Як правильно варити пельмені – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як правильно варити пельмені – це знають багато. Особливо ті, хто не любить довго проводити час на кухні і придумувати, що ж таке приготувати і чим можна смачно і ситно пообідати або повечеряти. Пельмені – популярна страва, яка подобається більшості. М’ясна начинка з тонким тістом поєднується просто чудово. Приготувати готові магазинні пельмені можна різними швидкими способами. Домашні ж пельмені вимагають більше часу на ліплення і на подальший процес. У добірці розглянемо різні варіанти. Дивіться і запам’ятовуйте.

Пельмені, зварені в мультиварці

Пельмені, зварені в мультиварці, з’явилися в моєму житті за часів студентства. Живучи в гуртожитку із загальною кухнею і плитою, приготувати їжу було проблемою. Так і народився цей рецепт, який і зараз не покидає мене. Іноді, приготування пельменів в мультиварці, – єдиний варіант.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 300 гр.
  • Вода тепла – 100 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 70 гр.
  • Борошно – 300 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Швиденько складіть потрібні продукти. Фарш використовуйте з будь-якого виду м’яса. Начинку можна приготувати самостійно або придбати готову.

Крок 2. Цибулину звільніть від лушпиння. Подрібніть зручним способом – через м’ясорубку або блендером. Перекладіть в фарш, посоліть і поперчіть. Гарненько вимісити начинку.

Крок 3. Тепер приготуємо тісто. У миску просейт 300 грамів пшеничного борошна. У центрі зробіть поглиблення. Розбийте куряче яйце, попередньо вимите і обсушіть. Посоліть. Налийте теплу воду і замісіть тісто.

Крок 4. Тісто складіть в пакет або затягніть харчовою плівкою. Відставте відпочити хвилин на 20 мінімум.

Крок 5. Тісто розкачайте качалкою, за допомогою склянки зробіть заготовки.

Крок 6. У центр кожного кружечка викладіть м’ясну начинку.

Крок 7. Зліпіть акуратні пельмені.

Крок 8. На дно чаші мультиварки налийте літр води. Пельмені розкладіть на сітку для варіння на пару. Сітку вставте в чашу мультиварки. Чашу встановіть в прилад. Закрийте кришку приладу. На панелі приладу виберіть програму « Пар ». На таймері встановіть 15 хвилин. Натисніть « Старт ».

Крок 9. Після звукового сигналу, вимкніть прилад. Готові пельмені перекладіть в піалу. Заправити вершковим маслом. Пригощайтеся і насолоджуйтеся із задоволенням!

Як зварити пельмені в мікрохвильовці

Як зварити пельмені в мікрохвильовці – розповім сьогодні. Це максимально швидкий і зручний спосіб для зайнятих людей. Пельмені виходять смачними і нітрохи не відрізняються від традиційної варіння. Традиційне блюдо полюбиться всім. Готуйте і їжте із задоволенням!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Пельмені – 250 гр.
  • Вода гаряча – 600 мл.
  • Зелень – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові для улюблених пельмешек. У мене заморожені пельмені, але так можна готувати і свіжо-ліплені.

Крок 2. У миску для мікрохвильовки складіть заморожені пельмені. Додайте лаврушку. Прянощі вибирайте відповідно до власних смаковими уподобаннями.

Крок 3. Залийте гарячою водою. Посоліть воду. При бажанні поперчіть. Поставте миску в мікрохвильовку. Встановіть таймер на 7 хвилин.

Крок 4. Після звукового сигналу, відкрийте мікрохвильовку. Перемішайте пельмені. Увімкніть ще на 5 хвилин і варіть до звукового сигналу.

Крок 5. Пельмені перекладіть в тарілку для подачі. Заправити вершковим маслом. Акуратно перемішайте. Пельмені можна подавати з бульйоном.

Крок 6. Подавайте пельмені зі сметаною. За бажанням прикрасьте улюбленою зеленню. Смачного!

Варені пельмені з бульйоном

Варені пельмені з бульйоном – блюдо, яке обожнюють багато, я і моя сім’я не виняток. Ми збираємося за великим столом і ліпимо пельмені все разом. Так виходить веселіше і швидше. А потім варимо пельмені і їмо. Процес приготування об’єднує. Пельмені з бульйоном виходять приголомшливими.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Пельмені – 15 шт.
  • Бульйон курячий – 300 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю налийте воду або готовий бульйон. Додайте улюблені спеції за смаком. Посоліть і поперчіть. Нагрійте до гарячого стану.

Крок 2. Коли бульйон закипить, закиньте пельмені в каструлю.

Крок 3. Зачекайте, поки бульйон закипить вдруге, і трохи зменшіть температуру. Коли пельмені спливуть, накрийте каструлю кришкою, встановіть температуру трохи нижче середнього. Варіть хвилин 5. Потім зніміть кришку і вимкніть нагрів.

Крок 4. Скориставшись шумівкою, викладіть пельмені в миску. Поперчіть за смаком.

Крок 5. Залийте бульйоном і присмачити сметаною. За бажанням присипте подрібненою зеленню. Запрошуйте гостей до столу. Смачного!

Варені пельмені з картоплею

Варені пельмені з картоплею повноцінне ситне блюдо, яке зведе вас з розуму. Блюдо виходить повноцінним і ситним. Готовий суп з пельменів зігріває в ненастную погоду. Готую такий суп не вперше, домашні задоволені, ситі і вдячні.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Пельмені – 15 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Духмяний перець горошком – 3 шт.
  • Вода – 750 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти за списком для чудових пельменів.

Крок 2. Звільніть картопля і морква від шкірки за допомогою овочечистки. Цибулину звільніть від лушпиння.

Крок 3. Почищену картоплю нарізати кубиками або як вам подобається.

Крок 4. У каструлю налийте 750 мілілітрів води. Відправте картопляні кубики в воду. Поставте на плиту і встановіть середній вогонь. Доведіть до кипіння і варіть хвилин 10.

Крок 5. Цибулину наріжте кубиками або півкільцями і підрум’яньте на соняшниковій олії до прозорості.

Крок 6. Почищену морквину натріть на терці. Морквяну стружку додайте до підсмаженого цибулі. Посоліть і поперчіть. Тушкуйте до розм’якшення морквини. Не забувайте перемішувати, щоб нічого не пригоріло.

Крок 7. Коли картопля проварити до напівготовності, додайте заморожені пельмені.

Крок 8. Додайте лаврушку і горошки чорного перцю. Можна і інші улюблені прянощі за бажанням. Посоліть і поперчіть.

Крок 9. Коли пельмені спливуть, дістаньте лаврушку. І додайте яскраву овочеву засмажку. Тушкуйте ще хвилин 5. Вимкніть нагрів.

Крок 10. Розлийте ошатну ароматне блюдо по порціях. Заправити сметаною. Присипте подрібненою зеленню. Пригощайте улюблених людей. Смачного!

Пельмені на пару в пароварці

Пельмені на пару в пароварці виходять просто приголомшливими. Пельмені прекрасно урізноманітнюють ваш обід або інший прийом їжі. Якщо у вас є пароварка, цей рецепт для вас. Блюдо виходить дивовижним. Подавайте пельмені з улюбленими соусами і заправками.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Вода – 100 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Для начинки:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Фарш свинячий – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за бажанням.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть потрібні інгредієнти. Фарш використовуйте з будь-якого виду м’яса. Начинку можна приготувати самостійно або придбати готову.

Крок 2. У глибоку ємність вилийте 100 мілілітрів теплої води і ложку олії, посоліть. Розмішайте вінчиком.

Крок 3. У миску з рідиною всипте чверть кілограма пшеничного борошна.

Крок 4. Вимісити тісто і складіть в целофановий мішок. Відставте відлежатися хвилин на 10-15 мінімум.

Крок 5. Цибулину звільніть від лушпиння. Подрібніть зручним способом – через м’ясорубку або блендером. Перекладіть в фарш, посоліть і поперчіть. Гарненько вимісити фарш.

Крок 6. Тісто розкачайте в пласт, за допомогою склянки або вирубки зробіть заготовки.

Крок 7. У центр кожної коржі розкладіть м’ясну начинку. Зліпіть акуратні пельмені.

Крок 8. Пельмені розкладіть на сітку від пароварки. Закрийте кришку приладу. На таймері встановіть 15 хвилин. Час залежить від моделі вашої техніки і розміру пельмешек.

Крок 9. Через 15 хвилин вимкніть пароварку.

Крок 10. Готовими пельмешками наповніть піалу. Заправити вершковим маслом. Поперчіть.

Крок 11. Подавайте з зеленню і улюбленими соусами за бажанням. Пригощайтеся і насолоджуйтеся із задоволенням!

Варені пельмені з цибулею

Варені пельмені з цибулею – блюдо, від якого без розуму всі чоловіки. Приготування абсолютно нескладне. Пельмені готуються дуже швидко. Ароматне ситне блюдо не займе багато часу і принесе масу позитивних емоцій. Якщо ви не пробували пельмені, приготовані таким способом – час прийшов!

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Пельмені – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Бульйон – 1 ст.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Сковорідку з олією нагрійте на досить сильному вогні. Поступово порціями викладіть заморожені пельмені. Якщо додати до рослинного маслу трохи вершкового, блюдо вийде ароматні і ще смачніше.

Крок 2. Зменшіть температуру. Цибулину звільніть від лушпиння і дрібненько наріжте. Додайте до пельменів. Обсмажуйте до рум’яності.

Крок 3. Не забувайте перевертати, щоб нічого не пригоріло.

Крок 4. Коли цибулина стане прозорою, посоліть, поперчіть і приправте хмелі-сунелі. Обсмажуйте і не забувайте перевертати. Підрум’янюйте, поки аромат не пошириться по всій кухні.

Крок 5. Залийте склянкою бульйону або звичайною гарячою водою. Пельмені повинні покритися рідиною до половини. Улюблену зелень сполосніть і дрібно наріжте. Додайте до пельменів. Я використовую кріп.

Крок 6. Додайте лаврушку.

Крок 7. Закрийте сковорідку кришкою. Встановіть мінімальний нагрів. Тушкуйте 10 хвилин. За цей час рідина википить, а пельмені повністю приготуються.

Крок 8. Потім зніміть кришку і вимкніть нагрів. Викладіть пельмені в тарілку.

Крок 9. Пельмені, приготовані таким способом, залишаються цілими. За бажанням присмачити сметаною. Пригощайте близьких. Смачного!

Пельмені, запечені в духовці

Пельмені, запечені в духовці, підкорять вас. Апетитне блюдо стане вашим фаворитом. Максимально просте у виконанні і смачне блюдо. Якщо в морозилці є упаковка пельменів, ви просто зобов’язані скористатися цікавим варіантом і здивувати близьких людей.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Пельмені – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові для незвичайної запіканки відповідно до списку.

Крок 2. Далі змішайте продукти для заливки. У піалі з’єднайте 200 грамів майонезу і 100 грамів сметані. Кількість можете варіювати в залежності від бажання і переваг. Посоліть і поперчіть. Розмішайте.

Крок 3. Цибулину очистіть від лушпиння. Наріжте, як вам подобається. Підрум’яньте на ложці соняшникової олії без запаху на сковороді.

Крок 4. Рум’яну цибулину додайте в заправку. Розмішуйте, поки консистенція не стане однорідною.

Крок 5. У вогнетривку форму складіть заморожені пельмені. Розкладіть в один шар.

Крок 6. Пельмені промажте приготовленої заливкою, рівномірно розподіливши. Зелень сполосніть і рівномірно розподіліть.

Крок 7. 150 грамів твердого сиру натріть на терці і розподіліть по заливці.

Крок 8. Увімкніть духовку для розігріву. Встановіть 180 градусів на перемикачі температури. Форму поставте в гарячу духовку і готуйте близько 40 хвилин.

Крок 9. Запечені рум’яні пельмені з апетитною тягнеться скоринкою розділіть на порції. Доповніть улюбленою зеленню і свіжими овочами. Подавайте гостям. Їжте і отримуйте незабутні враження. Смачного!

Пельмені, приготовані на сковороді

Пельмені, приготовані на сковороді, вимагають мінімум зусиль і часу для втілення в життя. Навіть найголодніший людина не встигне втратити свідомість від голоду, як пельмені будуть готові. Блюдо виглядає дуже апетитно. Хрустка скоринка зводить з розуму і піднімає настрій.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 1 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Пельмені – 30 шт.
  • Олія – 1 ч.л.
  • Вода або бульйон – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть продукти для ошатних хрустких пельмешек.

Крок 2. Сковорідку розжарилися на середньому вогні. Силіконової пензликом ретельно промажте борту і дно сковорідки олією. Якщо додати до рослинного маслу трохи вершкового, блюдо вийде ароматні і ще смачніше.

Крок 3. Покладіть заморожені пельмені.

Крок 4. Коли пельмені добре зарум’яняться з обох сторін, залийте склянкою звичайної гарячої води або бульйону. Посоліть і поперчіть. Пельмені повинні покритися рідиною тільки до половини.

Крок 5. Закрийте сковорідку кришкою. Встановіть мінімальний нагрів. Варіть 7 хвилин.

Крок 6. За цей час рідина википить, а пельмені повністю приготуються.

Крок 7. Потім зніміть кришку і вимкніть нагрів. Викладіть пельмені на тарілку для подачі. Улюблену зелень сполосніть і дрібно наріжте. Прикрасьте пельмені.

Крок 8. Рум’яні пельмені за бажанням присмачити улюбленим соусом. Пригощайте близьких. Смачного!

Пельмені, зварені з кубиком маггі

Пельмені, зварені з кубиком маггі, не просто приведуть в захват, а залишаться в серці назавжди. Просто відварити пельмені простіше, ніж приготувати за цим рецептом. Але одного разу спробувавши це блюдо, ви ніколи не зможете забути кулінарний шедевр, – це я вам обіцяю.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Пельмені – 14 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Бульйонний кубик « Маггі » – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Масло вершкове – 5 гр.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові для пельменного страви відповідно до списку.

Крок 2. Цибулину очистіть від лушпиння. Наріжте півкільцями.

Крок 3. Помідори сполосніть, просушіть і наріжте, як вам подобається.

Крок 4. Сковорідку розігрійте. Овочі мучте на ложці соняшникової олії без запаху. Можна використовувати будь-які овочі, наприклад, морквину, солодкий перчик. Посоліть і поперчіть.

Крок 5. Підготуйте глиняний горщик або іншу вогнетривку форму. Змастіть його вершковим маслом.

Крок 6. Викладаємо ложку підсмажених овочів.

Крок 7. Потім частина пельмешек.

Крок 8. Знову підсмажені овочі.

Крок 9. Кладемо залишилися пельмені.

Крок 10. Накриваємо залишилися овочами.

Крок 11. Викладаємо бульйонний кубик.

Крок 12. Заливаємо склянкою гарячої води.

Крок 13. Горщик закриваємо кришечкою. Увімкніть духовку для розігріву. Встановіть 200 градусів на перемикачі температури. Форму поставте в гарячу духовку і готуйте близько 40 хвилин.

Крок 14. Через 40 хвилин горщик дістаньте з духовки. Задекоруйте улюбленої зеленушки.

Крок 15. Ароматні пельмені подавайте гостям. Їжте і отримуйте незабутні враження. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал