Горохова каша – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування горохової каші в мультиварці Редмонд

Швидко і смачно приготувати кашу їх гороху можна в мультиварці Редмонд. Домашній продукт вийде наваристим, яскравим і ситним. Подавайте блюдо на обід або вечерю разом з м’ясом або овочами.

Час готування 2 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Горох – 2 ст.
  • Вода – 4 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

  1. Відміряємо необхідну кількість гороху. Підготуємо і інші інгредієнти.

  2. Горох можна замочити на кілька годин у холодній воді, а після пару раз промити. Вода після нього повинна бути прозорою.

  3. Підготовлений продукт викладайте в чашу мультиварки. Сюди ж виливаємо чотири склянки води і додаємо сіль.

  4. Закриваємо кришку мультиварки і готуємо страву в режимі« каша »близько 40 хвилин. В кінці варіння додаємо вершкове масло за смаком і розмішуємо вміст.

  5. Розкладаємо апетитну кашу по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як зварити горохову кашу без замочування гороху в каструлі?

Ситна горохова каша – ідеальний гарнір для сімейних сніданків, обідів або вечерь. Корисне блюдо просте в приготуванні, поєднується з багатьма іншими продуктами. Можна подавати з м’ясом або овочами.

Час готування 2 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Горох колотий – 1 ст.
  • Вода – 2,5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

  1. Для того, щоб прискорити процес приготування горохової каші і уникнути вимочування, використовуйте колотий продукт. Його достатньо лише промити під водою.

  2. Далі викладаємо інгредієнт в каструлю. Заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Доводимо вміст до кипіння.

  3. Після кипіння за смаком додаємо в блюдо сіль, зменшуємо вогонь і продовжуємо варити під кришкою близько близько години.

  4. У кінці приготування нарізаємо шматочок вершкового масла на невеликі частини. Викладаємо інгредієнт в готову кашу. Розмішуємо.

  5. Початкове страва готова. Можна ділити на порції і подавати до столу!

Ситна і дуже смачна горохова каша з м’ясом

Апетитна і яскрава ідея для вашого сімейного столу – горохова каша з м’ясом. Подавайте блюдо на обід або вечерю, доповнивши свіжими овочами або салатом. Порадуйте близьких ситним і корисним продуктом.

Час готування 2 години

Час приготування: 1 годину

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Горох – 2 ст.
  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Вода – 5 ст.
  • сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

  1. Горох промиваємо під холодною водою. При необхідності вимочуємо його кілька годин.

  2. Свинину поділяємо на невеликі шматочки. Жир зрізаємо і відкладаємо на час в сторону.

  3. М’ясо заливаємо водою в каструлі. Сюди ж додаємо сіль, чорний мелений перець, зубчики часнику і лаврове листя. Варимо бульйон.

  4. Залишений жир подрібнюємо. На ньому будемо готувати піджарку.

  5. Очищаємо від лушпиння цибулину і поділяємо її на тонкі півкільця.

  6. Обсмажуємо цибулю в жирі до напівпрозорості.

  7. З готового бульйону витягаємо відварну свинину, дрібно ріжемо її і кладемо в сковороду.

  8. Смажимо продукти до золотистого рум’янцю.

  9. Повертаємося до бульйону. У нього занурюємо промитий горох.

  10. Варимо кашу на слабкому вогні близько 40 хвилин.

  11. Опускаємо піджарку в готову кашу, розмішуємо блюдо і наполягаємо під кришкою ще 20 хвилин.

  12. Готову кашу з м’ясом можна ділити на порції і подавати до столу. Приємного апетиту!

Ароматна горохова каша з тушонкою

Апетитне обідню страву – каша з гороху з тушонкою. Простий варіант підходить для великої родини. Подавайте продукт з ароматною зеленню або свіжими овочами. Оцініть простий рецепт приготування!

Час готування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Горох – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Тушонка свиняча – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Горох замочуємо в холодній воді і залишаємо на пару годин, після чого промиваємо продукт кілька разів.

  2. Далі підготовлений горох відправляємо в каструлю з двома склянками води. Солимо кашу і варимо її до готовності близько півгодини.

  3. У цей час чистимо овочі. Цибулю подрібнюємо, а моркву натираємо. Смажимо продукти до м’якості в сковороді з рослинним маслом.

  4. Викладаємо до овочів свинячу тушонку, розмішуємо вміст, готуємо пару хвилин і вимикаємо плиту.

  5. Тушонку перемішуємо з готовою кашею, наполягаємо 20 хвилин під кришкою і розкладаємо по тарілках. Можна посипати подрібненою свіжою зеленню за смаком!

Простий і дуже смачний рецепт горохової каші з копченостями

Домашня каша з гороху ідеально поєднується з копченими продуктами. Таке блюдо виходить ситним, насиченим за смаком і ароматним. Його можна подавати до сімейного обіду або вечері.

Час готування: 1 година

Час приготування : 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Горох – 1 ст.
  • Копченості свинячі – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Вода – 2 ст.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні продукти. Як копченостей можна використовувати свинячі ребра.

  2. Горох висипаємо в каструлю і заливаємо водою. Варимо без солі до повної готовності. Приблизно, 30-40 хвилин.

  3. Свинячі копчені ребра розрубуємо на невеликі частини. Ароматне м’ясо можна відокремити від кісточок.

  4. У сотейник вливаємо олію. Сюди ж викладаємо подрібнену цибулю і копчений продукт, додаємо сіль і спеції. Обсмажуємо близько 5 хвилин на середньому вогні.

  5. У копчену піджарку висипаємо відварений горох. Розмішуємо вміст і наполягаємо під кришкою близько 10 хвилин.

  6. Апетитна каша з копченостями готова! Діліть блюдо на порції і подавайте до столу!

Як приготувати смачну горохову кашу з цибулею і морквою?

Проста і яскрава ідея для сімейного обіду – апетитна каша з піджаркою з цибулі та моркви. Продукт послужить живильним і корисним гарніром для багатьох домашніх страв.

Час готування: 2 години 40 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Горох – 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 2 ст.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Горох вимочуємо в холодній воді кілька годин. Після продукт промиваємо, поки вода не стане прозорою.

  2. Після вимочування висипаємо горох в каструлю і варимо його в воді без солі до готовності. Приблизно, 40 хвилин після кипіння.

  3. Поки вариться каша, очищаємо овочі і подрібнюємо їх. Морква можна натерти, а цибулю тонко обробити ножем.

  4. Обсмажуємо підготовлені овочі з сіллю і спеціями в олії. Розмішуємо і тримаємо на плиті до м’якості продукту.

  5. Викладаємо піджарку в готову горохову кашу, розмішуємо блюдо, тримаємо під кришкою 10 хвилин і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Класична горохова каша в мультиварці-скороварці – пропорції

Простий спосіб приготувати ніжну і апетитну горохову кашу – в мультиварці-скороварці. Оцініть рецепт, який не потребує вашого залучення. Поживний і корисний продукт послужить яскравим гарніром для сімейного столу.

Час готування 2 години

Час приготування: 1 година

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Горох – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 2 ст.
  • Масло вершкове – 40 гр.

Процес приготування:

  1. Горох вимочуємо в прохолодній воді, а потім промиваємо його кілька разів і, при необхідності, перебираємо.

  2. Викладаємо підготовлений горох в чашу мультиварки-скороварки, заливаємо його водою, солимо за смаком і доповнюємо шматочком вершкового масла.

  3. Закриваємо техніку кришкою і встановлюємо режим «бобові» на 1 годину. Чекаємо повної готовності.

  4. Коли програма скороварки завершить роботу, кашу можна розім’яти до більш м’якого і ніжного стану.

  5. Ділимо готову страву на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як зварити горохову кашу, щоб горох розварився повністю?

Щоб каша вийшла ніжною і розвареної, горох потрібно ретельно підготувати перед початком готування. Такий варіант страви можна подавати на сніданок або як гарнір до обіднього столу.

Час готування 4 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Горох – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • спеції – за смаком.
  • Вода – 2,5 ст.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

  1. Спершу горох заливаємо холодною водою на кілька годин. Щоб заощадити час, можна підготувати продукт з ночі.

  2. Далі зливаємо воду, промиваємо і перебираємо горох.

  3. Викладаємо інгредієнт в каструлю і заливаємо його водою. Ставимо на помірний вогонь, доводимо до кипіння і після варимо під кришкою 40 хвилин.

  4. Коли вода википить, за смаком додаємо сіль, спеції і вершкове масло. Розмішуємо кашу, яка вже добре розварилася.

  5. Готове ситне блюдо доповнюємо зеленню, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу!

Ароматна горохова каша, приготована в горщику в духовці

Апетитна і навариста каша виходить з гороху, запеченого в горщику. Домашню страву порадує оригінальною подачею і яскравим смаком. Подавайте на обід в якості ситного гарніру!

Час готування 4 години

Час приготування: 2 години 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Горох – 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 2 ст.
  • Сало – 50 гр.

Процес приготування:

  1. Спершу вимочуємо горох у воді кілька годин. Щоб заощадити час готування, залийте продукт водою заздалегідь. Можна залишити на ніч.

  2. Занурюємо вимочений горох в горщик. Сюди ж вливаємо воду. Ставимо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 2 години. Кришкою закривати не потрібно.

  3. На дрібні шматочки ріжемо сало. Обсмажуємо його на сковороді, поки не виділиться достатня кількість жиру.

  4. Далі сюди занурюємо подрібнений ріпчаста цибуля, додаємо сіль і спеції. Розмішуємо і смажимо до напівпрозорості.

  5. Через дві години занурюємо в кашу піджарку. Тримаємо в вимкненій духовці 15 хвилин, після розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Готово!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал