Картопляні зрази з курячою печінкою

Завжди можна поміняти і урізноманітнити смак картопляних зразів за допомогою начинки. Начинку можна використовувати саму різну – гриби, овочі, сир, зелень. Пропонуємо рецепт дуже смачних картопляних зраз із курячою печінкою та яйцем. Смажену з цибулею печінку подрібнюємо у пюре та з’єднуємо з нарізкою яєць. Така начинка виходить ніжною, ідеально підходить до картопляного тіста.

Картопляні зрази з курячою печінкою

Інгредієнти:

  • Картопля 400 г
  • Борошно 100-150 г
  • Сіль за смаком
  • Куряча печінка 250 г
  • Цибуля ріпчаста 2 шт
  • Яйце куряче 1 шт
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Олія

Покроковий рецепт приготування:

  1. Бульби картоплі очистіть, помістіть у каструлю з водою, встановіть на вогонь. Воду посоліть, картоплю варіть до готовності 15-20 хвилин. Весь відвар злийте, бульби розімніть товкучкою в пюре. Картопляне пюре трохи охолодіть, бо гаряча суміш візьме набагато більше борошна.
  2. Додайте пшеничне борошно. Можливо, борошна знадобиться трохи більше або менше, залежно від сорту картоплі, тому додавайте її частинами.
  3. Замісіть руками м’яке еластичне картопляне тісто. Щоб воно не приставало до рук, тісто та долоні змастіть олією.
  4. Окремо приготуйте начинку. Курячу печінку промийте, видаліть жир та плівку, наріжте довільно. Спочатку на сковороді в олії обсмажте цибулю, нарізану кубиками. Протушіть овочі 5 хвилин до м’якості та напівпрозорості. Після цього до цибулі додайте печінку, готуйте ще 15 хвилин до готовності печінки. В кінці суміш присипте сіллю та меленим перцем.
  5. Обсмажену з цибулею печінку трохи охолодіть, прокрутіть через м’ясорубку або подрібніть блендером. Яйце заздалегідь зваріть круто, наріжте кубиками, додайте до печінкової маси, перемішайте. При необхідності додайте сіль та мелений перець
  6. Картопляну масу розділіть на однакові порції вагою 70-80 г, скачайте кульки.
  7. З кожного екземпляра сформуйте плоскі коржики, усередину викладіть приблизно 1 ст. л. начинки.
  8. Потім з’єднайте краї коржиків, щоб начинка була всередині. Надайте виробам довгеньку або круглу форму за бажанням.
  9. І в сковороду, смажити до золотистого кольору.

Смачного приготування Вам друзі!

Якщо сподобався рецептик, залиште вподобайку і коментар чи будете готувати! Діліться зі своїми подругами, я впевнена, що така страва припаде до душі, навіть тим, хто печінку не любить!

Рейтинг
( 28 оцінок, середнє 4.5 з 5 )
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Натискаючи на кнопку "Відправити коментар", Я даю згоду на обробку персональних даних і приймаю політику конфіденційності