Страви з яловичини – 9 швидких і смачних рецептів приготування других страв з покроковими фото

Страви з яловичини – це дуже ситне і яскраве рішення для вашого домашнього та святкового столу. З апетитного м’яса можна приготувати багато різних частувань на будь-який смак. Кращі кулінарні варіанти ви знайдете в нашій добірці з дев’яти перевірених рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Класичний гуляш з яловичини з підливою на сковороді

Класичний гуляш з яловичини з підливою на сковороді – апетитна страва для вашого сімейного обіду або вечері. Універсальне частування нікого не залишить байдужим. Готуйте його по перевіреному традиційному рецепту з покроковим описом процесу і подавайте до столу з улюбленими гарнірами.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 мнуть

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Зазначений шматок яловичини промиваємо вод водою, після нарізаємо невеликими шматочками, солимо за смаком і обсмажуємо на сковороді з олією.

Крок 2. Коли м’ясо придбає золотистий відтінок, доповнюємо його подрібленою цибулею. Перемішуємо і продовжуємо процес. Періодично помішуємо продукти.

Крок 3. Очищаємо, промиваємо і натираємо на терці моркву. Викладаємо її в сковороду до решти інгредієнтів.

Крок 4. Посипаємо вміст борошном, смажимо ще одну хвилину і викладаємо вказану кількість томатної пасти.

Крок 5. Заливаємо гуляш водою, щоб вона покрила м’ясні шматки, і тушкуємо все разом на слабкому вогні близько однієї години.

Крок 6. За 5 хвилин до готовності додаємо в частування сіль, спеції і подрібнену зелень.

Крок 7. Апетитний домашній гуляш з яловичини готовий. Подавайте до столу з картопляним пюре або іншими гарнірами за смаком.

Соковиті котлети з яловичини на сковороді

Соковиті котлети з яловичини на сковороді – це відмінна кулінарна ідея для вашого сімейного столу. Апетитне м’ясне частування нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 30 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль картопляний – 30 гр.
  • Перець червоний мелений – 0,2 гр.
  • Сіль – 8 гр.
  • Вода – 130 мл.
  • Олія – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Яловичий фарш попередньо розморожуємо.

Крок 2. Перекладаємо фарш в відповідну миску. Доповнюємо його картопляним крохмалем.

Крок 3. Всипаємо в масу сіль.

Крок 4. Посипаємо невеликою кількістю червоного молотого перцю.

Крок 5. Для соковитості вливаємо вказану кількість кип’яченої води.

Крок 6. Слідом відправляємо подрібнену ріпчасту цибулю.

Крок 7. Вимішуємо продукти і доповнюємо їх курячим яйцем. Знову все ретельно перемішуємо.

Крок 8. Формуємо із заготівлі акуратні круглі котлетки. Обвалюємо їх в борошні.

Крок 9. Обсмажуємо продукт на олії до рум’янцю з обох сторін. Після тушкуємо до готовності під кришкою. Можна влити трохи води для пари.

Крок 10. Соковиті і апетитні яловичі котлети в домашніх умовах готові!

Класичний бефстроганов з яловичини

Класичний бефстроганов з яловичини – неймовірно смачна і яскрава кулінарна ідея, яка точно допоможе урізноманітнити звичне меню. Приготувати таке частування кожен зможе на своїй кухні. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом. Здивуйте своїх рідних!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сметана – 1 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Томатний соус – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 0,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідну кількість інгредієнтів. Цибулю заздалегідь очищаємо від лушпиння.

Крок 2. Далі цибулини нарізаємо тонкими четвертинками.

Крок 3. Обсмажуємо овочі на сковороді з олією.

Крок 4. Яловичину нарізаємо тонкою невеликою соломкою.

Крок 5. Обвалюємо кожен шматочок м’яса в борошні.

Крок 6. Далі підготовлене м’ясо обсмажуємо на олії до рум’янцю.

Крок 7. До м’яса приєднуємо заздалегідь обсмажену цибулю, сметану, томатний соус, сіль і чорний мелений перець, вливаємо трохи води.

Крок 8. Перемішуємо і тушкуємо заготівлю близько 25 хвилин під кришкою.

Крок 9. Смачний класичний бефстроганов з яловичини готовий. Подавайте до столу з гарніром за смаком і угощайтесь!

Яловичина по-французьки, запечена в духовці

Яловичина по-французьки, запечена в духовці виходить неймовірно ситною, соковитою і яскравою за смаком. Така страва підійде як для яскравої сімейної вечері, так і для святкового столу. Використовуйте перевірену кулінарну ідею з нашої добірки, щоб урізноманітнити домашнє меню.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Петрушка – за смаком.
  • Майонез – 40 мл.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для випікання.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти за списком.

Крок 2. Яловичину заздалегідь розморожуємо, промиваємо і звільняємо від плівок.

Крок 3. Нарізаємо м’ясо рівними по товщині стейками.

Крок 4. Далі кожен шматочок потрібно відбити кухонним молотком, посолити і поперчити.

Крок 5. Дрібними кубиками нарізаємо очищені овочі і зелень.

Крок 6. З’єднуємо цибулю, морквину, часник і зелень в глибокій мисці. Заправляємо майонезом і добре перемішуємо.

Крок 7. Шматочки м’яса кладемо в обмазану маслом форму для запікання. Кожен шматочок обмазуємо овочевою заготівлею.

Крок 8. Посипаємо частування тертим сиром і готуємо його 1 годину при температурі 160 градусів.

Крок 9. Яскраве і смачне м’ясо по-французьки з яловичини готове. Можна пригощатися!

Плов з яловичини в казані на плиті

Плов з яловичини в казані на плиті – дуже ситна страва для всієї родини за східними мотивами. Готуйте яскраве частування до обіду або вечері. Для приготування рекомендуємо взяти на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і рідних поживним домашнім продуктом.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1,3 кг.
  • Рис – 900 гр.
  • Цибуля ріпчаста великий – 2 шт.
  • Морква – 1 кг.
  • Зіра – 1 ст.л.
  • Барбарис сушений – 1 ст.л.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Вода – 1,6 л.
  • Олія – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Шматок яловичини промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 2. Шматки м’яса кладемо в велику миску, солимо і перемішуємо. На час відставляємо в сторону.

Крок 3. Очищаємо цибулю, ріжемо її півкільцями і обсмажуємо в олії до золотого відтінку.

Крок 4. Очищену морквину ріжемо брусочками.

Крок 5. До золотистої цибулі відправляємо м’ясо, смажимо все разом близько 10 хвилин. Далі вливаємо в казан з вмістом літр окропу. Додаємо барбарис і тушкуємо ще 20 хвилин.

Крок 6. Кладемо до вмісту моркву, але не перемішуємо.

Крок 7. Викладаємо на моркву заздалегідь промитий рис.

Крок 8. Вливаємо воду так, щоб вона закрила шар рису.

Крок 9. Додаємо в страва зіру і готуємо все на невеликому вогні ще 20-30 хвилин.

Крок 10. Ситний домашній плов з яловичини в казані готовий. Можна пробувати!

Лагман з яловичини

Лагман з яловичини – класична східна страва, яка оригінально доповнить ваше домашнє або святкове меню. Приготувати яскраве частування зможе кожен. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки. Обіцяємо, що ваші близькі і гості залишаться задоволені.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Локшина для лагмана – 1 пачка.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Редька зелена – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Капуста квашена – 100 гр.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промите м’ясо ріжемо на дрібні кубики. Також на невеликі шматочки обробляємо ріпчасту цибулю, морквину, помідор і болгарський перець. Редьку досить натерти на великій терці.

Крок 2. Добре прогріваємо казан або містку сковороду з олією. Обсмажуємо шматочки яловичини близько 10-15 хвилин. Постійно помішуємо, щоб продукт не підгорів.

Крок 3. Кладемо до яловичини цибулю і морквину, до смаку додаємо сіль. Перемішуємо продукти і продовжуємо смажити все разом до м’якості овочів.

Крок 4. Викладаємо терту редьку і переходимо вже на повільний вогонь. Тушкуємо 5 хвилин.

Крок 5. Доповнюємо вміст подрібненим болгарським перцем і квашеною капустою. Знову все розмішуємо і готуємо 5 хвилин.

Крок 6. Паралельно з тушкуванням відварюємо локшину для лагмана в підсоленій воді.

Крок 7. До обсмаженого з м’яса і овочів додаємо томатну пасту, подрібнені зелень і часник. Доповнюємо страва зірою і тушкуємо до готовності близько 15-20 хвилин.

Крок 8. На порційну тарілку викладаємо частування разом з локшиною. Апетитний лагман з яловичини готовий, можна пробувати!

Азу з яловичини з солоними огірками

Азу з яловичини з солоними огірками — дане татарське частування для всієї родини. Смачне м’ясо, тушковане з овочами і ароматними спеціями, нікого не залишить байдужим. Обов’язково скористайтеся нашим перевіреним кулінарним рецептом і здивуєте своїх близьких.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Огірок солоний – 200 гр.
  • Картопля – 1 кг.
  • Соус томатний – 1 ст.л.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Вода – 250 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець мелений – 0,5 ч.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо від шкірки картоплю, промиваємо її і нарізаємо акуратною соломкою. Відправляємо підрум’янюватися в сковороду з олією.

Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і також окремо пасеруємо її до прозорості. На це піде приблизно, від трьох до п’яти хвилин.

Крок 3. Солоні огірки обробляємо тонкими кружечками.

Крок 4. Підготовлену яловичину нарізаємо тонкими смужками і також окремо обсмажуємо на сковороді з олією. Готуємо близько 20 хвилин до отримання золотистої скоринки.

Крок 5. У казан відправляємо яловичину, огірки і томатний соус. Ставимо заготівлю на невеликий вогонь.

Крок 6. Далі сюди вливаємо склянку води і тушкуємо частування близько 30 хвилин. В процесі м’ясо повинно стати м’яким і ніжним.

Крок 7. За 10 хвилин до закінчення процесу додаємо сіль, перець мелений, подрібнений часник і лавровий листок.

Крок 8. Викладаємо в загальну масу готову картоплю і обережно перемішуємо всі продукти між собою.

Крок 9. Азу з яловичого м’яса і солоних огірків можна відразу розкладати по тарілках. Готово!

Хашлама з яловичини з картоплею

Хашлама з яловичини з картоплею – дуже соковита страва, яку точно варто спробувати приготувати на своїй кухні. Приготувати його зовсім нескладно. Для цього використовуйте перевірену покрокову ідею.

Час готування – 3 години 20 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина – 700 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Вода – 700-800 мл.
  • Зелень – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти. Яловичину промиваємо під водою, овочі очищаємо і промиваємо.

Крок 2. М’ясо нарізаємо шматочками середнього розміру.

Крок 3. Перекладаємо м’ясо в каструлю з товстим дном. Посипаємо його сіллю і спеціями за смаком.

Крок 4. Очищений ріпчасту цибулю нарізаємо середніми шматками.

Крок 5. Морквину нарізаємо напів-кружками невеликої товщини.

Крок 6. Картоплю ріжемо на половинки або четвертинки.

Крок 7. Видаляємо насіння з болгарського перцю. Сам плід ріжемо на невеликі квадратики.

Крок 8. Ділимо помідори на рівні по товщині часточки.

Крок 9. Відправляємо всі овочі до м’яса. При викладенні додаємо сіль і спеції.

Крок 10. Зверху додаємо ще трохи солі і подрібнений часник.

Крок 11. Вливаємо в каструлю з вмістом воду.

Крок 12. Варимо заготівлю при повільному кипінні близько 3 годин.

Крок 13. Хашлама з яловичини з картоплею готова. Розкладайте по тарілках, доповнюйте свіжою зеленню і подавайте до столу!

Тушкована яловичина з чорносливом на сковороді

Тушкована яловичина з чорносливом на сковороді – це дуже яскрава і оригінальна кулінарна ідея. Таку страва можна подавати до сімейного обіду або святкового столу. Порадуйте себе і близьких смачним частуванням разом з нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Чорнослив – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо ріпчасту цибулю і подрібнюємо її.

Крок 2. Заздалегідь розморожену м’якоть яловичини промиваємо і обсушуємо. Після нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо в ній подрібнену цибулю до м’якості.

Крок 4. Викладаємо до цибулі шматочки яловичини. Даємо випарується зайвій волозі і доповнюємо продукти томатної пастою.

Крок 5. Вливаємо в страву трохи води, тушкуємо все разом близько однієї години. В кінці додаємо заздалегідь промитий чорнослив.

Крок 6. Солимо і посипаємо спеціями за смаком. Перемішуємо і тушкуємо ще близько 10 хвилин.

Крок 7. Апетитна яловичина, тушкована з чорносливом, готова. Можна подавати до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал