Оселедець під шубою – 9 покрокових рецептів з фото шарів по порядку

96ebfedcf9e7561829b43192c5733474

Оселедець під шубою – це страва, смак якої знайомий кожному з нас ще з дитинства. Без цього калорійного і дуже смачного салату не обходиться жодне застілля, тому навчимося готувати його правильно! Весь секрет страви полягає в якісних інгредієнтах та особливій черговості компонентів, порядок яких повинен дотримуватися при складанні салату. Подавши таку закуску до вечері, ваша сім’я залишиться ситою, оскільки до складу входить рибка та велика кількість овочів.

Оселедець під шубою з яйцем і морквою

Оселедець під шубою з яйцем і морквою – це вишукана страва, яке поєднує в собі ніжне рибне філе і дрібні кубики корисних овочів. Для гармонії всіх компонентів закуска заправляється майонезом, цей соус також надає соковитості, особливо, якщо салат настоїться.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 7-8.

Інгредієнти:

  • Філе оселедця – 300 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу, викладаємо все необхідне на робочу поверхню: овочі і яйця ретельно промиваємо під струменем води, цибулину «звільняємо» від лушпиння.

488c12bdc6c82696f120a0fffe45383c

Крок 2. Буряк, морквину, картоплю і яйця поміщаємо в велику каструлю і заливаємо водою. Ставимо посуд на плиту і доводимо до кипіння, злегка зменшуємо нагрів і через 10 хвилин дістаємо яйця і остуджуємо. Через півгодини виймаємо картопля, а морква і буряк, приблизно, через годину.

52ad5cf9893cc97327046ccacd732e2a

Крок 3. Після охолодження, компоненти очищаємо.

2d5f9efc5b621992f7d1659f3bd87a28

Крок 4. Цибулину нарізаємо дрібними сегментами, а рибу скибочками середнього розміру.

1a075807240354429a7eb1246f4916d9

Крок 5. На дно сервірувальної тарілки викладаємо філе оселедця і цибулю, розрівнюємо і присмачуємо невеликою кількістю майонезу.

8afcbaff5c320ba0887ba1522357bd09

Крок 6. Зверху – картоплю, натерта на терці з великими отворами + майонез і трохи солі.

1fd27e986c6cc7c50d8c6cf9ba5e29e9

Крок 7. Далі висипаємо подрібнені яйця. Кожен шар промазуємо майонезом і злегка солимо.

374ddc3f00ce1d398f41d6ab09943a22

Крок 8. Розділимо терту на терці морквину.

ba09c4f6cd244938d45008b97f1beb11

Крок 9. В останню чергу викладаємо стружку з буряка і не забуваємо промазати майонезом.

cbdf4a3b94c05a6cde4f0d5256687b91

Крок 10. Закуску дегустуємо на свій смак і прибираємо в прохолодне приміщення або холодильник для просочення. Смачного!

d0c44e7639ec5513b1ac7423c940ad83

Салат «Оселедець під шубою» з яблуками

Салат «Оселедець під шубою» з яблуками – це закуска, яка підкорить ваші смакові рецептори своїм вдалим поєднанням компонентів. Дрібна фруктова стружка балансує насичений смак риби і овочів, надаючи салату особливу свіжість і кислинку.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Яблуко зелене – 1 шт.
  • Філе оселедця – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Оцет яблучний – 1 ч.л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварну картоплю очищаємо і подрібнюємо за допомогою терки, викладаємо на дно сервірувального салатника.

2a8a2e17037ebab4af4021766fd765ed

Крок 2. Наносимо сіточку з майонезу.

785a065a9fe87549e46bdfdcb78656c2

Крок 3. Дрібно нашаткована цибуля висипаємо в піалу, додаємо чайну ложку цукрового піску і солі, також вливаємо оцет і активно перемішуємо.

65a82e2d6e7d6414e13fdf8114304240

Крок 4. Поверх картоплі розділимо ароматні цибульні шматочки.

84ed6e6e519751fca4d635193d4b19d4

Крок 5. Далі кладемо скибочки оселедця, злегка присмачуємо майонезом.

18be37da94d2e2598cb7fd68c6853d09

Крок 6. Викладаємо відварну і натерту на терці моркву.

65b5fb87764dd90f2ad8a231b098f437

Крок 7. Далі стружка з м’якоті зеленого яблука.

5dab64da66678350d54d4df7b09a8997

Крок 8. Прямо в салатник натираємо на терці яйця і злегка поливаємо майонезом.

d468038770d9f65264fdcb23101b04e6

Крок 9. Розкладаємо подрібнений на терці відварний буряк і знову додаємо майонез.

f276bc86c705a929c1e6a22053975f29

Крок 10. Прикрашаємо закуску і переходимо до трапези. Смачного!

695f38ed9f1c8eda8b805f83a060974b

Як приготувати оселедець під шубою рулетом?

Як приготувати оселедець під шубою рулетом? Дуже просто! Для того щоб надати звичного для всіх страви абсолютно новий вигляд, нам будуть потрібні класичні інгредієнти, а також харчова плівка, яка допоможе нам приготувати закуску так, що ваші рідні і гості будуть в повному захваті!

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Буряк – 450 гр.
  • Картопля – 350 гр.
  • Оселедець – 1 шт.
  • Морквина – 200 гр.
  • Цибуля – 50 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Желатин – 5 гр.
  • Вода – 50 мл.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Буряк промиваємо і поміщаємо в рукав для запікання, прибираємо в мікрохвильовку на 5-10 хвилин при повній потужності. Картоплю, моркву і яйця відварюємо в підсоленій воді до готовності, остуджуємо і очищаємо.

049117a6b09e6373d2d622da4926b1b7

Крок 2. Рибу чистимо і відокремлюємо філе від кісток, довільно ріжемо на шматочки.

bf12fc83aecbe2d6cbea4539d4414334

Крок 3. Цибулину подрібнюємо і обдаємо окропом, щоб позбутися від зайвої гіркоти.

2458c6984a12ddb592f706f39b16b5a1

Крок 4. Желатин замочуємо в 50 мілілітрах води і залишаємо на час, вказане на упаковці. Після набухання, розчин нагріваємо і остуджуємо, змішуємо з майонезом.

56c588860ef7a0208e6e9810bc0092da

Крок 5. Буряк тремо на терці з дрібними отворами і змішуємо з майонезом і парою дрібку солі.

10d0fbcc61ae2736da5e6bf2bb770262

Крок 6. Обробну дошку вистилаємо двома шарами харчової плівки і викладаємо прямокутний пласт з бурякової маси.

93abb8b2ff2dc610bda48f419d80eb15

Крок 7. Картоплю, яйця і морква подрібнюємо аналогічно буряку і так само доповнюємо майонезом і сіллю. На буряк кладемо шар картоплі.

b11c6df2d9964edea6a10864905b70c9

Крок 8. Далі морква.

381dc54ad5b7876fe737533e4d265ea7

Крок 9. І яйця.

2b75f8377256f452bab5e3cea0875d54

Крок 10. З одного краю висипаємо смужкою половину цибулі, зверху оселедець (як показано на фото) і залишки цибулі.

a95b44410c9e8bfc7884822f981975ab

Крок 11. Допомагаючи плівкою, формуємо щільний рулет, підрівнюємо форму долонями і прибираємо на кілька годин або на всю ніч на полицю холодильної камери.

8382eb5bc65cc549b07d9993d22c7af0

Крок 12. Потім видаляємо плівку і при бажанні прикрашаємо зеленню.

fb3365bdf530870d6d26865e23fafa68

Крок 13. Нарізаємо порційними скибочками і поспішаємо дивувати гостей. Смачного!

d5c6506463abddf0780843343b1d4fac

Лінивий оселедець під шубою з яйцем

Лінивий оселедець під шубою з яйцем – це оригінальна і бюджетна закуска, яка прикрасить ваш святковий стіл, накритий з будь-якого приводу, і однозначно приємно здивує найвитонченіших гостей. З приготуванням впорається навіть дитина, особливо, якщо попередньо відварити овочі.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Буряк – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Оселедець – 1 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У підсоленій воді відварюємо до готовності промиту картоплю, буряк і морквину. Далі варимо яйця близько 10 хвилин після закипання і перекладаємо в крижану воду, очищаємо від шкаралупи.

7d796c2ded069d6ac3af1ea8352f9b72

Крок 2. Яйця розрізаємо навпіл і дістаємо жовток. Жовтки розминаємо виделкою, а білки відправляємо в холодильник на 10-15 хвилин.

8686fb04ccd3e0ed26604ae54be70083

Крок 3. Відварні овочі тремо на терці з дрібними отворами і змішуємо з жовтками, майонезом, подрібненою цибулею і сіллю.

f154c2eb120263d7bc473b14887474a3

Крок 4. Фаршируємо білки отриманим складом і декоруємо.

cc309a750e391662050283e7340e3208

Крок 5. Смачного!

233a51c7f3a992950d528c7668a0113e

Оселедець під шубою з сиром

Оселедець під шубою з сиром – це закуска, яка припаде до смаку всім любителям незвичайних поєднань. Завдяки додаванню невеликої кількості сиру, популярний майонезний салат миттєво починає решітку новими фарбами. Обов’язково спробуйте, і ви залишитеся задоволені!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Сир твердих сортів – 50 гр.
  • Філе оселедця – 300 гр.
  • Картопля відварена в мундирі – 2 шт.
  • Буряк відварна – 2 шт.
  • Морква відварна – 1 шт.
  • Яйця варені – 3-4 шт.
  • Майонез – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед очищаємо і подрібнюємо на терці відварені моркву, буряк і картоплю з яйцями. На дно роз’ємного кільця кладемо картоплю, розрівнює і промазуємо майонезом.

22ad516369f1595989070ef1162a803e

Крок 2. Розділимо кубики солоного рибного філе, наносимо сіточку з майонезу.

74e894dab60f6fe67524d9727eadb817

Крок 3. Далі, яйця + майонез.

486965d14d2ebe8d8f152df2771831b3

Крок 4. Аналогічним чином викладаємо моркву.

85fc2fdc6f75e1181d63b2a0ff7aa0db

Крок 5. Поверх помаранчевого шару висипаємо сирну стружку, яку також змащуємо майонезом.

8c8733cade1a766d0bcfcfa38f4675a5

Крок 6. Завершуємо збірку буряком і, звичайно ж, майонезом.

b1025cd2ff46308577a5da0c59e52446

Крок 7. Прикрашаємо, даємо настоятися і приступаємо до дегустації. Смачного!

4b53986cd08f901df02ed4c41021d69e

Оселедець під шубою в лаваші

Оселедець під шубою в лаваші – це абсолютно новий «погляд» на всьому відомий рибний салат, який здивує дегустаторів не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і яскравим насиченим смаком. Просочений соками і соусом лаваш, приведе вас в захват!

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 7-8.

Інгредієнти:

  • Філе оселедця – 500 гр.
  • Лаваш тонкий – 3 пласта.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйця варені – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Майонез – за смаком.

Для маринаду:

  • Оцет – 1 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – ½ ч.л.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Буряк, картоплю і морквину промиваємо і запікаємо в духовці до м’якості. Вкруту відварюємо яйця. Згадані компоненти, після охолодження, очищаємо від шкірки і шкаралупи.

40e75dd4895a77d8811dbc96519385a3

Крок 2. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками і маринуємо в суміші з води, оцту, солі і цукрового піску. Решта овочі подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами. Картоплю з’єднуємо з рубаною зеленню.

c220be283dcaf53b569b813cb710d89e

Крок 3. Буряк змішуємо з сіллю і майонезом.

29aff0b53ae45c080ee68d3032d35d6f

Крок 4. На столі розстеляємо великий пласт лаваша і розділимо масу з буряка. Другий і третій лист розрізаємо навпіл.

7044bb215dbfd31d579c88dafbb3612d

Крок 5. На половинку заготовки кладемо частина лаваша, зверху картопля і соус.

711ffab571458415f6e0eacf1a761425

Крок 6. Далі викладаємо ще пласт лаваша + морква з майонезом.

ab929731e1da7cf04fa3a5c8fb916de7

Крок 7. Потім знову лаваш і натерті яйця, не забуваємо заправити майонезом.

bf7d9b75c2e8bd8782b2a6354e664544

Крок 8. В останню чергу викладаємо останній лист лаваша і скибочки оселедця.

96a9a0e363adf85146138210c099c3d0

Крок 9. Звертаємо щільний рулет, обертаємо в плівку і відправляємо мінімум на одну годину в холодильну камеру.

06381a7d3808d0b09a96c53993253752

Крок 10. Після охолодження нарізаємо порційно і подаємо до столу. Смачного!

af5956039a56371fe6faba9c4af30491

Салат шуба з оселедцем і червоною ікрою

Салат «Шуба» з оселедцем і червоною ікрою – це святкова закуска, яка урізноманітнює ваше меню і прикрасить стіл. Завдяки додаванню червоної ікри, салат набуває легкий солонуватий смак і «ошатний» зовнішній вигляд, перед яким неможливо встояти!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Філе оселедця солоне – 300 гр.
  • Яйця відварні – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Буряк відварна – 1 шт.
  • Морква відварна – 1 шт.
  • Картопля відварена – 2 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Ікра червона – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо все необхідне на робочий стіл.

1b97569779e77b384a1a7efb936e4385

Крок 2. Роз’ємне кільце ставимо на плоске блюдо, на дно кладемо натерту на терці картоплю, змащуємо невеликою кількістю майонезу.

59fc12cf2323f5d957f38cf77f725a3d

Крок 3. Розкладаємо скибочки риби, покриваємо майонезом.

ec8436d70a9ab35cd6d7cfa1d3998e49

Крок 4. Посипаємо цибулею, присмачуємо майонезом.

22472b95ef4dfa8d1b9be473d2309c83

Крок 5. Зверху натираємо відварені і очищені яйця, не забуваємо про майонез.

a543410c3295fa0be7475a27492c1a3c

Крок 6. Аналогічним чином викладаємо моркву і буряк.

9608208f91ada2ff62cb995cc288346d

Крок 7. Робимо акуратну і красиву сіточку з майонезу, довільно розкладаємо червону ікру. Готуйте і отримуйте задоволення!

83f14540ae5bfc25a1172e231fad5d14

Оселедець під шубою в тарталетках на святковий стіл

Оселедець під шубою в тарталетках на святковий стіл – це оригінальна і ефектна закуска, яка готується з тих же складових, що і салат. Однак головним плюсом цього страви є порційна подача, що дуже вигідно виглядає при різноманітності закусок.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Тарталетки – 10 шт.
  • Філе оселедця – 200 гр.
  • Буряк – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування відварюємо овочі і яйця до повної готовності, видаляємо всі кісточки з рибного філе.

c8954753875fec6034196b7890566e80

Крок 2. Оселедець ріжемо на невеликі сегменти, подрібнюємо цибулину.

89c8ac29edc34382305977383e8c62b6

Крок 3. Картоплю, буряк і морква подрібнюємо за допомогою терки.

ee821deba3c3246007e46de0aa24ddb3

Крок 4. Овочеву стружку змішуємо з майонезом.

93e762c009c96200ecac98974518c031

Крок 5. На дно кожної тарталетки кладемо трохи риби і цибулі, зверху – овочева маса.

6aaef90aeee38e69186279796164e196

Крок 6. Декоруємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!

a8cd01e25a7e39a763d2a448830618ed

Оселедець під шубою з желатином

Оселедець під шубою з желатином відрізняється від класичної подачі, своїм абсолютно дивним зовнішнім виглядом, який викликає безліч питань і призводить гостей в захват, бо такий сервіруванням можуть похвалитися далеко не всі господині. Приступимо!

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Філе оселедця – 300 гр.
  • Буряк відварна – 3 шт.
  • Картопля відварна – 3 шт.
  • Морква відварна – 3 шт.
  • Майонез – 250 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Желатин – 15 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зазначена кількість майонезу і сметани видавлюємо в сотейник.

d97990a4338cc5e046dc68850fecb36f

Крок 2. Компоненти пробиваємо блендером і нагріваємо до 40-45 градусів, вмішуємо швидкорозчинний желатин і через 10 хвилин ще раз проходимося блендером.

44a062d1d221bbd1d9c6d2a7aa3da431

Крок 3. Попередньо відварені овочі і яйця очищаємо.

e5a63727e700a15ba0f80c067ea795b2

Крок 4. Всі овочі ріжемо кубиками середнього розміру. Буряк заливаємо четвертою частиною заливки і помішуємо.

Крок 5. Глибоку форму вистилаємо плівкою, викладаємо бурякову масу – прибираємо до застигання в холодильник.

5e56f22c4e2996002af82c9fabb4fcac

Крок 6. Рибу ріжемо кубиками і об’єднуємо з ріпчастою або зеленою цибулею і рідкою заправкою – виливаємо на буряк. Кожен компонент слід змішати з заправкою і тільки потім відправляти в салат.

045c6b98041f50ed8ee0e0be764245d2

Крок 7. Далі, картопля і морква.

a3524fa774610c7df159a3d5d058a77a

Крок 8. Заготовку прибираємо в холодильник мінімум на три години для застигання.

d3933c528f86a92f8fcfc27c6f0b5ea3

Крок 9. Після закінчення часу, форму акуратно перевертаємо, знімаємо плівку.

e57d6a46ebc5fdb29a7d2c5130715397

Крок 10. Подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!

22cc535e3968c78df36cacd687f44947

Оселедець під шубою по новому – відео

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал