Панна-котта класична – 9 рецептів десерту в домашніх умовах з покроковими фото

Панна-котта – це знаменитий північноіталійський десерт, який відрізняється ніжним смаком і повітряною текстурою. Приготувати такі ласощі можна різними способами. Кращі варіанти ми зібрали для вас в нашій кулінарній добірці з десяти рецептів десерту в домашніх умовах з покроковими фото.

Домашня панна-котта з желатином

Домашня панна-котта з желатином – це дуже смачний і ніжний десерт, перед яким неможливо встояти. Його приваблива подача ідеально підійде для фуршету або кенді-бару. Обов’язково спробуйте приготувати італійську панна-котту по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вершки 20% – 350 мл.
  • Вода – 50 мл.
  • Желатин – 1 ст.л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Цукор – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Желатин розмішуємо в холодній воді і залишаємо на 5-10 хвилин для розбухання. Потім прогріваємо заготівлю на водяній бані і постійно помішуємо до повного розчинення всіх кристаликів. Але не можна доводити масу до кипіння.

Крок 2. У каструлю виливаємо вершки, додаємо цукор і ванілін. Нагріваємо вміст до температури 80 °. До кипіння так само не доводимо.

Крок 3. У підготовлений желатин викладаємо пару столових ложок гарячих вершків.

Крок 4. Желатин ретельно перемішуємо з вершками.

Крок 5. Далі заготівлю з желатином виливаємо в каструлю з вершками. Робимо це через дрібне ситечко.

Крок 6. Перемішуємо вміст і розливаємо по формочкам. Остуджуємо і відправляємо в холодильник на 2-4 години.

Крок 7. Домашня панна-котта з желатином готова. Пригощайтеся!

Панна-котта з полуницею

Панна-котта з полуницею відрізняється ніжним і легким смаком з приємною ягідною кислинкою. Такі ласощі сподобається навіть самим виборчим ласун. Щоб приготувати справжню італійську панна-котту в домашніх умовах, використовуйте наш перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Вершки 20% – 350 мл.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Ваніль – за бажанням.
  • Желатин порошковий – 7 гр.
  • Пудра цукрова – 3 ст.л.
  • Полуниця – 150 гр.
  • М’ята – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Желатин замішуємо в холодній кип’яченої воді і залишаємо для розбухання. Далі встановлюємо посуд з вмістом над водяною лазнею і прогріваємо до повного розчинення желатину, але не кип’ятимо.

Крок 2. У каструлю виливаємо вершки і додаємо цукор з ваніллю. Якщо використовуєте стручкову ваніль, то попередньо видаліть з неї насіння.

Крок 3. Ставимо каструлю на невеликий вогонь і прогріваємо, постійно помішуючи. Потім стручок ванілі дістаємо, а саму рідину можна процідити. Вводимо в неї підготовлений желатин.

Крок 4. Розливаємо заготівлю по формочкам і відправляємо це все в морозильну камеру на 20 хвилин. Також можна поставити в холодильник на пару годин.

Крок 5. Для подачі підготуємо полуницю. Перемелюємо її в блендері разом з цукровою пудрою.

Крок 6. Полуничною масою заливаємо застиглий десерт і прикрашаємо гілочками м’яти.

Крок 7. Панна-котта з полуницею готова. Пригощайтеся!

Панна-котта на кокосовому молоці

Панна-котта на кокосовому молоці виходить неймовірно ніжною і легкою за смаком. Такий десерт нікого не залишить байдужим і порадує своїм привабливим виглядом. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Молоко кокосове – 400 мл.
  • Конфітюр – 5 ст.л.
  • Пудра цукрова – 80 гр.
  • Желатин – 20 гр.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Желатин замочуємо в воді і залишаємо на 5-10 хвилин для розбухання.

Крок 2. Відміряємо необхідну кількість кокосового молока.

Крок 3. У каструлі з’єднуємо кокосове молоко з цукровою пудрою і набряклим желатином.

Крок 4. Злегка підігріваємо вміст на плиті, щоб желатин повністю розчинився. Перемішуємо.

Крок 5. На дно формочок викладаємо конфітюр. Вибираємо його до смаку. Далі вливаємо заготівлю з кокосового молока.

Крок 6. Остуджуємо частування і відправляємо в холодильник на 40 хвилин. Чекаємо повного застигання десерту.

Крок 7. Панна-котта на кокосовому молоці готова. Швидше пробуйте!

Панна-котта з молока без вершків

Панна-котта з молока без вершків – це дивно смачний і ніжний десерт, який просто тане в роті. Його приваблива і апетитна подача ідеально підійде для ваших свят. Обов’язково спробуйте приготувати італійську панна-котту по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 2 ст.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Желатин – 20 гр.
  • Варення – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування панна-котти вибираємо варення на свій смак.

Крок 2. Желатин вимішуємо в холодній воді і залишаємо на 15-20 хвилин для розбухання.

Крок 3. Далі підготовлений желатин перемішуємо з молоком і цукром у великій каструлі.

Крок 4. Ставимо заготівлю на невеликий вогонь і підігріваємо до повного розчинення желатину. Але не доводимо масу до кипіння.

Крок 5. За формочкам розкладаємо варення, яке вибрали.

Крок 6. Заливаємо форми з варенням заготівлею з молока. Відправляємо це все в холодильник до повного застигання на кілька годин.

Крок 7. Панна-котта з молока без вершків готова. Подавайте до столу і пробуйте!

Панна-котта з малиною в домашніх умовах

Панна-котта з малиною в домашніх умовах відрізняється ніжним і легким смаком з приємним ягідним ароматом. Перед таким десертом ніхто не зможе встояти. Щоб приготувати справжню італійську панна-котту своїми руками, використовуйте наш перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Вершки 10% – 500 мл.
  • Цукор – 40 гр.
  • Ваніль – 1 стручок.
  • Желатин швидкорозчинний – 10 гр.
  • Малина – 50 гр.
  • Лайм – 1 шт.
  • Ром світлий – 10 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Стручок ванілі розрізаємо на дві половинки і дістаємо насіння. Половинки стручка подрібнюємо.

Крок 2. У каструлі з’єднуємо вершки, цукор і ваніль. Прогріваємо масу на невеликому вогні до розчинення цукру.

Крок 3. Замочуємо желатин в воді і залишаємо для розбухання на 10 хвилин. Далі прогріваємо його на водяній бані до повного розчинення. Прибираємо заготівлю з лазні і відразу вливаємо пару столових ложок підігрітих вершків.

Крок 4. Решта вершки проціджуємо від залишків стручка ванілі і вливаємо сюди желатинову заготівлю. Гарненько все перемішуємо.

Крок 5. Розливаємо вміст за формами. Можна вливати з використанням дрібного металевого сита. Прибираємо все це в холодильник до повного застигання на кілька годин.

Крок 6. Для подачі підготуємо малину. Для цього з’єднуємо ягоди з цедрою лайма і білим ромом. Акуратно перемішуємо і залишаємо маринуватися на 5 хвилин.

Крок 7. Панна-котта з малиною в домашніх умовах готова. Пригощайтеся!

Класична шоколадна панна-котта

Класична шоколадна панна-котта – це дивовижне за смаком і привабливе ласощі, яке підійде як для домашнього столу, так і для свята. Ніжне ласощі сподобається як дорослим, так і дітям. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вершки 33% – 250 гр.
  • Шоколад гіркий – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 15 гр.
  • Желатин – 1 ст.л.
  • Вода – 3 ст.л.
  • Кориця молота – 1 щіпка.
  • Олія – для змащування.

Для шоколадного соусу:

  • Шоколад гіркий – 25 гр.
  • Вершки 33% – 1 ст.л.
  • Паста шоколадна « Нутелла » – 25 гр.

Для подачі:

  • Шоколад – 5 гр.
  • Фундук – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Желатин заливаємо водою, гарненько перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин для розбухання. Після цього прогріваємо заготівлю в мікрохвильовці протягом 1 хвилини. Також можна прогріти продукт на водяній бані.

Крок 3. У каструлю або сотейник виливаємо вершки, відправляємо шматочки шоколаду і ванільний цукор.

Крок 4. Нагріваємо вміст і перемішуємо до повного розчинення шоколаду.

Крок 5. У теплу масу виливаємо заготівлю з желатину. Гарненько все перемішуємо.

Крок 6. Далі вміст проціджуємо через дрібне сито.

Крок 7. Розливаємо продукт по формочкам і відправляємо в холодильник до повного застигання на кілька годин.

Крок 8. В цей час підготуємо соус для подачі. З’єднуємо вершки, шматочки шоколаду і пасту нутелла.

Крок 9. Розтоплюємо продукти в мікрохвильовці до повної однорідності.

Крок 10. Класична шоколадна панна-котта готова. Подавайте до столу з шоколадним соусом, шматочками шоколаду і горіхів!

Панна-котта з сметани

Панна-котта з сметани – це дуже смачний і ніжний десерт, перед яким неможливо встояти. Він стане справжньою прикрасою вашого свята або домашнього столу. Обов’язково спробуйте приготувати італійську панна-котту з сметани по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 3. години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Сметана – 180 гр.
  • Желатин – 15 гр.
  • Кава розчинна – 2 ч.л.
  • Молоко – 150 мл.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Цукор – 6 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Желатин вимішуємо в холодній воді і залишаємо для набухання на 15 хвилин.

Крок 3. Яєчний жовток з’єднуємо з цукром.

Крок 4. Збиваємо цукор з жовтком вінчиком до однорідності.

Крок 5. У сотейник виливаємо молоко і доводимо його до кипіння. Після прибираємо з плити і розчиняємо в ньому кави.

Крок 6. Гарненько все перемішуємо і знову ставимо на плиту. Поступово вливаємо яєчну суміш і постійно перемішуємо вінчиком. Прогріваємо до перших ознак кипіння і відразу прибираємо з плити.

Крок 7. Відправляємо в заготівлю набряклий желатин і гарненько все перемішуємо. Даємо охолонути до кімнатної температури.

Крок 8. У теплу масу викладаємо сметану.

Крок 9. Швидко перемішуємо вміст вінчиком до однорідності.

Крок 10. Розливаємо масу по формочкам і відправляємо в холодильник до повного застигання на 3-4 години.

Крок 11. Панна-котта з сметани готова. Швидше пробуйте!

ПП панна-котта в домашніх умовах

ПП панна-котта в домашніх умовах – це ідеальне рішення для тих, хто стежить за своїм харчуванням. Традиційний італійський десерт може бути низькокалорійним і не шкідливим для фігури. Щоб порадувати себе правильним ласощами, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Кефір знежирений – 150 мл.
  • Сир знежирений – 100 гр.
  • Желатин – 15 гр.
  • Вода – 100 мл.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Какао-порошок – 1 ч.л.
  • Підсолоджувач – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Желатин вимішуємо воді і залишаємо набухати на 5-10 хвилин.

Крок 3. Сир з’єднуємо з кефіром і ваніліном. Додаємо підсолоджувач за смаком. Гарненько все перемішуємо. При необхідності, можна перетерти через дрібне сито.

Крок 4. Додаємо сюди какао і знову гарненько все перемішуємо.

Крок 5. Для кращої однорідності найкраще використовувати міксер.

Крок 6. Розбухлий желатин відправляємо в мікрохвильовку на 30 секунд. Також його можна прогріти на водяній бані.

Крок 7. Підготовлений желатин виливаємо в основну масу і перемішуємо.

Крок 8. Розливаємо продукт по формочкам або склянкам. Відправляємо в холодильник для застигання на 2 години.

Крок 9. ПП панна-котта в домашніх умовах готова. Оцінюйте смак!

Панна-котта з ряжанки

Панна-котта з ряжанки виходить неймовірно ніжною і приємною до смаку. Такі ласощі нікого не залишить байдужим і порадує своїм привабливим видом. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Ряженка – 400 мл.
  • Мед – 3 ст.л.
  • Вершки – 50 мл.
  • Желатин – 10 гр.
  • Вода – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі необхідні інгредієнти.

Крок 2. Замочуємо желатин в воді і даємо йому розбухнути, як це зазначено на упаковці.

Крок 3. У сотейник або в каструлю переливаємо ряженку і вершки. Також додаємо мед.

Крок 4. Злегка прогріваємо масу до розчинення меду. Після викладаємо сюди желатин. Гарненько все перемішуємо.

Крок 5. Розливаємо заготівлю по формочкам і відправляємо в холодильник на кілька годин для застигання.

Крок 6. Перед подачею поливаємо частування медом.

Крок 7. Панна-котта з ряженки готова. Пригощайтеся!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал