Запечена картопля в духовці – 9 рецептів приготування з покроковими фото

04c641c00a898fce9c1bd960c67f6018

Запечена картопля в духовці – це ароматна страва, яка добре, як сама по собі, так і в поєднанні з птахом, рибою та червоним м’ясом. Якщо вам захотілося насолодитися золотистими часточками пряної картоплі по-сільськи, то сервірувати її можна просто з піалою соусу і будьте впевнені, всі ваші рідні залишаться задоволені! Для додаткового смаку і аромату, а також соковитішої текстури, ви можете доповнити бульби вишуканим натертим сиром, жирним майонезом або часником.

Картопля, запечена цілком у фользі

Картопля, запечена цілком у фользі, за своїми смаковими характеристиками вже дуже нагадує ту картоплю, який готували на розпечених вугіллі. Спробуємо повторити в домашніх умовах? Так запросто, адже для цього нам буде потрібно мінімальний продуктовий набір і зовсім небагато часу.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо все необхідне.

ef52350f60dd832bbae276f981b3c834

Крок 2. Старанно промиваємо картоплю у великій кількості води.

79df63c675b7c4af60165d902f2e98d7

Крок 3. Обсушуємо за допомогою рушники.

6f37dc4c5bbf69bd21c465c96555e4cf

Крок 4. Бульби з усіх боків промазуємо олією.

3f56ac670e7a15275eb4f1774f3ffbb6

Крок 5. Солимо, орієнтуючись на свій смак.

30b05a967ccf4ed077a0e23c9c650a17

Крок 6. Кожну картоплю кладемо на лист фольги, робимо неглибокий хрестоподібний надріз – загортаємо.

6cae19cb868b1c628cdc894aee7e989a

Крок 7. Запікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин і перед подачею поливаємо оливковою олією. Смачного!

5af218f716eba7e29b995fa6555f3611

Дольки картоплі, запечені з часником

Дольки картоплі, запечені з часником – це ситна і проста в приготуванні страва, яка припаде до смаку кожному, тому як неможливо встояти перед насиченим ароматом спецій і пікантного часнику. Подавайте часточки з соусами або м’ясом.

Час готування – 65 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 гр.
  • Часник гранульований – 2 щіпки.
  • Паприка солодка молота – 3 щіпки.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Трави прованські – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену і промиту картоплю ріжемо великими часточками.

479f1591da5e9a59cf0b0f8d4e931ce0

Крок 2. Викладаємо нарізку в глибоку ємність і приправляємо.

ff1fd07207bab417f8d438ce8d7befbf

Крок 3. Не забуваємо посолити.

bc8727e5b7e309102fbd18af2aaca837

Крок 4. Поливаємо оливковою олією і активно перемішуємо.

9045b985ea902d759ee0149e9599b185

Крок 5. Затягуємо полоненою і прибираємо в тепле приміщення на 30 хвилин для просочення.

46f11de3fb00ae052be9b8af2de25c89

Крок 6. Далі розкладаємо скибочки на пекарському папері і запікаємо в духовці при 200-220 градусах близько півгодини.

02dd2b0f8fef4e4865379522715ef597

Крок 7. Страву сервіруємо і негайно подаємо до столу. Смачного!

3f34c96a4b8735c6a5e333248da02af3

Картопля, запечена з сиром в духовці

Картопля, запечена з сиром в духовці, більше нагадує ніжну вершкову запіканку, яка тане в роті. Для готування рекомендується використовувати пікантний сир, який легко плавиться, а в якості основного компонента вибирати м’які сорти, які швидко готуються.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

інгредієнти:

  • Картопля – 800 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Молоко – 2 ст.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія – 3-4 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед чистимо і обполіскуємо овочі, зазначені в списку.

cb32730f659df6b7bbb0399bafce78f7

Крок 2. Озброюємося теркою і подрібнюємо сир.

1972b3c90ceb8839afd867efe0871afd

Крок 3. ½ сиру перемішуємо з молоком, яйцем і сіллю.

b97ad0e12ed5aaccf5cab7f81538114a

Крок 4. Картоплю ріжемо на колечка.

41fb11d91ee1cf71cecaaca2d7ea6a1b

Крок 5. Картоплю висипаємо в форму, придатну для готування в духовці, присмачуємо часником, пропущеним через прес, дрібкою солі і олією – помішуємо.

15d2b98cdabd768128a5bf03b3210ecd

Крок 6. Потім змішуємо картопляні скибочки з заливкою, а на верхівку викладаємо другу половину сиру. Ємність вкриваємо фольгою і прибираємо в духовку: 180 градусів 40 хвилин.

dd040d9812d664225590e7ab634607b6

Крок 7. Ароматну страву подаємо до столу в гарячому вигляді і насолоджуємося. Смачного!

938dc9aa08ab6805e541c7bb8f393c36

Молода картопля, запечена в рукаві

Молода картопля, запечена в рукаві – це неймовірно смачна страва, яка готується за лічені хвилини і вражає своїм ароматом. Основний смак картоплі надає оливкова олія, пекучий часник і свіжий кріп – обов’язково спробуйте, ви залишитеся задоволені!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Картопля молодий – 1,2 кг.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Оливкова олія – 4 ст.л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Під струменем води промиваємо кріп, струшує зайву вологу і дрібно шинкуємо. Очищені зубці часнику пропускаємо через прес або ріжемо ножем.

8873513e2b59f148960d8b8da21ecd64

Крок 2. У піалу наливаємо оливкову олію і висипаємо подрібнені інгредієнти, також додаємо мелений перець і сіль – перемішуємо до однорідної консистенції.

21ddf0792fae2fb2b7e5f1730571b838

Крок 3. Ретельно промивши бульби, наколюємо виделкою з двох сторін.

fe7abae54cdf244ea9401f2741def909

Крок 4. Об’єднуємо заправку з картоплею.

68a3688eb0e217cae317f638118aa73e

Крок 5. Кладемо овочі в рукав для запікання і пов’язуємо, викладаємо на деко. Готуємо протягом 40-50 хвилин при температурній позначці в 180 градусів.

1f2f260c06e57de648a9ab4cf7863c9f

Крок 6. За бажанням перед подачею прикрашаємо свіжою зеленню. Смачного!

20653f6dd45d22cd667df83079a0c18b

Як запекти картоплю на деку з хрусткою скоринкою?

Як запекти картоплю на деку в хрусткою скоринкою? Для цього нам буде потрібно духову шафу, зовсім небагато вільного часу і мінімальний набір інгредієнтів. Також на свій смак ви можете доповнити рум’яні часточки своїми улюбленими спеціями і травами.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Картопля – 600 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Основний компонент чистимо, промиваємо і ріжемо на 4-6 частин в залежності від розміру. Нарізку промакуємо паперовими рушниками.

a743d98e1d15a052c0c4606db64cf3fd

Крок 2. У глибоку тарілку висипаємо необхідні спеції і сіль, додаємо подрібнений часник.

6820861a12a4b0709c2da95e29848178

Крок 3. Заливаємо приправи соняшниковою олією і перемішуємо.

f63b1b09323af00e17ec56480df7be41

Крок 4. Отриману суміш виливаємо до картоплі і гарненько розмішуємо.

9723231e24449d39bb226a968ca59b94

Крок 5. Деко застилаємо пергаментом і в один шар розкладаємо часточки.

c220fe9ab03f069db2aab2be540134d5

Крок 6. Запікаємо протягом 30-35 хвилин при 180-200 градусах. Смачного!

0f543c03dbce1838b1d5d29577ff5a8d

Картопля, запечена в майонезі

Картопля, запечена в майонезі – це ідеальний гарнір, який прекрасно поєднується з птахом, рибою і червоним м’ясом. Для приготування вам буде потрібно всього нічого, а ось в результаті ви отримаєте м’які і в той же час зберігають форму, апетитні скибочки.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3-5 шт.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю «звільняємо» від шкірки будь-яким зручним способом.

2a2ace700fbaec6b09fca5883715d9b2

Крок 2. Ополіскуємо і нарізаємо скибочками, перекладаємо в глибоку ємність.

7856b55ef373a0eb0576cbda247084f1

Крок 3. Посипаємо овоч приправами і сіллю.

8b97bbc7e5b5d859d6f8765c6234644e

Крок 4. Поливаємо майонезом.

cf918a4a5bbc21d29ce4123df98f9dfb

Крок 5. І олією – перемішуємо.

bddcd3564d4f92a47de4bf20ff331886

Крок 6. Переміщаємо заготівлю на деко і прибираємо в духову шафу, попередньо розігрітий до 200-210 градусів на 30-45 хвилин. Через хвилин 25, можна проткнути картопля ножем і перевірити його готовність.

12fd4b56d11771ffa53cef5b50540bc2

Крок 7. До столу подаємо, доповнивши солоною оселедцем або м’ясом. Смачного!

530045b4c577b8be9e03d34a7848fef2

Смачна картопля з паприкою в духовці

Смачна картопля паприкою в духовці – це проста і неймовірно смачна страва, яку можна запропонувати рідних як гарнір або закуски. Завдяки використанню спецій, скибочки просочуються ароматом і смаком – пальчики оближеш!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Паприка солодка молота – 1 ст.л.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Соус соєвий – 3 ст.л.
  • Цибуля зелена – 2-3 пера.
  • Розмарин – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Почищену і промиту картоплю нарізаємо часточками середньої товщини.

9d06469df7c41342e65ac412b25d6b39

Крок 2. Посипаємо ароматними травами і паприкою.

40b88145961f34d6ab1de4992bf6f770

Крок 3. Здобрюємо соєвим соусом і олією.

4c4a5886a6b7f28b66f1b262ff211d6c

Крок 4. Також доповнюємо молотим перцем і дрібкою солі – перемішуємо і висипаємо в вогнетривку форму. Накриваємо листом фольги і запікаємо при 200 градусах близько 40 хвилин.

2c9fda94616605441e7c31b49e2a1682

Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

33a83ad8dc0dfc309980a38cd4be3fb3

Картопля, запечена з м’ясом в духовці

Картопля, запечена з м’ясом в духовці, доповнений овочевими скибочками – це ситна і проста страва, яка ідеально підходить для подачі до сімейного обіду або вечері. Для балансу смаку ми рекомендуємо вам використовувати такі спеції, як паприка і гранульований часник.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 гр.
  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля – 70 гр.
  • Морква – 80 гр.
  • Олія – 3-4 ст.л.
  • Паприка солодка молота – за смаком.
  • Часник гранульований – за смаком.
  • Приправа для м’яса – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо від шкірки і лушпиння моркви, картоплі і цибулі. Паралельно прогріваємо духовку до 180 градусів.

46b789528412a4ef71e78ed15230c83f

Крок 2. Ріжемо бульби картоплі на великі сегменти.

629198c007594cb11249579e3fb35c31

Крок 3. Ріпчасту цибулю і морквину нарізаємо півкільцями середньої товщини.

07a10b036d6b766bed85d805b0f48ab2

Крок 4. Свинину ріжемо скибочками « на один укус ».

4a9c67337a56773b5f33fe5ab4a89f63

Крок 5. Всі підготовлені компоненти переміщаємо в форму для запікання і приправляємо спеціями і сіллю, збризкуємо олією і старанно перемішуємо.

0a83968d1ad63344eac92d8b7b93886a

Крок 6. Готуємо протягом 45-50 хвилин, і насолоджуємося неперевершеним смаком. Смачного!

5c7b07b22ffeddc71673d948ba8b880f

Запечена картопля з грибами

Запечена картопля з грибами під пікантним гірчичним соусом – це страва, яку запросто можна запропонувати навіть самим витонченим гурманам і не сумніватися, що хтось залишиться незадоволеним. Обов’язково спробуйте поєднання інгредієнтів, і ви повернетеся до цього рецептом ще не раз!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-5.

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Шампіньйони – 150 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Гірчиця українська – ½ ч.л.
  • Гірчиця французька – 1 ч.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою овочечистки чистимо картоплю, ополіскуємо і нарізаємо часточками. Протягом 5 хвилин відварюємо в киплячій воді.

0a03f79dc37017e29b7e220375d44394

Крок 2. Після закінчення зазначеного часу, виловлюємо скибочки шумівкою і даємо трохи охолонути.

7539900c50f100301ebe7c30653174c2

Крок 3. Паралельно ріжемо гриби пластинами.

c409db4af9f47476a1f5c8a5c8ae7b9d

Крок 4. В окремій піалі змішуємо складові для соусу: французьку і українську гірчицю, соняшникову олію, трохи солі і рубаний часник.

2179853cc14c00389cae7487f21aa82b

Крок 5. Об’єднуємо картоплю з заправкою, шампіньйонами і чорним перцем.

bb30a39318bbe6133b0b3535a96c647f

Крок 6. Запікаємо смачну страву в духовці 30 хвилин (200 градусів).

b356b7151884cddad2056210fa904524

Крок 7. Смачного!

92c32c837a7badcce3975f3a801193a4

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал