Тісто для мантів класичне – 9 найкращих рецептів приготування з покроковими фото

Тісто для мантів – це простий та швидкий варіант для ваших кулінарних рішень. Таке тісто відрізняється м’якістю та еластичністю. Замішати його зможуть навіть новачки. Для цього використовуйте добірку з перевірених рецептів із покроковим описом процесу. Здивуйте своїх близьких чи гостей апетитними мантами, приготованими своїми руками.

Заварне тісто для мантів із додаванням окропу

Щільне та тягуче тісто для мантів можна приготувати з додаванням окропу. Продукт не складний у приготуванні, головне дотримуватися послідовності дій. Здивуйте рідних оригінальною стравою домашнього тіста.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 850 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У глибоку миску ретельно просіюємо борошно. Сюди додаємо сіль і руками розмішуємо інгредієнти.

2. Кип’ятимо одну склянку води. Після чого відразу змішуємо окріп з олією.

3. Тонким струменем вливаємо окріп з олією в борошно. Розмішуємо вміст ложкою, тому що відразу маса буде дуже гарячою.

4. Коли вміст трохи охолоне, продовжуємо його вимішувати руками. Робимо це із тривалою силою. Тісто має вийти тугим.

5. Щільне тісто для мантів готове. Можна розкочувати у потрібну форму!

Як приготувати тісто для мантів по-татарськи

Туге тісто для мантів по-татарськи легко приготувати у домашніх умовах. Секрет ідеального продукту у тривалому вимішуванні руками. Пригостіть домашніх ситним блюдом.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій –500 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода –120 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У глибоку тарілку розбиваємо два курячі яйця. Можна відразу додати щіпку солі.

2. Вливаємо до яєць воду та просіюємо частину борошна. Починаємо розмішувати інгредієнти ложкою до однорідного складу.

3. Викладаємо масу на стіл і досипаємо борошно, що залишилося. Починаємо вимішувати руками 5-7 хвилин.

4. Щільна і гладка грудка тіста залишаємо настоюватися 15 хвилин при кімнатній температурі. Можна накрити харчовою плівкою.

5. Після того, як тісто «відпочине», злегка розминаємо його руками і приступаємо до подальшого приготування.

Простий рецепт приготування тіста для мантів по-узбецьки

Справжні узбецькі манти готують із якісного тугого тіста. Такий продукт не складно приготувати самостійно, весь секрет у довгому вимішуванні руками. Невеликий набір інгредієнтів та нехитрі дії дозволять отримати гарну основу для ситної страви.

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1,5 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода –400 мл.
  • Сіль – 30 гр.

Процес приготування:

1. У холодну воду насипаємо сіль та ретельно розмішуємо вміст.

2. Чотири склянки борошна обережно просіюємо через сито. Сухий продукт має бути без грудочок. Сюди ж розбиваємо куряче яйце.

3. Вливаємо тонким струменем солону воду. Починаємо перемішувати.

4. Ретельно вимішуємо руками тісто. Це слід робити довго та з силою, щоб продукт вийшов ідеальним. Далі залишаємо його на 1:00.

5. Після того, як тісто « відпочило», його знову розминаємо руками, ділимо на невеликі шматочки і розгортаємо для приготування мантів.

Як приготувати тісто для мантів без яєць

Найпростіший варіант тіста для мантів – це на воді та без використання яєць. Продукт виходить тугим, що потрібно для якісного приготування страви. Оцініть простий та швидкий рецепт!

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

1. У глибоку тарілку просіюємо борошно. Додаємо сіль і вливаємо остиглу кип’ячену воду.

2. Акуратно розмішуємо продукти. Спочатку можна використовувати ложку чи лопатку.

3. Далі починаємо вимішувати тісто руками до утворення щільної грудки.

4. В отриманому комі робимо невелике заглиблення та вливаємо в нього олію. Знову замішуємо продукт.

5. Даємо тіста трохи «відпочити» і можна приступати до подальшого приготування страви.

М’яке тісто для домашніх мантів у хлібопічці

Готування тіста в хлібопічці значно спрощує процес та економить ваш час. Ви просто завантажуєте потрібні інгредієнти, чекаєте та отримуєте готовий продукт, який стане якісною основою для домашніх мантів.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

1. У форму хлібопічки встановлюємо спеціальну пряму насадку для тіста.

2. Далі насипаємо борошно, заливаємо його водою. Сюди ж додаємо сіль та олію. Розмішувати не треба.

3. Встановлюємо форму в хлібопічку. Включаємо режим «пельмені» та готуємо тісто 20 хвилин.

4. Через деякий час тісто добре замішається і буде готове.

5. Дістаємо тісто з хлібопічки, трохи розминаємо руками і використовуємо в подальшому приготуванні мантів.

Простий та смачний рецепт тіста для мантів на молоці

М’яке та еластичне тісто на молоці ідеальне для приготування мантів. Борошняний продукт – важлива складова смачної та якісної страви. Простий домашній рецепт дозволить приємно здивувати ваших домашніх та гостей.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1 кг

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Молоко – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

1. У глибокий посуд вливаємо молоко. Також у нього вливаємо олію.

2. Розбиваємо до вмісту куряче яйце та додаємо сіль.

3. Збиваємо масу вінчиком до однорідного стану.

4. Окремо просіюємо борошно кілька разів. Суха суміш повинна вийти пишною та повітряною.

5. Поступово і тонким струменем вливаємо в борошно рідку суміш.

6. Довго і старанно вимішуємо тісто в м’яку і однорідну грудку.

7. Загортаємо тісто в пакет і даємо полежати в кімнатній температурі 20-30 хвилин.

8. Після невеликого «відпочинку» продукт готовий до подальшого приготування!

Покроковий рецепт приготування тіста для мантів на мінералці

Мінералка – ідеальний продукт для приготування домашнього тіста для мантів. Маса вийде тугою та еластичною. Ви легко зможете розкотити тонкий пласт, який не порветься під час ліплення страви.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій –750 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Вода мінеральна – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Просіюємо борошно у глибоку миску. Розмішуємо сухий продукт із сіллю.

2. Виливаємо до маси мінеральну воду.

3. Приступаємо до розмішування продуктів. Відразу краще розмішати ложкою, тому що тісто сильно липне до рук.

4. Коли продукти змішаються один з одним, починаємо вимішувати руками до густої та щільної грудки.

5. Ком отриманого тіста розгортаємо качалкою до дуже тонкого стану. Готово!

Як приготувати дріжджове тісто для мантів у домашніх умовах

Пишне та м’яке дріжджове тісто також підходить для приготування домашніх мантів. Страва на такій основі виходить ніжною та легкою. Приготувати продукт не складе особливих труднощів.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Дріжджі сирі – 30 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Відмірюємо потрібну кількість борошна та свіжих дріжджів.

2. У теплій воді розмішуємо дріжджі, додаємо до них сіль та цукор.

3. Після того, як опара розмішалася, переливаємо її в банку, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце.

4. Через 15 хвилин опара підніметься і буде готова.

5. Після опару виливаємо в борошно та замішуємо тісто. Накриваємо плівкою та залишаємо підніматися.

6. Через 40-60 хвилин тісто буде повністю готове. Продукт збільшиться вдвічі.

7. Ділимо тісто на невеликі шматочки і тонко розгортаємо їх. Готово!

Простий та смачний рецепт тіста для мантів на кефірі

Ніжне та м’яке тісто для мантів виходить із додаванням кефіру. Оцініть простий рецепт приготування та порадуйте близьких ситною домашньою стравою. Ідеально для сімейного обіду.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1,3 кг

Інгредієнти:

  • Борошно – 3,5 ст.
  • Кефір – 2 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

1. У глибоку зручну миску вливаємо кефір.

2. Додаємо в кефір чайну ложку солі та розмішуємо до однорідності.

3. Поступово рідку масу додаємо борошно.

4. Починаємо розмішувати вміст ложкою чи лопаткою.

5. Далі сильно вимішуємо тісто руками до однорідної та щільної маси.

6. Отримуємо гладкий і тугий ком тіста на кефірі. Готово!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал