Меренговий рулет – 9 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Меренговий рулет – дуже смачний та оригінальний десерт, який можна приготувати в домашніх умовах. Якщо ви ще ніколи не пробували меренговий рулет, ви втратили дуже багато. Його ніжна, повітряна структура в поєднанні з ніжним кремом і соковитими ягодами робить цей десерт незрівнянним. Ми приготували для вас чудову добірку, яка включає 9 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото приготування меренгового рулету. Побалуйте себе та своїх близьких.

Як приготувати меренговий рулет з маскарпоне?

Якщо ви втомилися від калорійних маслянистих тортів і здобних пирогів, то меренговий рулет з маскарпоне – це те, що вам потрібно: ніжний, повітряний, практично невагомий, він буквально тане в роті. Свіжі ягоди і гіркий шоколад ще більше підкреслюють ніжну консистенцію і яскравий вершковий смак цього чудового ласощів.

Інгредієнти:

  • Маскарпоне – 160 г.
  • Курячі яйця – 4 шт.
  • Гіркий шоколад – 35 г.
  • Цукровий пісок – 175 г.
  • Полуниця / малина – 80 г.
  • Цукор ванільний – 10 г.
  • Вершки з жирністю 33% – 130 мл.
  • Цукрова пудра – 2,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Меренга робиться виключно з курячих білків, тому в першу чергу вам потрібно буде відокремити сирі білки від жовтків. Є багато способів як це зробити, тому підберіть для себе найбільш підходящий. Але стежте, щоб жовток ні в якому разі не потрапив в ємність з білками – це зіпсує меренгу. Жовтки можна використовувати для якої-небудь іншої страви – в цьому рецепті вони вам не знадобляться.

Крок 2. Тепер потрібно правильно збити білки. Починати потрібно з самої повільної швидкості міксера. Перший етап збивання триває 1-1,5 хвилини. У вас повинна вийти ніжна піна. Після цього включите більш потужний режим і збийте білки до білої піни. Слідкуйте, щоб вона не була надмірно густою – якщо трохи нахилити ємність, в якій ви збиваєте білки, то вони повинні трохи виливатися.

Крок 3. На цьому етапі потрібно додати у масу цукор. Робиться це безпосередньо в процесі збивання, невеликими порціями (ні в якому разі не висипте весь цукор відразу – білки опадуть). Таким же чином додайте ванільний цукор. Тепер білки потрібно збити до міцної, густої піни, яка не буде вивалюватися навіть при перевертанні ємності для збивання.

Крок 4. Духову шафу включіть на 160 градусів. Поки ви збиваєте білки, духовка встигне, як слід розігрітися.

Крок 5. Деко застеліть папером для випічки. Товстим шаром викладіть збиті білки на пергамент. Викладати потрібно саме товстим шаром, тому що після випічки меренга зазвичай опадає, і ви не зможете зняти її з пергаменту.

Крок 6. Деко з майбутньою меренгою поставте в добре розігріту духову шафу і готуйте близько 25-30 хвилин. Готовність перевірити дуже просто – маса придбає приємний золотистий колір. Дістаньте меренгу з духовки і акуратно перекладіть на чистий аркуш паперу для випічки, а той лист, на якому меренга випікалася, зніміть. Дочекайтеся, поки корж повністю охолоне.

Крок 7. Поки остигає меренговий корж, займіться приготуванням крему. Потрібно як слід збити холодні вершки, коли вони придбають щільну консистенцію, додайте 2,5-3 столові ложки цукрової пудри і збивайте ще близько 1-2 хвилин.

Крок 8. З’єднайте збиті солодкі вершки з сиром маскарпоне. Акуратно перемішайте вінчиком, але недовго, щоб крем не почав розшаровуватися.

Крок 9. Коли меренга повністю охолоне, перекладіть на неї крем з вершків і маскарпоне і розмажте по всьому коржу, залишаючи з кожного краю по 1-1,5 сантиметра.

Крок 10. Гіркий шоколад натріть на великій терці і рівномірно посипте їм меренгу.

Крок 11. Ягоди промийте під проточною водою і відкиньте на друшляк, щоб вони трохи обсохли (ягоди можна замінити на будь-які свіжі або консервовані фрукти). Розріжте кожну ягоду навпіл (малину різати не треба) і розкладіть по всьому коржу з кремом в довільному порядку. Акуратно поверніть корж в досить щільний рулет. Поставте рулет в холодильник на кілька годин для просочення. Найкраще залишити меренговий рулет в холодильнику на ніч. Прикрасьте рулет на ваш смак (розтопленим шоколадом, ягідним джемом, цукровою пудрою і т.д.) і подавайте до столу.

Смачного!

 Дуже смачний меренговий рулет з фісташками і малиною

Нереально смачний десерт. Запевняємо вас, ви такого ще не пробували! Повітряне суфле, ніжний крем, соковиті ягоди і аромат фісташок. Таке поєднання текстур і смаків зведе з розуму будь-якого гурмана!

Інгредієнти:

  • Цукровий пісок – 190 г.
  • Яйця – 4 шт.
  • Свіжі ягоди малини – 110 г.
  • Вершки з жирністю 33% – 180 мл.
  • Ядра фісташок – 90 м.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відокремте білки від жовтків 4 яєць. Для приготування меренги нам знадобляться тільки білки, тому яєчні жовтки сміливо можете використовувати десь в іншій випічці.

Крок 2. Перекладіть білки в миску для збивання і за допомогою міксера, спочатку на низькій, а потім на високій швидкості збийте білки до міцної піни.

Крок 3. Поступово, в процесі збивання, додайте 1 чайну ложку оцту, 1 столову ложку крохмалю і 190 грам цукрового піску. Зверніть увагу на те, що додавати всі ці інгредієнти потрібно не відразу, а поступово, маленькими частинами.

Крок 4. Ядра фісташок подрібніть за допомогою м’ясорубки, блендера або кавомолки. Невеликими порціями додайте їх в білкову масу і акуратно перемішайте лопаткою.

Крок 5. Далі нам знадобиться розігріта до 160 градусів духовка. Поки вона нагрівається, займіться підготовкою меренгового коржу. Для цього деко застеліть папером для випічки, а на неї товстим шаром викладіть збиті білки з фісташками. Розрівняйте. У вас повинен вийти досить високий корж (після випічки меренга опадає, тому спочатку шар повинен бути товстим).

Крок 6. Поставте деко з тістом в добре нагріту духовку хвилин на 25-30 в залежності від конкретної духовки. Коли меренга стане приємного золотистого відтінку, її можна діставати з духовки.

Крок 7. Після того, як меренга буде готова, акуратно перекладіть її на новий лист пергаменту, а старий швидко видаліть, щоб він не встиг прилипнути. Залиште корж до повного охолодження.

Крок 8. Малину швидко сполосніть в проточній воді і відкиньте на друшляк, щоб з ягоди скла вся зайва рідина.

Крок 9. Охолоджені 33% вершки збийте міксером протягом 5 хвилин. Приблизно через 2,5 хвилини додайте до вершків цукрову пудру.

Крок 10. На остиглий рулет намажте крем з збитих вершків і викладіть ягоди. Акуратно, допомагаючи собі пергаментом, скрутіть меренгу в досить щільний рулет. Покладіть рулет швом вниз і приберіть в холодильник години на 3-4, щоб корж встиг, як слід просочитися кремовою начинкою.

Смачного!

Рецепт приготування меренгового рулету від шефа

Приголомшливий рецепт неймовірного ласощі, яке затьмарить всі десерти, які ви пробували до цього. Ніжний і повітряний меренговий рулет від знаменитого Енді шефа доведе вам, що вишукана кухня доступна кожному. Приступимо?

Інгредієнти:

Для меренгового коржу:

  • Арахіс смажений – 55 г.
  • Яєчний білок – 155 г.
  • Пудра цукрова – 155 г.
  • Пісок цукровий – 155 г.

Для крему:

  • Горіхова паста – 25 г.
  • Вода питна – 30 мл.
  • Масло вершкове – 130 г.
  • Яєчний білок – 50 г.
  • Цукровий пісок – 95 г.

Процес приготування:

Крок 1. Арахіс обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору, а потім очистіть від лушпиння. При бажанні, ви можете замінити арахіс будь-якими іншими горіхами. Тепер горіхи потрібно перемолоти в кавомолці або блендері в дрібну крихту.

Крок 2. У миску для збивання додайте 155 грам курячого білка (таку масу білка можна отримати приблизно з 3-4 курячих яєць). Починати збивати білки потрібно на мінімальній швидкості міксера, поступово збільшуючи кількість оборотів. Така техніка дозволить збагатити білки повітрям найбільш рівномірно, що як не можна краще позначиться на якості випічки.

Крок 3. В середині процесу збивання потрібно поступово почати додавати цукор. Тут ключове слово – поступово, інакше білки опадуть, і з цього не вийде нічого путнього. Збивайте білки до тих пір, поки вони не перетворяться в міцну піну.

Крок 4. До збитим білків додайте цукрову пудру, яку попередньо потрібно просіяти через сито, щоб зробити практично невагомою. Силіконовою лопаткою акуратно вмішайте пудру в білки.

Крок 5. Одержану масу перекладіть в кондитерський мішок з насадкою 14 міліметрів в діаметрі. Якщо так вийшло, що у вас немає кондитерського мішка, то скористайтеся звичайним поліетиленовим пакетом, відрізавши у нього куточок, щоб вийшов діаметр в 14 міліметрів. На деко, який заздалегідь потрібно застелити тонким папером для випічки, нанесіть меренгу діагональними смужками. Розмір меренгового коржу повинен бути приблизно 20 на 30 сантиметрів.

Крок 6. Посипте отриману меренгову масу горіховою крихтою (не всю).

Крок 7. Візьміть втулку від пергаменту і розріжте її таким чином, щоб її довжина стала 20 сантиметрів. Акуратно накрутіть пергамент разом з меренгою на втулку. У вас має вийти 2-3 такі втулки з меренгою.

Крок 8. Деко застеліть папером для випічки і акуратно покладіть на нього втулки з меренгою. Поставте деко в нагріту до 100 С духовку на 2-2,5 години.

Крок 9. Готову меренгу остудити до кімнатної температури, а потім акуратно витягніть втулки. Залишилося дуже обережно зняти зсередини пергамент. Найскладніша частина позаду! Приступаємо до крему.

Крок 10. Спочатку потрібно зварити цукровий сироп з 30 мілілітрів води і 95 грам цукрового піску.

Крок 11. Поки вариться сироп, збийте курячий білок таким же чином, як описано в пункті 2.

Крок 12. Готовий сироп потрібно акуратно влити в білок, не припиняючи збивати його міксером. Дуже важливо лити сироп нема на сам білок, а по стінці форми для збивання. Це вкрай важливо!

Крок 13. Пора додати дуже м’яке вершкове масло (теж поступово і теж дуже маленькими порціями). У самому кінці додайте в крем трохи горіхової пасти.

Крок 14. Перекладіть крем в кондитерський мішок і наповніть ним меренгові трубочки приблизно на чверть. Потім насипте трохи молотих горіхів. Знову крем, потім горіхи, крем, горіхи, крем. Верх рулетів прикрасьте цілими горішками, які потрібно приклеїти кремом. Якщо десерт буде стояти в холодильнику, то крему знадобиться деякий час, щоб знову стати м’яким. Тому дістаньте меренговий рулет з холодильника хвилин за 15-20 до подачі на стіл.

Смачного!

Як зробити меренговий рулет з полуницею в домашніх умовах?

Дуже легкий і соковитий літній десерт. Меренговий рулет з полуницею як не можна, до речі, підійде для посиденьок за чашкою чаю теплим літнім вечором.

Інгредієнти:

  • Свіжа полуниця – 300 г.
  • Білок яєчний – 4 шт.
  • Шоколад – 30 г.
  • Цукор ванільний – 10 г.
  • Пудра цукрова – 2 ст. л.
  • Цукровий пісок – 170 г.
  • Вершки з жирністю 33% — 0,4 л.

Процес приготування:

Крок 1. Акуратно відділіть яєчні білки від жовтків. Жовтки в приготуванні меренги не беруть участі, тому їх можна використовувати, наприклад, для приготування смачного омлету або іншій випічці. Білки потрібно збити до міцної піни, поступово збільшуючи швидкість оборотів міксера.

Крок 2. Приблизно на середині збивання додайте потроху цукор, а потім і ванільний цукор. Не поспішайте, потрібно все робити дуже поступово.

Крок 3. Духовку включіть на 160 градусів і дайте їй гарненько прогрітися, а в цей час застеліть деко папером для випічки. Акуратно перекладіть збиті з цукром білки і розподіліть по всьому деку. Поставте меренговое тісто в уже нагріту духовку хвилин на 25 або 30. Час приготування буде безпосередньо залежати від вашої духовки. Ви зрозумієте, що корж готовий, коли він придбає золотистий колір. Дістаньте меренгу з духовки і перекладіть на чистий аркуш паперу для випічки, акуратно знявши той лист, на якому випікалася меренга.

Крок 4. Промийте полуницю в достатній кількості води, відкрутіть хвостики і покладіть сушитися на друшляк.

Крок 5. Охолоджені вершки збийте з цукровою пудрою до отримання кремоподібної маси.

Крок 6. Шоколад натріть на дрібній терці.

Крок 7. Тепер намажте отриманим кремом остиглу меренгу, рівномірно розподіливши його по всій поверхні. Зверху викладіть нарізану половинками або пластинками полуницю і посипте тертим шоколадом.

Крок 8. Акуратно скрутіть меренговий корж в досить щільний рулет і приберіть в холодильник на кілька годин для просочення і застигання. Перед подачею можна прикрасити готовий рулет свіжими ягодами, кремом і тертим шоколадом.

Приємного вам чаювання!

Простий і смачний рецепт меренгового рулету з вишнею

Чудовий десерт, який як не можна, до речі, доведеться в урожай вишні. Ніжний вершковий крем ідеально поєднується з приємною вишневою кислинкою, а обрамляє все це, ніжна хрустка меренга.

Інгредієнти:

  • Свіжі ягоди вишні – 0,3 кг.
  • Вершки 33% – 150 мл.
  • Цукровий пісок – 200 г.
  • Пудра цукрова – для прикраси.
  • Яєчні білки – 4 шт.
  • Яблучний оцет – 1 ч. л.
  • Горіхи – 100 м.
  • Шоколад гіркий – 70 г.

Процес приготування:

Крок 1. Горіхи обсмажте на сухій сковороді протягом 10-15 хвилин, остудити, а потім перемеліть у велику крихту за допомогою блендера або кавомолки.

Крок 2. Відокремте білки від жовтків. Нам потрібні для цього рецепта тільки білки. Їх потрібно збити до міцної піни. Починати процес збивання необхідно на найнижчій швидкості міксера, поступово збільшуючи швидкість.

Крок 3. Коли білки перестануть бути прозорими, але ще не придбають щільну консистенцію, потихеньку додайте до них 100 грам цукрового піску і 1 чайну ложку оцту.

Крок 4. Випікатися меренга повинна в добре розігрітій духовці, тому, щоб заощадити час, заздалегідь поставте розігріватися духову шафу. Ідеальна температура для випічки меренги — 160 С.

Крок 5. Застеліть деко пергаментом для випічки. Акуратно перекладіть за допомогою ложки або силіконової лопатки на нього збиту білкову масу. Викладати потрібно досить товстим шаром. Зверху посипте меренгу молотим горіхом. Випікайте в добре прогрітій духовці 25-30 хвилин.

Крок 6. Коли білковий корж стане золотистого кольору, дістаньте його з духовки і акуратно переверніть верхньою стороною вниз на чистий аркуш паперу для випічки, а з нижньої сторони зніміть пергамент, на якому лежала меренга. Дайте меренговому коржу повністю охолонути.

Крок 7. Шоколад розтопіть в мікрохвильовці або на водяній бані.

Крок 8. Саме час приготувати крем. Для цього потрібно дуже холодні вершки (прямо з холодильника) збити з 100 грамами цукру (не забувайте, що цукор завжди додається дуже повільно) до тих пір, поки вони не придбають ніжну кремову консистенцію. Ближче до кінця збивання додайте до вершків теплий розтоплений шоколад.

Крок 9. Коли меренга повністю охолоне, покрийте її рівним шаром вершково-шоколадного крему, а потім зверху викладіть вимиті і очищені від кісточок вишні. За допомогою паперу для випічки, на якій лежить рулет, поверніть меренгу в рулет. Перекладіть рулет швом вниз на тарілку і поставте в холодильник. Це потрібно для того, щоб крем схопився, а корж з меренги просочився. Через 2-3 години можна накривати на стіл і йти пити чай. Готовий рулет посипте цукровою пудрою.

Приємного вам чаювання!

Як спекти меренговий рулет з бананом?

Рецепт цього меренгового рулету прекрасно підійде, коли вам не хочеться довго стояти біля плити, але в той же час хочеться чогось легкого і смачного до чаю. Повітряне меренгове тісто, ніжний крем і солодкий банан. Що може бути краще?

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Банан – 1 шт.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Сир маскарпоне – 1 упаковка (200 г.).
  • Цукровий пісок – 200 г.
  • Вершки з масовою часткою жиру 33% – 310 мл.
  • Сіль кухонна – 1 невелика щіпка.
  • Пудра цукрова – 110 г.
  • Ківі – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Меренговий рулет складається з хрусткого невагомого тіста – меренги – і ніжного вершкового крему. Займемося спочатку меренгою. Готується вона з яєчних білків, тому в першу чергу відокремите білки від жовтків 5 яєць. Жовтки ви можете використовувати на ваш розсуд в будь-яких інших стравах, а ось білки потрібно перекласти в чашу для збивання і додати до них щіпку солі. Увімкніть міксер на мінімальну швидкість і почніть потихеньку збивати курячі білки. Коли вони побіліють і почнуть ставати у більш щільну консистенцію, додайте до них 1 столову ложку цукру. Збільште кількість оборотів. Продовжуючи збивати, поступово додайте весь цукор ( по 1-2 столові ложки ). У самому кінці, коли білки зіб’ються до стійких піків, додайте до них чайну ложку свіжовичавленого лимонного соку.

Крок 2. Деко застеліть папером для випічки. Акуратно перекладіть на папір збиту меренгу (викладати потрібно досить товстим шаром) і розрівняйте. Випікатися такий меренговий корж буде близько 40-45 хвилин в добре розігрітій до 150 С духовці. Щоб зрозуміти, чи готова меренга, натисніть на неї пальцем: якщо вона хрумтить і тріскається, значить готова.

Крок 3. Коли меренга буде готова, дістаньте деко з духовки і акуратно перекладіть корж на чистий аркуш паперу для випічки. Нижній лист, на якому випікалася меренга, акуратно зніміть. Залиште меренгу в такому положенні до повного охолодження.

Крок 4. Дістаньте з холодильника вершки і почніть збивати їх на низькій швидкості. Поступово збільшуйте швидкість і потроху додавайте цукрову пудру. Коли вершки придбають щільну кремову консистенцію, додайте до них сир маскарпоне і зовсім трохи збийте. Крем готовий.

Крок 5. Ківі і банан вимийте, очистіть і наріжте кружечками.

Крок 6. На остиглу меренгу викладіть вершковий крем і рівномірно намажте його по всій поверхні. Не забудьте залишити трохи вільного місця (приблизно по 1,5-2 сантиметри) з кожного краю. На крем в довільному порядку викладіть шматочки банан і ківі, а потім скрутіть корж в досить щільний рулет. Покладіть готовий рулет на велике блюдо і приберіть його в холодильник на 3-4 години. Готовий рулет можна прикрасити залишками крему і фруктів або посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Покроковий рецепт приготування шоколадного меренгового рулету

Любителям всього шоколадного присвячується. Спробуйте приготувати цей смачний і повітряний шоколадний рулет, який безсумнівно не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Та й готується він за лічені хвилини.

Інгредієнти:

  • Какао – 3 ст. л.
  • Вершки 33% — 150 мл.
  • Сир маскарпоне – 250 г.
  • Пудра цукрова – 280 г.
  • Цукор ванільний – 10 г.
  • Яйця курячі – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця акуратно розділіть на білки і жовтки. Для приготування цього десерту нам знадобляться тільки білки (жовтки можна використовувати на свій розсуд в будь-якому іншому рецепті). Їх потрібно збити міксером спочатку на низькій швидкості, потім на середній і в самому кінці – на максимальній. В середині процесу збивання почніть потроху додавати цукрову пудру (всього потрібно додати 200 грам). Збивайте білки з пудрою до тих пір, поки вони не перетворяться в пишну міцну піну.

Крок 2. Додайте до збитих білків 2 столові ложки какао, попередньо просіяного через сито. Перемішайте білки з какао силіконовою лопаткою до придбання масою приємного шоколадного відтінку.

Крок 3. Розігрійте духовку до 160 градусів. Шоколадну меренгу перекладіть на деко, який попередньо потрібно застелити папером для випічки, трохи збризнути олією. Оскільки меренга має властивість спочатку збільшуватися в обсязі в процесі випічки, а потім опадати після виймання з духовки, тому накладати на папір її потрібно досить товстим шаром. Випікати меренгу потрібно в дуже добре розігрітій духовці 25-30 хвилин. Тривалість випікання дуже сильно залежить від кожної конкретної духовки, тому орієнтуйтеся на той факт, що готова меренга, при натисканні на неї пальцем, повинна хрустіти і ламатися.

Крок 4. Дістаньте деко з духовки і накрийте шоколадний корж ще одним аркушем паперу для випічки, а потім акуратно переверніть меренгу. Нижній лист, на якому випікалася меренга, потрібно акуратно зняти, а саму меренгу повністю охолодити.

Крок 5. Тепер можна приступати до приготування шоколадного крему. Насамперед збийте охолоджені вершки з 80 грамами цукрової пудри. Поступово, у міру того, як крем буде густіти, додайте невеликими частинами сир маскарпоне і збивайте до тих пір, поки крем не придбає ніжну, однорідну, щільну консистенцію.

Крок 6. Приблизно в середині процесу збивання не забудьте додати в крем 1 столову ложку просіяного через сито какао.

Крок 7. Намажте крем на остиглу шоколадну основу, відступаючи з кожного краю по 2 сантиметри. Допомагаючи собі папером для випічки, акуратно скрутіть меренгу в рулет і відправте в холодильник не менше, ніж на 2 години для просочення. Готовий рулет можна прикрасити розтопленим шоколадом або цукровою пудрою.

Смачного!

Дієтичний меренговий рулет без цукру (ПП рецепт)

Ті, хто вирішив дотримуватися правильного харчування, часто журяться, що тепер їм доведеться назавжди відмовитись від солодких і смачних десертів. Але це абсолютно не так, і наш рецепт меренгового рулету без цукру прямий тому доказ. Правильне харчування може бути не тільки корисним, але і дуже смачним! Спробуйте.

Інгредієнти:

  • Мед – 2,5 ст. л.
  • Банан – 1 шт.
  • Полуниця – 100 г.
  • Яйця – 5 шт.
  • Вершки – 100 мл.
  • Крохмаль ( картопляний або кукурудзяний ) – 2 ч. л.
  • Сир маскарпоне – 150-200 г.

Процес приготування:

Крок 1. Поки ви будете готувати всі інгредієнти, для економії часу, включіть розігріватися духовку на 160 градусів. Отже, тепер можна приступати до приготування меренги. Для неї нам знадобиться 5 яєчних білків, отже, спочатку потрібно білки відокремити від жовтків. Що робити з жовтками, вирішуйте на свій розсуд, їх можна заморозити або використовувати для приготування іншої страви. Білки потрібно гарненько збити міксером, починаючи з мінімальної швидкості, а потім поступово збільшуючи кількість оборотів. Через кілька хвилин після початку збивання додавайте потроху в ємність з білками 2 столові ложки меду. Збивайте білки з медом до утворення міцних піків (приблизно 5-7 хвилин), в самому кінці вмішайте у збиті білки просіяний крохмаль.

Крок 2. Тепер потрібно перекласти меренгу на деко, який потрібно обов’язково застелити папером для випічки або, як альтернатива, силіконовим килимком. Перекладіть меренгу товстим шаром і розрівняйте по всій поверхні. Поставте меренговий корж в духовку, розігріту до 160 градусів приблизно на 25-30 хвилин. Те, що меренга готова, ви зрозумієте по приємному золотистому відтінку. Дістаньте декоратори і акуратно переверніть меренгу, підстеливши під неї чистий пергамент. Той шар паперів, на якому випікалася меренга, потрібно акуратно видалити. Зачекайте, поки корж повністю охолоне.

Крок 3. Крем для цього рулету готується дуже просто: холодні вершки потрібно збити з половиною столової ложки меду (якщо вам здається, що крем недостатньо солодкий, ви можете додати ще трохи меду) і сиром маскарпоне. Крем повинен бути приємною міцної консистенції.

Крок 4. Перекладіть крем на меренгу і розподіліть його рівномірно по всій поверхні коржа.

Крок 5. Банан і полуницю промийте в холодній воді, банан очистіть, а полуницю трохи обсушіть. Наріжте фрукти на тонкі пластини і викладіть їх на вершки.

Крок 6. Поверніть корж в рулет і приберіть на 3-4 години в холодильник. Смачний і корисний десерт готовий!

Приємного вам чаювання!

Мигдальний меренговий рулет з лимонними нотками

Мигдальний меренговий рулет з лимонними нотками подобається всім любителям цитрусових фруктів. Хрустка текстура з ніжною прошарком не залишить без емоцій жодного ласуна. Цитрус надає неповторну родзинку і відтіняє солодкість надзвичайно апетитного десерту. Рулет стане прикрасою будь-яких дружніх посиденьок або сімейних застіль.

Процес приготування:

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

Для рулету:

  • Вершки жирні 33-35% – 300 мл.
  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Цукрова пудра – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок невеликий – 250 гр.
  • Мигдальна есенція – 0,25 ч.л.
  • Крохмаль – 1 ч.л.
  • Мигдаль мелений – 50 гр.
  • Мигдальні пелюстки – 25 гр.

Для лимонного курду:

  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Крохмаль – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Лимон вимийте і обсушіть. Зніміть цедру, а потім видавіть лимонний сік. Відправте в сотейник. Всипте цукор і крохмаль. Переважно взяти кукурудзяний крохмаль. Збовтайте окремо яйце і влийте в сотейник. М’яке масло поріжте і викладіть в сотейник.

Крок 2. Помішуючи лопаткою, доведіть до загустіння і вимкніть конфорку. Остудити. Я ставлю в ємність з крижаною водою і постійно помішуючи, охолоджую.

Крок 3. Увімкніть духовку для розігріву, встановивши 190 на перемикачі температури. Охолоджені яйця розділіть на білки і жовтки. Білки збийте в стійку піну. Поступово додаючи крохмаль, невеликий цукор і мигдальну есенцію, збивайте до блискучого стану.

Крок 4. У збиту масу акуратно введіть мелений мигдаль, лопаткою перемішайте рухами знизу вгору.

Крок 5. Деко простеліть якісним папером для випічки. Розподіліть білкову масу і випікайте 15 хвилин. На поверхні розстеліть ще один аркуш паперу і припорошите його цукровою пудрою. Переверніть основу разом з пергаментом, на якому меренга випікалася, і зніміть папір.

Крок 6. Жирні вершки збийте до стану крему. Промажте меренгу. Зверху розподіліть рівним шаром лимонний курд. Припорошите мигдальними пелюстками. Акуратно поверніть в рулет.

Крок 7. Мигдальний рулет перемістіть на гарне блюдо для подачі. Припорошите залишками цукрової пудри і пелюстками мигдалю. Прикрийте і приберіть для повної стабілізації на 1 годину в холодильник.

Крок 8. Розділіть на порційні шматки. Заварюйте улюблені напої і пригощайте улюблених людей. Приємної насолоди!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал