Варення з лохини на зиму – 5 простих рецептів з покроковими фото

18b9bfe757e3dd4de33c90c7b54a8198

Варення з лохини на зиму – це дуже смачні ласощі, які точно урізноманітнює ваші домашні заготовки. Таке частування можна подавати до чаю, млинців або оладками. Кращі варіанти для приготування ягідного варення ми зібрали для вас в нашій перевіреній кулінарній добірці з п’яти простих рецептів з покроковими фото.

Варення-п’ятихвилинка з лохини

Варення-п’ятихвилинка з лохини – це цікаве ласощі, перед яким буде важко встояти. Такий продукт порадує насиченим смаком і яскравим ягідним ароматом. Для приготування частування на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 12 годин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Лохина – 1 кг.
  • Цукор – 1 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Відбираємо свіжу лохину, видаливши палички і листочки. Ретельно промиваємо ягоди під холодною водою. Даємо їм висохнути.

10f0802b305bc39cd08222f9eac992ab

Крок 2. Перекладаємо лохину в велику миску і додаємо цукор. Гарненько перемішуємо, щоб цукор рівномірно покрив всі ягоди.

6424669dbe394014b0803e75e5d99b7f

Крок 3. Ми залишаємо заготівлю на ніч для рясного виділення соку.

183c09c5f0fa495afbb4d2ff35001ad7

Крок 4. Ставимо наповнену миску або каструлю на вогонь.

bf98dea1f999c9ac0b4a2e5c626b4623

Крок 5. Доводимо до кипіння на невеликому вогні і варимо після рівно 5 хвилин. Прибираємо з плити.

65c3dd82a2da754a5532043c3ca4e5c3

Крок 6. Розливаємо гарячі ласощі у стерилізовані банки, закриваємо кришками і даємо повністю охолонути.

a06b76efb8a9a4edc8f8c8648e66dc5f

Крок 7. Варення-п’ятихвилинка з лохини готове. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

376e542cf8e98410a9207e27f0ed6ed9

Сире варення з лохини без варіння

Сире варення з лохини без варіння – це цікаве ласощі для вашого домашнього столу. Такий продукт порадує насиченим смаком і ароматом. Можна використовувати для випічки і приготування інших рецептів. Для заготівлі частування на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Лохина – 1 кг.
  • Цукор – 1 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Відбираємо свіжу лохину, видаливши палички і листочки. Ретельно промиваємо ягоди під холодною водою. Даємо їм висохнути.

e48c12863830023fad59f1afcdd992fd

Крок 2. Перекладаємо лохину в велику миску і додаємо цукор. Гарненько перемішуємо, щоб цукор рівномірно покрив всі ягоди.

d378315ac58f2a6666ae6f39a6709740

Крок 3. Перекладаємо продукти в чашу блендера і подрібнюємо все до однорідного стану.

63d3e1fa770d41e539f2c8a86bc89850

Крок 4. Отриману масу знову відправляємо в глибокий посуд. Ми залишаємо на одну годину і періодично помішуємо.

144c6f097e74578411778af72f623bc0

Крок 5. Промиваємо невеликі банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Можна потримати їх над парою або просушити в духовці.

462df56a0d0352ce3709877973158964

Крок 6. Перекладаємо масу з лохини і цукру в стерильні банки. Закриваємо їх кришками.

335926b690bab696f7eeee4152eafee9

Крок 7. Сире варення з лохини без варіння готове. Забирайте заготовки на зберігання в холодне місце. Можна поставити в холодильник.

065b7afba18684a1d996843bb01b3947

Варення з лохини з желатином на зиму

Варення з лохини з желатином на зиму – це дуже смачне, ароматне і густе ласощі для вашого столу. Такий продукт можна подавати до чаю або додавати в домашню випічку. Щоб приготувати апетитне частування, використовуйте повірений рецепт з нашої добірки з фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,7 л.

Інгредієнти:

  • Лохина – 260 гр.
  • Цукор – 360 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Лимон – 1 шт.
  • Желатин – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

a54536d55e9d1d0ef9cf2e2495db26bf

Крок 2. Перебираємо лохину, добре промиваємо її під водою і обсушуємо. Викладаємо ягоди в велику каструлю або миску.

1d17d47d86dc00518609c1db5f105326

Крок 3. Перекладаємо ягоди в каструлю, заливаємо їх водою і ставимо на плиту. Повільно доводимо вміст до кипіння і після варимо близько 10 хвилин.

cc4c782511dbd0bed050384f3f7cbfc9

Крок 4. Ягідну масу перетираємо через сито і відправляємо назад в каструлю. Відокремлюємо трохи гарячого сиропу і розчиняємо в ньому желатин.

36de5585be79340c2860f2f9ec48b46c

Крок 5. До перетертих ягід відправляємо лимонний сік, лимонну цедру. Всипаємо цукор. Перемішуємо і варимо 5 хвилин після кипіння. В кінці вмішуємо желатин.

eaab6473e738b7ba3dc88d6dbce8f3bf

Крок 6. Розливаємо частування по стерилізованих банкам. Закриваємо їх кришками і даємо повністю охолонути.

0931e261ecad6edf4009ab6955321734

Крок 7. Варення з лохини з желатином на зиму готове. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

9574edb482dd42b4eb6bc80166fee23f

Варення з лохини з малиною на зиму

Варення з лохини з малиною на зиму – це оригінальне ласощі, перед яким буде важко встояти. Такий продукт порадує насиченим смаком і яскравим ягідним ароматом. Для приготування частування на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Лохина – 1 кг.
  • Малина – 1 кг.
  • Цукор – 1,5 кг.
  • Кислота лимонна – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Кілограм лохини необхідно перебрати, видаливши палички і листочки, а потім ретельно промити ягоди під холодною водою і дати їм висохнути.

44e972a7323fc23e45ed6829fb480294

Крок 2. Також чинимо і з малиною: перебираємо, промиваємо і даємо стекти воді.

ed633bc0071a8830ea871cbe70e7137f

Крок 3. Далі обидва види ягід засипаємо вказаною кількістю цукру і залишаємо на кілька годин, злегка пом’явши толкушкою.

3136a78800044463ddb701015fe26f97

Крок 4. Ставимо каструлю на середній вогонь і постійно помішуємо, поки цукор повністю не розчиниться. Коли цукор розтане, збільшуємо вогонь до середнього і доводимо суміш до кипіння.

84403dc3d257127cfd34e4f3912285c1

Крок 5. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо варити варення, помішуючи періодично. Готуємо до тих пір, поки воно не загусне і не придбає консистенцію желе. Це займе близько 20-30 хвилин.

3ffe04c6c16bac0e07ec045b6a1b3efe

Крок 6. Додаємо лимонну кислоту і перемішуємо. Гаряче варення переливаємо в стерильні банки і закриваємо кришками. Ми залишаємо настоюватися на кілька годин або ніч.

0dac12736ff097ffe66f0ad957ea95c3

Крок 7. Варення з лохини з малиною на зиму готове. Забирайте на зберігання в прохолодне місце!

aa039a79eac5edcd2e7e5ffad16a212b

Лохина перетерта з цукром на зиму без варіння

Лохина перетерта з цукром на зиму без варіння – це вітамінна і дуже смачна заготівля. Такий продукт можна додавати в випічку і в інші десерти. Для приготування ароматного ягідного частування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година 15 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Лохина – 1 кг.
  • Цукор – 1 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти, відміряємо їх потрібну кількість.

6631315bfcc783c659b73f4e72d8ec0c

Крок 2. Перебираємо лохину, добре промиваємо її під водою і обсушуємо. Викладаємо ягоди в велику каструлю або миску.

3be7cd4edb0f6eb56ce45818a2911a08

Крок 3. Засипаємо ягоди вказаною кількістю цукру.

e847d5353538e4f3846443bad8fed181

Крок 4. Потрусити вміст каструлі, щоб цукор рівномірно розподілився по ягодам.

03098de60fb51cfd318780816c9faf6b

Крок 5. Далі заготівлю перетираємо будь-яким зручним способом.

e03d9e8b9909d7c2afcd01fbbdb33ebf

Крок 6. Швидко і зручно використовувати блендер.

f7c835ec8f4e2f7d1851590d3d472ba7

Крок 7. Переливаємо заготівлю назад в каструлю або глибоку миску. Даємо маси настоятися, періодично помішуючи ложкою.

967e30a38cdc5a650fd38088008a2160

Крок 8. Коли всі крупинки цукру розчинятися, можна розливати ласощі по стерилізованим банкам. Зберігаємо заготовки в холодильнику.

7d667908ff7063e47ed60297395d7005

Крок 9. Лохина перетерта з цукром на зиму без варіння готова.

8cd2f4e88e088e73a5320a9336e950d1

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал