Варення з апельсинів – 9 рецептів з покроковими фото

Оригінальний і смачний варіант зимової заготовки – апельсинове варення. Яскраве частування порадує насиченим смаком і ароматом. Його можна подавати до чаю, з білим хлібом. Також можна готувати з ласощі пироги і пиріжки. Використовуйте добірку з 9-и кулінарних рецептів з докладним описом.

Насичене апельсинове варення виходить разом з шкіркою. Здивуйте своїх близьких яскравим і ароматним ласощами. Беріть на замітку простий і смачний рецепт в домашніх умовах.

Як варити апельсинове варення без шкірки?

Ніжне й ароматне варення в домашніх умовах можна приготувати з апельсинів. Використовуйте простий і швидкий кулінарний рецепт. Здивуйте своїх близьких або гостей смачними ласощами.

Час готування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л

Інгредієнти:

  • Апельсин – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 2,5 ст.

Процес приготування:

  1. Старанно промиваємо апельсини і лимон під водою. На шкірці не повинно залишитися ніяких забруднень.

  2. Очищаємо апельсини від шкірки, акуратно видаляємо кісточки і залишаємо тільки м’якоть. Також чинимо і з лимоном.

  3. Підготовлені інгредієнти перемелює з допомогою погружного блендера. Можна використовувати і іншу необхідну техніку.

  4. Перекладаємо цитрусових масу в каструлю і засипаємо її цукром.

  5. Кип’ятимо заготовку і варимо на слабкому вогні 20-30 хвилин. Періодично знімаємо пінку.

  6. Гаряче апельсинове варення переливаємо в підготовлену тару. Готово!

Варення з апельсинів через м’ясорубку

Швидко і смачно приготувати апельсинове варення можна за допомогою м’ясорубки. Домашнє ласощі вийде ніжним, ароматним і насиченим за смаком. Подавайте частування до чаю!

Час готування: 1 година

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л

Інгредієнти:

  • Апельсин – 1 кг.
  • Цукор – 1 кг.
  • Вода – 1 ст.
  • Кислота лимонна – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Промиваємо апельсини і обшпарюємо їх в окропі.

  2. Далі цитруси обробляємо на дольки. Кісточки акуратно витягаємо.

  3. Прокручуємо підготовлені шматочки в м’ясорубці до утворення кашки.

  4. Перекладаємо отриману масу в каструлю, заливаємо водою, доповнюємо цукром і лимонною кислотою. Варимо на слабкому вогні 25-30 хвилин. Періодично помішувати.

  5. Гаряче варення розливаємо по скляних банках. У них буде зручно зберігати ласощі.

  6. Яскраве за кольором і смаку апельсинове варення готове. Можна подавати до столу і пробувати!

Простий і смачний рецепт апельсинового варення в мультиварці

Оригінально приготувати домашнє варення з апельсинів можна в мультиварці. Яскраве частування порадує вас і ваших близьких насиченим смаком і ароматом. Відмінне рішення для простого і швидкого ласощі.

Час готування: 1 година 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 л

Інгредієнти:

  • Апельсин – 3 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сік лимонний – 60 мл.
  • Кориця мелена – на смак.

Процес приготування:

  1. Промиваємо апельсини, очищаємо їх від шкірки і ділимо на невеликі шматочки. Всі кісточки необхідно витягти.

  2. У глибоку миску занурюємо всі нарізані шматочки, заливаємо їх лимонним соком і перемішуємо.

  3. Цитрусову масу засипаємо цукром і залишаємо на 1 годину.

  4. Через деякий час доповнюємо масу невеликою кількістю цедри з шкірки.

  5. Перекладаємо заготовку в чашу мультиварки. Готуємо в режимі для гасіння 30 хвилин.

  6. Після завершення програми ароматне апельсинове варення буде повністю готове. Остуджують і пробуйте!

Як приготувати варення з апельсинів і лимонів?

Ароматне цитрусове варення виходить з лимонів і апельсинів. Смачні ласощі можна подавати до чаю або використовувати в якості начинки для домашньої випічки. Спробуйте простий кулінарний рецепт.

Час готування 4 години

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 1 л

Інгредієнти:

  • Апельсин – 3 шт.
  • Лимон – 3 шт.
  • Цукор – 4,5 ст.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Гарненько промиваємо апельсини і обшпарюємо їх. Знімаємо з них шкірку, і відставляємо її в сторону на час.

  2. Очищені плоди ріжемо невеликими шматками, перекладаємо в каструлю і засипаємо їх цукром на 2 години. Кісточки обов’язково прибираємо.

  3. Через деякий час доповнюємо масу попередньо вичавленим лимонним соком.

  4. Після вичавлювання лимони ріжемо невеликими шматочками разом з шкіркою. Далі продукт кип’ятимо у воді 5 хвилин. Зливаємо, вливаємо нову воду (1 літр) і варимо не менше однієї години.

  5. Лимонний відвар проціджують через дрібне сито і переливаємо з каструлю з апельсинами.

  6. Варимо частування на слабкому вогні півтори години. Весь час помішувати вміст.

  7. Через деякий час додаємо сюди ванільний цукор і подрібнену апельсинову цедру. Доводимо до кипіння і прибираємо з плити.

  8. Смачне і насичене варення з апельсинів і лимонів готове. Остуджують і угощайтесь!

Ароматне варення з апельсинів і імбиру

Особливий смак домашнього апельсиновому варення надає імбир. Таке частування ідеально додавати в гарячий чорний чай. Оцініть просту кулінарну ідею для ароматного бурштинового десерту.

Час готування 4 години

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 1 л

Інгредієнти:

  • Апельсин – 1 кг.
  • Імбир – 200 гр.
  • Цукор – 5 ст.
  • Вода – 600 мл.

Процес приготування:

  1. Промиваємо і обшпарюємо апельсини в окропі. Після цього ділимо їх на невеликі шматки. Акуратно видаляємо кожну кісточку. Шкірку можна залишити.

  2. Далі інгредієнт перемелює за допомогою блендера.

  3. Перекладаємо продукт в каструлю, заливаємо його водою і кип’ятимо пару хвилин. Далі всипаємо цукор, вимішуємо і готуємо на слабкому вогні ще 15-20 хвилин.

  4. В цей час дрібно натираємо добре промитий імбир. Викладаємо його в готову масу, розмішуємо і прибираємо з вогню.

  5. Ароматне варення з цитруса і імбиру готове. Остуджують і угощайтесь оригінальним ласощами.

Покроковий рецепт варення з апельсинів і яблук

Цікаве поєднання апельсинів і яблук подарує вам неймовірно смачне і ароматне варення. Використовуйте простий кулінарний рецепт, щоб здивувати ваших близьких або гостей. Підходить для великого домашнього чаювання.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 1 л

Інгредієнти:

  • Апельсини – 6 шт.
  • Яблуко – 3 кг.
  • Цукор – 3, 5 кг.

Процес приготування:

  1. Промиваємо яблука і нарізаємо їх невеликими шматочками. Кісточки акуратно витягаємо, шкірку знімати не потрібно.

  2. Промиті апельсини ділимо на тонкі часточки. Також прибираємо кісточки і залишаємо шкірку.

  3. Перекладаємо шматки цитруса в блендер. Перемелює до однорідної кашки.

  4. Відправляємо цитрусових кашку разом з яблучними шматочками у велику каструлю. Засипаємо їх цукром.

  5. Доводимо вміст до кипіння. Воду додавати не доведеться, так як фрукти виділять достатню кількість соку.

  6. Зменшуємо вогонь і готуємо близько 50 хвилин. Періодично помішувати масу лопаткою.

  7. Розливають частування з яблук і апельсинів по підготовленій тарі. Готово!

Дуже смачне варення з апельсинів з корицею

Надайте апельсиновому варення яскравий і неповторний смак. Приготуйте його з додаванням ароматної кориці. Домашній десерт стане ідеальним доповненням до чаю або начинкою для борошняних десертів.

Час готування: 1 година

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 1 л

Інгредієнти:

  • Апельсини – 1 кг.
  • Цукор – 2,5 ст.
  • Лимон – 1 шт.
  • Кориця – 1 паличка.
  • Бадьян – 3 шт.

Процес приготування:

  1. Промиваємо апельсини з лимоном, і обдаємо їх окропом. Після цього знімаємо з них шкірку.

  2. Отриману цедру нарізаємо тонкою соломкою.

  3. Плоди звільняємо від кісточок і білої плівки. Поділяємо на тонкі часточки.

  4. Підготовлені продукти відправляємо в загальну каструлю. Рекомендується вибирати посуд з товстим дном.

  5. Засипаємо заготовку вказаною кількістю цукру, доповнюємо корицею і зірочками бадьяна.

  6. Тушкуємо на слабкому вогні близько 30-40 хвилин. Періодично помішувати вміст.

  7. Ароматне варення з апельсинів з корицею готове. Перелийте в зручну тару, остуджують і пробуйте.

Смачне і корисне апельсинове варення без цукру

Корисно і смачно приготувати апельсинове варення можна без додавання цукру. Ласощі все одно вийде яскравим і ароматним. Готуйте продукт по простому і перевіреного кулінарному рецептом.

Час готування: 50 хвилин

Час приготування : 30 хвилин

Порцій – 1 л

Інгредієнти:

  • Апельсини – 1 кг.
  • Вода – 1 ст.
  • кориця мелена – на смак.

Процес приготування:

  1. Апельсини ретельно промиваємо під водою, після чого обшпарюємо кілька хвилин в окропі.

  2. Далі фрукти обробляв, на невеликі шматочки. Кісточки акуратно витягаємо, а шкірку залишаємо на місці.

  3. Далі підготовлені шматки подрібнюємо в блендері або м’ясорубці. На ваш розсуд.

  4. Відправляємо підготовлену масу в каструлю з товстим дном. Заливаємо водою, кип’ятимо пару хвилин, після зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати ще 20-30 хвилин. У процесі додаємо мелену корицю і не забуваємо помішувати вміст.

  5. Корисне цитрусове варення готове. Остуджують яскраве частування і пробуйте!

Дуже смачне варення з апельсинів з кедровими горіхами

Хочете здивувати своїх близьких смачним і ароматним варенням? Приготуйте його з апельсинів і горіхів. Таке ласощі нікого не залишить байдужим. Беріть на замітку яскраву кулінарну ідею.

Час готування: 1 година 20 хвилин

Час приготування : 1 година

Порцій – 1 л

Інгредієнти:

  • Апельсини – 1,3 кг.
  • Лимон – 2 шт.
  • Горіхи кедрові – 150 гр.
  • Цукор – 2,5 ст.

Процес приготування:

  1. Апельсини і один лимон очищаємо від шкірки і кісточок. Підготовлені плоди нарізаємо невеликими шматочками. Натираємо трохи цедри з шкірки.

  2. З другого лимона вичавлюємо сік. Стежимо, щоб в нього не потрапили кісточки.

  3. Викладаємо інгредієнти в загальну каструлю. Відразу вливаємо лимонний сік і додаємо цукор. Кип’ятимо і після варимо на слабкому вогні близько 30-40 хвилин.

  4. Очищаємо кедрові горішки. Відправляємо продукт в загальну масу і варимо ще 20 хвилин. Вимикаємо плиту.

  5. Оригінальна цитрусове варення з горіхами готове. Остуджують десерт і пробуйте його на смак. Зберігати можна в скляній тарі.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал