Тірамісу класичний – 9 рецептів приготування домашніх умовах з покроковими фото

796b9267925b485e6ba117fd1459e98d

Тірамісу – це італійський вологий десерт, який не вимагає випічки. У добірці зібрані різні рецепти, повторити які не складе труднощів. Зібрати десерт зможе навіть дитина. Дуже цікавий процес порадує малюків. Щоб десерт напевно вийшов, а смак привів в захват, завжди вибираємо тільки якісні і перевірені продукти.

Домашній тірамісу з маскарпоне і савоярді

Домашній тірамісу з маскарпоне і савоярді нічим не відрізняється від десерту, купленого в найдорожчій кондитерській. Якщо має бути святкова подія і немає часу на приготування торта, це найвигідніший варіант, який можна зібрати з вечора і дати постояти протягом ночі. Незабутні емоції вашим гостям гарантовані!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Вершковий сир “ Маскарпоне ” – 500 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукрова пудра – 1,5 ст.
  • Лікер кавовий – 100 мл.
  • Печиво “ Савоярді ” – 32 шт.
  • Кава міцний “ Еспресо ” – 100 мл.
  • Какао-порошок – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Ваніль – за смаком.
  • Вода кип’ячена – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо компоненти. Перш заварюємо чашку еспресо. Охолоджуємо напій.

Крок 2. Свіжі і чисті яйця ділимо на білки і жовтки. Жовтки вивантажуємо в миску, присмачуємо склянкою цукрової пудри і ваніллю. Збиваємо до збільшення маси. До повітряної маси викладаємо маскарпоне і змішуємо до гладкості. Прибираємо крем охолоджуватися.

0830dbd659c466b7d8f910347396c7eb

Крок 3. У ємність виливаємо білки і збиваємо до пишності, злегка підсолив. Потроху підсипаємо залишилася цукрову пудру. Збиваємо масу до піків.

f8455cc38bbd4832848dc9915b6040d4

Крок 4. Жовткову масу вимішуємо з білкової.

50fd4efc0e9c3f72055df28c81666b78

Крок 5. Дістаємо скляну форму для збірки і дно промазуємо кремом. Охолону каву змішуємо з лікером і 100 мілілітрами кип’яченою водою. Швидко просяк печиво в рідини, укладаємо в форму.

cd1931be3cbbccafee8ddfd8b54507b8

Крок 6. Заповнивши дно форми, промазуємо кремом.

bebdb0d255ef7fa5a8132d70f54912f5

Крок 7. Повторюємо шари.

3c5ec2edc8eea75b07e1c4675ab44055

Крок 8. Розрівнюємо верхній шар.

0e3001b62adf5a396cca3215a8b698c5

Крок 9. Присипаємо верхівку какао-порошком за допомогою дрібного ситечка. Загортаємо десерт в плівку і охолоджуємо протягом ночі.

86213b23b2ed862230a31596e1c9bd9c

Крок 10. Охололий десерт ділимо на порційні шматочки.

65b9b09af95d4b632f6c993696d9a4b2

Крок 11. Насолоджуємося ласощами. Смачного!

c3084827fc16c2eec142d447546a378b

Як приготувати домашній тірамісу без яєць

Як приготувати домашній тірамісу без яєць – питання вирішується елементарно. Складнощів і клопоту в процесі приготування не виникне. Смачний десерт з запаморочливим ароматом стане головним частуванням на будь-яку подію. Ніжний вершковий смак підкорить всіх любителів солодкого.

Час готування – 4 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Вершки 33% – 200 мл.
  • Маскарпоне – 500 гр.
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Лікер “ Амаретто ” / коньяк / інший алкоголь – 2 ст.л.
  • Печиво “ Савоярді ” – 18 шт.
  • Кава свіжозварений – 200 мл.
  • Какао-порошок / четвертий шоколад – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо охолоджені вершки з цукровою пудрою.

36012308a3491e1a4cdc0c4347965511

Крок 2. Збиваємо масу до повітряного пишного стану.

d0e6c6cd1338c6f3878d5e2271f9857d

Крок 3. У збиту повітряну масу поступово додаємо сир маскарпоне.

e00d39daeeef30de0cfb304ccf099c98

Крок 4. Акуратно вимішуємо до гладкості.

b9a474f8a67f4a349a2f54bb59e47c19

Крок 5. У свіжозварену і остиглу каву додаємо алкоголь і з’єднуємо. Опускаємо в напій по одній печенюшці.

730567ed08c733053734bb80dc4d91b2

Крок 6. Просочуємо з усіх боків.

c60fde8d8fdb860993db340741a0fe88

Крок 7. Формуємо на дні місткої форми шар з просоченого печива.

534e3ac669894b73a54d12b957ceaef0

Крок 8. Промазуємо вершковий крем по печінкою.

e967209a42daf7d08989b992352d2469

Крок 9. Повторюємо шар з печива.

375d023b34d91354f04d0c5558243fba

Крок 10. Промазуємо кремом.

7f23e0ba223d164ecfeacb4710acb510

Крок 11. Кладемо крем не шкодуючи.

23671c3a66e6ef536e7f0486452f81fc

Крок 12. Присипаємо верхівку подрібненим шоколадом або какао. Даємо просочитися години 4, прибравши в холод.

26671da659480908a8beb543ce971c60

Крок 13. Ніжний десерт розрізаємо на шматочки і подаємо з гарячими напоями. Смачного!

7e3678f1cc5ad7470ecf796788b7c67b

Класичний тірамісу з вершками в домашніх умовах

Класичний тірамісу з вершками в домашніх умовах – різновид італійського десерту, який має більш щільну текстуру. Частування схоже на традиційне, своїм вершково-кавовим післясмаком. Як що немає часу на випічку коржів для святкового торта, скористайтеся цим рецептом.

Час готування – 9 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Вершки 33% – 200 мл.
  • Маскарпоне – 500 гр.
  • Ванільний екстракт – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Лікер кавовий / ром / коньяк – 40 мл.
  • Печиво “ Савоярді ” – 36 шт.
  • Кава мелена – 40 гр.
  • Какао-порошок – 5 ст.л.
  • Вода – 300 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо форму для збірки десерту і інгредієнти.

Крок 2. Дно роз’ємної форми застеляємо фольгою або харчовою плівкою.

e74d762ff258f1ea264352df763880c1

Крок 3. Заварюємо міцну каву і змішуємо з лікером. Остуджуємо напій.

756edc81044b6bb1279a40b4a8d07ab7

Крок 4. У місткій ємності об’єднуємо вершки з цукром, ванільним екстрактом і маскарпоне. Щоб не залишалося цукрових кристаликів, краще змолоти цукор в пудру. Повинна вийти повітряна текстура.

fe14b017548abc6330ccc509073eea4b

Крок 5. Просочуємо савоярді холодною кавою і укладаємо в форму. Промазуємо щедрим шаром крему.

34299a91b06ba4e71667a3e3ba8aac10

Крок 6. Так збираємо виріб, поки інгредієнти не закінчаться.

466a1b68bc7875a12b9dce18f2d22d29

Крок 7. Заключним шаром розділимо крем. Прибираємо в холод на ніч, попередньо затягнувши плівкою.

f9414add9ffa0ebdb7cacf25b1971f69

Крок 8. Час, що залишився сухе печиво кладемо в чашу блендера, присмачуємо ложечкою молотої кави і пробиваємо в крихту.

ff4587ba8149bf3107a45530ac22101c

Крок 9. Через час виймаємо торт з форми.

3e6501522f3de256f38f86722d823bf2

Крок 10. Декоруємо подрібненої крихтою і какао-порошком. На розсуд прикрашаємо шматочками шоколаду.

de23b3261e52d10eb0688efa42d428bb

Крок 11. Ділимо десерт на порції і насолоджуємося. Смачного!

a0bed9a172a37f8ed7c208b3acd6fede

Тірамісу з сиром без випічки

Тірамісу з сиром без випічки володіє приголомшливим зовнішнім виглядом і чудовим смаком. Будь-яке свято з таким десертом придбає яскраві фарби. Приготування тірамісу займає не більше півгодини. Вологе і ніжне ласощі підкорить з першого погляду.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Вершковий сир – 125 гр.
  • Вершки 33% – 300 мл.
  • Вишня коктейльна – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Вода кип’ячена – 200 мл.
  • Печиво “ Савоярді ” – 2 упаковки.
  • Кава розчинна – 2 ч.л.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо складові.

Крок 2. Каву розводимо в гарячій воді або використовуємо свіжозварений натуральний еспресо.

079ae419bdf4d31d0ceba54743c341dc

Крок 3. З’єднуємо домашній сир з невеликою кількістю вершків, гарненько розмішуємо. Так буде простіше об’єднати масу з рештою вершками.

69a879191486879a545ad9e58f1b697f

Крок 4. До решти вершкам висипаємо цукор і ванілін для аромату, змішуємо до легкої повітряності. Для зручності та економії часу використовуємо електроприлад. Далі перекладаємо домашній сир і активно об’єднуємо до пишності.

1c2cffc80e3052f9cc4b226b76802fa9

Крок 5. Печиво швидко занурюємо в остиглий кави, щоб савоярді не розм’якло, і укладаємо в скляну форму.

c21e25088186859f66c1ce33ac67c4da

Крок 6. Промазуємо вершковим кремом.

c04cdb614a24d2cd90ee2dab2bf0b628

Крок 7. Укладаємо на крем коктейльну вишню, злегка втоплюючи.

5b62f8268ffbc390c3efb9442532ae3c

Крок 8. Укладаємо шар савоярді і вершкового крему і розрівнюємо лопаткою.

047c2d49fab8ebedb601b8c3499dac4e

Крок 9. Декоруємо виріб за своїм смаком.

3c69c3b411c7ca4a92097843d39ba59f

Крок 10. Прибираємо тірамісу охолодитися на ніч. Дістаємо просочився десерт і ділимо на порції. Смачного!

b486a8e649a26d02d2d5c7c80f20dd6f

ПП дієтичний тірамісу

ПП дієтичний тірамісу – знахідка для худнуть ласунів. Процес складання десерту займає лічені хвилини, але повинен настоятися, щоб придбати ніжну текстуру. З найпростішим рецептом впорається навіть дитина. Завдяки низькокалорійному ласощів, не тільки можна зберегти форму, але і скинути зайві кілограми.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Хлібці – 40 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Йогурт – 130 мл.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.л.
  • Кава розчинна – 1 ч.л.
  • Окріп – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаємо необхідні продукти.

b773df702e5289e7af247154be7dee90

Крок 2. У ємність подрібнювача кладемо сир, присмачуємо йогуртом і цукром. Цукор можна замінити підсолоджувачем.

9d832635bd1a738acfc417c16fe22cc0

Крок 3. Пробиваємо продукти в однорідну масу.

5dba0f7a5c6acbc80146dd0e80de02df

Крок 4. Заварюємо кави, трохи кладемо цукру. Остуджуємо.

a7db177dda2c830b0c45032d130f96e3

Крок 5. Хлібці ділимо на частини, які добре поміщаються в форму. Швидко занурюємо хлібець в каві.

94b30fda26281d4f28426cf7cec3776f

Крок 6. Кладемо просочений хлібець в форму.

f3c7fcb91cfa4f8766a338266f95b154

Крок 7. Промазуємо сирним кремом.

b18a0b5b0ab6682f7562e13ff90dc50e

Крок 8. Чергуючи інгредієнти, збираємо десерт. Прибираємо просочитися тірамісу на півгодини або годину.

f6f7cec9385dd6ace459968966a573f2

Крок 9. Просочений десерт посипаємо сумішшю кориці і щіпки цукру. Смачного!

15596b3dc10f7398c1d7ed10905e347d

Як приготувати тірамісу в склянці

Як приготувати тірамісу в склянці – питання, відповідь на який очевидний. Рецепт не відрізняється від того, який готується в загальній формі. У порційному варіанті десерт ідеальний для святкових заходів. Подача виглядає презентабельно і естетично. Частування, після завершення свята, можна забрати з собою.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Вершки 33% – 200 мл.
  • Маскарпоне / вершковий сир – 250 гр.
  • Яєчні жовтки – 3 шт.
  • Цукор – 60 гр.
  • Коньяк – 30 мл.
  • Печиво “ Савоярді ” – 200 гр.
  • Кава міцний – 150 мл.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Цукрова пудра – 20 гр.
  • Какао-порошок – 2 ст.л.
  • М’ята свіжа – кілька листочків.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Об’єднуємо жовтки з цукром до побілілого стану.

700a086069c09a452ade620d09b7b095

Крок 3. Кладемо у збиту масу маскарпоне і змішуємо до гладкої консистенції. При необхідності застосовуємо електроприлад, встановивши мінімальні обороти.

Крок 4. Вводимо ванільний ароматизатор і розмішуємо.

fedb8036e3a222f42f29fda3dbe396b2

Крок 5. Вершки збиваємо з цукровою пудрою до повітряного стану.

Крок 6. Об’єднуємо сирну і вершкову маси.

a144d7baa53733cea782416cca60b6b0

Крок 7. Вимішуємо акуратними рухами, щоб вийшла однорідна консистенція.

09a966f09f47c106ab74d5879e2a1b56

Крок 8. Готуємо склянки для сервірування. На дно укладаємо крем.

cf5e8ba5affe5b3e3b19379d5a122f5c

Крок 9. Заваривши міцну каву, охолоджуємо і присмачуємо коньяком. Опускаємо савоярді в рідину.

844614ebf9c0065d96d18cba9acbc6b2

Крок 10. На крем кладемо просочене печиво.

7e88ca14624a32aad1de7341141e95fd

Крок 11. Таким чином збираємо десерт. Заключним шаром кладемо крем.

674611481a0f77c09dde03fb04f4fa9c

Крок 12. Обернувши склянки в плівку, поміщаємо десерт в холодильник. Залишити на ніч – буде кращим рішенням.

da47bc2414d129e3f97ddbc237300da4

Крок 13. Просочений тірамісу дістаємо, знімаємо плівку. Присипаємо десерт какао-порошком і декоруємо м’ятою. Смачного!

329350ca001f4b0b3d6051d9c1c323d7

Дуже смачний тірамісу з рікоттою

Дуже смачний тірамісу з рікоттою – рецепт, який втілюється в життя максимально легко і без особливих труднощів. Важливо використовувати свіжі і перевірені інгредієнти, так як виріб не вимагає запікання. Ніжне частування принесе максимум запам’ятовуються емоцій і неповторних вражень.

Час готування – 6 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 7

Інгредієнти:

  • Рікотта – 0,5 упаковки.
  • Маскарпоне – 250 гр.
  • Яєчні жовтки – 2 шт.
  • Цукор очеретяний / звичайний – 3 ст.л.
  • Лікер – 2 ст.л.
  • Печиво “ Савоярді ” – 1 упаковка.
  • Кава міцна – 1 чашечка.
  • Какао / шоколад – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Змішуємо жовтки з трьома столовими ложками тростинного або звичайного цукру.

33a80dfa24d03171fdc7c5e963f68f3e

Крок 2. Застосувавши електроприлад, вимішуємо інгредієнти, поки не доб’ємося зміни кольору і розчинення крупинок цукру. Очеретяний цукор при необхідності замінюємо звичайним.

9dc60de15c41cbd813200fba89fa00dd

Крок 3. Потім додаємо рікотту і маскарпоне.

4afe7aa2d75692716b9ff01c92b6b70b

Крок 4. Додаємо лікер. Об’єднуємо масу до гладкості на невеликих оборотах, щоб крем не створожився. Заварюємо чашку міцної кави (використовуємо розчинну або натуральну) і чекаємо охолодження.

7318d2bd29b8b379e76dce97a32d6da2

Крок 5. Беремо зручну форму. Савоярді просочуємо кавою і укладаємо на дно форми.

2f02bb80dae27629854584ac93ab6f0e

Крок 6. Розділимо зверху крем. Розкладаємо шар просоченого печива і розмазуємо залишки крему.

185ee0bfc0b8fc7a80a2362a55585ee4

Крок 7. Декоруємо шоколадною крихтою або присипаємо какао-порошком, використовуючи дрібне чайне ситечко. Форму затягуємо плівкою. Прибираємо тірамісу охолоджуватися на ніч.

7d783f20ad3eb1980955958a3ade26ee

Крок 8. Пробуємо ніжний десерт. При бажанні подаємо напої. Смачного!

8e5b71f9a7dab93937630bec0cfcce8b

Полуничний тірамісу

Полуничний тірамісу вразить абсолютно всіх своїм смаком і приголомшливим зовнішнім виглядом. Приготування вишуканого десерту практично не відніме часу, але доведеться набратися терпіння, щоб виріб просочилося і набуло ніжну вологу текстуру.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фісташки очищені – 50 гр.
  • Маскарпоне – 250 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Печиво “ Савоярді ” – 16 шт.
  • Полуниця – 500 гр. + для прикраси.
  • Полуниця – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Перебравши ягоди і виклавши в сито або друшляк, грунтовно їх обполіскуємо. Просушуємо і відриваємо хвостики.

89822df16e5303bf21e284ef6bd120d5

Крок 2. Полуницю кладемо в ємність комбайна, всипаємо 150 грамів цукрового піску і пробиваємо до однорідності. На розсуд полуничне пюре перетираємо через сито, щоб позбутися від насіння.

377996e9b3f553608aa4bb2563f252aa

Крок 3. Вимиті і просушені яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Білки поміщаємо в холод. Жовтки змішуємо з 50 грамами цукру, поки не утворюється побіліла повітряна маса. Додаємо маскарпоне і акуратно об’єднуємо до гладкості.

9a9703163424971c21b527a40e1d879b

Крок 4. Окремо збиваємо білки. Підсипаючи залишився цукор, доводимо білки до стану міцних піків. Перекладаємо білки порціями в вершкову основу і з’єднуємо акуратними рухами, щоб не втратити повітряність.

cc7fa01310a2e8f0b1a315e8abef499f

Крок 5. По дну керамічної форми розділимо половину “дамських пальчиків” і просочуємо половиною полуничної суміші. Промазуємо половиною вершкового крему.

94834e7d9ab4fc5947112a3f169e5ea6

Крок 6. Знову викладаємо печиво, просочуємо полуничною масою і вершковим кремом. Вирівнявши поверхню, затягуємо плівкою і поміщаємо десерт на 2,5 години в холод.

d47166152ee338955598f6bf13a66030

Крок 7. Очистивши фісташки від шкаралупи, ріжемо на значні частини. Десерт дістаємо з холодильника, даємо постояти хвилин 15. Декоруємо горіхами і половинками полуниці. Смачного!

ab654417f1c1581144714704e2b9b069

Простий домашній тірамісу зі сметаною

Простий домашній тірамісу зі сметаною – ідеальний варіант для тих, хто не зміг знайти “ Савоярді ”. Збірка десерту не завдасть незручностей. Як що немає бісквіта, потрібно спекти його заздалегідь, використовуючи свій улюблений рецепт і дати відстоятися хоча б ніч. Скориставшись рецептом одного разу, ласощі підкорить ваше серце раз і назавжди.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Бісквіт – 1 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Лікер – за смаком.
  • Кава еспресо – 1 чашка.
  • Сметана – 200 гр.
  • Вершки 33% – 100 гр.
  • Какао-порошок – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні продукти. Добре промиваємо і просушуємо великі яйця. Розбиваємо і ділимо яйця на білки і жовтки. З’єднуємо жовтки з цукром.

c47f2c5a21e248a7b40341bf8d48587e

Крок 2. Збиваємо масу до однорідності і освіти білої повітряної маси. Заварюємо чашку еспресо і даємо охолонути. Можна використовувати натуральну або розчинну каву.

86be4a6d2eb6138737984aeecc485fb1

Крок 3. У склянці блендера об’єднуємо сир, сметану, вершки і збиту жовткову масу. Повинна вийти гладка маса.

00714e267bb0f666590654ab86788089

Крок 4. Білки збиваємо до однорідності і освіти пишної міцної піни.

7d65cfc6200bdae6f8d5ff4c61d9d4fe

Крок 5. У чашу викладаємо сирну масу і порційно додаємо білкову масу, доводячи суміш до однорідного стану.

b6b645368ac5a9f879faca3cbc59d9a4

Крок 6. Готовий бісквіт ламаємо руками на зручні сегменти. Охолону каву змішуємо з лікером або іншим алкоголем. В отриману рідину занурюємо шматочки. Після чого просочений бісквіт розкладаємо по підготовленій формі.

16f95cd8323fbfb8dee6c198605e9ce1

Крок 7. Просочуємо ніжним кремом і повторюємо дії.

880ab4ef5a61691e9689e799a3fd559d

Крок 8. Верх десерту присипаємо какао-порошком. Затягнувши плівкою, щоб десерт не увібрав в себе сторонні запахи, прибираємо в холод на 4-5 годин.

19fc5a1fea9f49c512a261b752b269c7

Крок 9. Ділимо ласощі на порції і пригощаємось. Смачного!

2d6150e73eb887adcca06d47ecf2cdad

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал