Класична сирна запіканка, як у дитячому садку – це поживні ласощі, які мають різні інтерпретації. Запіканка є відмінним варіантом смачного сніданку або перекушування. Готується з простих та недорогих інгредієнтів, а виходить надзвичайно смачною та ніжною. Повітряне частування подобається багатьом як дітям, так і дорослим.
Пишна запіканка з сиру і манкою, як у дитячому садку
Пишна запіканка з сиру і манкою, як у дитячому садку, виходить ніжною і максимально апетитною. Сирні ласощі готуються простіше простого. Повторити елементарний рецепт вийде не тільки у досвідченої господині, а й у кулінарів-початківців. Ситне частування ідеально доповнить ранкові сімейні сніданки або чаювання.
Час приготування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 12
Інгредієнти:
- Сир – 500 гр.
- Манка – 4 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст.
- Сіль – до смаку.
- Сметана 15% –200 гр.
- Вершкове масло 82,5% – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч.л.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
- Готуємо продукти.
- В об’ємну чашу кладемо сир з будь-яким вмістом жиру та 100 грамів злегка м’якої якісної олії. Замінювати маргарином не рекомендується. Кладемо щіпку солі. Олія надасть неповторного післясмаку.
- В окремій мисці з’єднуємо 2 яйця та 4 столові ложки цукру, кількість якого допускається варіювати, спираючись на власні смакові уподобання.
- До сиру засипаємо сіль та розпушувач.
- Перемішуємо.
- До сиру додаємо 1 грам ваніліну. Розмішуємо.
- Продовжуючи вимішувати сирну масу, вливаємо яєчну суміш. Довівши до однорідності, засипаємо 4 столові ложки манки.
- Форму вистилаємо фольгою та заповнюємо сирною сумішшю. Вирівнюємо. Поверхню запіканки промазуємо сметаною. Відправляємо в розігріту духовку та запікаємо 40 хвилин при 180 градусах.
- Через вказаний час, застосувавши силіконові прихватки, виймаємо лист з готовою рум’яною запіканкою. Остуджуємо сирний десерт. Далі розрізаємо ласощі на частини та подаємо на сніданок. Для ласунів додатково подаємо варення або мед. Смачного!
Сирна запіканка зі сметаною в духовці
Сирна запіканка зі сметаною в духовці має приголомшливий зовнішній вигляд і ніжну текстуру. Повітряна запіканка чудово доповнить смачний сімейний сніданок чи дружнє чаювання. Приготування поживного частування не складе труднощів. Змішати інгредієнти зможе підліток.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Сир 9% – 200 гр.
- Крохмаль – 2 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Сметана 15% –110 гр.
- Олія рослинна – 1 ч.л.
- Для подання:
- Малина – до смаку.
Процес приготування:
- Включаємо розігрів духовки, встановивши 180 градусів. Дістаємо блендер чи міксер. Промиваємо та обсушуємо 2 яйця. Готуємо решту продуктів.
- У місткій ємності з’єднуємо за допомогою міксера яйця, чайну ложку ванільного цукру та 2 столові ложки крохмалю. Зазвичай для десертів використовують кукурудзяний. Збиваємо масу до пишного стану. Для ласунів можна додати цукор до смаку або подавати запіканку з варенням або медом.
- Беремо іншу ємність та викладаємо 200 грамів сиру. Пробиваємо до однорідності занурювальним блендером або перетираємо через сито.
- До ніжної сирної маси додаємо сметану та об’єднуємо до гладкості.
- Об’єднуємо сирну та яєчну суміш до однорідності. За бажанням додаємо сухофрукти, ягоди, шоколад чи цукати.
- Боки та дно форми для запікання промазуємо олією. Заповнюємо форму сирною сумішшю. Поміщаємо в розігріту духовку і випікаємо півгодини.
- Запіканку готуємо у загальній формі чи порційних формочках. Через вказаний час дістаємо форму та остуджуємо. Витягуємо запіканку з форми та перекладаємо на тарілку. Прикрашаємо свіжими ягодами малини чи іншими за бажанням. Смачного!
Запіканка з сиру і родзинками для дітей
Запіканка з сиру і родзинками для дітей – це частування, від якого складно відмовитись всім ласунам та любителям простої домашньої їжі. Для приготування запіканки будуть потрібні досить бюджетні інгредієнти, які знайдуться в будь-якому магазині. Нескладний процес не завдасть особливого клопоту навіть новачкові. Рецепт вийде з першого разу кожному за.
Час приготування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Сир 9% – 750 гр.
- Манна крупа – 180 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор пісок – 150 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Родзинки – 80 гр.
- Вершкове масло 82,5% – 100 гр. + для змащування форми
- Молоко коров’яче – 100 мл.
Процес приготування:
- Відмірявши 80 г родзинок, перебираємо його і промиваємо. Склавши в посуд, обдаємо окропом і даємо постояти хвилин 10. Після чого проціджуємо через друшляк та обсушуємо на паперовому рушнику.
- Над об’ємним посудом встановлюємо сито та перетираємо 750 грамів сиру. 100 г якісного вершкового масла ріжемо на невеликі кубики і розм’якшуємо за кімнатних умов, залишивши на 25-30 хвилин.
- В окрему ємність розбиваємо яйця та всипаємо цукор та сіль. Озброївшись міксером, змішуємо до пишноти. Після чого додаємо до протертою сирною маси та знову перемішуємо міксером.
- Вливаємо 100 мілілітрів молока будь-якої жирності та доводимо до однорідності. Додавши розм’якшене вершкове масло||, вимішуємо на середніх оборотах міксера. Всипавши 150 г манки, перемішуємо до гладкості.
- Останнім етапом засипаємо родзинки та розмішуємо, щоб сухофрукти рівномірно розподілилися по сирній маси. Даємо постояти 10 хвилин у кімнатних умовах.
- Жароміцну форму промазуємо вершковим маслом і присипаємо дно і стінки манкою, що залишилася, ворочачи форму для рівномірного розподілу крупи. Надлишки струшуємо.
- Заповнюємо підготовлену форму сирною масою та вирівнюємо поверхню лопаткою. Відправляємо в розігріту до 180 градусів на 45 хвилин і випікаємо до рум’яності.
- Через вказаний час проколюємо запіканку зубочисткою, вона має бути сухою. Остудивши, витягуємо з форми та ділимо на порції.
- Доповнюємо на розсуд варенням, згущеним молоком молоком або сметаною. Смачного!
Проста сирна запіканка з яблуками
Проста сирна запіканка з яблуками виходить неймовірно апетитною. Готується частування досить просто і під час використання доступних інгредієнтів. Кількість солодощі за бажання допускається збільшити. Ніжні ласощі відмінно підходять для смачного та поживного сніданку.
Час приготування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 1 год. 00 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Сир 5% – 500 гр.
- Манна крупа – 4 ст.
- Молоко –120 мл.
- Цукор-пісок – 4 ст.
- Яблука – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
- Насамперед у ємність насипаємо 4 столові ложки манної крупи та вливаємо 120 мілілітрів молока. Даємо постояти 20 хвилин і набухнути.
- В окремому посуді змішуємо 500 г 5% сиру, 4 столові ложки цукрового піску і 2 яйця. Для гладкішої консистенції використовуємо занурювальний блендер.
- До сирної основи додаємо набряклу манку. Розмішавши до однорідності, перекладаємо вогнетривку форму і вирівнюємо поверхню лопаткою.
- Чисте яблуко звільняємо від шкірки та насіння. Нарізаємо платівками.
- Зверху на сирну масу викладаємо яблука. Форму поміщаємо в розігріту до 170 градусів духовку та випікаємо частування 30-45 хвилин залежно від характеристик духової шафи. Не дістаємо готового сирного десерту, а остуджуємо до теплого стану в духовці.
- Потім дістаємо форму.
- Готову запіканку ріжемо на порції.
- За бажання доповнюємо варенням або згущеним молоком молоком. Смачного!
Сирна запіканка з рисом у духовці
Сирна запіканка з рисом у духовці – це чудовий варіант для ситного перекушування або повноцінного сніданку. Любителі солодкого з великим задоволенням почнуть свій день із чудового частування. На реалізацію нескладного рецепту потрібно не більше години. Приготувати таку запіканку вдасться всім без винятку.
Час приготування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Сир 5% – 500 гр.
- Рис –100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор пісок – 140 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яблуко – 1 шт.
- Ванільний цукор – 1 ст.
Процес приготування:
- Готуємо інгредієнти та роз’ємну форму. Рис відварюємо до напівготовності. Яйця розбиваємо та ділимо на білки та жовтки. Виливаємо жовтки у велику ємність і збиваємо міксером до стану повітряної маси, що посвітла. Відмірюємо 20 грамів цукрового піску та прибираємо убік.
- Жовтки змішуємо з сиром та 60 грамами цукрового піску. Додаємо сюди ж напівготовий рис разом із ванільним цукром та сіллю. Ґрунтовно перемішуємо.
- Промиваємо яблуко, звільняємо від нутрощів та шкірки. Нарізаємо часточками. Дно форми застилаємо пергаментом. Присипаємо залишеними 20 г цукрового піску. Викладаємо яблука.
- Включаємо духовку, встановивши 180 градусів. Білки збиваємо до стану міцних піків. Через пару хвилин всипаємо 30 г цукрового піску. Збиваємо далі і через 30 секунд додаємо залишки цукру.
- До сирно-рисової основи додаємо збиті білки та акуратно перемішуємо.
- Обережно перекладаємо масу на яблука. Розрівнюємо та прибираємо на 45 хвилин у розігріту духовку. Через вказаний час прихватками дістаємо гарячу випічку. Даємо «відпочити» чверть години та обережно знімаємо бортики. Накриваємо тарілкою та перевертаємо.
- Подаємо частування до столу. Смачного!
Смачна сирно-морквяна запіканка
Смачна сирно-морквяна запіканка має яскравий і привабливий зовнішній вигляд. Любителі сирних десертів залишаться в захваті від незвичайних ласощів. Бюджетне частування готується з простих популярних продуктів і вимагатиме лише близько години для своєї реалізації.
Час приготування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Сир – 500 гр.
- Манна крупа – 2 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Панірувальні сухарі – 2 ст.
- Родзинки – 50 гр.
- Морква –500 гр.
- Вершки 20% – 20мл.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Вершкове масло – для змащування форми.
- Апельсин – 1 шт.
- Для подання:
- Цукрова пудра – до смаку.
Процес приготування:
- Перебираємо та обполіскуємо родзинки під краном. Склавши в ємність та затоку гарячою водою, даємо постояти чверть години. Після чого зливаємо воду через сито та видаляємо залишки вологи паперовими рушниками.
- Звільнивши морквину від шкірки та обполоснувши під краном, дрібно натираємо за допомогою тертки чи комбайна. У ємності з’єднуємо 500 грамів сиру будь-якої жирності та 20 мілілітрів вершків. Пробиваємо до однорідності блендером. Після цього додаємо 2 столові ложки манної крупи. Розмішавши, змішуємо з морквою.
- Кладемо 2 столові ложки цукрового піску та чайну ложку ванільного цукру. Промиваємо апельсин та витираємо. Знімаємо цедру та видавлюємо сік. Додаємо до тіста. Розбиваємо 2 яйця. Ґрунтовно перемішуємо. Засипаємо обсохлі родзинки. Об’єднавши, даємо постояти 15 хвилин.
- Жароміцну форму промазуємо вершковим маслом і посипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо тісто та рівномірно розділимо лопаткою. Прогріваємо духову шафу до 190 градусів.
- Надсилаємо форму на середню полицю розпеченої духовки. Випікаємо запіканку півгодини. Через вказаний час відкриваємо духовку і верх прикриваємо фольгою. Випікаємо ще півгодини.
- Готову запіканку обережно дістаємо прихватками та охолоджуємо у формі. Коли запіканка стане теплою, перевертаємо її на плоску страву.
- Присипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо ягодами за бажанням та подаємо до чаю. Смачного!
Сирна запіканка без манки, як у дитячому садку
Сирна запіканка без манки, як у дитячому садку – це смачний і поживний десерт, який зазвичай подають до сніданку або на полудень. Сир можна використовувати 9% або менш жирний на власний розсуд. За своїм досвідом скажу, що чим жирніший сир, тим смачніше сирне частування.
Час приготування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Сир 9% – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст.л.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст.
- Ванілін – 1 гр.
- Вершкове масло 82,5% – 50 гр.
- Сметана 20% – 3 ст.
- Цукор-пісок – 4 ст.
- Олія рослинна – для змащування пергаменту
Процес приготування:
- 500 г сиру протираємо через сито або пробиваємо блендером. Я використовую міксер і змішую одразу всі компоненти.
- Всипаємо 4 столові ложки цукрового піску або регулюємо кількість солодощі до смаку.
- Для аромату всипаємо ванілін.
- Промивши та обсушити 2 яйця, розбиваємо в чашу для замісу.
- За допомогою міксера або занурювального блендера поєднуємо компоненти.
- Після цього додаємо 3 столові ложки досить жирної сметани. Перемішуємо.
- Вливаємо розтоплене і трохи остигле вершкове масло. Змішуємо електроприладом.
- Всипаємо пару столових ложок борошна, яке просіяли. Кількість залежить від продуктів, що використовуються. Тісто має залишатися плинним.
- Знову поєднуємо компоненти. Форму або лист застилаємо пергаментом, попередньо змащеним олією. Включивши духовку при стандартній температурі (180 градусів), акуратно поміщаємо лист на нижню полицю і випікаємо до привабливої золотистості хвилин 30–40. Дивимося за своєю технікою.
- Готову запіканку повністю остуджуємо. Після чого нарізаємо порційними частинами та подаємо до сніданку. Якщо охолодити запіканку в холодильнику, її текстура стане щільнішою і зручніше нарізати десерт. Смачного!