Помідори в желатині на зиму – 8 рецептів без стерилізації пальчики оближеш з фото

Помідори в желатині – закрутка, від якої всі приходять в захват. Рецептів приготування таких помідорів досить, щоб знайти той, який сподобається саме вам. У статті зібрані 8 рецептів закаток, які можна зробити в домашніх умовах.

Помідори з цибулею в желатині “Пальчики оближеш” на зиму

Консервовані овочі дозволяють урізноманітнити меню в зимовий час і забезпечити організм необхідними вітамінами. Помідори – найпоширеніші овочі для приготування закаток, з ними можна пробувати найрізноманітніші кулінарні експерименти. Наприклад, можна приготувати помідори з цибулею в желатині.

Час готування: 80 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Помідори – 500 гр.
  • Цибуля – 1-1,5 шт. (Або часник 1 головка)
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Для маринаду: (на 1 літрову банку)
  • Желатин – 1 ст.л.
  • Цукор – 2,5 ст.л.
  • Сіль – 2 ст .л.
  • Гвоздика – 2-3 шт.
  • Лист лавровий – 1-2 шт.
  • Есенція оцтова – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Візьміть помідори не дуже великого розміру, помийте їх і відірвіть зелені хвостики. Помідори розрізати навпіл.

  2. Замочите желатин в склянці холодної води на 40 хвилин.

  3. Банки для закаток добре помийте і простерилізуйте. Кришки прокип’ятіть.

  4. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями.

  5. У банку влийте столову ложку рослинної олії і викладіть перець горошком.

  6. Потім викладіть шарами помідори і ріпчасту цибулю. Верхній шар повинен бути цибульним.

  7. У каструлю влийте стакан води і доведіть її до кипіння. Додайте сіль, цукор і спеції, варіть маринад 10 хвилин.

  8. Набряклий желатин поставте на водяну баню і розчиніть його.

  9. За дві хвилини до готовності маринаду, додайте желатинову масу і оцтову есенцію. Гарячий маринад влийте в банку. Після цього банки з помідорами необхідно простерилізувати в окропі. Час стерилізації 15 хвилин.

  10. Після стерилізації закатати банки металевими кришками. Переверніть їх догори дном і укутайте в теплий плед. У такому положенні дайте закачування повністю охолонути.

Смачного!

Дуже смачні помідори в желатині з цибулею і петрушкою

Консервовані помідори в желатині припадуть до смаку багатьом. Рецепт приготування простий і не вимагає багато часу. Завдяки цибулі і петрушці, желе виходить смачним і ароматним.

Час готування: 80 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Помідори – 600-700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Желатин – 1 ст.л.
  • Кріп – за смаком.
  • Для маринаду:
  • Вода – 1 л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Есенція оцтова – 1 ст.л.

Процес приготування:

  1. Помідори і петрушку помийте, цибулю очистіть від лушпиння.

  2. Банки помийте і простерилізуйте, кришки прокип’ятіть.

  3. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями.

  4. Петрушку наріжте.

  5. Помідори розрізати навпіл.

  6. У банки покладіть кріп, очищені зубчики часнику, кілька цибулевих кілець, перець горошком і петрушку.

  7. Далі заповніть банки помідорами і цибулею, що залишилася.

  8. У каструлю влийте воду, доведіть її до кипіння, додайте сіль, цукор, розмішайте до повного розчинення, потім залиште маринад на вогні ще на 3 хвилини.

  9. У кожну банку покладіть по столовій ложці желатину.

  10. У маринад додайте оцтову есенцію і розлийте його по банках.

  11. Прикрийте банки стерилізованими кришками, помістіть їх в об’ємну каструлю, на дно якої застеліть рушник, складений у кілька разів , влийте воду і стерилізують в окропі 15-20 хвилин.

  12. Після стерилізації щільно закрийте банки кришками, переверніть їх догори дном і остудіть, укривши ковдрою.

  13. Перед подачею закачування потримайте пару годин в холодильнику, щоб маринад застиг до стану желе.

Смачного !

Солодкі помідори в желатині на зиму

Ніякі покупні консервовані овочі не зрівняються з приготованими руками дбайливої ​​господині. Солодкі консервовані помідори в желе відмінно підходять в якості закуски для м’ясних страв і макаронів.

Час готування: 1,5 години.

Час приготування: 70 хв.

Порцій: 5-7.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1,3 кг.
  • Желатин – 1,5 ст.л.
  • Цукор – 5 ст.л.
  • Лист лавровий – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Сіль – 1,5 ст.л.

Процес приготування:

  1. Желатин залийте 100 мілілітрах холодної води і залиште на півгодини, щоб він набряк.

  2. Помідори добре помийте, видаліть плодоніжки і розріжте їх навпіл.

  3. З ріпчастої цибулі зніміть лушпиння і наріжте його кільцями.

  4. Банки добре помийте і простерилізуйте. Наповніть банки кільцями цибулі і половинками помідорів.

  5. У каструлю влийте воду, всипте сіль і цукор, додайте перець горошком і лавровий лист. Закип’ятіть маринад і проваріть пару хвилин. Потім влийте оцет і зніміть каструлю з вогню.

  6. У маринад викладіть набряклий желатин, перемішайте, щоб желатин повністю розчинився.

  7. Маринад влийте в банки і прикрийте їх стерилізованими кришками.

  8. На дно каструлі покладете складену в декілька разів рушник, який знаходиться зверху, банки з помідорами. Влийте воду, щоб вона доходила до «плічок» банок. Стерилізують заготовки в киплячій воді протягом 15-20 хвилин.

  9. Після стерилізації закатати банки металевими кришками. Закачування переверніть догори дном, укрийте ковдрою і повністю остудіть. Зберігайте помідори в желатині в прохолодному місці, перед подачею, помістіть закачування на пару годин в холодильник.

Смачного!

Неймовірні помідори в желе на 1 літрову банку

Шалене смачні консервовані помідори в ароматному желе. Така заготовка точно приверне до себе увагу на застілля і порадує гостей своїм унікальним смаком.

Час готування: 90 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Помідори – 0,7 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Цукор – 3,5 ст.л .
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Желатин – 10 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 3-5 шт.

Процес приготування:

  1. Желатин розведіть в холодній воді і залиште на 20 хвилин, щоб він набряк.

  2. Літрові банки добре помийте і ошпарте окропом.

  3. Помідори помийте і наріжте часточками. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями.

  4. У каструлю влийте воду, доведіть її до кипіння. Потім додайте сіль, цукор і спеції, варіть маринад при слабкому кипінні 4 хвилини. В кінці додайте желатин і перемішайте маринад, поки желатин повністю не розчиниться.

  5. У банки щільно укладіть помідори і цибулю, овочі викладайте шарами. Влийте в банки гарячий маринад, банки прикрийте кришками і помістіть в каструлю, дно якої застеліть рушником, складеним у кілька разів. У каструлю влийте воду так, щоб вона не доходила 3-4 сантиметрів до верху банок. Стерилізують закачування в окропі 15-20 хвилин.

  6. Банки щільно закрийте кришками, укутайте в теплу ковдру і залиште до повного охолодження. Консервовані помідори в желатині готові, зберігайте їх у прохолодному місці.

Смачного!

Покроковий рецепт заготовки помідорів в желатині з часником

Якщо вам набридли звичайні мариновані помідори, саме час спробувати щось нове, а саме помідори в желатині. Це дуже цікава і смачна закуска, яку готувати зовсім нескладно.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Помідори – 2 кг.
  • Кріп – 2 шт.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Часник – 4-5 зуб.
  • Перець запашний горошком – 3 шт.
  • Перець чорний горошком – 3 шт.
  • Лист лавровий – 1-2 шт.
  • Для заливки:
  • Вода – 1,5 л.
  • Желатин – 2 ст.л.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Помідори помийте і наколи їх зубочисткою. Кріп і петрушку помийте і просушіть. Цибулю і часник очистіть від лушпиння, цибулю наріжте кільцями, часник – пластинками.

  2. Банки для закаток добре помийте і простерилізуйте. Розкладіть по ним горошини перцю і лаврове листя, потім шарами викладіть помідори, часник, кріп, петрушку і кільця цибулі.

  3. Желатин залийте склянкою води, перемішайте і залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі.

  4. Воду, що залишилася влийте в каструлю, додайте цукор і сіль. Доведіть маринад до кипіння і зніміть з вогню. Потім в гарячий маринад додайте набряклий желатин, перемішайте і знову поставте на вогонь, але не кип’ятіть.

  5. Гарячим маринадом залийте банки з помідорами, прикрийте їх кришками. Помістіть банки в об’ємну каструлю, дно якої застеліть рушником, складеним у кілька разів, влийте воду і поставте на вогонь. Стерилізують заготовки в киплячій воді 10-15 хвилин.

  6. Після стерилізації закатати банки кришками, укутайте в тепле рушник і дайте повністю охолонути. Зберігайте закачування в холодному місці.

Смачного!

Різані помідори в желатині на зиму

Консервовані різані помідори в желатині готуються просто і добре зберігаються в погребі. Це відмінна закуска, яка точно стане однією з найулюбленіших у всій вашій сім’ї.

Час готування: 90 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
  • Желатин – 2 пакетика.
  • Для 1 літра маринаду:
  • Сіль – 30 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець запашний горошком – 6-8 шт.
  • Гвоздика – 1 шт.
  • Оцет 9% – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Желатин залийте водою і залиште на півгодини при кімнатній температурі.

  2. Помідори добре помийте проточною водою.

  3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і обмийте.

  4. Банки добре помийте і ошпарте окропом.

  5. Кришки також залийте окропом і залиште на пару хвилин.

  6. У помідорів виріжте плодоніжки і розріжте їх на 4 частини.

  7. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями.

  8. У банки укладіть шарами помідори і ріпчасту цибулю. На дно покладіть помідори.

  9. Далі зробіть шар з кілець цибулі і продовжуйте укладати овочі до верху банок.

  10. Самий останній, верхній шар зробіть з цибулі.

  11. Заготовки прикрийте кришками і приготуйте маринад.

  12. У каструлю влийте воду і поставте на вогонь, всипте сіль.

  13. Також додайте цукор.

  14. Відміряйте необхідну кількість сухих спецій.

  15. Додайте в маринад спеції, доведіть його до кипіння.

  16. Потім зменшіть вогонь і влийте желатинову масу, перемішайте, поки він повністю не розчиниться.

  17. Далі влийте гарячий маринад в банки з овочами.

  18. Помістіть заготовки в об’ємну каструлю, дно якої застеліть рушником, складеним у кілька разів, влийте воду і стерилізують їх протягом 20 хвилин.

  19. Після стерилізації прямо в банки влийте оцет.

  20. Банки закатати кришками і укутайте в ковдру до повного охолодження.

  21. Помідори в желатині можна зберігати в погребі чи холодильнику.

Смачного!

Помідори черрі в желатині на зиму без стерилізації

Як же приємно взимку відкрити баночку смачних маринованих помідорів чері. Заготівля з овочів в желатині дозволяє краще зберегти цілісність і смакові якості помідорів. До того ж така заготовка виглядає дуже апетитно. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 4 закачування по 750 мілілітрів.

Час готування: 90 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Помідори черрі – 1,4 кг.
  • Цибуля – 4 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Желатин – 6 ч.л.
  • Кріп – 4 шт.
  • Листя хрону – 8 шт.
  • Листя вишні – 8 шт.
  • Перець запашний горошком- 8 шт.
  • Перець чорний горошком – 40 шт.
  • Перець червоний гострий – 1 шт.
  • Гвоздика – 8 шт.
  • Для маринаду на 1 літр:
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.

Процес приготування:

  1. Помідори помийте і наколи їх зубочисткою біля основи плодоніжки.

  2. Банки для закаток добре помийте і обдайте окропом. На дно кожної банки покладіть зелень, 1-2 часточки гострого перцю і часточку часнику.

  3. Наповніть банки помідорами і кільцями ріпчастої цибулі.

  4. У кожну банку всипте по чайній ложці желатину.

  5. У каструлю влийте воду, доведіть її до кипіння, додайте сіль, цукор і сухі спеції. Коли сіль і цукор розчиняться, зніміть каструлю з вогню і додайте оцет.

  6. Наповніть банки гарячим маринадом, прикрийте їх чистими кришками. На дно каструлі покладете рушник, зверху поставте банки з помідорами. Влийте воду, щоб вона доходила до плічок банок. Стерилізують заготовки в окропі протягом 25 хвилин.

  7. Стерилізовані банки щільно закрийте кришками, укутайте в плед або рушник і повністю остудіть. Зберігайте закачування з помідорів чері в прохолодному місці.

Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Натискаючи на кнопку "Відправити коментар", Я даю згоду на обробку персональних даних і приймаю політику конфіденційності