Закуски на Новий рік 2025 – 9 простих і смачних рецептів

Закуски на Новий рік 2025 – це всілякі нарізки м’ясних продуктів, овочів з фруктами і оформлені у вигляді бутербродів, тарталеток, рулетиків з начинкою. До них є вимоги: оригінальність, красивий зовнішній вигляд, ефектна сервіровка і звичайно, особливий смак. Подають закуски перед основними стравами, і кожна господиня вибирає їх на свій смак.

Закуска «Ялинка» на святковий стіл

Ошатним і смачним атрибутом новорічного столу може бути у вас закуска у вигляді їстівної « ялинки » на основі салату. Готуємо салат з простих інгредієнтів, подібних олів’є, але оформляємо в формі красивої ялинки, декоруємо на свій смак, що сподобається, як дорослим, так і дітям.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Шинка – 100 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Зелений горошок – ½ банки.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – 100 гр.
  • Кріп – для декору.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відварюємо курячі яйця і картопля з розрахунком на кількість порцій салату. Потім їх остуджуємо, очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками. У салатник викладаємо нарізану картоплю і півбанки зеленого горошку.

Крок 2. Свіжий огірок нарізаємо такими ж кубиками, перекладаємо в салатник.

Крок 3. Шматок твердого сиру також нарізаємо кубиками і перекладаємо в салатницю.

Крок 4. Шинку нарізаємо кубиками і перекладаємо до решти інгредієнтів.

Крок 5. Дрібно нарізаємо відварені яйця і кладемо в салатницю.

Крок 6. За своїм смаком салат посипаємо сіллю, заправляємо майонезом і добре перемішуємо.

Крок 7. На велике сервірувальне блюдо викладаємо приготований салат в формі ялинки.

Крок 8. Салат покриваємо зверху гілочками свіжого кропу.

Крок 9. Декоруємо «гірляндою» з майонезу і їстівними « іграшками » ( кукурудза, горошок, черрі ) і подаємо до новорічного столу. Смачного!

Сирні кульки на новорічний стіл

Незвичайний вид і вишуканий смак закуски у вигляді кульок, додадуть новорічному столу шик і урочистість. Готують їх на основі тертого сиру з різними продуктами. У цьому рецепті представлений варіант простий базової закуски на основі п’яти складових: сиру, крабових паличок, яйця, часнику і майонезу, який відрізняє швидкість приготування.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь заморожені крабові палички звільніть від оболонки і подрібніть на дрібній терці. Цю масу розділіть на 2 частини.

Крок 2. Шматок твердого сиру подрібніть також на дрібній терці.

Крок 3. Заздалегідь відварені круто яйця подрібніть на великій терці.

Крок 4. Натерті сир і яйця перекладіть в салатницю і додайте до них одну частину подрібнених крабових паличок.

Крок 5. Через прес додайте до цих інгредієнтів великий зубок часнику.

Крок 6. Заправте сирну масу якісним майонезом.

Крок 7. Потім ложкою перемішайте ці інгредієнти з майонезом до однорідного стану.

Крок 8. З отриманої маси руками акуратно сформуйте невеликі кульки і обваляти їх в натертих крабових паличках.

Крок 9. Сирні кульки укладіть на сервірувальну тарілку, декоруйте на свій смак і можете відразу подавати до новорічного столу. Смачного!

Проста і смачна закуска з червоною рибою, сиром і оливками

Вишукані закуски з червоною рибою: фореллю, сьомгою або лососем, оформлені у вигляді канапе, бутербродів, рулетиків або салатів, на новорічному столі не залишаться без уваги. За цим рецептом готуємо закуску на шпажках, що швидко, просто і надзвичайно смачно.

Час готування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Сьомга слабосолона – 50 гр.
  • Сир «Фета» – 50 гр.
  • Оливки зелені без кісточки – 1 жменю.
  • Оливки чорні без кісточки – 1 жменю.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Насіння кунжуту – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуйте з розрахунком на кількість порцій всі продукти згідно рецептурі. «Фету» наріжте за допомогою гострого ножа невеликими акуратними кубиками.

Крок 2. На обробну дошку насипте насіння кунжуту і в них швидко обваляйте сирні кубики, що додасть ефектність готовому страві.

Крок 3. Вийміть з банки зелені оливки і серветкою їх добре обсушити.

Крок 4. Те ж саме виконайте і з чорними оливками.

Крок 5. Сьомгу наріжте кубиками такого ж розміру, як і «Фету».

Крок 6. Промитий огірок наріжте невеликими шматочками довільної форми.

Крок 7. Підготовлені інгредієнти слід нанизати на шпажки в будь-якій послідовності.

Крок 8. Закуску з червоною рибою на шпажках перекладіть на сервірувальний блюдо, декоруйте на свій смак і подайте до столу. Смачного!

Новорічна закуска з креветками і авокадо

Оригінальним і ідеальним варіантом закусок до новорічного столу незмінно є страви з креветками. Їх подають у вигляді салату, наповнюють тарталетки, викладають на крекери або тости, оформляють канапе або бутербродом. Закуска смачна, легка і готується швидко. У цьому рецепті готуємо брускетту з креветками і авокадо.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Креветки – 10 шт.
  • Багет – 2 скибочки.
  • Авокадо – ½ шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сік лимона – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець запашний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуйте згідно рецептурі і потрібного для вас кількості порцій, інгредієнти для цієї закуски.

Крок 2. На оливковій олії обсмажте до готовності креветки.

Крок 3. В окремий посуд помістіть очищений плід авокадо і за допомогою вилки його добре розімніть.

Крок 4. Потім до авокадо налийте ложку оливкової олії і насипте сіль на свій смак. Цю масу добре розмішайте.

Крок 5. Додайте до суміші лимонний сік і перемішайте ще раз. У вас вийшла намазка для брускетт.

Крок 6. Обсмажені креветки остудити і акуратно очистіть.

Крок 7. Тонкими скибочками наріжте багет.

Крок 8. Скибочки обсмажте до легкого золотистого кольору на сковорідці без додавання масла.

Крок 9. Потім на обсмажений багет нанесіть тонким рівним шаром приготовлену намазку з авокадо.

Крок 10. Поверх намазки укладіть підготовлені креветки, полийте їх невеликою кількістю масла і посипте запашним перцем. Брускетти з креветками укладіть на тарілку і подайте до новорічного столу. Смачного!

Канапе на шпажках з сиром моцарелла і помідорами черрі

Канапе, або міні-бутерброди на шпажках на один укус – яскрава і легка закуска для сервірування новорічного столу. Високі смакові і естетичні властивості канапе з моцарелою і помідорами черрі створять дійсно

святкову атмосферу за вашим столом. Їх готують по 8 – 10 штук на одну людину, і сам процес готування досить простий.

Час готування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Помідори « Черрі » – 20 шт.
  • Сир «Моцарелла» — міні – 50 гр.
  • Сир « Фета » – 50 гр.
  • Базилік свіжий – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Помідори добре промиваємо під теплою проточною водою і обсушуємо серветкою. Потім їх розрізаємо на половинки, але частина можна залишити цілими.

Крок 2. Міні-кульки моцарели перекладаємо з упаковки на друшляк, щоб розсіл стек повністю. Якщо у вас такий сир звичайний – нарізаємо його кубиками розміром з черрі.

Крок 3. Звільняємо від упаковки «Фету» і нарізаємо такими ж маленькими кубиками.

Крок 4. Свіжі зелені листочки базиліка відокремлюємо від стебел, промиваємо і серветкою їх обсушуємо. Базилік можна замінити інший свіжою зеленню.

Крок 5. З підготовлених інгредієнтів акуратно, щоб не пом’яти сир і помідори, формуємо канапе на шпажках. Порядок чергування продуктів вибираємо на свій смак. Зазвичай Сир « Фету » розміщують між половинками черрі, а кульки моцарелли чергують з цілими томатами, а зелень нанизують в будь-якому порядку.

Крок 6. Приготовлені канапе красиво укладаємо на сервірувальне блюдо і подаємо до новорічного столу. Вони чудово підкреслять смак шампанського. Смачного!

Фаршировані яйця з крабовими паличками

Цю закуску до новорічного столу відрізняє неповторний смак, ніжність і легкість. Вона буде оригінальною альтернативою крабовому салату і стане родзинкою будь-якого застілля. Крабові палички беруться тільки високої якості. У цьому рецепті доповнимо класичний смак страви плавленим сирком.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Яйце – 5 шт.
  • Крабові палички – 150 гр.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Майонез – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед потрібно підготувати продукти відповідно до рецептури і кількістю потрібних вам порцій.

Крок 2. Відварити круто п’ять яєць і варити їх після закипання не менше 8 хвилин. Потім остудити в крижаній воді, щоб білок був красивим і гладким. Яйця очистити від шкаралупи і серветкою видалити всю вологу.

Крок 3. Гострим ножем акуратно розрізати відварені яйця на половинки, витягти жовтки і покласти їх в окремий посуд.

Крок 4. Жовтки добре розім’яти виделкою. Плавлений сир, заздалегідь протягом 15 хвилин заморожений, подрібнити на великій терці або нашаткувати дрібними кубиками і перекласти до жовтків.

Крок 5. Крабові палички витягти з упаковки, нарізати маленькими кубиками і перекласти в посуд з начинкою.

Крок 6. Потім начинку заправити невеликою кількістю майонезу.

Крок 7. Ложкою ці інгредієнти перемішати, зняти пробу і відкоригувати на свій смак.

Крок 8. Потім приготовленої начинкою нафарширувати половинки білків, накладаючи її з невеликою гіркою, і декорувати зеленню або дрібними овочами. Готову страву можна відразу подати до столу, але краще потримати деякий час на холоді, прикривши його плівкою. Смачного!

Рулетики з шинки з сиром і часником

Рулетики з тонких слайсів шинки з начинкою з сиру і часнику можуть бути у вас вишуканою закускою на новорічному столі. У цьому рецепті, вам пропонується блюдо для подачі, оригінально, як в ресторані, оформити. Зробити рулетики можна заздалегідь, поставивши їх в холодильник, а потім декорувати і відразу подати до столу.

Час готування 3 години 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Шинка – 300 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Желатин – 2 ст.л.
  • Бульйон – 2 ст.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Майонез – 1.5 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насипте желатин в м’ясний бульйон і на маленькому вогні, не доводячи до кипіння його повністю розчин.

Крок 2. Шинку хорошої якості наріжте тонкими слайсами, щоб в неї можна було загорнути начинку.

Крок 3. На великій терці подрібніть шматок твердого сиру.

Крок 4. Очищені зубки часнику подрібніть на часнику і перемішайте їх з дрібно-нарізаним кропом.

Крок 5. Потім цю пряну масу перекладіть до натертого сиру і на свій смак поперчіть і посоліть.

Крок 6. Часниково-сирну начинку заправте майонезом і добре перемішайте.

Крок 7. На кожен слайс шинки, покладіть по ложці приготовленої начинки.

Крок 8. Акуратно поверніть шинку рулетиками і укладіть в будь-яку форму.

Крок 9. Потім сформовані рулетики залийте бульйоном з розчиненим желатином, щоб він покрив ваші вироби повністю.

Крок 10. Помістіть посуд з закускою в холодильник на 2 – 3 години для застигання бульйону.

Крок 11. Перед сервіровкою новорічного столу рулетики перекладіть на тарілку, розріжте на половинки, декоруйте на свій розсуд і подайте до столу. Смачного!

Тарталетки з тунцем і сиром

Тунець – риба багата на смак, добре поєднується з сиром і, подана в хрустких тарталетках, доповнить і прикрасить новорічний стіл. Тарталетки подаються відразу після приготування, щоб не втратили хрусткий смак. У цьому рецепті доповнимо їх помідорами, для насиченості смаку укладемо інгредієнти пошарово і декоруємо червоною ікрою.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Тарталетки ( міні ) – 5 шт.
  • Вершковий сир – 2 ст.л.
  • Тунець консервований – 2 ст.л.
  • Помідори – 1 шт.
  • Ікра червона або зелень – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно рецептурі і потрібній кількості порцій, всі продукти для цієї закуски.

Крок 2. З консервованого тунця максимально злийте розсіл і рибу виделкою розімніть. Помідор наріжте маленькими кубиками.

Крок 3. Тарталетки помістіть на сервірувальний блюдо. Першим шаром розкладіть в них кубики помідора.

Крок 4. Поверх помідора компактно викладіть подрібненого тунця, заповнюючи тарталетку рибою повністю.

Крок 5. Потім на рибу акуратно нанесіть товстий шар з вершкового сиру.

Крок 6. Поверх сиру для декору покладіть трохи червоною ікри або зелені.

Крок 7. Приготовлені тарталетки з тунцем і сиром відразу подайте до столу, щоб не стали м’якими. Смачного!

Швидка і проста закуска з тарталеток з оселедцем

Відмінним вибором для новорічного столу буде у вас закуска з тарталеток з оселедцем. Вона не тільки смачна, але і виглядає чудово. Готуємо блюдо на основі пісочних тарталеток, доповнюємо оселедець картоплею і цибулею, заправлених майонезом. Зварити картопля і підготувати філе оселедця можна заздалегідь, а сформувати закуску відразу перед подачею.

Час готування: 35 хвилин.

Час приготування: 35 хвилин.

Порції: 10.

Інгредієнти:

  • Тарталетки – 10 шт.
  • Філе оселедця – 1 шт.
  • Картопля відварений – 2 шт.
  • Цибуля – 1 / 2шт.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Горошок зелений або зелень – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відварений в мундирах картопля очистіть від шкірки і подрібніть на великій терці.

Крок 2. Філе оселедця краще самі виділіть з тушки солоної риби, але можете взяти і готове. Його наріжте маленькими кубиками і перекладіть до натертого картоплі.

Крок 3. Начинку доповніть дрібно нашаткованим ріпчастою цибулею.

Крок 4. Потім її посипте на свій розсуд сіллю з чорним перцем, заправте двома ложками майонезу.

Крок 5. Ці інгредієнти з майонезом перемішайте.

Крок 6. На сервірувальне блюдо помістіть пісочні тарталетки. Потім акуратно наповніть їх приготовленої рибно-картопляної начинкою.

Крок 7. Закуску декоруйте невеликою кількістю зеленого горошку або зеленню і відразу подайте до новорічного столу. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал