Лечо без оцту на зиму – 4 рецептів лечо з болгарського перцю і помідорів з покроковими фото

Лечо без оцту на зиму – це неймовірно соковита і смачна заготівля, яка точно урізноманітнює ваш домашній стіл. Приготувати таке частування можна різними способами. Кращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас в нашій перевіреній добірці з чотирьох рецептів лечо з болгарського перцю і помідорів з покроковими фото.

Лечо без оцту з помідорами, перцем, морквиною і цибулею

Лечо без оцту з помідорами, перцем, морквиною і цибулею порадує вас своїм яскравим смаком, соковитою і апетитним зовнішнім виглядом. Приготувати таке частування зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Розміркуйте домашнє меню овочевою заготівлею.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 1 кг.
  • Помідори – 1,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Морква – 4 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Чорний мелений перець – за смаком.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Ділимося приготуванням лечо без оцту з помідорами, перцем, морквиною і цибулею. Спершу ошпарюємо помідори, очищаємо їх від шкірки і подрібнюємо. Отриману кашицю доводимо до кипіння в каструлі і після тушкуємо близько 20 хвилин. Додаємо сіль, цукор і чорний мелений перець.

Крок 2. Очищаємо цибулю і моркву. Перший овоч ріжемо тонкими півкільцями, моркву натираємо на терці.

Крок 3. Відразу можна з’єднати цибулю з морквою, так як вони будуть відправлятися в загальну каструлю одночасно.

Крок 4. Очищаємо болгарські перці від насіння і плодоніжок.

Крок 5. Ріжемо перці невеликий соломкою.

Крок 6. До томатної суміші відправляємо цибулю і моркву. Тушкуємо близько 20 хвилин.

Крок 7. Після сюди відправляємо болгарські перці. Тушкуємо ще 20 хвилин. Періодично помішуємо вміст.

Крок 8. Приєднуємо до маси подрібнений часник, кріп і вливаємо олію. Перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.

Крок 9. Розливаємо частування по стерилізованим банкам і закриваємо кришками.

Крок 10. Лечо без оцту з помідорами, перцем, морквиною і цибулею готове. Прибирайте на зберігання.

Лечо без оцту і олії на зиму

Лечо без оцту і олії на зиму – це цікава заготівля для вашого столу, яка яскраво урізноманітнює домашнє меню. Готове частування порадує насиченим смаком і соковитою. Подавайте до столу з хлібом, улюбленими гарнірами або гарячими м’ясними або рибними стравами.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2,8 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 1 кг.
  • Помідори – 6 кг.
  • Сіль – за смаком.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Перець гострий – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Ділимо томати для приготування лечо без оцту і олії на зиму. Два кілограми залишаємо цілими. Решта ділимо на часточки, складаємо їх в каструлю і ставимо на плиту для закипання.

Крок 2. В цей час промиваємо перці, очищаємо їх від насіння і плодоніжок.

Крок 3. Помідори в каструлі тушкуємо на середньому вогні.

Крок 4. В цей час заливаємо окропом цілі помідори, щоб в подальшому зняти з них шкірку.

Крок 5. Помідори часточками прикриваємо кришкою.

Крок 6. Ми залишаємо тушкуватися на 30 хвилин.

Крок 7. За цей час маса стане рідкою і майже однорідною.

Крок 8. Болгарські перці нарізаємо соломкою.

Крок 9. Цілі помідори очищаємо від шкірки.

Крок 10. Очищені плоди занурюємо в киплячу томатну суміш.

Крок 11. Опускаємо сюди болгарський перець і солимо до смаку.

Крок 12. На цьому етапі можна додати гострий перець (за бажанням).

Крок 13. Кип’ятимо масу 15 хвилин і доповнюємо подрібненою зеленню.

Крок 14. Перемішуємо вміст. В цей час стерилізуємо банки і кип’ятити кришки.

Крок 15. Заготівлю кип’ятимо ще 5 хвилин. Вимикаємо вогонь.

Крок 16. Розливаємо частування по банкам, закриваємо і даємо повністю охолонути.

Крок 17. Лечо без оцту і олії на зиму готове. Зберігайте в прохолодному сухому місці.

Лечо з томатною пастою без оцту на зиму

Лечо з томатною пастою без оцту на зиму відрізняється насиченим смаком і цікавим ароматом. Таке соковите частування доповнить м’ясні і рибні страви. Також таке частування можна просто є з хлібом. Приготувати його нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 1 кг.
  • Паста томатна – 0,5 кг.
  • Вода – 1,5 л.
  • Цукор – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Кислота лимонна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основу для приготування лечо з томатною пастою без оцту на зиму. У каструлі вимішуємо томатну пасту з водою, доповнюємо сіллю, цукром і лимонною кислотою. Останній інгредієнт додаємо за бажанням.

Крок 2. Нарізаємо соломкою болгарський перець і опускаємо його в томатну суміш.

Крок 3. Доводимо заготівлю до кипіння.

Крок 4. Після варимо 10 хвилин на помірному вогні.

Крок 5. Розливаємо гарячий продукт по стерилізованим банкам.

Крок 6. Закриваємо їх закаточним ключем.

Крок 7. Перевертаємо заготовки догори дном, вкриваємо пледом і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Лечо з томатною пастою без оцту на зиму готове. Можна прибирати на зберігання.

Лечо з олією без оцту на зиму

Лечо з олією без оцту на зиму виходить неймовірно соковитим, смачним і апетитним. Така заготівля точно урізноманітнює ваш домашній стіл і нікого не залишить байдужим. Для простого і швидкого приготування використовуйте нашу перевірену кулінарну ідею.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 2 кг.
  • Помідори – 3 кг.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.
  • Олія – 0,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування лечо з олією без оцту на зиму промиваємо томати, очищаємо їх від плодоніжок.

Крок 2. Розділимо овоч на часточки. Після прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера.

Крок 3. Варимо томатну масу 40 хвилин після закипання. Періодично помішуємо.

Крок 4. В цей час промиваємо болгарський перець. Очищаємо його від насіння і плодоніжок.

Крок 5. Нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 6. Відміряємо необхідну кількість цукру.

Крок 7. Відправляємо цукор разом з сіллю в томатну масу.

Крок 8. Відміряємо олію.

Крок 9. Опускаємо в томатну масу нарізаний перець і виливаємо олію.

Крок 10. Знову доводимо вміст до кипіння.

Крок 11. Варимо 15 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 12. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо, перевертаємо догори дном і залишаємо остигати, прикривши рушником або іншим матеріалом.

Крок 13. Лечо з олією без оцту на зиму готове. Забирайте на зберігання.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал