Як правильно варити манти – 5 правильних рецептів з покроковими фото

Як правильно варити манти — це посильне завдання, з яким впорається кожен, якщо вже є готові манти. У зворотній ситуації слід трохи потрудитися, але без перебільшення це того варто. Способів приготування мантів досить. Кожен вибирає відповідний для себе метод. Не потрібно нічого вигадувати, все давно придумано до вас. Досить уважно слідувати інструкції і ваші страви будуть на висоті. У добірці розглянуті різні варіанти, вибирайте будь-який і дійте.

Манти, приготовані на пару

Манти, приготовані на пару, можна виконати в мультиварці, пароварці або каструлі зі спеціальною решіткою. Блюдо виходить максимально апетитним. Тісто готують різними способами, я вибираю класичний. Найчастіше цим методом я варю домашні манти. Але можна використовувати і покупні заморожені.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Для начинки:

  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • М’ясо – 1 кг.
  • Жир курдючний – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зіра – щіпка.
  • Олія – для змащування.
  • Зелень – для подачі.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Швиденько зберіть потрібні продукти. Тісто я приготувала заздалегідь. У миску просіяла пшеничне борошно, посолила, розбила куряче яйце і влила воду кімнатної температури. Замісила м’яке еластичне тісто і залишила відпочити.

Крок 2. Тим часом займемося начинкою. М’ясо сполосніть і просушіть паперовими серветками. Дрібно наріжте ножем. Можна перекрутити фарш на м’ясорубці, але мені більше подобається рублена версія.

Крок 3. Рубане м’ясо складіть в миску.

Крок 4. Цибулю звільніть від лушпиння. Подрібніть зручним способом – ножем, через м’ясорубку або блендером.

Крок 5. Подрібнений цибулю перекладіть в фарш.

Крок 6. Посоліть і поперчіть. Приправте зірою.

Крок 7. Гарненько вимісити начинку.

Крок 8. Курдючний жир подрібніть, як вам зручно і перекладіть в начинку.

Крок 9. Відпочиле тісто розкачайте качалкою в пласт.

Крок 10. Тонке тісто розділіть на квадрати.

Крок 11. У центр кожного квадрата викладіть м’ясну начинку.

Крок 12. Захистіть краєчки до центру.

Крок 13. У мене вийшли ось такі квіточки. Ви робіть так, як звикли.

Крок 14. Дно пароварки промажте маслом і на відстані один від одного викладіть манти.

Крок 15. Піддон встановіть в прилад.

Крок 16. Готуйте 40 хвилин.

Крок 17. Через 40 хвилин вимкніть прилад. Приготовані манти перекладіть на тарілку. Заправити вершковим маслом. Доповніть зеленню і улюбленим соусом. Пригощайтеся і насолоджуйтеся із задоволенням!

Як зварити манти в мультиварці

Як зварити манти в мультиварці – та дуже просто! Немає нічого неможливого. Це максимально зручний спосіб для тих, у кого немає плити і пароварки. Манти виходять неймовірно апетитними і ніяк не відрізняються від традиційного способу. Соковита страва полюбиться всім без винятку – я вам гарантую!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Тісто пельменне – 400 гр.
  • Фарш свинячий – 250 гр.
  • Гарбуз сира – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода питна – 50 мл. + 1 л.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Отже, зберіть потрібні продукти. Фарш використовуйте з будь-якого виду м’яса. Начинку можна приготувати самостійно або придбати готову. У мене домашній свинячий фарш. Тісто приготувала заздалегідь. У миску просіяла борошно. Розбила куряче яйце, посолила. Зналила воду і замісила тісто. Відставила відпочити.

Крок 2. Гарбуз очистіть і наріжте кубиком. Цибулину звільніть від лушпиння. Подрібніть зручним способом – через м’ясорубку або блендером. Перекладіть овочі в фарш, посоліть і поперчіть.

Крок 3. Налийте холодну воду. Гарненько вимісити начинку і відбийте.

Крок 4. Тісто розкачайте качалкою, за допомогою склянки або вирубки зробіть заготовки. У центр кожного кружечка викладіть м’ясну начинку.

Крок 5. Захистіть краю як на картинці.

Крок 6. У вас вийдуть манти, з великою кількістю соковитої начинки. Так зробите з рештою тістом і начинкою.

Крок 7. Сітку для варіння на пару промажте маслом. Розкладіть сліплені манти.

Крок 8. На дно чаші мультиварки налийте літр води. Піддон вставте в чашу мультиварки. Чашу встановіть в прилад.

Крок 9. Закрийте кришку приладу. На панелі приладу виберіть програму « Пар ». На таймері встановіть 30 хвилин. Натисніть « Старт ». Після звукового оповіщення вимкніть прилад і відкрийте кришку.

Крок 10. Гарячі манти змастіть маслом.

Крок 11. Апетитне блюдо розділіть на порції. Заправити сметаною.

Крок 12. Пригощайтеся і насолоджуйтеся із задоволенням!

Манти, зварені в мантоварці

Манти, зварені в мантоварці – моє улюблене блюдо. Готую не часто, але якщо робити, так робити. За один раз в мантоварці можна зварити велику кількість апетитної закуски. У майбутні свята – це головне блюдо на моєму столі. Манти, приготовані цим способом, залишаються соковитими, добре тримають форму і не розвалюються.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 650-700 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Кефір – 350 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
  • Фарш м’ясний – 1,5 кг.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода питна – 1/3 ст.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У велику миску просійте пшеничне борошно і посоліть. У центрі зробіть поглиблення і розбийте куряче яйце.

Крок 2. Перемішайте виделкою і вилийте кефір. Замішайте тісто.

Крок 3. Вимісити тісто і залиште відлежатися хвилин на 25 мінімум.

Крок 4. Відпочиле тісто розділіть на частини. Кожну частину робимо в товсті довгасті джгути. Кожен палять ділимо приблизно на однакові за розміром шматочки.

Крок 5. Фарш використовуйте будь-який. Начинку можна приготувати самостійно або придбати готову. Цибулину звільніть від лушпиння. Подрібніть зручним способом. Перекладіть в фарш, посоліть і поперчіть. Налийте воду і добре вимісити.

Крок 6. Кожен шматочок тіста вмочіть в борошно і розкачайте кружечками. У центр кожної коржі розкладіть соковиту м’ясну начинку.

Крок 7. Захистіть тісто в центрі.

Крок 8. Потім з’єднайте вільні краї з боків.

Крок 9. Зліпіть манти з усього тіста і м’ясної начинки.

Крок 10. Мантницю промажте вершковим маслом. Розкладіть манти на сітку на відстані один від одного.

Крок 11. На дно мантоварки налийте воду. Закип’ятіть і обережно встановіть яруси. Закрийте кришку. Готуйте 40 хвилин.

Крок 12. Соковиті манти перекладіть на тарілку. Заправити вершковим маслом. Подавайте з зеленню і улюбленими соусами за бажанням. Пригощайтеся і насолоджуйтеся із задоволенням!

Манти, запечені в духовці

Манти, запечені в духовці, виглядають по-святковому ошатно. Повноцінне ситне блюдо зведе з розуму. Можливо, цей варіант вам полюбиться більше, ніж традиційно зварені манти. Якщо боїтеся експериментів – дерзайте!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 ст.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Вода – 0.5 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Для начинки:

  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Бульйон – 1 ст.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У велику посудину насипте борошно, якою користуєтеся і посоліть. У центрі зробіть ямку і розбийте куряче яйце. Перемішайте виделкою і вилийте воду. Замісити тісто, складіть в миску і затягніть плівкою. Відставте відлежатися хвилин на 20 мінімум.

Крок 2. Фарш використовуйте будь-який. Начинку можна приготувати самостійно або придбати готову. Цибулину звільніть від лушпиння. Подрібніть зручним способом. Перекладіть в фарш, посоліть і поперчіть. Добре вимісити.

Крок 3. Тісто розкачайте качалкою, розріжте на квадрати. У центр кожного викладіть м’ясну начинку.

Крок 4. Захистіть краю, повинні вийти симпатичні човники. До речі, спосіб ліплення ви можете вибрати інший. А якщо є готові заморожені манти, приготування пройде ще простіше і швидше.

Крок 5. Форму промажте вершковим маслом. Складіть човники. Зверху розподіліть шматочки вершкового масла. Увімкніть духовку для розігріву. Встановіть 180 градусів на перемикачі температури.

Крок 6. Форму поставте в гарячу духовку і готуйте близько 20 хвилин. Потім дістаньте і залийте бульйоном. Поверніть в духовку і готуйте ще 20 хвилин. Запечені рум’яні манти подавайте гостям. Їжте і отримуйте незабутні враження. Смачного!

Манти, приготовані на сковороді

Манти, приготовані на сковороді, максимально просте блюдо. Якщо у вас в запасах є заморожені манти, то страва готується на раз-два. Манти я звикла заготовлювати самостійно. Заморожений напівфабрикат виручає в моменти нестачі часу.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 ст.
  • Вода – 5 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Для начинки:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Для соусу:

  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Вода – 1 ст.
  • Соус томатний – 5 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Отже, візьміть все, що потрібно відповідно до рецептури.

Крок 2. У ємність просійте борошно і посоліть, налийте воду кімнатної температури.

Крок 3. Вимесіть м’яке еластичне тісто. Залиште відпочити.

Крок 4. Цибулю звільніть від лушпиння, дві цибулини дрібненько наріжте. Решта цибулю наріжте півкільцями.

Крок 5. Фарш перекладіть в ємність, додайте дрібно нарізану цибулю. Посоліть і поперчіть. Перемішайте.

Крок 6. Тісто розріжте на кілька частин і перетворите в ковбаски.

Крок 7. Кожну ковбаску розріжте на частини.

Крок 8. Кожну частину розкачайте в круглу корж.

Крок 9. У центр кожної коржі викладіть м’ясну начинку.

Крок 10. Тісто защіпніть в центрі.

Крок 11. Далі робіть, як показано на картинці.

Крок 12. Таким способом сліпіть все манти.

Крок 13. Сковорідку підігрійте на досить сильному вогні. Змастіть маслом. Розкладіть манти, щоб вони не торкалися один одного.

Крок 14. Зверху розкладіть нарізаний напівкільцями цибулю.

Крок 15. Приготуйте заливку. У піалу покладіть томатний соус. Залийте водою. При необхідності присоліть. Розмішайте до однорідної субстанції.

Крок 16. Отриманим соусом залийте манти. Доведіть до кипіння. Накрийте кришкою, зменшіть нагрів і тушкуйте манти близько півгодини.

Крок 17. Апетитні манти викладіть на тарілку. Улюблену зелень сполосніть, дрібно наріжте і прикрасьте. Заправити сметаною. Пригощайте близьких. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал