Запіканка з кабачків з сиром в духовці – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Запіканка з кабачків з сиром в духовці – це дуже смачна, проста у виконанні і поживна страва для всієї родини. З кабачка можна приготувати багато запіканок на будь-який смак. Кращі ідеї ми зібрали для вас в перевіреній кулінарній добірці з семи рецептів з покроковими фото.

Запіканка з кабачків з фаршем і сиром в духовці

Запіканка з кабачків з фаршем і сиром в духовці порадує вас не тільки яскравим смаком і поживністю, але і нескладним приготуванням. Відмінна ідея для апетитного обіду або перекусу на швидку руку. Беріть на замітку покроковий рецепт з нашої добірки і радуйте своїх близьких.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачок – 0,7 кг.
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сметана – 180 гр.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для запіканки з кабачків з фаршем і сиром в духовці насамперед промиваємо і очищаємо кабачок. Ріжемо овоч тонкими слайсами за допомогою овочерізки.

Крок 2. Отримані тонкі шматочки викладаємо в глибоку миску. Посипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо на час.

Крок 3. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо її на олії близько двох-чотирьох хвилин.

Крок 4. Викладаємо сюди м’ясний фарш. Вимішуємо і смажимо його до готовності.

Крок 5. Доповнюємо вміст сіллю, перцем, подрібненим часником, сметаною і томатною пастою. Добре все перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.

Крок 6. Тонким шаром викладаємо в форму частина фаршу.

Крок 7. Далі викладаємо шар з кабачка. Попередньо слайси овоча відділяємо від зайвої вологи.

Крок 8. Викладаємо залишився м’ясний фарш.

Крок 9. Закриваємо його тонкими смужками кабачка.

Крок 10. Посипаємо заготівлю тертим сиром.

Крок 11. Прикриваємо частування фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Після фольгу прибираємо і готуємо ще стільки ж.

Крок 12. Запіканка з кабачків з фаршем і сиром в духовці готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

Кабачкова запіканка з сиром і яйцем

Кабачкова запіканка з сиром і яйцем – це смачне і просте у виконанні частування для домашньої вечері або обіду. Такий продукт порадує своєю поживністю і привабливим зовнішнім виглядом. Обов’язково беріть на замітку перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачок – 0,8 кг.
  • Сир твердий – 250 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Майонез – 60 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Олія – 50 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування кабачкової запіканки з сиром і яйцем насамперед подрібнюємо ріпчасту цибулю і зубчики часнику.

Крок 2. Обсмажуємо цибулю з часником на олії до золотистого відтінку.

Крок 3. Очищаємо кабачок і натираємо його на терці.

Крок 4. Злегка обсмажуємо тертий кабачок, після даємо йому настоятися і відділяємо від зайвої вологи.

Крок 5. З’єднуємо кабачки з цибулею і часником. Сюди ж викладаємо подрібнену зелень, сіль і спеції.

Крок 6. Відправляємо в масу половину тертого сиру. Перемішуємо.

Крок 7. В окремому посуді з’єднуємо курячі яйця з майонезом. Збиваємо вінчиком до однорідності.

Крок 8. Яєчну суміш виливаємо в кабачкову масу. Перемішуємо.

Крок 9. Отриману заготівлю перекладаємо в форму для випікання.

Крок 10. Посипаємо частування сиром і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин.

Крок 11. Кабачкова запіканка з сиром і яйцем готова. Подавайте до столу!

Запіканка з кабачків з куркою і сиром в духовці

Запіканка з кабачків з куркою і сиром в духовці виходить неймовірно смачною, апетитною і поживною. Таке частування можна подавати в якості самостійного обідньої страви. Для простого і швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачок – 0,8 кг.
  • Стегна курячі без кісток – 0,7 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Гірчиця зернова – 1 ст.л.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Спеції для курки – 1 ст.л.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для запіканки з кабачків з куркою і сиром в духовці.

Крок 2. Курячі стегна промиваємо, обсушуємо і ріжемо на дрібні шматочки.

Крок 3. Перекладаємо курячий продукт в глибоку миску. Доповнюємо спеціями, гірчицею і двома ложками сметани.

Крок 4. Гарненько перемішуємо курячу заготівлю і залишаємо на 20 хвилин.

Крок 5. Натираємо кабачки на терці, солимо їх і залишаємо на 20 хвилин.

Крок 6. Промиваємо, обсушуємо петрушку і дрібно нарізаємо її.

Крок 7. Подрібнюємо цибулю і часник. Моркву натираємо на терці. Овочі обсмажуємо на олії до м’якості.

Крок 8. У глибокій тарілці з’єднуємо курячі яйця і ложку сметани. Збиваємо вінчиком до однорідності.

Крок 9. Кабачок віджимаємо від зайвої вологи.

Крок 10. З’єднуємо в глибокому посуді всі підготовлені інгредієнти. Доповнюємо їх сіллю, перцем і ретельно перемішуємо.

Крок 11. Викладаємо заготівлю в форму для випікання.

Крок 12. Обмазуємо частування ложкою сметани.

Крок 13. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.

Крок 14. За 10 хвилин до готовності посипаємо поверхню тертим сиром.

Крок 15. Запіканка з кабачків з куркою і сиром в духовці готова. Можна подавати до столу!

Овочева запіканка з кабачків і баклажанів з сиром

Овочева запіканка з кабачків і баклажанів з сиром – це смачне і просте у виконанні частування для домашньої вечері або обіду. Такий продукт порадує своєю поживністю і соковитою. Для приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачок великий – 1 шт.
  • Баклажани – 2 шт.
  • Перець болгарський великий – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Молоко – 125 мл.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Трави прованські – 1 ст.л.
  • Борошно рисове – 1 ст.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для овочевої запіканки з кабачків і баклажанів з сиром.

Крок 2. Промиваємо баклажани і ріжемо їх тонкими кружечками

Крок 3. Складаємо кружечки в глибоку миску і присипаємо їх сіллю. Ми залишаємо на 20 хвилин. Така процедура дозволить прибрати зайву гіркоту.

Крок 4. Промиваємо кабачки і нарізаємо їх тонкими пластинками.

Крок 5. Очищаємо ріпчасту цибулю і подрібнюємо її ножем.

Крок 6. Обсмажуємо цибулю до м’якості на олії.

Крок 7. Невеликими шматочками нарізаємо болгарський перець.

Крок 8. Промиваємо помідори і ріжемо їх тонкими кружечками.

Крок 9. Форму для випікання обмазуємо олією. Встилаємо її пластинами кабачка. Закриваємо дно і бортики.

Крок 10. Кружечки баклажанів промиваємо від солі і викладаємо на кабачки.

Крок 11. Посипаємо овочі шматочками болгарського перцю.

Крок 12. Закриваємо шари тонкими кружечками помідорів. Прибираємо заготівлю на 30 хвилин в розігріту до 200 градусів духовку.

Крок 13. В цей час приготуємо заливку. Перемішуємо курячі яйця з сіллю, молоком і рисовим борошном.

Крок 14. Натираємо твердий сир на терці.

Крок 15. Запіканку дістаємо з духовки. Посипаємо обсмаженим цибулею і заливаємо сумішшю з яєць, молока і борошна.

Крок 16. Посипаємо поверхню тертим сиром.

Крок 17. Випікаємо блюдо ще 30 хвилин.

Крок 18. Овочева запіканка з кабачків і баклажанів з сиром готова. Можна пробувати!

Запіканка з кабачків, картоплі і сиру

Запіканка з кабачків, картоплі і сиру виходить неймовірно смачною, апетитною і ситною. Таке частування можна подавати в якості цікавого гарніру або в якості самостійного обідньої страви. Для простого і швидкого приготування використовуйте перевірений рецепт.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Кабачок – 0,4 кг.
  • Сир твердий – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування запіканки з кабачків, картоплі і сиру відварюємо картоплю в мундирі. Після остуджуємо її, очищаємо від шкірки і ріжемо невеликими скибочками.

Крок 2. Очищаємо кабачки і ріжемо їх акуратними брусочками.

Крок 3. Картоплю і кабачки укладаємо шарами в форму для випікання, обмазану вершковим маслом. Між шарами додаємо трохи тертого сиру.

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо її до м’якості на вершковому маслі.

Крок 5. Збиваємо яйця з молоком. Сюди ж додаємо цибулю і перемішуємо.

Крок 6. Заливаємо сумішшю заготівлю, посипаємо твердим тертим сиром і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину.

Крок 7. Запіканка з кабачків, картоплі і сиру готова. Можна ділити на порції і подавати до столу!

Запіканка з кабачків з сиром і рисом в духовці

Запіканка з кабачків з сиром і рисом в духовці – це апетитне і нескладне у виконанні блюдо для домашньої вечері або обіду. Частування порадує своєю поживністю і цікавою подачею. Обов’язково беріть на замітку перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 шт.
  • Рис варений – 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч.л.

Для заливки:

  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сир твердий – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для запіканки з кабачків з сиром і рисом в духовці.

Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на терці моркву. Обсмажуємо овочі до м’якості на олії.

Крок 3. Дрібними кубиками ріжемо болгарський перець, подрібнюємо часник.

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця, сметану, сіль і чорний мелений перець. Збиваємо до однорідності.

Крок 5. У цю суміш викладаємо відварний рис. Перемішуємо.

Крок 6. Додаємо болгарський перець і часник. Знову вимішуємо.

Крок 7. Приєднуємо тертий і віджатий від рідини кабачок.

Крок 8. Доповнюємо заготівлю цибулею і морквою.

Крок 9. Висипаємо сюди тертий сир. Перемішуємо заготівлю до однорідності.

Крок 10. Для заливки збовтуємо куряче яйце, сіль і сметану.

Крок 11. Заготівлю викладаємо в форму для випікання.

Крок 12. Обмазуємо заготівлю заливкою.

Крок 13. Посипаємо тертим сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Крок 14. Запіканка з кабачків з сиром і рисом в духовці готова. Можна подавати до столу!

Запіканка з кабачків з сиром і грибами

Запіканка з кабачків з сиром і грибами виходить ситної і цікавою за смаком. Якщо ви хочете урізноманітнити звичне меню яскравою запіканкою, то обов’язково скористайтеся нашою перевіреною кулінарною ідеєю з покроковими фото. Порадуйте себе і близьких.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Гриби шампіньйони – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сир моцарелла – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Петрушка – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування запіканки з кабачків з сиром і грибами насамперед промиваємо шампіньйони і ріжемо їх тонкими пластинками.

Крок 2. Обсмажуємо гриби на олії, солимо і перчимо за смаком.

Крок 3. Кабачки промиваємо, ріжемо невеликої соломкою, солимо і посипаємо спеціями.

Крок 4. Обмазуємо маслом форму для випікання. На дно викладаємо півкільцями ріпчастої цибулі.

Крок 5. Викладаємо сюди соломку кабачків.

Крок 6. Закриваємо овочі грибним шаром.

Крок 7. Сир натираємо на дрібній або середній терці.

Крок 8. Випікаємо частування 20 хвилин при температурі 180-200 градусів. Після посипаємо тертим сиром.

Крок 9. Випікаємо блюдо до готовності ще 10 хвилин.

Крок 10. Запіканка з кабачків з сиром і грибами готова. Подавайте до столу, прикрасивши подрібненої петрушкою.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал