Домашній йогурт – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Домашній йогурт – це дуже смачний, корисний натуральний продукт з універсальними властивостями. Його можна подавати в якості самостійного частування або використовувати в приготуванні інших страв. Наприклад, десертів або йогуртових тортів. Є багато способів заготівлі апетитного йогурту. Кращі з них ви знайдете в нашій перевіреній кулінарній добірці з покрокових рецептів.

Домашній йогурт в йогуртниці

Домашній йогурт в йогуртниці кожен зможе приготувати самостійно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Такий продукт вийде дуже ніжним, смачним і неймовірно корисним. Його можна їсти просто так або використовувати в приготуванні інших страв.

Час готування – 9 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 літр

Інгредієнти:

  • Молоко 3,5% – 1 л.
  • Йогурт натуральний – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вливаємо літр молока в каструлю або сотейник.

Крок 2. Підготуємо натуральний йогурт без добавок.

Крок 3. Молоко ставимо на плиту і нагріваємо до 80 градусів.

Крок 4. Вимикаємо вогонь і даємо молоку охолонути.

Крок 5. Температура молока повинна бути 35-40 градусів. Перемішуємо лопаткою, видаляємо плівку.

Крок 6. Далі заготівлю проціджуємо через дрібне сито.

Крок 7. У такий момент сюди можна вмішувати натуральний йогурт.

Крок 8. Стежимо, щоб температура була 35-40 градусів.

Крок 9. Далі масу переливаємо в спеціальну йогуртницю.

Крок 10. Закриваємо кришкою і включаємо прилад.

Крок 11. Готуємо продукт 9-12 годин.

Крок 12. Через вказаний час масу необхідно остудити.

Крок 13. Домашній йогурт в йогуртниці готовий!

Як приготувати йогурт без йогуртниці

Як приготувати йогурт без йогуртниці, ви знайдете в нашому перевіреному покроковому рецепті. З такою кулінарною ідеєю впораються все. Готовий продукт порадує своїм натуральним смаком і неймовірно корисними властивостями. Його можна їсти просто так або використовувати в приготуванні інших частувань.

Час готування – 9 годин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Йогурт натуральний – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вливаємо літр молока в каструлю і нагріваємо його до 80 градусів.

Крок 2. Відразу нагрітий продукт переливаємо в скляну миску, яка герметично закривається.

Крок 3. Охолоджуємо молоко до 38-45 градусів.

Крок 4. Додаємо сюди ложку натурального йогурту.

Крок 5. Ретельно все перемішуємо за допомогою вінчика.

Крок 6. Щільно закриваємо кришкою.

Крок 7. Ставимо заготівлю в тепле місце. Укутуємо в рушник і залишаємо на 5-10 годин.

Крок 8. Через час рушник прибираємо. Можна знімати кришку.

Крок 9. Щільну масу відразу можна перемішати і поставити охолоджуватися в холодильник.

Крок 10. Ніжний і густий домашній йогурт без йогуртниці готовий!

Домашній йогурт з сметани

Домашній йогурт з сметани порадує вас натуральним приємним смаком і корисними властивостями. Ніжний продукт підходить для приготування соусів, кремів та інших кулінарних продуктів. Також ви можете їсти апетитний домашній йогурт просто так. Рекомендуємо спробувати!

Час готування – 9 годин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Сметана 20% – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейник вливаємо літр молока і даємо йому нагрітися.

Крок 2. Після продукт необхідно остудити до 35-40 градусів.

Крок 3. Відміряємо вказане кількість сметани.

Крок 4. Гарненько перемішуємо сметану з підготовленим молоком.

Крок 5. Розливаємо заготівлю за спеціальними ємностей йогуртниці. Включаємо прилад на 7-9 годин.

Крок 6. Через зазначений час продукт необхідно остудити і прибрати в холодильник.

Крок 7. Домашній йогурт з сметани готовий. Можна пробувати!

Йогурт в мультиварці в домашніх умовах

Йогурт в мультиварці в домашніх умовах – це смачний і повністю натуральний продукт, який кожен може приготувати в домашніх умовах. Якщо ви хочете урізноманітнити ваше меню молочним йогуртом власного приготування, то беріть на замітку нашу перевірену кулінарну ідею.

Час готування – 9 годин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Йогурт натуральний – 150 гр.
  • Цукор – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти зі списку.

Крок 2. Відміряємо літр молока і додаємо в нього натуральний йогурт з цукром. Перемішуємо до однорідності.

Крок 3. Розливаємо молочну суміш по йогуртницям – пластмасовим стаканчиків з щільною кришкою.

Крок 4. Ставимо наповнену тару в чашу мультиварки.

Крок 5. Включаємо режим « йогурт » на 8 годин.

Крок 6. Через час продукт витягуємо з чаші і повністю остуджуємо. Ставимо в холодильник для повного застигання.

Крок 7. Ніжний домашній йогурт в мультиварці готовий. Можна пригощатися!

Як самостійно зробити грецький йогурт

Як самостійно зробити грецький йогурт? Цю інформацію ви знайдете в нашому перевіреному покроковому рецепті. Використовуйте нашу ідею, якщо хочете порадувати себе і рідних корисним продуктом. Готовий йогурт можна додавати в салати і інші страви вашого столу!

Час готування – 9 годин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Йогурт натуральний – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо один літр молока, переливаємо його в чашу блендера або велику миску.

Крок 2. Відправляємо до молока натуральний йогурт. Збиваємо масу блендером або вінчиком до повної однорідності.

Крок 3. Розкладаємо масу за спеціальними стерильним баночкам. Встановлюємо в йогуртницю і готуємо 8 годин.

Крок 4. Через вказаний час продукт переливаємо через сито, застелене марлею в кілька шарів. Встановлюємо конструкцію над будь-якою мискою і прибираємо в холодильник.

Крок 5. Через час маса стане ще більш густою, так як зайва рідина піде.

Крок 6. Густий і повітряний продукт прибираємо з сита і перекладаємо в підходящу ємність.

Крок 7. Ніжний і універсальний грецький йогурт, приготований своїми руками готовий!

Домашній йогурт без закваски

Домашній йогурт без закваски кожен зможе приготувати своїми руками. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Такий продукт вийде дуже ніжним, смачним і неймовірно корисним. Його можна їсти просто так або використовувати в приготуванні інших страв.

Час готування – 8 годин 10 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Молоко 2,5% – 1 л.
  • Йогурт натуральний 2,5% – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібно кількість інгредієнтів за списком.

Крок 2. Скляні банки, в яких будемо готувати йогурт, стерилізуємо протягом 3-5 хвилин.

Крок 3. Вливаємо молоко в сотейник і нагріваємо його до температури 40 градусів. У процесі помішуємо рідина.

Крок 4. Потім додаємо в молоко натуральний йогурт. Гарненько перемішуємо до однорідності.

Крок 5. Розкладаємо заготівлю по банкам і встановлюємо їх в йогуртницю.

Крок 6. Включаємо прилад на 7-8 годин і чекаємо готовності.

Крок 7. Домашній йогурт без закваски готовий. Зберігайте в холодильнику!

Йогурт з козячого молока

Йогурт з козячого молока порадує вас натуральним ніжним смаком і корисними властивостями. Апетитний продукт підходить для приготування соусів, кремів та інших кулінарних продуктів. Також ви можете їсти поживний домашній йогурт просто так. Рекомендуємо спробувати!

Час готування – 9 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Молоко козяче – 0,9 л.
  • Йогурт натуральний – 120 гр.
  • Пудра цукрова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю або сотейник вливаємо вказану кількість козячого молока. Кип’ятимо його і залишаємо остигати до 35-40 градусів.

Крок 2. Обов’язково прибираємо пінку з підігрітого молока.

Крок 3. В окремий посуд кладемо готовий йогурт.

Крок 4. Додаємо до йогурту цукрову пудру.

Крок 5. Дуже акуратно вливаємо сюди молоко і ретельно перемішуємо.

Крок 6. Стаканчики для йогурту 10 хвилин стерилізуємо на пару.

Крок 7. Підготовлені стаканчики наповнюємо молочною заготівлею. Встановлюємо в спеціальну формочку від мультиварки.

Крок 8. Включаємо режим « йогурт » і готуємо 8 годин. Після продукт остуджуємо і прибираємо в холодильник.

Крок 9. Густий йогурт з козячого молока готовий. Пробуйте!

Йогурт в блендері

Йогурт в блендері нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Такий продукт вийде дуже ніжним, смачним і неймовірно корисним. Його можна їсти просто так або використовувати в приготуванні інших страв.

Час готування – 6 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Кефір – 4 ст.л.
  • Цукор – 50 гр.
  • Банан – 2 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Молоко вливаємо в сотейник, кип’ятимо його і після даємо охолонути до 50 градусів.

Крок 3. Коли молоко досягло потрібної температури, переливаємо його в йогуртницю і акуратно вливаємо кефір. Ми залишаємо на 6 годин. Якщо йогуртниці немає, то залишаємо в духовці при такій же температурі на 4-6 годин.

Крок 4. Очищаємо банани від шкірки і нарізаємо їх невеликими шматочками.

Крок 5. Блендером подрібнюємо фруктові шматочки з цукром і ваніліном до ніжної однорідної маси.

Крок 6. Додаємо до бананової маси йогуртову заготівлю. Продовжуємо збивати блендером.

Крок 7. Ніжний і ароматний домашній йогурт за допомогою блендера готовий!

Питний йогурт з кефіру

Питний йогурт з кефіру виходить дуже апетитним і приємним за смаком. Також такий продукт порадує вас корисними властивостями. Відмінна альтернатива магазинним йогуртів. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 7 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 л.
  • Банан – 1 шт.
  • Ягоди – за смаком.
  • Мед – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуємо інгредієнти. Відміряємо літр кефіру.

Крок 2. Ягоди гарненько промиваємо під водою. Якщо вони великі, то трохи розрізаємо.

Крок 3. Банан очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками.

Крок 4. Кефір вливаємо в чашу блендера, доповнюємо кисломолочний продукт ягодами, фруктами і медом.

Крок 5. Перемелюємо вміст до ніжної однорідної маси.

Крок 6. Отриманий продукт ставимо в холодильник для охолодження.

Крок 7. Ніжний питної йогурт з кефіру готовий. Розливайте по стаканчиках і угощайтесь!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал