Тірамісу класичний – 9 рецептів приготування домашніх умовах з покроковими фото

Тірамісу – це італійський вологий десерт, який не вимагає випічки. У добірці зібрані різні рецепти, повторити які не складе труднощів. Зібрати десерт зможе навіть дитина. Дуже цікавий процес порадує малюків. Щоб десерт напевно вийшов, а смак привів в захват, завжди вибираємо тільки якісні і перевірені продукти.

Домашній тірамісу з маскарпоне і савоярді

Домашній тірамісу з маскарпоне і савоярді нічим не відрізняється від десерту, купленого в найдорожчій кондитерській. Якщо має бути святкова подія і немає часу на приготування торта, це найвигідніший варіант, який можна зібрати з вечора і дати постояти протягом ночі. Незабутні емоції вашим гостям гарантовані!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Вершковий сир “ Маскарпоне ” – 500 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукрова пудра – 1,5 ст.
  • Лікер кавовий – 100 мл.
  • Печиво “ Савоярді ” – 32 шт.
  • Кава міцний “ Еспресо ” – 100 мл.
  • Какао-порошок – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Ваніль – за смаком.
  • Вода кип’ячена – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо компоненти. Перш заварюємо чашку еспресо. Охолоджуємо напій.

Крок 2. Свіжі і чисті яйця ділимо на білки і жовтки. Жовтки вивантажуємо в миску, присмачуємо склянкою цукрової пудри і ваніллю. Збиваємо до збільшення маси. До повітряної маси викладаємо маскарпоне і змішуємо до гладкості. Прибираємо крем охолоджуватися.

Крок 3. У ємність виливаємо білки і збиваємо до пишності, злегка підсолив. Потроху підсипаємо залишилася цукрову пудру. Збиваємо масу до піків.

Крок 4. Жовткову масу вимішуємо з білкової.

Крок 5. Дістаємо скляну форму для збірки і дно промазуємо кремом. Охолону каву змішуємо з лікером і 100 мілілітрами кип’яченою водою. Швидко просяк печиво в рідини, укладаємо в форму.

Крок 6. Заповнивши дно форми, промазуємо кремом.

Крок 7. Повторюємо шари.

Крок 8. Розрівнюємо верхній шар.

Крок 9. Присипаємо верхівку какао-порошком за допомогою дрібного ситечка. Загортаємо десерт в плівку і охолоджуємо протягом ночі.

Крок 10. Охололий десерт ділимо на порційні шматочки.

Крок 11. Насолоджуємося ласощами. Смачного!

Як приготувати домашній тірамісу без яєць

Як приготувати домашній тірамісу без яєць – питання вирішується елементарно. Складнощів і клопоту в процесі приготування не виникне. Смачний десерт з запаморочливим ароматом стане головним частуванням на будь-яку подію. Ніжний вершковий смак підкорить всіх любителів солодкого.

Час готування – 4 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Вершки 33% – 200 мл.
  • Маскарпоне – 500 гр.
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Лікер “ Амаретто ” / коньяк / інший алкоголь – 2 ст.л.
  • Печиво “ Савоярді ” – 18 шт.
  • Кава свіжозварений – 200 мл.
  • Какао-порошок / четвертий шоколад – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо охолоджені вершки з цукровою пудрою.

Крок 2. Збиваємо масу до повітряного пишного стану.

Крок 3. У збиту повітряну масу поступово додаємо сир маскарпоне.

Крок 4. Акуратно вимішуємо до гладкості.

Крок 5. У свіжозварену і остиглу каву додаємо алкоголь і з’єднуємо. Опускаємо в напій по одній печенюшці.

Крок 6. Просочуємо з усіх боків.

Крок 7. Формуємо на дні місткої форми шар з просоченого печива.

Крок 8. Промазуємо вершковий крем по печінкою.

Крок 9. Повторюємо шар з печива.

Крок 10. Промазуємо кремом.

Крок 11. Кладемо крем не шкодуючи.

Крок 12. Присипаємо верхівку подрібненим шоколадом або какао. Даємо просочитися години 4, прибравши в холод.

Крок 13. Ніжний десерт розрізаємо на шматочки і подаємо з гарячими напоями. Смачного!

Класичний тірамісу з вершками в домашніх умовах

Класичний тірамісу з вершками в домашніх умовах – різновид італійського десерту, який має більш щільну текстуру. Частування схоже на традиційне, своїм вершково-кавовим післясмаком. Як що немає часу на випічку коржів для святкового торта, скористайтеся цим рецептом.

Час готування – 9 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Вершки 33% – 200 мл.
  • Маскарпоне – 500 гр.
  • Ванільний екстракт – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Лікер кавовий / ром / коньяк – 40 мл.
  • Печиво “ Савоярді ” – 36 шт.
  • Кава мелена – 40 гр.
  • Какао-порошок – 5 ст.л.
  • Вода – 300 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо форму для збірки десерту і інгредієнти.

Крок 2. Дно роз’ємної форми застеляємо фольгою або харчовою плівкою.

Крок 3. Заварюємо міцну каву і змішуємо з лікером. Остуджуємо напій.

Крок 4. У місткій ємності об’єднуємо вершки з цукром, ванільним екстрактом і маскарпоне. Щоб не залишалося цукрових кристаликів, краще змолоти цукор в пудру. Повинна вийти повітряна текстура.

Крок 5. Просочуємо савоярді холодною кавою і укладаємо в форму. Промазуємо щедрим шаром крему.

Крок 6. Так збираємо виріб, поки інгредієнти не закінчаться.

Крок 7. Заключним шаром розділимо крем. Прибираємо в холод на ніч, попередньо затягнувши плівкою.

Крок 8. Час, що залишився сухе печиво кладемо в чашу блендера, присмачуємо ложечкою молотої кави і пробиваємо в крихту.

Крок 9. Через час виймаємо торт з форми.

Крок 10. Декоруємо подрібненої крихтою і какао-порошком. На розсуд прикрашаємо шматочками шоколаду.

Крок 11. Ділимо десерт на порції і насолоджуємося. Смачного!

Тірамісу з сиром без випічки

Тірамісу з сиром без випічки володіє приголомшливим зовнішнім виглядом і чудовим смаком. Будь-яке свято з таким десертом придбає яскраві фарби. Приготування тірамісу займає не більше півгодини. Вологе і ніжне ласощі підкорить з першого погляду.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Вершковий сир – 125 гр.
  • Вершки 33% – 300 мл.
  • Вишня коктейльна – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Вода кип’ячена – 200 мл.
  • Печиво “ Савоярді ” – 2 упаковки.
  • Кава розчинна – 2 ч.л.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо складові.

Крок 2. Каву розводимо в гарячій воді або використовуємо свіжозварений натуральний еспресо.

Крок 3. З’єднуємо домашній сир з невеликою кількістю вершків, гарненько розмішуємо. Так буде простіше об’єднати масу з рештою вершками.

Крок 4. До решти вершкам висипаємо цукор і ванілін для аромату, змішуємо до легкої повітряності. Для зручності та економії часу використовуємо електроприлад. Далі перекладаємо домашній сир і активно об’єднуємо до пишності.

Крок 5. Печиво швидко занурюємо в остиглий кави, щоб савоярді не розм’якло, і укладаємо в скляну форму.

Крок 6. Промазуємо вершковим кремом.

Крок 7. Укладаємо на крем коктейльну вишню, злегка втоплюючи.

Крок 8. Укладаємо шар савоярді і вершкового крему і розрівнюємо лопаткою.

Крок 9. Декоруємо виріб за своїм смаком.

Крок 10. Прибираємо тірамісу охолодитися на ніч. Дістаємо просочився десерт і ділимо на порції. Смачного!

ПП дієтичний тірамісу

ПП дієтичний тірамісу – знахідка для худнуть ласунів. Процес складання десерту займає лічені хвилини, але повинен настоятися, щоб придбати ніжну текстуру. З найпростішим рецептом впорається навіть дитина. Завдяки низькокалорійному ласощів, не тільки можна зберегти форму, але і скинути зайві кілограми.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Хлібці – 40 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Йогурт – 130 мл.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.л.
  • Кава розчинна – 1 ч.л.
  • Окріп – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаємо необхідні продукти.

Крок 2. У ємність подрібнювача кладемо сир, присмачуємо йогуртом і цукром. Цукор можна замінити підсолоджувачем.

Крок 3. Пробиваємо продукти в однорідну масу.

Крок 4. Заварюємо кави, трохи кладемо цукру. Остуджуємо.

Крок 5. Хлібці ділимо на частини, які добре поміщаються в форму. Швидко занурюємо хлібець в каві.

Крок 6. Кладемо просочений хлібець в форму.

Крок 7. Промазуємо сирним кремом.

Крок 8. Чергуючи інгредієнти, збираємо десерт. Прибираємо просочитися тірамісу на півгодини або годину.

Крок 9. Просочений десерт посипаємо сумішшю кориці і щіпки цукру. Смачного!

Як приготувати тірамісу в склянці

Як приготувати тірамісу в склянці – питання, відповідь на який очевидний. Рецепт не відрізняється від того, який готується в загальній формі. У порційному варіанті десерт ідеальний для святкових заходів. Подача виглядає презентабельно і естетично. Частування, після завершення свята, можна забрати з собою.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Вершки 33% – 200 мл.
  • Маскарпоне / вершковий сир – 250 гр.
  • Яєчні жовтки – 3 шт.
  • Цукор – 60 гр.
  • Коньяк – 30 мл.
  • Печиво “ Савоярді ” – 200 гр.
  • Кава міцний – 150 мл.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Цукрова пудра – 20 гр.
  • Какао-порошок – 2 ст.л.
  • М’ята свіжа – кілька листочків.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Об’єднуємо жовтки з цукром до побілілого стану.

Крок 3. Кладемо у збиту масу маскарпоне і змішуємо до гладкої консистенції. При необхідності застосовуємо електроприлад, встановивши мінімальні обороти.

Крок 4. Вводимо ванільний ароматизатор і розмішуємо.

Крок 5. Вершки збиваємо з цукровою пудрою до повітряного стану.

Крок 6. Об’єднуємо сирну і вершкову маси.

Крок 7. Вимішуємо акуратними рухами, щоб вийшла однорідна консистенція.

Крок 8. Готуємо склянки для сервірування. На дно укладаємо крем.

Крок 9. Заваривши міцну каву, охолоджуємо і присмачуємо коньяком. Опускаємо савоярді в рідину.

Крок 10. На крем кладемо просочене печиво.

Крок 11. Таким чином збираємо десерт. Заключним шаром кладемо крем.

Крок 12. Обернувши склянки в плівку, поміщаємо десерт в холодильник. Залишити на ніч – буде кращим рішенням.

Крок 13. Просочений тірамісу дістаємо, знімаємо плівку. Присипаємо десерт какао-порошком і декоруємо м’ятою. Смачного!

Дуже смачний тірамісу з рікоттою

Дуже смачний тірамісу з рікоттою – рецепт, який втілюється в життя максимально легко і без особливих труднощів. Важливо використовувати свіжі і перевірені інгредієнти, так як виріб не вимагає запікання. Ніжне частування принесе максимум запам’ятовуються емоцій і неповторних вражень.

Час готування – 6 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 7

Інгредієнти:

  • Рікотта – 0,5 упаковки.
  • Маскарпоне – 250 гр.
  • Яєчні жовтки – 2 шт.
  • Цукор очеретяний / звичайний – 3 ст.л.
  • Лікер – 2 ст.л.
  • Печиво “ Савоярді ” – 1 упаковка.
  • Кава міцна – 1 чашечка.
  • Какао / шоколад – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Змішуємо жовтки з трьома столовими ложками тростинного або звичайного цукру.

Крок 2. Застосувавши електроприлад, вимішуємо інгредієнти, поки не доб’ємося зміни кольору і розчинення крупинок цукру. Очеретяний цукор при необхідності замінюємо звичайним.

Крок 3. Потім додаємо рікотту і маскарпоне.

Крок 4. Додаємо лікер. Об’єднуємо масу до гладкості на невеликих оборотах, щоб крем не створожився. Заварюємо чашку міцної кави (використовуємо розчинну або натуральну) і чекаємо охолодження.

Крок 5. Беремо зручну форму. Савоярді просочуємо кавою і укладаємо на дно форми.

Крок 6. Розділимо зверху крем. Розкладаємо шар просоченого печива і розмазуємо залишки крему.

Крок 7. Декоруємо шоколадною крихтою або присипаємо какао-порошком, використовуючи дрібне чайне ситечко. Форму затягуємо плівкою. Прибираємо тірамісу охолоджуватися на ніч.

Крок 8. Пробуємо ніжний десерт. При бажанні подаємо напої. Смачного!

Полуничний тірамісу

Полуничний тірамісу вразить абсолютно всіх своїм смаком і приголомшливим зовнішнім виглядом. Приготування вишуканого десерту практично не відніме часу, але доведеться набратися терпіння, щоб виріб просочилося і набуло ніжну вологу текстуру.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фісташки очищені – 50 гр.
  • Маскарпоне – 250 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Печиво “ Савоярді ” – 16 шт.
  • Полуниця – 500 гр. + для прикраси.
  • Полуниця – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Перебравши ягоди і виклавши в сито або друшляк, грунтовно їх обполіскуємо. Просушуємо і відриваємо хвостики.

Крок 2. Полуницю кладемо в ємність комбайна, всипаємо 150 грамів цукрового піску і пробиваємо до однорідності. На розсуд полуничне пюре перетираємо через сито, щоб позбутися від насіння.

Крок 3. Вимиті і просушені яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. Білки поміщаємо в холод. Жовтки змішуємо з 50 грамами цукру, поки не утворюється побіліла повітряна маса. Додаємо маскарпоне і акуратно об’єднуємо до гладкості.

Крок 4. Окремо збиваємо білки. Підсипаючи залишився цукор, доводимо білки до стану міцних піків. Перекладаємо білки порціями в вершкову основу і з’єднуємо акуратними рухами, щоб не втратити повітряність.

Крок 5. По дну керамічної форми розділимо половину “дамських пальчиків” і просочуємо половиною полуничної суміші. Промазуємо половиною вершкового крему.

Крок 6. Знову викладаємо печиво, просочуємо полуничною масою і вершковим кремом. Вирівнявши поверхню, затягуємо плівкою і поміщаємо десерт на 2,5 години в холод.

Крок 7. Очистивши фісташки від шкаралупи, ріжемо на значні частини. Десерт дістаємо з холодильника, даємо постояти хвилин 15. Декоруємо горіхами і половинками полуниці. Смачного!

Простий домашній тірамісу зі сметаною

Простий домашній тірамісу зі сметаною – ідеальний варіант для тих, хто не зміг знайти “ Савоярді ”. Збірка десерту не завдасть незручностей. Як що немає бісквіта, потрібно спекти його заздалегідь, використовуючи свій улюблений рецепт і дати відстоятися хоча б ніч. Скориставшись рецептом одного разу, ласощі підкорить ваше серце раз і назавжди.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Бісквіт – 1 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Лікер – за смаком.
  • Кава еспресо – 1 чашка.
  • Сметана – 200 гр.
  • Вершки 33% – 100 гр.
  • Какао-порошок – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні продукти. Добре промиваємо і просушуємо великі яйця. Розбиваємо і ділимо яйця на білки і жовтки. З’єднуємо жовтки з цукром.

Крок 2. Збиваємо масу до однорідності і освіти білої повітряної маси. Заварюємо чашку еспресо і даємо охолонути. Можна використовувати натуральну або розчинну каву.

Крок 3. У склянці блендера об’єднуємо сир, сметану, вершки і збиту жовткову масу. Повинна вийти гладка маса.

Крок 4. Білки збиваємо до однорідності і освіти пишної міцної піни.

Крок 5. У чашу викладаємо сирну масу і порційно додаємо білкову масу, доводячи суміш до однорідного стану.

Крок 6. Готовий бісквіт ламаємо руками на зручні сегменти. Охолону каву змішуємо з лікером або іншим алкоголем. В отриману рідину занурюємо шматочки. Після чого просочений бісквіт розкладаємо по підготовленій формі.

Крок 7. Просочуємо ніжним кремом і повторюємо дії.

Крок 8. Верх десерту присипаємо какао-порошком. Затягнувши плівкою, щоб десерт не увібрав в себе сторонні запахи, прибираємо в холод на 4-5 годин.

Крок 9. Ділимо ласощі на порції і пригощаємось. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал