємо на частини. Часник очищаємо від лушпиння.

9b91615f25844a0be69678c305b0ecdf

Крок 5. Будь-яким зручним способом подрібнюємо часник та перемішуємо його із сіллю.

30798843a1289e851b2c3d21b2a004f9

Крок 6. У шматках сала робимо надрізи та в них вставляємо часникову масу.

6e34046e387f6a1c1f5148e31dec3f39

Крок 7. Коли розсіл охолоне до кімнатної температури, занурюємо шматки сала. Забираємо заготівлю у прохолодне місце на 3-5 днів.

14dc0683d1ed92d3a653697594134170

Крок 8. Через вказаний час дістаємо сало з розсолу та обсушуємо за допомогою паперових рушників. Підморожуємо шматки у морозильнику.

c9d91aea55bafae24dd8d8315304a18e

Крок 9. М’яке жіноче сало в розсолі готове. Нарізайте тонкими скибочками та спробуйте!

90474b3e15101911ff526ab676d6eaed

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал