Лечо без оцту на зиму – 4 рецептів лечо з болгарського перцю і помідорів з покроковими фото

4f60d1cc190ba18906084a8623f9c7a6

Лечо без оцту на зиму – це неймовірно соковита і смачна заготівля, яка точно урізноманітнює ваш домашній стіл. Приготувати таке частування можна різними способами. Кращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас в нашій перевіреній добірці з чотирьох рецептів лечо з болгарського перцю і помідорів з покроковими фото.

Лечо без оцту з помідорами, перцем, морквиною і цибулею

Лечо без оцту з помідорами, перцем, морквиною і цибулею порадує вас своїм яскравим смаком, соковитою і апетитним зовнішнім виглядом. Приготувати таке частування зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Розміркуйте домашнє меню овочевою заготівлею.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 1 кг.
  • Помідори – 1,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Морква – 4 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Чорний мелений перець – за смаком.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Ділимося приготуванням лечо без оцту з помідорами, перцем, морквиною і цибулею. Спершу ошпарюємо помідори, очищаємо їх від шкірки і подрібнюємо. Отриману кашицю доводимо до кипіння в каструлі і після тушкуємо близько 20 хвилин. Додаємо сіль, цукор і чорний мелений перець.

af39379623d5ee5eb7ebad4373ede99f

Крок 2. Очищаємо цибулю і моркву. Перший овоч ріжемо тонкими півкільцями, моркву натираємо на терці.

87334837562cf51ef4d0bd07c3a7fb8a

Крок 3. Відразу можна з’єднати цибулю з морквою, так як вони будуть відправлятися в загальну каструлю одночасно.

76b5d57acb115db7e2a01038e95201aa

Крок 4. Очищаємо болгарські перці від насіння і плодоніжок.

e27c0c02007759baa3135ff06f7ae931

Крок 5. Ріжемо перці невеликий соломкою.

27030290dbffad9806197b9beeb5e4b9

Крок 6. До томатної суміші відправляємо цибулю і моркву. Тушкуємо близько 20 хвилин.

8e0e23ce12aff5b1103fd76a3394a317

Крок 7. Після сюди відправляємо болгарські перці. Тушкуємо ще 20 хвилин. Періодично помішуємо вміст.

18d043a43f784e9b284bfe98337cf607

Крок 8. Приєднуємо до маси подрібнений часник, кріп і вливаємо олію. Перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.

8c870d0d0d5fec6304addc5668591352

Крок 9. Розливаємо частування по стерилізованим банкам і закриваємо кришками.

5d56847a4f7a7314f3cc4fe21004da7a

Крок 10. Лечо без оцту з помідорами, перцем, морквиною і цибулею готове. Прибирайте на зберігання.

913859b508e035ec234ae295fb8c0593

Лечо без оцту і олії на зиму

Лечо без оцту і олії на зиму – це цікава заготівля для вашого столу, яка яскраво урізноманітнює домашнє меню. Готове частування порадує насиченим смаком і соковитою. Подавайте до столу з хлібом, улюбленими гарнірами або гарячими м’ясними або рибними стравами.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2,8 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 1 кг.
  • Помідори – 6 кг.
  • Сіль – за смаком.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Перець гострий – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Ділимо томати для приготування лечо без оцту і олії на зиму. Два кілограми залишаємо цілими. Решта ділимо на часточки, складаємо їх в каструлю і ставимо на плиту для закипання.

32749ad7763cfeaa5a242edcc1c685f6

Крок 2. В цей час промиваємо перці, очищаємо їх від насіння і плодоніжок.

845eb196aa5aa30a4b0774d2f1045b84

Крок 3. Помідори в каструлі тушкуємо на середньому вогні.

989557e41ba2517eca9b7141335a65fb

Крок 4. В цей час заливаємо окропом цілі помідори, щоб в подальшому зняти з них шкірку.

0cd0e9444b36607b40c5e2cc9b201191

Крок 5. Помідори часточками прикриваємо кришкою.

4945944a87faf83aead7339bcff4b45c

Крок 6. Ми залишаємо тушкуватися на 30 хвилин.

b1ffc3303ebb5008bdf823b0ffd19a7f

Крок 7. За цей час маса стане рідкою і майже однорідною.

9003c3ba6e3837b7cf7ff53f54674d64

Крок 8. Болгарські перці нарізаємо соломкою.

b96aa178ce60bc3ce389b17d15de1c52

Крок 9. Цілі помідори очищаємо від шкірки.

69d9e8b7e1583ea0555db9e63f2ae794

Крок 10. Очищені плоди занурюємо в киплячу томатну суміш.

a6634d1077fb45bb950e7a3adfdc47b6

Крок 11. Опускаємо сюди болгарський перець і солимо до смаку.

03e1517957e64ad4aac0cd352cefc8d9

Крок 12. На цьому етапі можна додати гострий перець (за бажанням).

14833495df0d3d4f7d2fe4cd597902cd

Крок 13. Кип’ятимо масу 15 хвилин і доповнюємо подрібненою зеленню.

8aa1460d9b482ce1633d1eb1e0368405

Крок 14. Перемішуємо вміст. В цей час стерилізуємо банки і кип’ятити кришки.

1cc9102fbbc5b0f61d753da9c79dbfd9

Крок 15. Заготівлю кип’ятимо ще 5 хвилин. Вимикаємо вогонь.

62ff4313e503f331b9f4994fedfda72b

Крок 16. Розливаємо частування по банкам, закриваємо і даємо повністю охолонути.

beb71ac13ebce508db4839bb1b79e065

Крок 17. Лечо без оцту і олії на зиму готове. Зберігайте в прохолодному сухому місці.

c0d865d26571b24033109d9007c93069

Лечо з томатною пастою без оцту на зиму

Лечо з томатною пастою без оцту на зиму відрізняється насиченим смаком і цікавим ароматом. Таке соковите частування доповнить м’ясні і рибні страви. Також таке частування можна просто є з хлібом. Приготувати його нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 1 кг.
  • Паста томатна – 0,5 кг.
  • Вода – 1,5 л.
  • Цукор – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Кислота лимонна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основу для приготування лечо з томатною пастою без оцту на зиму. У каструлі вимішуємо томатну пасту з водою, доповнюємо сіллю, цукром і лимонною кислотою. Останній інгредієнт додаємо за бажанням.

27483394bb9619fe9b381e6ff092092d

Крок 2. Нарізаємо соломкою болгарський перець і опускаємо його в томатну суміш.

2f6cdb1bc32da2f5e72b05f410fbce4d

Крок 3. Доводимо заготівлю до кипіння.

963e114d415f6f5224d56d9478662abf

Крок 4. Після варимо 10 хвилин на помірному вогні.

3674f12d1f147ae7b2974a576c4bca8c

Крок 5. Розливаємо гарячий продукт по стерилізованим банкам.

9e3ca45f045dd32ba85084cb01b83882

Крок 6. Закриваємо їх закаточним ключем.

ed4d8c19c1546bd8ec5da3895f552cf0

Крок 7. Перевертаємо заготовки догори дном, вкриваємо пледом і залишаємо до повного охолодження.

56b4bfc9fc3fd016f8afb5f15c9d6097

Крок 8. Лечо з томатною пастою без оцту на зиму готове. Можна прибирати на зберігання.

e144babf0d256310b09b2caf34c68e66

Лечо з олією без оцту на зиму

Лечо з олією без оцту на зиму виходить неймовірно соковитим, смачним і апетитним. Така заготівля точно урізноманітнює ваш домашній стіл і нікого не залишить байдужим. Для простого і швидкого приготування використовуйте нашу перевірену кулінарну ідею.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 2 кг.
  • Помідори – 3 кг.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.
  • Олія – 0,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування лечо з олією без оцту на зиму промиваємо томати, очищаємо їх від плодоніжок.

4eeb349a0c55b0ae6eb4a0e14b790691

Крок 2. Розділимо овоч на часточки. Після прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера.

9dc7307eb5ca19fceeeb4d15f4c6ac4f

Крок 3. Варимо томатну масу 40 хвилин після закипання. Періодично помішуємо.

83c35c26d5865a51cb02fed027f5413f

Крок 4. В цей час промиваємо болгарський перець. Очищаємо його від насіння і плодоніжок.

082b40a66b0c2171918ab375d4967eb2

Крок 5. Нарізаємо невеликими шматочками.

2a243aad13661a529c85b6f579567cf3

Крок 6. Відміряємо необхідну кількість цукру.

6752b5b36835afcb3cbd58b556525927

Крок 7. Відправляємо цукор разом з сіллю в томатну масу.

db0d9b46bbf35c50e66476b0b8b72dee

Крок 8. Відміряємо олію.

ba9327df759972bd5e7a40c8e363f38c

Крок 9. Опускаємо в томатну масу нарізаний перець і виливаємо олію.

081f33cd5b80ab6888c823cd95f6f268

Крок 10. Знову доводимо вміст до кипіння.

051be96bcda7e58cdd533eeb710c4ef1

Крок 11. Варимо 15 хвилин, постійно помішуючи.

7dd72b5aa03923ab86e1baf02cad18de

Крок 12. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо, перевертаємо догори дном і залишаємо остигати, прикривши рушником або іншим матеріалом.

12a2e90575f8ca6044516a2fad5cc8fc

Крок 13. Лечо з олією без оцту на зиму готове. Забирайте на зберігання.

6c3cd342cc6448d4a63ac827fefddf09

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал