Закуски на Новий рік 2025 – 9 простих і смачних рецептів

ca8b2b40221b2189cea75c026ed2c9af

Закуски на Новий рік 2025 – це всілякі нарізки м’ясних продуктів, овочів з фруктами і оформлені у вигляді бутербродів, тарталеток, рулетиків з начинкою. До них є вимоги: оригінальність, красивий зовнішній вигляд, ефектна сервіровка і звичайно, особливий смак. Подають закуски перед основними стравами, і кожна господиня вибирає їх на свій смак.

Закуска «Ялинка» на святковий стіл

Ошатним і смачним атрибутом новорічного столу може бути у вас закуска у вигляді їстівної « ялинки » на основі салату. Готуємо салат з простих інгредієнтів, подібних олів’є, але оформляємо в формі красивої ялинки, декоруємо на свій смак, що сподобається, як дорослим, так і дітям.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Шинка – 100 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Зелений горошок – ½ банки.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – 100 гр.
  • Кріп – для декору.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відварюємо курячі яйця і картопля з розрахунком на кількість порцій салату. Потім їх остуджуємо, очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками. У салатник викладаємо нарізану картоплю і півбанки зеленого горошку.

0f8a963b338ab9d4bb9d2db31ded54f6

Крок 2. Свіжий огірок нарізаємо такими ж кубиками, перекладаємо в салатник.

cc6570fa871b3ef49eab87c61897c179

Крок 3. Шматок твердого сиру також нарізаємо кубиками і перекладаємо в салатницю.

b28ca02654252c792da1e684ce592618

Крок 4. Шинку нарізаємо кубиками і перекладаємо до решти інгредієнтів.

ced7f200256853cc2fba3af037c3e6f8

Крок 5. Дрібно нарізаємо відварені яйця і кладемо в салатницю.

b862a1ca56390ffeb2bb8836376226d8

Крок 6. За своїм смаком салат посипаємо сіллю, заправляємо майонезом і добре перемішуємо.

18f6df05cfad6da753b6eb5d958b9f79

Крок 7. На велике сервірувальне блюдо викладаємо приготований салат в формі ялинки.

6407cf9326d5a29119a2e6e5d3c96862

Крок 8. Салат покриваємо зверху гілочками свіжого кропу.

03cb13af1ddb4e18301a90ad928b9891

Крок 9. Декоруємо «гірляндою» з майонезу і їстівними « іграшками » ( кукурудза, горошок, черрі ) і подаємо до новорічного столу. Смачного!

9681d606a8a4d09b16258df783c60654

Сирні кульки на новорічний стіл

Незвичайний вид і вишуканий смак закуски у вигляді кульок, додадуть новорічному столу шик і урочистість. Готують їх на основі тертого сиру з різними продуктами. У цьому рецепті представлений варіант простий базової закуски на основі п’яти складових: сиру, крабових паличок, яйця, часнику і майонезу, який відрізняє швидкість приготування.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь заморожені крабові палички звільніть від оболонки і подрібніть на дрібній терці. Цю масу розділіть на 2 частини.

affc882ccac3427c66d6b17f5cefa6cd

Крок 2. Шматок твердого сиру подрібніть також на дрібній терці.

142cd2b03f0cc6cf9b9c92c36ab67ffa

Крок 3. Заздалегідь відварені круто яйця подрібніть на великій терці.

1cab945c2ef669b805de843c8af23841

Крок 4. Натерті сир і яйця перекладіть в салатницю і додайте до них одну частину подрібнених крабових паличок.

87fd5ae7c1d5623b77d53a9deeede815

Крок 5. Через прес додайте до цих інгредієнтів великий зубок часнику.

c2804c2c6ee5ea3d12215952815116b8

Крок 6. Заправте сирну масу якісним майонезом.

32769210968e2c27f7feb1dbead3afc5

Крок 7. Потім ложкою перемішайте ці інгредієнти з майонезом до однорідного стану.

980c17efbde63b175622e60238f1b420

Крок 8. З отриманої маси руками акуратно сформуйте невеликі кульки і обваляти їх в натертих крабових паличках.

dd8e086b934107e0414398509f59aebc

Крок 9. Сирні кульки укладіть на сервірувальну тарілку, декоруйте на свій смак і можете відразу подавати до новорічного столу. Смачного!

af0a0602654faaee29feaedcc74ed436

Проста і смачна закуска з червоною рибою, сиром і оливками

Вишукані закуски з червоною рибою: фореллю, сьомгою або лососем, оформлені у вигляді канапе, бутербродів, рулетиків або салатів, на новорічному столі не залишаться без уваги. За цим рецептом готуємо закуску на шпажках, що швидко, просто і надзвичайно смачно.

Час готування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Сьомга слабосолона – 50 гр.
  • Сир «Фета» – 50 гр.
  • Оливки зелені без кісточки – 1 жменю.
  • Оливки чорні без кісточки – 1 жменю.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Насіння кунжуту – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуйте з розрахунком на кількість порцій всі продукти згідно рецептурі. «Фету» наріжте за допомогою гострого ножа невеликими акуратними кубиками.

3a9cebf5360f68dcf80163759b942b1a

Крок 2. На обробну дошку насипте насіння кунжуту і в них швидко обваляйте сирні кубики, що додасть ефектність готовому страві.

d5f6f13e41170a2ec58cb00745f9ee67

Крок 3. Вийміть з банки зелені оливки і серветкою їх добре обсушити.

6b3b4b81e35d647ccc5090a4331365c6

Крок 4. Те ж саме виконайте і з чорними оливками.

5e2f038008aab0048a68c406e3bcb24d

Крок 5. Сьомгу наріжте кубиками такого ж розміру, як і «Фету».

a4c188d8fbe19f0b13d48be2b060a8d5

Крок 6. Промитий огірок наріжте невеликими шматочками довільної форми.

8cf901cf3c16ef659b0b6abb1b505880

Крок 7. Підготовлені інгредієнти слід нанизати на шпажки в будь-якій послідовності.

8cbe94dd05d160e6212bf16a8e5d5667

Крок 8. Закуску з червоною рибою на шпажках перекладіть на сервірувальний блюдо, декоруйте на свій смак і подайте до столу. Смачного!

81185ba9a369cf7df5107ce73cc0b91b

Новорічна закуска з креветками і авокадо

Оригінальним і ідеальним варіантом закусок до новорічного столу незмінно є страви з креветками. Їх подають у вигляді салату, наповнюють тарталетки, викладають на крекери або тости, оформляють канапе або бутербродом. Закуска смачна, легка і готується швидко. У цьому рецепті готуємо брускетту з креветками і авокадо.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Креветки – 10 шт.
  • Багет – 2 скибочки.
  • Авокадо – ½ шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сік лимона – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець запашний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуйте згідно рецептурі і потрібного для вас кількості порцій, інгредієнти для цієї закуски.

e83225614bf8ea49ceb431be90765cf1

Крок 2. На оливковій олії обсмажте до готовності креветки.

0a1fdb101ecbefdcbeff3d9ef776c137

Крок 3. В окремий посуд помістіть очищений плід авокадо і за допомогою вилки його добре розімніть.

0e3f55a74e8e27a97b3b4416ffa6fc86

Крок 4. Потім до авокадо налийте ложку оливкової олії і насипте сіль на свій смак. Цю масу добре розмішайте.

a866c918500d20d8b47fe3416d13c0e2

Крок 5. Додайте до суміші лимонний сік і перемішайте ще раз. У вас вийшла намазка для брускетт.

d538bf80fafe82c3411f4205bbc0c411

Крок 6. Обсмажені креветки остудити і акуратно очистіть.

75319dcf755cfe1b4122490a42eaeec2

Крок 7. Тонкими скибочками наріжте багет.

8d7917e67acd54e88f89a89b7369fe7f

Крок 8. Скибочки обсмажте до легкого золотистого кольору на сковорідці без додавання масла.

73fef78f879ef5fe1e63bdc3fc465710

Крок 9. Потім на обсмажений багет нанесіть тонким рівним шаром приготовлену намазку з авокадо.

ccdee61d4f731d0f7cd1f638214a8abc

Крок 10. Поверх намазки укладіть підготовлені креветки, полийте їх невеликою кількістю масла і посипте запашним перцем. Брускетти з креветками укладіть на тарілку і подайте до новорічного столу. Смачного!

071a4de8200bae35af714b06ec3a5517

Канапе на шпажках з сиром моцарелла і помідорами черрі

Канапе, або міні-бутерброди на шпажках на один укус – яскрава і легка закуска для сервірування новорічного столу. Високі смакові і естетичні властивості канапе з моцарелою і помідорами черрі створять дійсно

святкову атмосферу за вашим столом. Їх готують по 8 – 10 штук на одну людину, і сам процес готування досить простий.

Час готування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Помідори « Черрі » – 20 шт.
  • Сир «Моцарелла» — міні – 50 гр.
  • Сир « Фета » – 50 гр.
  • Базилік свіжий – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Помідори добре промиваємо під теплою проточною водою і обсушуємо серветкою. Потім їх розрізаємо на половинки, але частина можна залишити цілими.

764281fce5d7e1f444a4c0691380dfb8

Крок 2. Міні-кульки моцарели перекладаємо з упаковки на друшляк, щоб розсіл стек повністю. Якщо у вас такий сир звичайний – нарізаємо його кубиками розміром з черрі.

b90ae8f48c86fc15c737d5e57aebceea

Крок 3. Звільняємо від упаковки «Фету» і нарізаємо такими ж маленькими кубиками.

8e5b2da7d2d36cc35b8cda24aa933a36

Крок 4. Свіжі зелені листочки базиліка відокремлюємо від стебел, промиваємо і серветкою їх обсушуємо. Базилік можна замінити інший свіжою зеленню.

2bb3d9929b5b6ba934a04b45253be568

Крок 5. З підготовлених інгредієнтів акуратно, щоб не пом’яти сир і помідори, формуємо канапе на шпажках. Порядок чергування продуктів вибираємо на свій смак. Зазвичай Сир « Фету » розміщують між половинками черрі, а кульки моцарелли чергують з цілими томатами, а зелень нанизують в будь-якому порядку.

3575ff5a9f8bd41a2529b0cf0f84a722

Крок 6. Приготовлені канапе красиво укладаємо на сервірувальне блюдо і подаємо до новорічного столу. Вони чудово підкреслять смак шампанського. Смачного!

a321aed5f9a138dbbbd28163626be7d3

Фаршировані яйця з крабовими паличками

Цю закуску до новорічного столу відрізняє неповторний смак, ніжність і легкість. Вона буде оригінальною альтернативою крабовому салату і стане родзинкою будь-якого застілля. Крабові палички беруться тільки високої якості. У цьому рецепті доповнимо класичний смак страви плавленим сирком.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Яйце – 5 шт.
  • Крабові палички – 150 гр.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Майонез – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед потрібно підготувати продукти відповідно до рецептури і кількістю потрібних вам порцій.

Крок 2. Відварити круто п’ять яєць і варити їх після закипання не менше 8 хвилин. Потім остудити в крижаній воді, щоб білок був красивим і гладким. Яйця очистити від шкаралупи і серветкою видалити всю вологу.

Крок 3. Гострим ножем акуратно розрізати відварені яйця на половинки, витягти жовтки і покласти їх в окремий посуд.

2f7aab8e1388e7ff7aa4491ff80a79bd

Крок 4. Жовтки добре розім’яти виделкою. Плавлений сир, заздалегідь протягом 15 хвилин заморожений, подрібнити на великій терці або нашаткувати дрібними кубиками і перекласти до жовтків.

4633b557e6222d2224d8e41d2e5866c9

Крок 5. Крабові палички витягти з упаковки, нарізати маленькими кубиками і перекласти в посуд з начинкою.

fc8efb155d3e846f09bf9c016dbae8a3

Крок 6. Потім начинку заправити невеликою кількістю майонезу.

caed72ef364b7b3b7f0137150d912e33

Крок 7. Ложкою ці інгредієнти перемішати, зняти пробу і відкоригувати на свій смак.

a13e47811648ff1b6bd1363e9b71c53b

Крок 8. Потім приготовленої начинкою нафарширувати половинки білків, накладаючи її з невеликою гіркою, і декорувати зеленню або дрібними овочами. Готову страву можна відразу подати до столу, але краще потримати деякий час на холоді, прикривши його плівкою. Смачного!

549480c6be6d8f86da1e6858507bf65e

Рулетики з шинки з сиром і часником

Рулетики з тонких слайсів шинки з начинкою з сиру і часнику можуть бути у вас вишуканою закускою на новорічному столі. У цьому рецепті, вам пропонується блюдо для подачі, оригінально, як в ресторані, оформити. Зробити рулетики можна заздалегідь, поставивши їх в холодильник, а потім декорувати і відразу подати до столу.

Час готування 3 години 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Шинка – 300 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Желатин – 2 ст.л.
  • Бульйон – 2 ст.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Майонез – 1.5 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насипте желатин в м’ясний бульйон і на маленькому вогні, не доводячи до кипіння його повністю розчин.

5405f371b94bb02b09ff21372eb0439d

Крок 2. Шинку хорошої якості наріжте тонкими слайсами, щоб в неї можна було загорнути начинку.

1c567742e8b6bef31050fbe3f1bc7ab5

Крок 3. На великій терці подрібніть шматок твердого сиру.

8dac606d18c4384afa52c0dab53e11a0

Крок 4. Очищені зубки часнику подрібніть на часнику і перемішайте їх з дрібно-нарізаним кропом.

cdf14d9cac0023ec4863b94e46b20228

Крок 5. Потім цю пряну масу перекладіть до натертого сиру і на свій смак поперчіть і посоліть.

6ddbfdb00e03b92576d87d6678a5c69b

Крок 6. Часниково-сирну начинку заправте майонезом і добре перемішайте.

258b3b36db8ae9cb423696596dfc1077

Крок 7. На кожен слайс шинки, покладіть по ложці приготовленої начинки.

7c6e28dd5a5f0bf6d927cea418d699ff

Крок 8. Акуратно поверніть шинку рулетиками і укладіть в будь-яку форму.

09783f62b6c5524b347a40a89d057d6e

Крок 9. Потім сформовані рулетики залийте бульйоном з розчиненим желатином, щоб він покрив ваші вироби повністю.

bee3820ff86701ed688574646f023810

Крок 10. Помістіть посуд з закускою в холодильник на 2 – 3 години для застигання бульйону.

458d56856f728bf9960f3892cf84daeb

Крок 11. Перед сервіровкою новорічного столу рулетики перекладіть на тарілку, розріжте на половинки, декоруйте на свій розсуд і подайте до столу. Смачного!

20733036a6f7a2700e71231683c39bcb

Тарталетки з тунцем і сиром

Тунець – риба багата на смак, добре поєднується з сиром і, подана в хрустких тарталетках, доповнить і прикрасить новорічний стіл. Тарталетки подаються відразу після приготування, щоб не втратили хрусткий смак. У цьому рецепті доповнимо їх помідорами, для насиченості смаку укладемо інгредієнти пошарово і декоруємо червоною ікрою.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Тарталетки ( міні ) – 5 шт.
  • Вершковий сир – 2 ст.л.
  • Тунець консервований – 2 ст.л.
  • Помідори – 1 шт.
  • Ікра червона або зелень – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно рецептурі і потрібній кількості порцій, всі продукти для цієї закуски.

3d592725458c4cb649106b8b679d0070

Крок 2. З консервованого тунця максимально злийте розсіл і рибу виделкою розімніть. Помідор наріжте маленькими кубиками.

99e68176ac67a3a2e410bf287e792e3d

Крок 3. Тарталетки помістіть на сервірувальний блюдо. Першим шаром розкладіть в них кубики помідора.

a8bc0b6b01828cea2a807f249ab74c86

Крок 4. Поверх помідора компактно викладіть подрібненого тунця, заповнюючи тарталетку рибою повністю.

f1e583a5c19f5af3ce23fa79c49ca688

Крок 5. Потім на рибу акуратно нанесіть товстий шар з вершкового сиру.

81fd57857517f983549ce1a49f4a3047

Крок 6. Поверх сиру для декору покладіть трохи червоною ікри або зелені.

47c11fbb3e65cc29568b5bdeedb25199

Крок 7. Приготовлені тарталетки з тунцем і сиром відразу подайте до столу, щоб не стали м’якими. Смачного!

d536aaf3cde2c85bb4fe3384c265f8cb

Швидка і проста закуска з тарталеток з оселедцем

Відмінним вибором для новорічного столу буде у вас закуска з тарталеток з оселедцем. Вона не тільки смачна, але і виглядає чудово. Готуємо блюдо на основі пісочних тарталеток, доповнюємо оселедець картоплею і цибулею, заправлених майонезом. Зварити картопля і підготувати філе оселедця можна заздалегідь, а сформувати закуску відразу перед подачею.

Час готування: 35 хвилин.

Час приготування: 35 хвилин.

Порції: 10.

Інгредієнти:

  • Тарталетки – 10 шт.
  • Філе оселедця – 1 шт.
  • Картопля відварений – 2 шт.
  • Цибуля – 1 / 2шт.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Горошок зелений або зелень – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відварений в мундирах картопля очистіть від шкірки і подрібніть на великій терці.

bf69befe3223aeee437433e3e3d7e4fd

Крок 2. Філе оселедця краще самі виділіть з тушки солоної риби, але можете взяти і готове. Його наріжте маленькими кубиками і перекладіть до натертого картоплі.

6e44e5472f445487d7298efaea017304

Крок 3. Начинку доповніть дрібно нашаткованим ріпчастою цибулею.

230d409082ffc1ef8a0582a93c23afe9

Крок 4. Потім її посипте на свій розсуд сіллю з чорним перцем, заправте двома ложками майонезу.

4e0b15957492727360d9266b5b9046bd

Крок 5. Ці інгредієнти з майонезом перемішайте.

c06ad37bc0a661bce308cb9e84721c51

Крок 6. На сервірувальне блюдо помістіть пісочні тарталетки. Потім акуратно наповніть їх приготовленої рибно-картопляної начинкою.

fe44ad24e01f3b4fe5644a423140fcbc

Крок 7. Закуску декоруйте невеликою кількістю зеленого горошку або зеленню і відразу подайте до новорічного столу. Смачного!

60d2b758ca849ffbc874551e6787a02d

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал