Мариновані шампіньйони на зиму – 6 смачних і швидких рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Мариновані шампіньйони на зиму – це цікава заготівля для вашого столу. Такі гриби виходять дуже соковитими і насиченими до смаку. Їх можна подавати як самостійну закуску або додавати в салати. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірену добірку з шести швидких рецептів з покроковими фото.

Шампіньйони, мариновані з часником на зиму

Шампіньйони, мариновані з часником на зиму – це неймовірно соковите, апетитне і ароматне частування для вашого столу. Можна подавати як самостійну закуску або в якості доповнення до гарячих страв. Для простої і швидкої заготовки в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 1 кг.
  • Вода – 2 ст.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 5 ст.л.
  • Олія – 7 ст.л.
  • Часник – 1 головка.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 ст.л.
  • Коріандр мелений – 2 ч.л.
  • Кислота лимонна – 1 ч.л.
  • Лист лавровий – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для заготівлі шампіньйонів маринованих з часником на зиму.

Крок 2. Добре промиваємо гриби і розрізаємо їх.

Крок 3. Якщо ви використовуєте великі шампіньйони, з них можна зрізати ніжки. Ніжки можна добре заготовити в окремій банку і після використовувати для салатів.

Крок 4. Підготовлені гриби відправляємо у велику каструлю.

Крок 5. У воді розводимо лимонну кислоту. Виливаємо рідину в гриби. Кип’ятимо на плиті.

Крок 6. Додаємо до грибів вказана кількість солі.

Крок 7. Відправляємо сюди цукор, оцет, олія і спеції. Цибулю і часник очищаємо, але не ріжемо. Також відправляємо в каструлю.

Крок 8. Кип’ятимо вміст близько 15 хвилин.

Крок 9. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 10. Шампіньйони, мариновані з часником на зиму готові!

Мариновані шампіньйони без оцту на зиму

Мариновані шампіньйони без оцту на зиму виходять більш ніжними. Така заготівля порадує своєю соковитою і апетитним зовнішнім виглядом. Можна подавати в якості закуски або додавати в різні холодні страви. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 0,5 кг.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Перець запашний горошок – 4 шт.
  • Сік лимонний – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Ділимося рецептом приготування маринованих шампіньйонів без оцту на зиму.

Крок 2. Добре промиваємо гриби. Великі гриби можна розрізати на часточки.

Крок 3. Нагріваємо воду в каструлі. Відправляємо сюди зубчики часнику, сіль, цукор і спеції зі списку. Кип’ятимо вміст.

Крок 4. Опускаємо сюди гриби. Доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин. Після даємо повністю охолонути.

Крок 5. Додаємо сюди лимонний сік. Даємо настоятися ще 15 хвилин.

Крок 6. Розкладаємо по стерилізованим банкам і закриваємо кришками.

Крок 7. Мариновані шампіньйони без оцту на зиму готові. Прибирайте на зберігання в холодильник.

Шампіньйони по-корейськи на зиму

Шампіньйони по-корейськи на зиму виходять неймовірно соковитими і такими, що запам’ятовуються за смаком. Подавайте пікантне частування як самостійну закуску до святкового або домашнього столу. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 0,3 кг.
  • Часник – 1 головка.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Петрушка – 4 гілки.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Коріандр – ¼ ч.л.
  • Перець запашний горошок – 4 шт.
  • Оцет 9% – 1,5 ст.л.
  • Кунжут – 1,5 ч.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування шампіньйонів по-корейськи на зиму подрібнюємо часник і петрушку.

Крок 2. Складаємо продукти в каструлю. Сюди відправляємо сіль, цукор, спеції, олію і оцет.

Крок 3. Кунжут прогріваємо на сухій розпеченій сковороді. Відправляємо його в каструлю до решти спецій.

Крок 4. Добре очищаємо гриби і промиваємо їх під водою.

Крок 5. Відварюємо гриби в киплячій воді 10 хвилин, після відкидаємо їх на сито.

Крок 6. Вимішуємо шампіньйони зі спеціями і розкладаємо по стерилізованим банкам, закриваємо.

Крок 7. Шампіньйони по-корейськи на зиму готові. Зберігайте заготівлю в холодильнику!

Мариновані шампіньйони з олією на зиму

Мариновані шампіньйони з олією на зиму виходять неймовірно соковитими, смачними і апетитними. Така заготівля точно урізноманітнює ваш домашній стіл і нікого не залишить байдужим. Для простого і швидкого приготування використовуйте нашу перевірену кулінарну ідею.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 1 кг.
  • Олія – 7 ст.л.
  • Часник – 8 зубчиків.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець гострий стручковий – за смаком.
  • Зерна гірчиці – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • Гвоздика – за смаком.
  • Вода – 500 мл.
  • Оцет 9% – 5 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування маринованих шампіньйонів з олією на зиму відміряємо необхідну кількість грибів.

Крок 2. Перебираємо і промиваємо гриби. Банки і кришки стерилізуємо.

Крок 3. Очищаємо цибулю і часник, промиваємо гострий перець. Інгредієнти дрібно нарізаємо.

Крок 4. Кип’ятимо в каструлі воду. Вимішуємо тут олія, оцет, сіль і цукор. Викладаємо сюди часник, цибуля і перець.

Крок 5. Опускаємо в суміш шампіньйони, доповнюємо їх спеціями. Проварюємо 10 хвилин.

Крок 6. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Мариновані шампіньйони з олією на зиму готові!

Мариновані шампіньйони на зиму з гірчицею

Мариновані шампіньйони на зиму з гірчицею – це пікантне, апетитне і насичене за смаком частування для вашого столу. Можна подавати як самостійну закуску або в якості доповнення до гарячих страв. Для простої і швидкої заготовки в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,8 л.

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 750 гр.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Перець гіркий – 1/3 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Зерна гірчиці – 1 ч.л.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Перець запашний горошок – за смаком.

Для маринаду на півлітра води:

  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Оцет 9% – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Заготуємо мариновані шампіньйони на зиму з гірчицею. Спершу очищаємо і промиваємо гриби.

Крок 2. Викладаємо гриби в каструлю. Стерилізуємо банки.

Крок 3. Заливаємо шампіньйони водою і варимо близько 20 хвилин після закипання води. Викладаємо продукт на тарілку.

Крок 4. У банку викладаємо частина спецій, часник і шматочки гіркого перцю.

Крок 5. Для маринаду кип’ятимо воду з рештою спеціями, гірчицею, цукром, сіллю.

Крок 6. Занурюємо сюди шампіньйони. Кип’ятимо дві хвилини і вливаємо столовий оцет.

Крок 7. Розливаємо частування по підготовленим банкам. Закриваємо кришками і даємо повністю охолонути.

Крок 8. Мариновані шампіньйони на зиму з гірчицею готові!

Шампіньйони з лимонною кислотою на зиму в банках

Шампіньйони з лимонною кислотою на зиму в банках порадують вас своїм яскравим смаком, соковитою і апетитним зовнішнім виглядом. Приготувати таке частування зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Розміркуйте ваш домашній стіл.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – скільки є.
  • Сіль – 20 гр. на 1 літр води
  • Кислота лимонна – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розповідаємо, як заготовити шампіньйони з лимонною кислотою на зиму в банках.

Крок 2. Відміряємо необхідну кількість грибів. Перебираємо їх.

Крок 3. Промиваємо шампіньйони. Великі можна розділити на частини.

Крок 4. Воду з’єднуємо з сіллю і лимонною кислотою.

Крок 5. Занурюємо сюди гриби. Варимо після закипання близько 20 хвилин.

Крок 6. Розливаємо частування по банкам. Після заготовки стерилізуємо в каструлі з киплячою водою. Пол-літрові банки – 1 година 10 хвилин, літрові банки – 1 година 30 хвилин. Закриваємо банки кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Шампіньйони з лимонною кислотою на зиму в банках готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал