Меренговий рулет – 10 простих рецептів приготування в домашніх умовах у духовці з покроковими фото

c3213193f719cb0207835e288f6aa179

Меренговий рулет – це вишукане частування ресторанного рівня, яке можна запросто приготувати на власній кухні, не використовуючи спеціального обладнання. Рулет складається з збитих до стійких піків білків, які згодом запікаються у духовці, а також начинки, яка може бути зовсім різною. У літній сезон такі ласощі зазвичай готують зі свіжими ягодами і фруктами, в зимовий період, найбільшою популярністю користуються начинки з фісташок, вершкового сиру або лимонного курда.

Домашній меренговий рулет у духовці

Домашній меренговий рулет у духовці – це апетитне частування, яке допоможе вам урізноманітнити звичний раціон вашої родини та привнести в меню щось зовсім нове та неймовірно смачне. Як начинка рекомендуємо вам використовувати журавлину, баланс кислого та солодкого – це щось!

Час приготування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

Для меренги:

  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Цукор пісок – 110 гр.
  • Борошно горіхове – 50 гр.
  • Крохмаль – 15 гр.
  • Сік лимона – 0,5 ч.л.
  • Ванілін – 1 гр.

Для начинки:

  • Журавлина – до смаку.
  • Маскарпоне – 120 гр.
  • Вершки 33% – 250мл.
  • Пудра цукрова – 2 ст.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Білки відправляємо в глибокий сухий посуд, потім всипаємо ванілін і цитрусовий сік – починаємо працювати вінчиком.

02ab84e9fb7dd532f3a86354fd58f3a2

Крок 2. У момент, коли на поверхні утворилася пінка, починаємо поступово вводити цукор і продовжуємо збивання.

cde20b722930a9f458112108ea4a9963

Крок 3. Працюємо міксером до глянсової поверхні та щільної консистенції.

99df712224669751ff908dd13a654e48

Крок 4. Легкими рухами руки, лопаткою вмішуємо горіхове борошно та крохмаль.

fcbfb38ac15d9ea2c2bf777c8c550622

Крок 5. Розділимо масу рівним шаром по пергаменту і випікаємо 20-25 хвилин при температурній позначці 160 градусів.

99fafc8f4d92ff2b08937b7096501436

Крок 6. Остуджуємо меренгу до теплого стану та перевертаємо на другий аркуш пекарського паперу, акуратно відокремлюємо від першого.

01586431bc13222c1ca2c62dcc7d2d0c

Крок 7. Займемося кремом: в окремій чаші збиваємо вершки, сир та цукрову пудру.

383e3be73113b2b3d0beccd8da96df37

Крок 8. Змащуємо меренгу апетитним кремом.

839a5b880ffc898152acde350b0f63a3

Крок 9. Викладаємо журавлину на крем.

2ff436510897198f8b7fee79fa2b8a76

Крок 10. Загортаємо напівфабрикат рулетом, а після – у фольгу. Надсилаємо на полицю холодильної камери.

f1458287812a7a9da13ea88162cb1ed2

Крок 11. Охолоджене частування нарізаємо порційними скибочками та негайно дегустуємо. Смачного!

3866ccf7a431ed3ed31bcef36a6672ca

Меренговий рулет з малиною

Меренговий рулет з малиною – це вишуканий десерт, який можна приготувати не тільки для домашніх посиденьок, але також для прийому найважливіших та витончених гурманів у своєму будинку. Такі ласощі закохують у себе за першої ж дегустації, то чому б не здивувати своє оточення?

Час приготування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

Для основи:

  • Яєчні білки – 4 шт.
  • Цукор пісок – 130 гр.
  • Пудра цукрова – 130 гр.
  • Фісташки рубані – 30 гр.
  • Пелюстки мигдальні – 30 гр.

Для начинки:

  • Вершковий сир – 250 гр.
  • Вершки жирні 33% – 150мл.
  • Пудра цукрова – 30 гр.
  • Малина – 150 гр.
  • Фісташки рубані – 1 жменя.
  • Пелюстки мигдальні – 1 жменя.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, які нам знадобляться викладаємо на робочий стіл.

63c6e4250f65dc108283ec8f7ce9f1c2

Крок 2. Яєчні білки виливаємо в сухий знежирений посуд.

2c7f23c129235ed115ec32daf9099474

Крок 3. Збиваємо в піну та жменями підсипаємо цукрову пудру та цукор, не припиняючи збивати.

d57b00c5bbf1952fec3a6a186dc95c8a

Крок 4. На лист кладемо лист пергаменту і злегка посипаємо цукровою пудрою, рівним шаром розділимо меренгу. Додаємо горішки та пелюстки, випікаємо 30-40 хвилин (110 градусів).

483e68440ff56be365e500bc715819b0

Крок 5. В окремій ємності готуємо крем: за допомогою міксера з’єднуємо сир, вершки та цукрову пудру.

2662667fbc524e07d2a99f7d1973ec1b

Крок 6. Готовий корж перевертаємо на чистий пергамент та знімаємо верхній. Через 10 хвилин змащуємо кремом, викладаємо малину та присипаємо мигдалем та фісташками.

5580f2874c974caab598400e1501c59d

Крок 7. Згортаємо рулет і декоруємо на свій смак. Приємного чаювання!

19ebcb8598f754c7038364ed337cb1ee

Простий та смачний меренговий рулет з маскарпоне

Простий та смачний меренговий рулет з маскарпоне – це класика французької кухні, яка завдяки своєму апетитному зовнішньому вигляду та неймовірному смаку стала популярна на весь світ. Але тут нема чого дивуватися, бо встояти перед ніжною меренгою та сирною начинкою просто неможливо!

Час приготування – 3 год. 50 хв.

Час приготування – 30-40 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

Для меренги та крему:

  • Яєчний білок – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Крохмаль – 1 ст.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сир маскарпоне – 250 гр.
  • Вершки 33-35% – 0,5 ст.
  • Пудра цукрова – 1 ст.

Для начинки та подачі:

  • Крохмаль – 2 ч.л.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Пудра цукрова – до смаку.
  • Ягоди – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу ягоди промиваємо та обсушуємо, а потім пюруємо у блендері до консистенції пюре.

dc27aab76e596836ecbb32aa579e425f

Крок 2. У чашу з високими бортиками відправляємо білки, лимонку і сіль – трохи збиваємо і починаємо підсипати цукор у кілька прийомів, домагаємося пишності та гладкості.

b51f958c1db2851b8cf8d3be1ad168e4

Крок 3. Розділимо масу по пекарському папері та випікаємо при 150 градусах протягом 25-30 хвилин.

f41de4cf927ef87eec0fa0d42d6d6057

Крок 4. Поки меренга остигає, займемося начинкою: ягідне пюре переливаємо в ковшик і з’єднуємо з крохмалем і цукром, проварюємо на повільному вогні при постійному помішуванні 1-2 хвилини і прибираємо з конфорки.

28d472d7404eb899861d489197056deb

Крок 5. Для крему збиваємо міксером цукрову пудру та сир, у пишну масу вливаємо холодні вершки та працюємо технікою ще 1-2 хвилини.

5b71fc6a548f612100ba1162fb7275a5

Крок 6. На корж викладаємо крем та начинку рівним шаром, згортаємо начинкою всередину та ставимо в холодильник на пару годин.

7fa8105784eaf67de20cf727121be0ab

Крок 7. Апетитний десерт розрізаємо на скибочки та подаємо до чаю. Смачного!

9a06e071fa5194274d715ecd85c2d4d6

Домашній меренговий рулет з фісташками

Домашній меренговий рулет з фісташками – це ефектний десерт, який запросто прикрасить ваш святковий стіл, накритий з будь-якого приводу. Рубані горішки відмінно гармонують з ніжною меренгою, що тане в роті, виходячи зі сказаного, таке частування повинен спробувати кожен!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 190 гр.
  • Цукор пісок – 250 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 25 гр.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Кислота лимонна – 0,25 ч.л.
  • Фісташки – 70 гр.
  • Сир маскарпоне – 150 гр.
  • Вершки 35% – 100мл.
  • Пудра цукрова – 20 гр.

Для начинки:

  • Пюре яблучне – 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування меренги в миску відправляємо білки, сіль та лимонну кислоту.

3874bc5b8c71ce8436c0100d0108d184

Крок 2. Збиваємо компоненти в м’яку піну і починаємо частинами вводити цукор, не вимикаючи віночки.

83f3508c6fa10eaca0203afced3477c6

Крок 3. У глянсову суміш висипаємо крохмаль і змішуємо ще 40-50 секунд.

9e2292f0ad88467142a74dbe4069b428

Крок 4. На лист поміщаємо пергамент і викладаємо масу, присипаємо рубаними горішками (30 грам) і прибираємо в духовку: півгодини 140-150 градусів.

9c7034b9e95385cfebc30844a6a5c555

Крок 5. Паралельно готуємо начинку: у сотейник виливаємо яблучне пюре і додаємо крохмаль з цукром, проварюємо до загусання та перекладаємо у кондитерський мішок, прибираємо у холодильник.

98acd2414f30b9c41aa27f7916c021e4

Крок 6. Фісташки, що залишилися, пробиваємо в кавомолці. Для крему збиваємо маскарпоне з цукровою пудрою, вливаємо холодні вершки та домагаємось поєднання інгредієнтів.

e6ef18ba49bba6c8c1e4acaa3bf1bfe8

Крок 7. Доповнюємо крем фісташками, вмішуючи лопаткою.

24c577360f357fa2518f8467052e6782

Крок 8. Охолоджену меренгу відокремлюємо від паперу, змащуємо кремом. Видавлюємо смужки начинки.

dbbb974a3f82319fc570b9eb9f31b802

Крок 9. Загортаємо в рулет та відправляємо в холодильну камеру для стабілізації.

a6ab3d30ee48a51e977e1b39fccbf3e1

Крок 10. Нарізаємо та насолоджуємося. Готуйте та отримуйте задоволення!

3373876dbfd255e5222cdd6e1f1f814f

Меренговий рулет з полуницею в домашніх умовах

Меренговий рулет з полуницею в домашніх умовах здатний приготувати навіть недосвідчений кулінар, головне – бажання та дотримання кроків, у яких ми докладно описали кожну дію. Поєднання меренги, що тане в роті, і ароматною начинки зі свіжих ягід – це справжнє гастрономічне блаженство!

Час приготування – 4 год.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 200 гр.
  • Пудра цукрова – 250 гр. + 2 ст.л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст.
  • Сік лимона – 1 ст.
  • Полуниця – 250 гр.
  • Вершки 33% – 150мл.
  • Вершковий сир – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу обполіскуємо та обсушуємо ягоди, обриваємо хвостики, готуємо все інше.

2b7e9bc93bbb3c9d0b4f1775a4436b62

Крок 2. Білки підсолюємо та збиваємо в м’яку піну.

aed0f1ab7cd23b21cf0a84f43d8f3792

Крок 3. Поступово збільшуючи обороти, додаємо сік лимона та цукрову пудру (всипаємо частинами).

54b29e0faf98ad7ae3e9ab1ee1d75dc3

Крок 4. Продовжуємо працювати міксером до стабільних піків.

b8edaa7185daeafce6eae3706b2f02b7

Крок 5. У пишну білкову масу лопаткою вмішуємо крохмаль, рухами зверху-вниз.

d79ccd99d0101eb831240f6d88fec545

Крок 6. На лист кладемо лист пекарського паперу і розрівнюємо масу.

ade7d25cb33b87fd579316b585d0328b

Крок 7. Випікаємо корж 25 хвилин при 160 градусах, перевертаємо на чистий папір і за кілька хвилин відокремлюємо нижній лист пергаменту.

2916a3b5fa35fbca5e4f8b0b1789f731

Крок 8. І поки основа остигає, збиваємо близько трьох хвилин компоненти для крему: холодні вершки, домашній сир та трохи цукрової пудри.

1e173dd38eee96455481ee42f0f65009

Крок 9. Меренгу змащуємо кремом та викладаємо ягідні скибочки, залишаючи трохи полуниці для декору.

a7ac39c844d4a94e5ae3eaf8296a412c

Крок 10. Згортаємо рулет і накриваємо лляною серветкою, на дві години прибираємо на полицю холодильника для стабілізації та охолодження.

ae2f41ffb7b11ff90bdaa693bf21cbc1

Крок 11. Потім прикрашаємо та подаємо до столу. Приємного чаювання!

f9c1a30b11798a112444de0bf5bc4db8

Простий меренговий рулет з вершковим сиром

Простий меренговий рулет з вершковим сиром – це божественний десерт, спробувавши який одного разу, ви повертатиметеся до цього рецепту знову і знову, а також назавжди забудете про те, щоб купувати солодощі в кондитерських та магазинах. Насолоджуйтеся унікальним поєднанням злегка солоного сиру, кислої вишні та солодкої меренги.

Час приготування – 2 год.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

Для меренги:

  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Цукор пісок – 120 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.
  • Сік лимона – 1 ч.л.
  • Горіхи мелені – 30 гр.

Для начинки:

  • Вишня без кісточки – 600 гр.
  • Вершковий сир – 400 гр.
  • Молоко коров’яче – 30 мл.
  • Пудра цукрова – 3 ст.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з меренги: білки збиваємо з сіллю і поступово додаємо цукор невеликими порціями, потім, коли маса стала щільною, вмішуємо крохмаль та лимонний сік.

4e29c734d55e18c88dd4cda18936c5ca

Крок 2. Розділимо масу по пекарському папері та присипаємо меленими горіхами, випікаємо при 150 градусах близько 40-45 хвилин.

b3dd93bec05728206eca6d723f3051dc

Крок 3. Охолоджений корж відокремлюємо від паперу і рівномірно змащуємо вершковим сиром.

d7a4200c960de5946a61b44c3a9daa91

Крок 4.  Для начинки ягоди проварюємо до м’якості, протираємо через сито і повертаємо в сотейник, додавши цукор і крохмаль, помішуючи, уварюємо до загусання та змащуємо напівфабрикат. Згортаємо рулет та обмазуємо його залишками вершкового сиру, збитого з молоком та невеликою кількістю цукрової пудри.

32471bdce832de0534b106aae8e92199

Крок 5. На пару годин відправляємо в холодильник, а потім нарізаємо скибочками та знімаємо пробу. Смачного!

c08f75f2ef20db20a203edefe6114d8d

Меренговий рулет з лимонним курдом

Меренговий рулет з лимонним курдом – це ласощі, які сподобаються навіть тим дегустаторам, які скептично ставляться до солодкого, тому що такий рулет не має нудотного смаку. Незважаючи на те, що меренга – це дуже солодко, у гармонії з цитрусовим курдом – це справжнє об’єднання!

Час приготування – 2 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 100 гр.
  • Пудра цукрова – 110 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Крохмаль – 1 ч.л. + 1 ст.л.
  • Сік лимона – 100мл. + 1 ст.л.
  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Цукор пісок – 120 гр.
  • Вершкове масло – 25 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, перелічені у списку, викладаємо на робочу поверхню.

7cc58f48a346653e083cf0afbfb2d51a

Крок 2. Готуємо начинку: у жароміцну каструлю закидаємо жовтки, столову ложку крохмалю та цукор.

08801ba7b95a3edaa0adecedf7fab186

Крок 3. Вливаємо кислий цитрусовий сік та перемішуємо.

70e96715d663200bfc7c1f748c3c1918

Крок 4. Поміщаємо жароміцний посуд на водяну лазню і, помішуючи вінчиком, проварюємо 5-6 хвилин до загусання.

f5b9da556cb8b584a9252aa77c84d2de

Крок 5. Забираємо сотейник з вогню і вмішуємо в курд вершкове масло, накриваємо плівкою в контакт і повністю остуджуємо.

c07ed2776d83aa76fa6cf51f92813edf

Крок 6. Для меренги збиваємо білки з сіллю до м’якої піни, підливаємо трохи соку лимона і жменями всипаємо цукрову пудру, продовжуємо працювати міксером до стабільних та щільних піків.

71c8dbd38ccd88903821da508960744e

Крок 7. Акуратно вмішуємо у білковий склад чайну ложку крохмалю.

869ec8220c00eb8d64ed62a377bee47f

Крок 8. Розділимо меренгу по пергаменту та випікаємо протягом 20-25 хвилин при 160 градусах, потім перевертаємо на чистий пергамент та відокремлюємо перший лист. Остуджуємо.

f1da779827d9ffa47bd35959c673066b

Крок 9. Змащуємо бісквіт остиглим курдом.

9d350a02fd7ba7e24cdcf56b487a90de

Крок 10. Згортаємо напівфабрикат у щільний рулет та відправляємо в холодильник на 1-2 години.

ce9f9813e239fc027824468f7bf2bbef

Крок 11. Стабілізований десерт прикрашаємо на свій смак і знімаємо пробу. Смачного!

13efba26694c55dd2cfcfef79513e56b

Шоколадний меренговий рулет у домашніх умовах

Шоколадний меренговий рулет у домашніх умовах – це десерт, який об’єднав у собі похрустливу та ніжну текстуру, насолоду та кислинку, смак та аромат. Подавши таке частування до святкового столу, ваші гості проситимуть не лише добавки, а й розкрити секрети приготування!

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

Для меренги:

  • Яєчний білок – 200 гр.
  • Цукор пісок – 200 гр.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Шоколад чорний – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Пелюстки мигдальні – 1 жменя.

Для крему:

  • Вершковий сир – 100 гр.
  • Вершки 33-35% – 150мл.
  • Шоколад чорний – 50 гр.
  • Пудра цукрова – 40 гр.

Для начинки:

  • Соус журавлинний – 100 гр.
  • Зерна граната – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з меренги: білки солимо і збиваємо до пишноти, частинами всипаючи цукор.

f4bd58b7a84c56185baf01d376503a35

Крок 2. У білковий склад обережно вмішуємо пукраїнцій какао-порошок.

e6cfbe23a5d0b6f4225b1a9a9dbc2395

Крок 3. На лист кладемо пергамент і розрівнюємо підготовлену масу, вливаємо розтоплений чорний шоколад і водимо пензликом або лопаткою, утворюючи візерунок. Посипаємо пелюстками мигдалю і випікаємо 60 хвилин при температурній позначці 130 градусів.

4ca4054f0bcd3a0e01a200ddbeb0aa97

Крок 4. Не гаючи часу, готуємо крем: вершки нагріваємо до гарячого стану, розчиняємо в них скибочки чорного шоколаду.

d0ad6622687ecf0b156af7645d9e2c72

Крок 5. В окремій піалі збиваємо до легкості домашній сир з цукровою пудрою.

c4a545fed7a1a07e3fe3fdf4addd6d2f

Крок 6. Вмішуємо у сирну масу розтоплений шоколад.

4c84c98412e97c629564ed93439e5419

Крок 7. Шоколадний корж накриваємо другим листом пергаменту та перевертаємо, знімаємо перший аркуш паперу та остуджуємо близько 5 хвилин.

0685de13f89653e1e9043934c9f4b33d

Крок 8. На основу наносимо рівний шар крему.

40c1bd7bceb6c2baab321f84e80fbfa6

Крок 9. Додаємо ягідний соус (можна замінити свіжими ягодами чи пюре).

6c1f65103d8dc469aa023e4ac3f3c726

Крок 10. Посипаємо гранатовими зернами та згортаємо в рулет, відправляємо в холодильник на 5 годин.

660f91697b542100c208ea8ba490067a

Крок 11. Охолоджений рулет декоруємо та приступаємо до дегустації. Приємного чаювання!

b084442d021a718b95bfeb8d827ad234

ПП меренговий рулет без цукру

ПП меренговий рулет без цукру за своїми смаковими характеристиками та ароматом практично нічим не відрізняється від класичної варіації, однак, у цьому десерті містить лише 105 калорій на сто грам, відповідно, такими ласощами можна побалувати себе і на дієті!

Час приготування – 2 год. 10 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

Основні:

  • Яєчний білок – 170 гр.
  • Сік лимона – 1 ст.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Цукрозамінник – за смаком.

Для начинки:

  • Рікотта – 250 гр.
  • Полуниця – 200 гр.
  • Цукрозамінник – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Білки виливаємо в чисту та суху чашу, збиваємо в піну, всипаємо цукрозамінник і продовжуємо працювати вінчиками.

149ebd1eda1975f1f472d018fa017558

Крок 2. Вливаємо сік лимона та збиваємо масу до консистенції стабільних та стійких піків.

9c9ab933d312eecee83fb661c778fc9d

Крок 3. У пишну масу лопаткою вмішуємо крохмаль, помішуючи в одному напрямку.

fec5bd0faab99b9402373e29b1c87ecc

Крок 4. Розділимо масу по пергаменту у формі прямокутника і випікаємо при 150 градусах протягом 35-40 хвилин, дверцята духовки відчиняти не слід.

cf03dbc351c04a8166642968ecf17680

Крок 5. Гарячу меренгу перевертаємо на чистий аркуш паперу та відокремлюємо ту, на якій відбувалося випікання. Даємо час охолонути.

565f4fa46ca208419ff89519820ffae1

Крок 6. Тим часом поєднуємо сир з підсолоджувачем.

5bf45053eb13638abda2907422bdf676

Крок 7. Промиті та обсушені ягоди довільно подрібнюємо.

567d320da639e954dc47d1492edec86e

Крок 8. Покриваємо корж кремом і доповнюємо полуницею, загортаємо в рулет і накриваємо пекарським папером, прибираємо в холод на 1-2 години.

e27fead78ec33a31285d60b99db8fba1

Крок 9. Перед подачею зрізаємо краї та подаємо. Готуйте та отримуйте задоволення!

da22f9d5ef641eb27d6a07eb084442b4

МЕРЕНГОВИЙ РУЛЕТ РЕЦЕПТ 💕 від Лілії Цвіт – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал