Пиріг “Зебра” на кефірі – простий покроковий рецепт з фото

Пиріг Зебра на кефірі – це класичний пиріг Зебра, який багатьом знайомий. Продукти доступні, легко готувати. Пиріг Зебра готується дуже швидко, м’який, смачний, у міру солодкий і дуже гарний! Пиріг з нашого дитинства.

Інгредієнти:

  • 70 мл кефіру
  • 1 ч. л. розпушувача з гіркою
  • 1 ст. ложка какао з гіркою
  • 3 яйця
  • 220 г борошна
  • 180 г цукру
  • +1 ст. л. кефіру в шоколадну масу
  • 70 мл рослинної олії

Як приготувати пиріг Зебра на кефірі?

  1. У миску вливаю яйця і трохи збиваю міксером. Не перестаючи збивати, у яєчну суміш частинами всипаю цукор. Маса повинна посвітлішати і бути однорідною. Вливаю кефір та олію. Всипаю приблизно половину просіяного борошна, розпушувач і добре розмішую. Потроху підсипаю борошно, що залишилося. Пиріг "Зебра" на кефірі - простий покроковий рецепт з фото
  2. Ось такої консистенції має вийти тісто. На око поділяю його на дві частини. В одну частину просіюю какао і добре перемішую до однорідності. Маса стала щільнішою, тому ще додам одну столову ложку кефіру. У центр форми, змащеною вершковим маслом, викладаю одну столову ложку світлого тіста. Зверху одну столову ложку шоколадного тіста. Потім знову зверху світле тісто. Щоразу коли накладаю тісто ложкою доторкаюся до дна форми. Пиріг "Зебра" на кефірі - простий покроковий рецепт з фото
  3. Тоді різнокольорові смужки будуть більш виразними. Таким чином чергую все тісто, поки воно не закінчиться. Форму трохи прокручують і відправляю в розігріту до 180 градусів духовку на 40 – 50 хвилин. Пиріг дістаю, даю йому п’ять хвилин охолонути і забираю форму. Перекладаю його на решітку і повністю остуджують, прикривши рушником. Пиріг "Зебра" на кефірі - простий покроковий рецепт з фото

Відео рецепт приготування:

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Натискаючи на кнопку "Відправити коментар", Я даю згоду на обробку персональних даних і приймаю політику конфіденційності