Сирна запіканка, як у дитячому садку – 7 простих та смачних рецептів пишної запіканки з сиру в духовці для дітей з покроковими фото

Класична сирна запіканка, як у дитячому садку – це поживні ласощі, які мають різні інтерпретації. Запіканка є відмінним варіантом смачного сніданку або перекушування. Готується з простих та недорогих інгредієнтів, а виходить надзвичайно смачною та ніжною. Повітряне частування подобається багатьом як дітям, так і дорослим.

Пишна запіканка з сиру і манкою, як у дитячому садку

Пишна запіканка з сиру і манкою, як у дитячому садку, виходить ніжною і максимально апетитною. Сирні ласощі готуються простіше простого. Повторити елементарний рецепт вийде не тільки у досвідченої господині, а й у кулінарів-початківців. Ситне частування ідеально доповнить ранкові сімейні сніданки або чаювання.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Сир – 500 гр.
  • Манка – 4 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Сметана 15% –200 гр.
  • Вершкове масло 82,5% – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч.л.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти.

  2. В об’ємну чашу кладемо сир з будь-яким вмістом жиру та 100 грамів злегка м’якої якісної олії. Замінювати маргарином не рекомендується. Кладемо щіпку солі. Олія надасть неповторного післясмаку.

  3. В окремій мисці з’єднуємо 2 яйця та 4 столові ложки цукру, кількість якого допускається варіювати, спираючись на власні смакові уподобання.

  4. До сиру засипаємо сіль та розпушувач.

  5. Перемішуємо.

  6. До сиру додаємо 1 грам ваніліну. Розмішуємо.

  7. Продовжуючи вимішувати сирну масу, вливаємо яєчну суміш. Довівши до однорідності, засипаємо 4 столові ложки манки.

  8. Форму вистилаємо фольгою та заповнюємо сирною сумішшю. Вирівнюємо. Поверхню запіканки промазуємо сметаною. Відправляємо в розігріту духовку та запікаємо 40 хвилин при 180 градусах.

  9. Через вказаний час, застосувавши силіконові прихватки, виймаємо лист з готовою рум’яною запіканкою. Остуджуємо сирний десерт. Далі розрізаємо ласощі на частини та подаємо на сніданок. Для ласунів додатково подаємо варення або мед. Смачного!

Сирна запіканка зі сметаною в духовці

Сирна запіканка зі сметаною в духовці має приголомшливий зовнішній вигляд і ніжну текстуру. Повітряна запіканка чудово доповнить смачний сімейний сніданок чи дружнє чаювання. Приготування поживного частування не складе труднощів. Змішати інгредієнти зможе підліток.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сир 9% – 200 гр.
  • Крохмаль – 2 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Сметана 15% –110 гр.
  • Олія рослинна – 1 ч.л.
  • Для подання:
  • Малина – до смаку.

Процес приготування:

  1. Включаємо розігрів духовки, встановивши 180 градусів. Дістаємо блендер чи міксер. Промиваємо та обсушуємо 2 яйця. Готуємо решту продуктів.
  2. У місткій ємності з’єднуємо за допомогою міксера яйця, чайну ложку ванільного цукру та 2 столові ложки крохмалю. Зазвичай для десертів використовують кукурудзяний. Збиваємо масу до пишного стану. Для ласунів можна додати цукор до смаку або подавати запіканку з варенням або медом.

  3. Беремо іншу ємність та викладаємо 200 грамів сиру. Пробиваємо до однорідності занурювальним блендером або перетираємо через сито.

  4. До ніжної сирної маси додаємо сметану та об’єднуємо до гладкості.

  5. Об’єднуємо сирну та яєчну суміш до однорідності. За бажанням додаємо сухофрукти, ягоди, шоколад чи цукати.

  6. Боки та дно форми для запікання промазуємо олією. Заповнюємо форму сирною сумішшю. Поміщаємо в розігріту духовку і випікаємо півгодини.

  7. Запіканку готуємо у загальній формі чи порційних формочках. Через вказаний час дістаємо форму та остуджуємо. Витягуємо запіканку з форми та перекладаємо на тарілку. Прикрашаємо свіжими ягодами малини чи іншими за бажанням. Смачного!

Запіканка з сиру і родзинками для дітей

Запіканка з сиру і родзинками для дітей – це частування, від якого складно відмовитись всім ласунам та любителям простої домашньої їжі. Для приготування запіканки будуть потрібні досить бюджетні інгредієнти, які знайдуться в будь-якому магазині. Нескладний процес не завдасть особливого клопоту навіть новачкові. Рецепт вийде з першого разу кожному за.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сир 9% – 750 гр.
  • Манна крупа – 180 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор пісок – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Родзинки – 80 гр.
  • Вершкове масло 82,5% – 100 гр. + для змащування форми
  • Молоко коров’яче – 100 мл.

Процес приготування:

  1. Відмірявши 80 г родзинок, перебираємо його і промиваємо. Склавши в посуд, обдаємо окропом і даємо постояти хвилин 10. Після чого проціджуємо через друшляк та обсушуємо на паперовому рушнику.

  2. Над об’ємним посудом встановлюємо сито та перетираємо 750 грамів сиру. 100 г якісного вершкового масла ріжемо на невеликі кубики і розм’якшуємо за кімнатних умов, залишивши на 25-30 хвилин.

  3. В окрему ємність розбиваємо яйця та всипаємо цукор та сіль. Озброївшись міксером, змішуємо до пишноти. Після чого додаємо до протертою сирною маси та знову перемішуємо міксером.

  4. Вливаємо 100 мілілітрів молока будь-якої жирності та доводимо до однорідності. Додавши розм’якшене вершкове масло||, вимішуємо на середніх оборотах міксера. Всипавши 150 г манки, перемішуємо до гладкості.

  5. Останнім етапом засипаємо родзинки та розмішуємо, щоб сухофрукти рівномірно розподілилися по сирній маси. Даємо постояти 10 хвилин у кімнатних умовах.

  6. Жароміцну форму промазуємо вершковим маслом і присипаємо дно і стінки манкою, що залишилася, ворочачи форму для рівномірного розподілу крупи. Надлишки струшуємо.

  7. Заповнюємо підготовлену форму сирною масою та вирівнюємо поверхню лопаткою. Відправляємо в розігріту до 180 градусів на 45 хвилин і випікаємо до рум’яності.

  8. Через вказаний час проколюємо запіканку зубочисткою, вона має бути сухою. Остудивши, витягуємо з форми та ділимо на порції.

  9. Доповнюємо на розсуд варенням, згущеним молоком молоком або сметаною. Смачного!

Проста сирна запіканка з яблуками

Проста сирна запіканка з яблуками виходить неймовірно апетитною. Готується частування досить просто і під час використання доступних інгредієнтів. Кількість солодощі за бажання допускається збільшити. Ніжні ласощі відмінно підходять для смачного та поживного сніданку.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сир 5% – 500 гр.
  • Манна крупа – 4 ст.
  • Молоко –120 мл.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Яблука – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

  1. Насамперед у ємність насипаємо 4 столові ложки манної крупи та вливаємо 120 мілілітрів молока. Даємо постояти 20 хвилин і набухнути.

  2. В окремому посуді змішуємо 500 г 5% сиру, 4 столові ложки цукрового піску і 2 яйця. Для гладкішої консистенції використовуємо занурювальний блендер.

  3. До сирної основи додаємо набряклу манку. Розмішавши до однорідності, перекладаємо вогнетривку форму і вирівнюємо поверхню лопаткою.

  4. Чисте яблуко звільняємо від шкірки та насіння. Нарізаємо платівками.

  5. Зверху на сирну масу викладаємо яблука. Форму поміщаємо в розігріту до 170 градусів духовку та випікаємо частування 30-45 хвилин залежно від характеристик духової шафи. Не дістаємо готового сирного десерту, а остуджуємо до теплого стану в духовці.

  6. Потім дістаємо форму.

  7. Готову запіканку ріжемо на порції.

  8. За бажання доповнюємо варенням або згущеним молоком молоком. Смачного!

Сирна запіканка з рисом у духовці

Сирна запіканка з рисом у духовці – це чудовий варіант для ситного перекушування або повноцінного сніданку. Любителі солодкого з великим задоволенням почнуть свій день із чудового частування. На реалізацію нескладного рецепту потрібно не більше години. Приготувати таку запіканку вдасться всім без винятку.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сир 5% – 500 гр.
  • Рис –100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор пісок – 140 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Ванільний цукор – 1 ст.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти та роз’ємну форму. Рис відварюємо до напівготовності. Яйця розбиваємо та ділимо на білки та жовтки. Виливаємо жовтки у велику ємність і збиваємо міксером до стану повітряної маси, що посвітла. Відмірюємо 20 грамів цукрового піску та прибираємо убік.

  2. Жовтки змішуємо з сиром та 60 грамами цукрового піску. Додаємо сюди ж напівготовий рис разом із ванільним цукром та сіллю. Ґрунтовно перемішуємо.

  3. Промиваємо яблуко, звільняємо від нутрощів та шкірки. Нарізаємо часточками. Дно форми застилаємо пергаментом. Присипаємо залишеними 20 г цукрового піску. Викладаємо яблука.

  4. Включаємо духовку, встановивши 180 градусів. Білки збиваємо до стану міцних піків. Через пару хвилин всипаємо 30 г цукрового піску. Збиваємо далі і через 30 секунд додаємо залишки цукру.

  5. До сирно-рисової основи додаємо збиті білки та акуратно перемішуємо.

  6. Обережно перекладаємо масу на яблука. Розрівнюємо та прибираємо на 45 хвилин у розігріту духовку. Через вказаний час прихватками дістаємо гарячу випічку. Даємо «відпочити» чверть години та обережно знімаємо бортики. Накриваємо тарілкою та перевертаємо.

  7. Подаємо частування до столу. Смачного!

Смачна сирно-морквяна запіканка

Смачна сирно-морквяна запіканка має яскравий і привабливий зовнішній вигляд. Любителі сирних десертів залишаться в захваті від незвичайних ласощів. Бюджетне частування готується з простих популярних продуктів і вимагатиме лише близько години для своєї реалізації.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сир – 500 гр.
  • Манна крупа – 2 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Панірувальні сухарі – 2 ст.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Морква –500 гр.
  • Вершки 20% – 20мл.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Вершкове масло – для змащування форми.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Для подання:
  • Цукрова пудра – до смаку.

Процес приготування:

  1. Перебираємо та обполіскуємо родзинки під краном. Склавши в ємність та затоку гарячою водою, даємо постояти чверть години. Після чого зливаємо воду через сито та видаляємо залишки вологи паперовими рушниками.

  2. Звільнивши морквину від шкірки та обполоснувши під краном, дрібно натираємо за допомогою тертки чи комбайна. У ємності з’єднуємо 500 грамів сиру будь-якої жирності та 20 мілілітрів вершків. Пробиваємо до однорідності блендером. Після цього додаємо 2 столові ложки манної крупи. Розмішавши, змішуємо з морквою.

  3. Кладемо 2 столові ложки цукрового піску та чайну ложку ванільного цукру. Промиваємо апельсин та витираємо. Знімаємо цедру та видавлюємо сік. Додаємо до тіста. Розбиваємо 2 яйця. Ґрунтовно перемішуємо. Засипаємо обсохлі родзинки. Об’єднавши, даємо постояти 15 хвилин.

  4. Жароміцну форму промазуємо вершковим маслом і посипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо тісто та рівномірно розділимо лопаткою. Прогріваємо духову шафу до 190 градусів.

  5. Надсилаємо форму на середню полицю розпеченої духовки. Випікаємо запіканку півгодини. Через вказаний час відкриваємо духовку і верх прикриваємо фольгою. Випікаємо ще півгодини.

  6. Готову запіканку обережно дістаємо прихватками та охолоджуємо у формі. Коли запіканка стане теплою, перевертаємо її на плоску страву.

  7. Присипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо ягодами за бажанням та подаємо до чаю. Смачного!

Сирна запіканка без манки, як у дитячому садку

Сирна запіканка без манки, як у дитячому садку – це смачний і поживний десерт, який зазвичай подають до сніданку або на полудень. Сир можна використовувати 9% або менш жирний на власний розсуд. За своїм досвідом скажу, що чим жирніший сир, тим смачніше сирне частування.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сир 9% – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Вершкове масло 82,5% – 50 гр.
  • Сметана 20% – 3 ст.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Олія рослинна – для змащування пергаменту

Процес приготування:

  1. 500 г сиру протираємо через сито або пробиваємо блендером. Я використовую міксер і змішую одразу всі компоненти.

  2. Всипаємо 4 столові ложки цукрового піску або регулюємо кількість солодощі до смаку.

  3. Для аромату всипаємо ванілін.

  4. Промивши та обсушити 2 яйця, розбиваємо в чашу для замісу.

  5. За допомогою міксера або занурювального блендера поєднуємо компоненти.

  6. Після цього додаємо 3 столові ложки досить жирної сметани. Перемішуємо.

  7. Вливаємо розтоплене і трохи остигле вершкове масло. Змішуємо електроприладом.

  8. Всипаємо пару столових ложок борошна, яке просіяли. Кількість залежить від продуктів, що використовуються. Тісто має залишатися плинним.

  9. Знову поєднуємо компоненти. Форму або лист застилаємо пергаментом, попередньо змащеним олією. Включивши духовку при стандартній температурі (180 градусів), акуратно поміщаємо лист на нижню полицю і випікаємо до привабливої золотистості хвилин 30–40. Дивимося за своєю технікою.

  10. Готову запіканку повністю остуджуємо. Після чого нарізаємо порційними частинами та подаємо до сніданку. Якщо охолодити запіканку в холодильнику, її текстура стане щільнішою і зручніше нарізати десерт. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал