Панна-котта класична – 9 рецептів десерту в домашніх умовах з покроковими фото

74dc7c9b63bfebce4290900fccf4cb66

Панна-котта – це знаменитий північноіталійський десерт, який відрізняється ніжним смаком і повітряною текстурою. Приготувати такі ласощі можна різними способами. Кращі варіанти ми зібрали для вас в нашій кулінарній добірці з десяти рецептів десерту в домашніх умовах з покроковими фото.

Домашня панна-котта з желатином

Домашня панна-котта з желатином – це дуже смачний і ніжний десерт, перед яким неможливо встояти. Його приваблива подача ідеально підійде для фуршету або кенді-бару. Обов’язково спробуйте приготувати італійську панна-котту по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вершки 20% – 350 мл.
  • Вода – 50 мл.
  • Желатин – 1 ст.л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Цукор – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Желатин розмішуємо в холодній воді і залишаємо на 5-10 хвилин для розбухання. Потім прогріваємо заготівлю на водяній бані і постійно помішуємо до повного розчинення всіх кристаликів. Але не можна доводити масу до кипіння.

ee94d4b0749523f76559ab02798db401

Крок 2. У каструлю виливаємо вершки, додаємо цукор і ванілін. Нагріваємо вміст до температури 80 °. До кипіння так само не доводимо.

4c6d8e870e735f8793dc00a79096f939

Крок 3. У підготовлений желатин викладаємо пару столових ложок гарячих вершків.

ea4dacd0920ab670a35d8b8c981b33c6

Крок 4. Желатин ретельно перемішуємо з вершками.

ca07e4da0759fa694c9a3325b8b5eb59

Крок 5. Далі заготівлю з желатином виливаємо в каструлю з вершками. Робимо це через дрібне ситечко.

a259b8f151e6e7fb0969252e7f979dbc

Крок 6. Перемішуємо вміст і розливаємо по формочкам. Остуджуємо і відправляємо в холодильник на 2-4 години.

b5ab0bfff5201bd90c384618022cd02a

Крок 7. Домашня панна-котта з желатином готова. Пригощайтеся!

9cdf80fcbf32d5afa3a4be1e22286797

Панна-котта з полуницею

Панна-котта з полуницею відрізняється ніжним і легким смаком з приємною ягідною кислинкою. Такі ласощі сподобається навіть самим виборчим ласун. Щоб приготувати справжню італійську панна-котту в домашніх умовах, використовуйте наш перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Вершки 20% – 350 мл.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Ваніль – за бажанням.
  • Желатин порошковий – 7 гр.
  • Пудра цукрова – 3 ст.л.
  • Полуниця – 150 гр.
  • М’ята – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Желатин замішуємо в холодній кип’яченої воді і залишаємо для розбухання. Далі встановлюємо посуд з вмістом над водяною лазнею і прогріваємо до повного розчинення желатину, але не кип’ятимо.

2641896bd725810ebd919f59d21b7e68

Крок 2. У каструлю виливаємо вершки і додаємо цукор з ваніллю. Якщо використовуєте стручкову ваніль, то попередньо видаліть з неї насіння.

70c57f309a4397f4eee43e06acd989d1

Крок 3. Ставимо каструлю на невеликий вогонь і прогріваємо, постійно помішуючи. Потім стручок ванілі дістаємо, а саму рідину можна процідити. Вводимо в неї підготовлений желатин.

d89be707bacc5a308fd42603df0c81cc

Крок 4. Розливаємо заготівлю по формочкам і відправляємо це все в морозильну камеру на 20 хвилин. Також можна поставити в холодильник на пару годин.

34d2adbcb3c1fe6e42fe76ac575d7cff

Крок 5. Для подачі підготуємо полуницю. Перемелюємо її в блендері разом з цукровою пудрою.

dc41651ce1aa9ffac33eaba9baed8add

Крок 6. Полуничною масою заливаємо застиглий десерт і прикрашаємо гілочками м’яти.

3b981648a5177d2d9b858ca591d181aa

Крок 7. Панна-котта з полуницею готова. Пригощайтеся!

fb671994b5b6aa4ca04c40ea06e669a1

Панна-котта на кокосовому молоці

Панна-котта на кокосовому молоці виходить неймовірно ніжною і легкою за смаком. Такий десерт нікого не залишить байдужим і порадує своїм привабливим виглядом. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Молоко кокосове – 400 мл.
  • Конфітюр – 5 ст.л.
  • Пудра цукрова – 80 гр.
  • Желатин – 20 гр.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Желатин замочуємо в воді і залишаємо на 5-10 хвилин для розбухання.

2ec04466cfe4916a346eb21b4ee3d6b0

Крок 2. Відміряємо необхідну кількість кокосового молока.

cc0024e7f3c1926527d04f55470ab5b9

Крок 3. У каструлі з’єднуємо кокосове молоко з цукровою пудрою і набряклим желатином.

f181522f7da2ba9a7de4d316b8336341

Крок 4. Злегка підігріваємо вміст на плиті, щоб желатин повністю розчинився. Перемішуємо.

c6c9c3bc3bd198fd3d89a6cf33ea9d56

Крок 5. На дно формочок викладаємо конфітюр. Вибираємо його до смаку. Далі вливаємо заготівлю з кокосового молока.

56fbb75652a83fed041cbfbf9f081975

Крок 6. Остуджуємо частування і відправляємо в холодильник на 40 хвилин. Чекаємо повного застигання десерту.

f721cfd8306498abffb734ff571bf910

Крок 7. Панна-котта на кокосовому молоці готова. Швидше пробуйте!

634a16b74925967f3437e184a9ac547d

Панна-котта з молока без вершків

Панна-котта з молока без вершків – це дивно смачний і ніжний десерт, який просто тане в роті. Його приваблива і апетитна подача ідеально підійде для ваших свят. Обов’язково спробуйте приготувати італійську панна-котту по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 2 ст.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Желатин – 20 гр.
  • Варення – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування панна-котти вибираємо варення на свій смак.

00bef36c084e51ad36e8b0a9a2bfd996

Крок 2. Желатин вимішуємо в холодній воді і залишаємо на 15-20 хвилин для розбухання.

3a565edb932e730123b55804809af0d3

Крок 3. Далі підготовлений желатин перемішуємо з молоком і цукром у великій каструлі.

0d3a80bf05a82caf43a9aeac4522a6dd

Крок 4. Ставимо заготівлю на невеликий вогонь і підігріваємо до повного розчинення желатину. Але не доводимо масу до кипіння.

7fe417f9b2d5e8e43f4bdfae0d4d602f

Крок 5. За формочкам розкладаємо варення, яке вибрали.

a65dc3aeafaeaa4128bf7b32a5cfc8cf

Крок 6. Заливаємо форми з варенням заготівлею з молока. Відправляємо це все в холодильник до повного застигання на кілька годин.

634b60de9f40bf7a51afb0d7bf2a0029

Крок 7. Панна-котта з молока без вершків готова. Подавайте до столу і пробуйте!

02aa665baabaef6dfa4a51b0d78f7008

Панна-котта з малиною в домашніх умовах

Панна-котта з малиною в домашніх умовах відрізняється ніжним і легким смаком з приємним ягідним ароматом. Перед таким десертом ніхто не зможе встояти. Щоб приготувати справжню італійську панна-котту своїми руками, використовуйте наш перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Вершки 10% – 500 мл.
  • Цукор – 40 гр.
  • Ваніль – 1 стручок.
  • Желатин швидкорозчинний – 10 гр.
  • Малина – 50 гр.
  • Лайм – 1 шт.
  • Ром світлий – 10 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Стручок ванілі розрізаємо на дві половинки і дістаємо насіння. Половинки стручка подрібнюємо.

45f86fb7993bfcc9cadf726368801931

Крок 2. У каструлі з’єднуємо вершки, цукор і ваніль. Прогріваємо масу на невеликому вогні до розчинення цукру.

ddf3bc180189186dd9cc563d6b172b6d

Крок 3. Замочуємо желатин в воді і залишаємо для розбухання на 10 хвилин. Далі прогріваємо його на водяній бані до повного розчинення. Прибираємо заготівлю з лазні і відразу вливаємо пару столових ложок підігрітих вершків.

94586026dc350b9e3316210decbd9f70

Крок 4. Решта вершки проціджуємо від залишків стручка ванілі і вливаємо сюди желатинову заготівлю. Гарненько все перемішуємо.

ea81eafb1e21f1c8b13c935ad7eddd27

Крок 5. Розливаємо вміст за формами. Можна вливати з використанням дрібного металевого сита. Прибираємо все це в холодильник до повного застигання на кілька годин.

286b7aaf77234928ac762eb0c0af9c25

Крок 6. Для подачі підготуємо малину. Для цього з’єднуємо ягоди з цедрою лайма і білим ромом. Акуратно перемішуємо і залишаємо маринуватися на 5 хвилин.

73c478c2480b068a288e3127fc4f9108

Крок 7. Панна-котта з малиною в домашніх умовах готова. Пригощайтеся!

cf2164820bb55bd3bcdd7e9cbb002550

Класична шоколадна панна-котта

Класична шоколадна панна-котта – це дивовижне за смаком і привабливе ласощі, яке підійде як для домашнього столу, так і для свята. Ніжне ласощі сподобається як дорослим, так і дітям. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вершки 33% – 250 гр.
  • Шоколад гіркий – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 15 гр.
  • Желатин – 1 ст.л.
  • Вода – 3 ст.л.
  • Кориця молота – 1 щіпка.
  • Олія – для змащування.

Для шоколадного соусу:

  • Шоколад гіркий – 25 гр.
  • Вершки 33% – 1 ст.л.
  • Паста шоколадна « Нутелла » – 25 гр.

Для подачі:

  • Шоколад – 5 гр.
  • Фундук – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні продукти за списком.

9f22b8fbe15bd7ad0fcf2c7a98e5dd4c

Крок 2. Желатин заливаємо водою, гарненько перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин для розбухання. Після цього прогріваємо заготівлю в мікрохвильовці протягом 1 хвилини. Також можна прогріти продукт на водяній бані.

888a5968e4515cab1ad08ffdbdad8ea7

Крок 3. У каструлю або сотейник виливаємо вершки, відправляємо шматочки шоколаду і ванільний цукор.

57a8006e94a7f4a273d8cf380fc76a6e

Крок 4. Нагріваємо вміст і перемішуємо до повного розчинення шоколаду.

30a7baa3b68c7085b012adefba69084e

Крок 5. У теплу масу виливаємо заготівлю з желатину. Гарненько все перемішуємо.

fe950ea94d5baa939ee60ef2f2725efb

Крок 6. Далі вміст проціджуємо через дрібне сито.

b60b699a406aa29358b13434d4d6f8fa

Крок 7. Розливаємо продукт по формочкам і відправляємо в холодильник до повного застигання на кілька годин.

205559432869158a30475f6d2308489b

Крок 8. В цей час підготуємо соус для подачі. З’єднуємо вершки, шматочки шоколаду і пасту нутелла.

fcb8f23154ac3205c29bf0bc897f0c39

Крок 9. Розтоплюємо продукти в мікрохвильовці до повної однорідності.

09700ef658b9537061f36b06c5b266aa

Крок 10. Класична шоколадна панна-котта готова. Подавайте до столу з шоколадним соусом, шматочками шоколаду і горіхів!

745d359b5c0e9cbb838e02b5c21d246e

Панна-котта з сметани

Панна-котта з сметани – це дуже смачний і ніжний десерт, перед яким неможливо встояти. Він стане справжньою прикрасою вашого свята або домашнього столу. Обов’язково спробуйте приготувати італійську панна-котту з сметани по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 3. години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Сметана – 180 гр.
  • Желатин – 15 гр.
  • Кава розчинна – 2 ч.л.
  • Молоко – 150 мл.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Цукор – 6 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти за списком.

a786e3d102cad6ff1871f2062c57b37a

Крок 2. Желатин вимішуємо в холодній воді і залишаємо для набухання на 15 хвилин.

eb1dbc1c0a5969cbc5bf9fd3651fe4a4

Крок 3. Яєчний жовток з’єднуємо з цукром.

a7faedda4e3523d8ccd64815e6a6c443

Крок 4. Збиваємо цукор з жовтком вінчиком до однорідності.

d515c295ded2ad16f7e940ca1edd3c3d

Крок 5. У сотейник виливаємо молоко і доводимо його до кипіння. Після прибираємо з плити і розчиняємо в ньому кави.

d27592d7b266405d1874604bb5fb2e17

Крок 6. Гарненько все перемішуємо і знову ставимо на плиту. Поступово вливаємо яєчну суміш і постійно перемішуємо вінчиком. Прогріваємо до перших ознак кипіння і відразу прибираємо з плити.

1c10b1c0667204b623afbd28c463797b

Крок 7. Відправляємо в заготівлю набряклий желатин і гарненько все перемішуємо. Даємо охолонути до кімнатної температури.

36412ee742097a6762486747ef90ed5c

Крок 8. У теплу масу викладаємо сметану.

373f33a1eab51e496d7d26033c539de8

Крок 9. Швидко перемішуємо вміст вінчиком до однорідності.

c950f735ba0c68c1cd9ed57865f9228b

Крок 10. Розливаємо масу по формочкам і відправляємо в холодильник до повного застигання на 3-4 години.

117c5cfcf93208782a9cc183bf940ab2

Крок 11. Панна-котта з сметани готова. Швидше пробуйте!

eb78e8cfc808c795263085c1ad47bb8f

ПП панна-котта в домашніх умовах

ПП панна-котта в домашніх умовах – це ідеальне рішення для тих, хто стежить за своїм харчуванням. Традиційний італійський десерт може бути низькокалорійним і не шкідливим для фігури. Щоб порадувати себе правильним ласощами, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кефір знежирений – 150 мл.
  • Сир знежирений – 100 гр.
  • Желатин – 15 гр.
  • Вода – 100 мл.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Какао-порошок – 1 ч.л.
  • Підсолоджувач – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

bfcd6b56bfaa28aab48959448738c5f5

Крок 2. Желатин вимішуємо воді і залишаємо набухати на 5-10 хвилин.

2a6a4422fbc14d46dfb467f89b56b0b0

Крок 3. Сир з’єднуємо з кефіром і ваніліном. Додаємо підсолоджувач за смаком. Гарненько все перемішуємо. При необхідності, можна перетерти через дрібне сито.

b9b37a8796605285e4eecd1129149005

Крок 4. Додаємо сюди какао і знову гарненько все перемішуємо.

2ad5e73b4b09521ee0de4d221eb3fcfe

Крок 5. Для кращої однорідності найкраще використовувати міксер.

afa6b7a30873413b6103cf6bad636724

Крок 6. Розбухлий желатин відправляємо в мікрохвильовку на 30 секунд. Також його можна прогріти на водяній бані.

e27c8fb53151bff83f6a4fba554d114f

Крок 7. Підготовлений желатин виливаємо в основну масу і перемішуємо.

818f5dc2e90cddb4a62da36eda304a8d

Крок 8. Розливаємо продукт по формочкам або склянкам. Відправляємо в холодильник для застигання на 2 години.

da3581b7893a47bda283a530f92c2a40

Крок 9. ПП панна-котта в домашніх умовах готова. Оцінюйте смак!

d47afe29291a039472e36d64295e4423

Панна-котта з ряжанки

Панна-котта з ряжанки виходить неймовірно ніжною і приємною до смаку. Такі ласощі нікого не залишить байдужим і порадує своїм привабливим видом. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Ряженка – 400 мл.
  • Мед – 3 ст.л.
  • Вершки – 50 мл.
  • Желатин – 10 гр.
  • Вода – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти.

147c017760aeafec4bcd22798a0b55f9

Крок 2. Замочуємо желатин в воді і даємо йому розбухнути, як це зазначено на упаковці.

a9f35646918ca2c05ac018ad4db2a2ec

Крок 3. У сотейник або в каструлю переливаємо ряженку і вершки. Також додаємо мед.

35fa8fd7fdcbe6f7b9fb51b9fff09aa2

Крок 4. Злегка прогріваємо масу до розчинення меду. Після викладаємо сюди желатин. Гарненько все перемішуємо.

4c419e4485c49a570e7211de92148587

Крок 5. Розливаємо заготівлю по формочкам і відправляємо в холодильник на кілька годин для застигання.

ed6c15139cd3b34b2d1a6646ba787de3

Крок 6. Перед подачею поливаємо частування медом.

f476e98e70fd692d2b4971024a7f396d

Крок 7. Панна-котта з ряженки готова. Пригощайтеся!

c56201e4550a3b9a97067aa81d972299

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал