Меренговий рулет – 9 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

84213f219f3b2a7e873ddbc6b7da50b4

Меренговий рулет – дуже смачний та оригінальний десерт, який можна приготувати в домашніх умовах. Якщо ви ще ніколи не пробували меренговий рулет, ви втратили дуже багато. Його ніжна, повітряна структура в поєднанні з ніжним кремом і соковитими ягодами робить цей десерт незрівнянним. Ми приготували для вас чудову добірку, яка включає 9 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото приготування меренгового рулету. Побалуйте себе та своїх близьких.

Як приготувати меренговий рулет з маскарпоне?

Якщо ви втомилися від калорійних маслянистих тортів і здобних пирогів, то меренговий рулет з маскарпоне – це те, що вам потрібно: ніжний, повітряний, практично невагомий, він буквально тане в роті. Свіжі ягоди і гіркий шоколад ще більше підкреслюють ніжну консистенцію і яскравий вершковий смак цього чудового ласощів.

Інгредієнти:

  • Маскарпоне – 160 г.
  • Курячі яйця – 4 шт.
  • Гіркий шоколад – 35 г.
  • Цукровий пісок – 175 г.
  • Полуниця / малина – 80 г.
  • Цукор ванільний – 10 г.
  • Вершки з жирністю 33% – 130 мл.
  • Цукрова пудра – 2,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Меренга робиться виключно з курячих білків, тому в першу чергу вам потрібно буде відокремити сирі білки від жовтків. Є багато способів як це зробити, тому підберіть для себе найбільш підходящий. Але стежте, щоб жовток ні в якому разі не потрапив в ємність з білками – це зіпсує меренгу. Жовтки можна використовувати для якої-небудь іншої страви – в цьому рецепті вони вам не знадобляться.

d53be135d4ee0a2214f84b57dff99dd6

Крок 2. Тепер потрібно правильно збити білки. Починати потрібно з самої повільної швидкості міксера. Перший етап збивання триває 1-1,5 хвилини. У вас повинна вийти ніжна піна. Після цього включите більш потужний режим і збийте білки до білої піни. Слідкуйте, щоб вона не була надмірно густою – якщо трохи нахилити ємність, в якій ви збиваєте білки, то вони повинні трохи виливатися.

ff4d910567d52f8e2cce60929e352b41

Крок 3. На цьому етапі потрібно додати у масу цукор. Робиться це безпосередньо в процесі збивання, невеликими порціями (ні в якому разі не висипте весь цукор відразу – білки опадуть). Таким же чином додайте ванільний цукор. Тепер білки потрібно збити до міцної, густої піни, яка не буде вивалюватися навіть при перевертанні ємності для збивання.

59b27f2cb67465789394195542eb0912

Крок 4. Духову шафу включіть на 160 градусів. Поки ви збиваєте білки, духовка встигне, як слід розігрітися.

Крок 5. Деко застеліть папером для випічки. Товстим шаром викладіть збиті білки на пергамент. Викладати потрібно саме товстим шаром, тому що після випічки меренга зазвичай опадає, і ви не зможете зняти її з пергаменту.

b1fdf00d2a9b28095296440aae94188a

Крок 6. Деко з майбутньою меренгою поставте в добре розігріту духову шафу і готуйте близько 25-30 хвилин. Готовність перевірити дуже просто – маса придбає приємний золотистий колір. Дістаньте меренгу з духовки і акуратно перекладіть на чистий аркуш паперу для випічки, а той лист, на якому меренга випікалася, зніміть. Дочекайтеся, поки корж повністю охолоне.

e352c5ba7de2561ab0f4d8a9d56867b7

Крок 7. Поки остигає меренговий корж, займіться приготуванням крему. Потрібно як слід збити холодні вершки, коли вони придбають щільну консистенцію, додайте 2,5-3 столові ложки цукрової пудри і збивайте ще близько 1-2 хвилин.

7852e154e9c6daab4fe7996ef994a03a

Крок 8. З’єднайте збиті солодкі вершки з сиром маскарпоне. Акуратно перемішайте вінчиком, але недовго, щоб крем не почав розшаровуватися.

8501dffeefe21a23b44baad7832a6b03

Крок 9. Коли меренга повністю охолоне, перекладіть на неї крем з вершків і маскарпоне і розмажте по всьому коржу, залишаючи з кожного краю по 1-1,5 сантиметра.

fbb8d6c7d6a038edba020e7fdfabb134

Крок 10. Гіркий шоколад натріть на великій терці і рівномірно посипте їм меренгу.

0e71fa6dac709377f1606c39229dcda5

Крок 11. Ягоди промийте під проточною водою і відкиньте на друшляк, щоб вони трохи обсохли (ягоди можна замінити на будь-які свіжі або консервовані фрукти). Розріжте кожну ягоду навпіл (малину різати не треба) і розкладіть по всьому коржу з кремом в довільному порядку. Акуратно поверніть корж в досить щільний рулет. Поставте рулет в холодильник на кілька годин для просочення. Найкраще залишити меренговий рулет в холодильнику на ніч. Прикрасьте рулет на ваш смак (розтопленим шоколадом, ягідним джемом, цукровою пудрою і т.д.) і подавайте до столу.

8ea504841d8990d179cc67f3a5e92824

Смачного!

 Дуже смачний меренговий рулет з фісташками і малиною

Нереально смачний десерт. Запевняємо вас, ви такого ще не пробували! Повітряне суфле, ніжний крем, соковиті ягоди і аромат фісташок. Таке поєднання текстур і смаків зведе з розуму будь-якого гурмана!

Інгредієнти:

  • Цукровий пісок – 190 г.
  • Яйця – 4 шт.
  • Свіжі ягоди малини – 110 г.
  • Вершки з жирністю 33% – 180 мл.
  • Ядра фісташок – 90 м.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відокремте білки від жовтків 4 яєць. Для приготування меренги нам знадобляться тільки білки, тому яєчні жовтки сміливо можете використовувати десь в іншій випічці.

a6fc2fadf0ac853d55af1749e8fc0b1f

Крок 2. Перекладіть білки в миску для збивання і за допомогою міксера, спочатку на низькій, а потім на високій швидкості збийте білки до міцної піни.

2f17664cb3e9e4ec1a5ba0b8ccad9afd

Крок 3. Поступово, в процесі збивання, додайте 1 чайну ложку оцту, 1 столову ложку крохмалю і 190 грам цукрового піску. Зверніть увагу на те, що додавати всі ці інгредієнти потрібно не відразу, а поступово, маленькими частинами.

188e87afc56cda81d7b9865087fe83b0

Крок 4. Ядра фісташок подрібніть за допомогою м’ясорубки, блендера або кавомолки. Невеликими порціями додайте їх в білкову масу і акуратно перемішайте лопаткою.

3e26c0bb452e87c2a6b0da7bae081b04

Крок 5. Далі нам знадобиться розігріта до 160 градусів духовка. Поки вона нагрівається, займіться підготовкою меренгового коржу. Для цього деко застеліть папером для випічки, а на неї товстим шаром викладіть збиті білки з фісташками. Розрівняйте. У вас повинен вийти досить високий корж (після випічки меренга опадає, тому спочатку шар повинен бути товстим).

41a7c58d895ce25d64f9e651cb496f2e

Крок 6. Поставте деко з тістом в добре нагріту духовку хвилин на 25-30 в залежності від конкретної духовки. Коли меренга стане приємного золотистого відтінку, її можна діставати з духовки.

69681242d2459c1ec1792e14064420ca

Крок 7. Після того, як меренга буде готова, акуратно перекладіть її на новий лист пергаменту, а старий швидко видаліть, щоб він не встиг прилипнути. Залиште корж до повного охолодження.

2f3cbc94500c331996f3d746d7053258

Крок 8. Малину швидко сполосніть в проточній воді і відкиньте на друшляк, щоб з ягоди скла вся зайва рідина.

886f43be194397da73852488170e3714

Крок 9. Охолоджені 33% вершки збийте міксером протягом 5 хвилин. Приблизно через 2,5 хвилини додайте до вершків цукрову пудру.

bfe5f213233bf1b76c3e3e6581aee20b

Крок 10. На остиглий рулет намажте крем з збитих вершків і викладіть ягоди. Акуратно, допомагаючи собі пергаментом, скрутіть меренгу в досить щільний рулет. Покладіть рулет швом вниз і приберіть в холодильник години на 3-4, щоб корж встиг, як слід просочитися кремовою начинкою.

e169f9ee43bf8f848fb674604c07fd95

Смачного!

Рецепт приготування меренгового рулету від шефа

Приголомшливий рецепт неймовірного ласощі, яке затьмарить всі десерти, які ви пробували до цього. Ніжний і повітряний меренговий рулет від знаменитого Енді шефа доведе вам, що вишукана кухня доступна кожному. Приступимо?

Інгредієнти:

Для меренгового коржу:

  • Арахіс смажений – 55 г.
  • Яєчний білок – 155 г.
  • Пудра цукрова – 155 г.
  • Пісок цукровий – 155 г.

Для крему:

  • Горіхова паста – 25 г.
  • Вода питна – 30 мл.
  • Масло вершкове – 130 г.
  • Яєчний білок – 50 г.
  • Цукровий пісок – 95 г.

Процес приготування:

Крок 1. Арахіс обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору, а потім очистіть від лушпиння. При бажанні, ви можете замінити арахіс будь-якими іншими горіхами. Тепер горіхи потрібно перемолоти в кавомолці або блендері в дрібну крихту.

df81c8201a621f1357e085e28a360add

Крок 2. У миску для збивання додайте 155 грам курячого білка (таку масу білка можна отримати приблизно з 3-4 курячих яєць). Починати збивати білки потрібно на мінімальній швидкості міксера, поступово збільшуючи кількість оборотів. Така техніка дозволить збагатити білки повітрям найбільш рівномірно, що як не можна краще позначиться на якості випічки.

1a829e0c402f20d5b84b00b9cc285e20

Крок 3. В середині процесу збивання потрібно поступово почати додавати цукор. Тут ключове слово – поступово, інакше білки опадуть, і з цього не вийде нічого путнього. Збивайте білки до тих пір, поки вони не перетворяться в міцну піну.

d6e304f6d96ea16862cf6158dfa05b9f

Крок 4. До збитим білків додайте цукрову пудру, яку попередньо потрібно просіяти через сито, щоб зробити практично невагомою. Силіконовою лопаткою акуратно вмішайте пудру в білки.

29dd6a0a6474af57735637097bf2580f

Крок 5. Одержану масу перекладіть в кондитерський мішок з насадкою 14 міліметрів в діаметрі. Якщо так вийшло, що у вас немає кондитерського мішка, то скористайтеся звичайним поліетиленовим пакетом, відрізавши у нього куточок, щоб вийшов діаметр в 14 міліметрів. На деко, який заздалегідь потрібно застелити тонким папером для випічки, нанесіть меренгу діагональними смужками. Розмір меренгового коржу повинен бути приблизно 20 на 30 сантиметрів.

c4dae022d9fe8a24df6539687b223456

Крок 6. Посипте отриману меренгову масу горіховою крихтою (не всю).

b9345ae9eeb09e4346b2fbbe0011c9d2

Крок 7. Візьміть втулку від пергаменту і розріжте її таким чином, щоб її довжина стала 20 сантиметрів. Акуратно накрутіть пергамент разом з меренгою на втулку. У вас має вийти 2-3 такі втулки з меренгою.

6f0f290c0d269f0e0c05848e75345d3c

Крок 8. Деко застеліть папером для випічки і акуратно покладіть на нього втулки з меренгою. Поставте деко в нагріту до 100 С духовку на 2-2,5 години.

24b0dd7e43c9480f14ae70a81d37c297

Крок 9. Готову меренгу остудити до кімнатної температури, а потім акуратно витягніть втулки. Залишилося дуже обережно зняти зсередини пергамент. Найскладніша частина позаду! Приступаємо до крему.

9bbf2a714d9fcb552cd0961e0065ff1f

Крок 10. Спочатку потрібно зварити цукровий сироп з 30 мілілітрів води і 95 грам цукрового піску.

1efedbe5ecf9f3ca61e01aac70c9e117

Крок 11. Поки вариться сироп, збийте курячий білок таким же чином, як описано в пункті 2.

e3e1184daefacff641392fbd7e14de42

Крок 12. Готовий сироп потрібно акуратно влити в білок, не припиняючи збивати його міксером. Дуже важливо лити сироп нема на сам білок, а по стінці форми для збивання. Це вкрай важливо!

d9bc363a231f67d82a7bda63a30d8ccf

Крок 13. Пора додати дуже м’яке вершкове масло (теж поступово і теж дуже маленькими порціями). У самому кінці додайте в крем трохи горіхової пасти.

319a13ad7360c9cfadf63bc4666d4d2d

Крок 14. Перекладіть крем в кондитерський мішок і наповніть ним меренгові трубочки приблизно на чверть. Потім насипте трохи молотих горіхів. Знову крем, потім горіхи, крем, горіхи, крем. Верх рулетів прикрасьте цілими горішками, які потрібно приклеїти кремом. Якщо десерт буде стояти в холодильнику, то крему знадобиться деякий час, щоб знову стати м’яким. Тому дістаньте меренговий рулет з холодильника хвилин за 15-20 до подачі на стіл.

67089cafd37c129325e82cfe9ff21b94

Смачного!

Як зробити меренговий рулет з полуницею в домашніх умовах?

Дуже легкий і соковитий літній десерт. Меренговий рулет з полуницею як не можна, до речі, підійде для посиденьок за чашкою чаю теплим літнім вечором.

Інгредієнти:

  • Свіжа полуниця – 300 г.
  • Білок яєчний – 4 шт.
  • Шоколад – 30 г.
  • Цукор ванільний – 10 г.
  • Пудра цукрова – 2 ст. л.
  • Цукровий пісок – 170 г.
  • Вершки з жирністю 33% — 0,4 л.

Процес приготування:

Крок 1. Акуратно відділіть яєчні білки від жовтків. Жовтки в приготуванні меренги не беруть участі, тому їх можна використовувати, наприклад, для приготування смачного омлету або іншій випічці. Білки потрібно збити до міцної піни, поступово збільшуючи швидкість оборотів міксера.

9fe3daa9eb50a7e32fc2cf40a725ebd5

Крок 2. Приблизно на середині збивання додайте потроху цукор, а потім і ванільний цукор. Не поспішайте, потрібно все робити дуже поступово.

c0747a7d80d495c225df5864768d154a

Крок 3. Духовку включіть на 160 градусів і дайте їй гарненько прогрітися, а в цей час застеліть деко папером для випічки. Акуратно перекладіть збиті з цукром білки і розподіліть по всьому деку. Поставте меренговое тісто в уже нагріту духовку хвилин на 25 або 30. Час приготування буде безпосередньо залежати від вашої духовки. Ви зрозумієте, що корж готовий, коли він придбає золотистий колір. Дістаньте меренгу з духовки і перекладіть на чистий аркуш паперу для випічки, акуратно знявши той лист, на якому випікалася меренга.

86eabf7d968a657b478ac45c0eaeb99d

Крок 4. Промийте полуницю в достатній кількості води, відкрутіть хвостики і покладіть сушитися на друшляк.

619e4752cac7fce48b6a08aa2b5e74bd

Крок 5. Охолоджені вершки збийте з цукровою пудрою до отримання кремоподібної маси.

8fd4063411f141b1576b664d522188e0

Крок 6. Шоколад натріть на дрібній терці.

94f7a43abf26db5e02efe4533c934180

Крок 7. Тепер намажте отриманим кремом остиглу меренгу, рівномірно розподіливши його по всій поверхні. Зверху викладіть нарізану половинками або пластинками полуницю і посипте тертим шоколадом.

7663fb2fb63e8b4e1ff87d72f34fe0cf

Крок 8. Акуратно скрутіть меренговий корж в досить щільний рулет і приберіть в холодильник на кілька годин для просочення і застигання. Перед подачею можна прикрасити готовий рулет свіжими ягодами, кремом і тертим шоколадом.

384cb73912004a9287415f921ea69c2b

Приємного вам чаювання!

Простий і смачний рецепт меренгового рулету з вишнею

Чудовий десерт, який як не можна, до речі, доведеться в урожай вишні. Ніжний вершковий крем ідеально поєднується з приємною вишневою кислинкою, а обрамляє все це, ніжна хрустка меренга.

Інгредієнти:

  • Свіжі ягоди вишні – 0,3 кг.
  • Вершки 33% – 150 мл.
  • Цукровий пісок – 200 г.
  • Пудра цукрова – для прикраси.
  • Яєчні білки – 4 шт.
  • Яблучний оцет – 1 ч. л.
  • Горіхи – 100 м.
  • Шоколад гіркий – 70 г.

Процес приготування:

Крок 1. Горіхи обсмажте на сухій сковороді протягом 10-15 хвилин, остудити, а потім перемеліть у велику крихту за допомогою блендера або кавомолки.

b35dbb4ef375bc54161aacc4213b8983

Крок 2. Відокремте білки від жовтків. Нам потрібні для цього рецепта тільки білки. Їх потрібно збити до міцної піни. Починати процес збивання необхідно на найнижчій швидкості міксера, поступово збільшуючи швидкість.

ecf994da76c522fe5957b124edfa6eb4

Крок 3. Коли білки перестануть бути прозорими, але ще не придбають щільну консистенцію, потихеньку додайте до них 100 грам цукрового піску і 1 чайну ложку оцту.

bb42e20c77e7d587e916f15af86ce92b

Крок 4. Випікатися меренга повинна в добре розігрітій духовці, тому, щоб заощадити час, заздалегідь поставте розігріватися духову шафу. Ідеальна температура для випічки меренги — 160 С.

6098d3a739f2c228c3f5e584fcb014aa

Крок 5. Застеліть деко пергаментом для випічки. Акуратно перекладіть за допомогою ложки або силіконової лопатки на нього збиту білкову масу. Викладати потрібно досить товстим шаром. Зверху посипте меренгу молотим горіхом. Випікайте в добре прогрітій духовці 25-30 хвилин.

eade314ee4b76800de063f12511171f1

Крок 6. Коли білковий корж стане золотистого кольору, дістаньте його з духовки і акуратно переверніть верхньою стороною вниз на чистий аркуш паперу для випічки, а з нижньої сторони зніміть пергамент, на якому лежала меренга. Дайте меренговому коржу повністю охолонути.

0fb43f05e52f6ebe79ed5c81bbc303d3

Крок 7. Шоколад розтопіть в мікрохвильовці або на водяній бані.

4fbcbbd92aa9b30668fe71177a13c0a7

Крок 8. Саме час приготувати крем. Для цього потрібно дуже холодні вершки (прямо з холодильника) збити з 100 грамами цукру (не забувайте, що цукор завжди додається дуже повільно) до тих пір, поки вони не придбають ніжну кремову консистенцію. Ближче до кінця збивання додайте до вершків теплий розтоплений шоколад.

1619377904bca9de64af6d99c17355dd

Крок 9. Коли меренга повністю охолоне, покрийте її рівним шаром вершково-шоколадного крему, а потім зверху викладіть вимиті і очищені від кісточок вишні. За допомогою паперу для випічки, на якій лежить рулет, поверніть меренгу в рулет. Перекладіть рулет швом вниз на тарілку і поставте в холодильник. Це потрібно для того, щоб крем схопився, а корж з меренги просочився. Через 2-3 години можна накривати на стіл і йти пити чай. Готовий рулет посипте цукровою пудрою.

e2a233f6e23927d48322d140c36add54

Приємного вам чаювання!

Як спекти меренговий рулет з бананом?

Рецепт цього меренгового рулету прекрасно підійде, коли вам не хочеться довго стояти біля плити, але в той же час хочеться чогось легкого і смачного до чаю. Повітряне меренгове тісто, ніжний крем і солодкий банан. Що може бути краще?

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Банан – 1 шт.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Сир маскарпоне – 1 упаковка (200 г.).
  • Цукровий пісок – 200 г.
  • Вершки з масовою часткою жиру 33% – 310 мл.
  • Сіль кухонна – 1 невелика щіпка.
  • Пудра цукрова – 110 г.
  • Ківі – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Меренговий рулет складається з хрусткого невагомого тіста – меренги – і ніжного вершкового крему. Займемося спочатку меренгою. Готується вона з яєчних білків, тому в першу чергу відокремите білки від жовтків 5 яєць. Жовтки ви можете використовувати на ваш розсуд в будь-яких інших стравах, а ось білки потрібно перекласти в чашу для збивання і додати до них щіпку солі. Увімкніть міксер на мінімальну швидкість і почніть потихеньку збивати курячі білки. Коли вони побіліють і почнуть ставати у більш щільну консистенцію, додайте до них 1 столову ложку цукру. Збільште кількість оборотів. Продовжуючи збивати, поступово додайте весь цукор ( по 1-2 столові ложки ). У самому кінці, коли білки зіб’ються до стійких піків, додайте до них чайну ложку свіжовичавленого лимонного соку.

fdf4867774cb6020d708bcb39bc79a9f

Крок 2. Деко застеліть папером для випічки. Акуратно перекладіть на папір збиту меренгу (викладати потрібно досить товстим шаром) і розрівняйте. Випікатися такий меренговий корж буде близько 40-45 хвилин в добре розігрітій до 150 С духовці. Щоб зрозуміти, чи готова меренга, натисніть на неї пальцем: якщо вона хрумтить і тріскається, значить готова.

9c2a6a9d478b07511a40c8621a11e0d1

Крок 3. Коли меренга буде готова, дістаньте деко з духовки і акуратно перекладіть корж на чистий аркуш паперу для випічки. Нижній лист, на якому випікалася меренга, акуратно зніміть. Залиште меренгу в такому положенні до повного охолодження.

d944d9d24599078e535e0215ba430c0b

Крок 4. Дістаньте з холодильника вершки і почніть збивати їх на низькій швидкості. Поступово збільшуйте швидкість і потроху додавайте цукрову пудру. Коли вершки придбають щільну кремову консистенцію, додайте до них сир маскарпоне і зовсім трохи збийте. Крем готовий.

fcc0ec4339686dd44efd122a395aaf2c

Крок 5. Ківі і банан вимийте, очистіть і наріжте кружечками.

f34cdb779c52cdb0059d9ed4e374463c

Крок 6. На остиглу меренгу викладіть вершковий крем і рівномірно намажте його по всій поверхні. Не забудьте залишити трохи вільного місця (приблизно по 1,5-2 сантиметри) з кожного краю. На крем в довільному порядку викладіть шматочки банан і ківі, а потім скрутіть корж в досить щільний рулет. Покладіть готовий рулет на велике блюдо і приберіть його в холодильник на 3-4 години. Готовий рулет можна прикрасити залишками крему і фруктів або посипати цукровою пудрою.

40f59d2c6bf4e0e766f9de4e2b846d33

Смачного!

Покроковий рецепт приготування шоколадного меренгового рулету

Любителям всього шоколадного присвячується. Спробуйте приготувати цей смачний і повітряний шоколадний рулет, який безсумнівно не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Та й готується він за лічені хвилини.

Інгредієнти:

  • Какао – 3 ст. л.
  • Вершки 33% — 150 мл.
  • Сир маскарпоне – 250 г.
  • Пудра цукрова – 280 г.
  • Цукор ванільний – 10 г.
  • Яйця курячі – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця акуратно розділіть на білки і жовтки. Для приготування цього десерту нам знадобляться тільки білки (жовтки можна використовувати на свій розсуд в будь-якому іншому рецепті). Їх потрібно збити міксером спочатку на низькій швидкості, потім на середній і в самому кінці – на максимальній. В середині процесу збивання почніть потроху додавати цукрову пудру (всього потрібно додати 200 грам). Збивайте білки з пудрою до тих пір, поки вони не перетворяться в пишну міцну піну.

14a364bdb197b62ccc7cdb397c702129

Крок 2. Додайте до збитих білків 2 столові ложки какао, попередньо просіяного через сито. Перемішайте білки з какао силіконовою лопаткою до придбання масою приємного шоколадного відтінку.

6ccf54826094ee64a9d26d15b3e7be4f

Крок 3. Розігрійте духовку до 160 градусів. Шоколадну меренгу перекладіть на деко, який попередньо потрібно застелити папером для випічки, трохи збризнути олією. Оскільки меренга має властивість спочатку збільшуватися в обсязі в процесі випічки, а потім опадати після виймання з духовки, тому накладати на папір її потрібно досить товстим шаром. Випікати меренгу потрібно в дуже добре розігрітій духовці 25-30 хвилин. Тривалість випікання дуже сильно залежить від кожної конкретної духовки, тому орієнтуйтеся на той факт, що готова меренга, при натисканні на неї пальцем, повинна хрустіти і ламатися.

995cc1e25dc32448004df0e954a08bf9

Крок 4. Дістаньте деко з духовки і накрийте шоколадний корж ще одним аркушем паперу для випічки, а потім акуратно переверніть меренгу. Нижній лист, на якому випікалася меренга, потрібно акуратно зняти, а саму меренгу повністю охолодити.

4a94bf509738355941f380f91a86699d

Крок 5. Тепер можна приступати до приготування шоколадного крему. Насамперед збийте охолоджені вершки з 80 грамами цукрової пудри. Поступово, у міру того, як крем буде густіти, додайте невеликими частинами сир маскарпоне і збивайте до тих пір, поки крем не придбає ніжну, однорідну, щільну консистенцію.

9fb3d90d87a0a62e7e874a2143a69180

Крок 6. Приблизно в середині процесу збивання не забудьте додати в крем 1 столову ложку просіяного через сито какао.

e7399711504aea995c5f31c550182bcf

Крок 7. Намажте крем на остиглу шоколадну основу, відступаючи з кожного краю по 2 сантиметри. Допомагаючи собі папером для випічки, акуратно скрутіть меренгу в рулет і відправте в холодильник не менше, ніж на 2 години для просочення. Готовий рулет можна прикрасити розтопленим шоколадом або цукровою пудрою.

66256e289b46e07a0ee95d12d089261f

Смачного!

Дієтичний меренговий рулет без цукру (ПП рецепт)

Ті, хто вирішив дотримуватися правильного харчування, часто журяться, що тепер їм доведеться назавжди відмовитись від солодких і смачних десертів. Але це абсолютно не так, і наш рецепт меренгового рулету без цукру прямий тому доказ. Правильне харчування може бути не тільки корисним, але і дуже смачним! Спробуйте.

Інгредієнти:

  • Мед – 2,5 ст. л.
  • Банан – 1 шт.
  • Полуниця – 100 г.
  • Яйця – 5 шт.
  • Вершки – 100 мл.
  • Крохмаль ( картопляний або кукурудзяний ) – 2 ч. л.
  • Сир маскарпоне – 150-200 г.

Процес приготування:

Крок 1. Поки ви будете готувати всі інгредієнти, для економії часу, включіть розігріватися духовку на 160 градусів. Отже, тепер можна приступати до приготування меренги. Для неї нам знадобиться 5 яєчних білків, отже, спочатку потрібно білки відокремити від жовтків. Що робити з жовтками, вирішуйте на свій розсуд, їх можна заморозити або використовувати для приготування іншої страви. Білки потрібно гарненько збити міксером, починаючи з мінімальної швидкості, а потім поступово збільшуючи кількість оборотів. Через кілька хвилин після початку збивання додавайте потроху в ємність з білками 2 столові ложки меду. Збивайте білки з медом до утворення міцних піків (приблизно 5-7 хвилин), в самому кінці вмішайте у збиті білки просіяний крохмаль.

0f0b2aa1fe4b9c775120e74908ffde34

Крок 2. Тепер потрібно перекласти меренгу на деко, який потрібно обов’язково застелити папером для випічки або, як альтернатива, силіконовим килимком. Перекладіть меренгу товстим шаром і розрівняйте по всій поверхні. Поставте меренговий корж в духовку, розігріту до 160 градусів приблизно на 25-30 хвилин. Те, що меренга готова, ви зрозумієте по приємному золотистому відтінку. Дістаньте декоратори і акуратно переверніть меренгу, підстеливши під неї чистий пергамент. Той шар паперів, на якому випікалася меренга, потрібно акуратно видалити. Зачекайте, поки корж повністю охолоне.

ca8e4654709a95aa6065bc3018e1b685

Крок 3. Крем для цього рулету готується дуже просто: холодні вершки потрібно збити з половиною столової ложки меду (якщо вам здається, що крем недостатньо солодкий, ви можете додати ще трохи меду) і сиром маскарпоне. Крем повинен бути приємною міцної консистенції.

486c0a3470a171a3f595959caac650e3

Крок 4. Перекладіть крем на меренгу і розподіліть його рівномірно по всій поверхні коржа.

93b40f0f498f05df27fd9eee74932d23

Крок 5. Банан і полуницю промийте в холодній воді, банан очистіть, а полуницю трохи обсушіть. Наріжте фрукти на тонкі пластини і викладіть їх на вершки.

f7b1f719a8fd4f47477407cc8d6de5a1

Крок 6. Поверніть корж в рулет і приберіть на 3-4 години в холодильник. Смачний і корисний десерт готовий!

e3ee0444243414b5da2522040d766ab5

Приємного вам чаювання!

Мигдальний меренговий рулет з лимонними нотками

Мигдальний меренговий рулет з лимонними нотками подобається всім любителям цитрусових фруктів. Хрустка текстура з ніжною прошарком не залишить без емоцій жодного ласуна. Цитрус надає неповторну родзинку і відтіняє солодкість надзвичайно апетитного десерту. Рулет стане прикрасою будь-яких дружніх посиденьок або сімейних застіль.

Процес приготування:

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

Для рулету:

  • Вершки жирні 33-35% – 300 мл.
  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Цукрова пудра – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок невеликий – 250 гр.
  • Мигдальна есенція – 0,25 ч.л.
  • Крохмаль – 1 ч.л.
  • Мигдаль мелений – 50 гр.
  • Мигдальні пелюстки – 25 гр.

Для лимонного курду:

  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Крохмаль – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Лимон вимийте і обсушіть. Зніміть цедру, а потім видавіть лимонний сік. Відправте в сотейник. Всипте цукор і крохмаль. Переважно взяти кукурудзяний крохмаль. Збовтайте окремо яйце і влийте в сотейник. М’яке масло поріжте і викладіть в сотейник.

40687babc2074b41beaad289797a3a0a

Крок 2. Помішуючи лопаткою, доведіть до загустіння і вимкніть конфорку. Остудити. Я ставлю в ємність з крижаною водою і постійно помішуючи, охолоджую.

732bb5eb69ee87fecee38c817a008e35

Крок 3. Увімкніть духовку для розігріву, встановивши 190 на перемикачі температури. Охолоджені яйця розділіть на білки і жовтки. Білки збийте в стійку піну. Поступово додаючи крохмаль, невеликий цукор і мигдальну есенцію, збивайте до блискучого стану.

d58b6ae4d9b30a4bcfb7916b47409a13

Крок 4. У збиту масу акуратно введіть мелений мигдаль, лопаткою перемішайте рухами знизу вгору.

f2feaa676f744b820715715078640df4

Крок 5. Деко простеліть якісним папером для випічки. Розподіліть білкову масу і випікайте 15 хвилин. На поверхні розстеліть ще один аркуш паперу і припорошите його цукровою пудрою. Переверніть основу разом з пергаментом, на якому меренга випікалася, і зніміть папір.

1292b2f7d2d353e1a2a607ed29dca1a7

Крок 6. Жирні вершки збийте до стану крему. Промажте меренгу. Зверху розподіліть рівним шаром лимонний курд. Припорошите мигдальними пелюстками. Акуратно поверніть в рулет.

0e233b3aca6a20463f65e7c95d75ce6f

Крок 7. Мигдальний рулет перемістіть на гарне блюдо для подачі. Припорошите залишками цукрової пудри і пелюстками мигдалю. Прикрийте і приберіть для повної стабілізації на 1 годину в холодильник.

3f8732d5c9168c5b7105697a27f4dfb7

Крок 8. Розділіть на порційні шматки. Заварюйте улюблені напої і пригощайте улюблених людей. Приємної насолоди!

5fce3ae7ddbec2236ed806d7f5a6d85a

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал