Суп з тушонкою – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Суп з тушонкою — це максимально проста і смачна їжа, яка виручить вас, якщо ви обмежені в часі. Супи з тушонкою виходять не гірше, ніж приготовані зі свіжого м’яса. Я не часто готую такі перші страви, але для економії часу це відмінний варіант. У добірці зібрані найбільш вдалі для мене рецепти, якими я час від часу користуюся. Ознайомтеся з підбіркою і візьміть собі на озброєння.

Суп з тушонкою і вермішеллю

Суп з тушонкою і вермішеллю готується дуже швидко. Якщо у вас немає часу, це ваш варіант, як невигадливо і смачно нагодувати сім’ю. Суп виходить наваристим, добре насичує і зігріває в холодну пору року. Апетитна страва з насолодою скуштують і оцінять члени сім’ї.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Тушонка – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Вермішель – 40 гр.
  • Вода – 1,2 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля зелена – для прикраси.
  • Олія – для смаження.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть компоненти, перераховані вище в списку. Картоплю і морквину почистіть, скориставшись економкою. З половинки цибулини приберіть лушпиння.

Крок 2. Картопля наріжте на зручні частини і перекладіть в ємність, в якій зібралися готувати страву. У каструлю вилийте воду і підсолити. Встановіть на помірному нагріванні і закип’ятіть. Зваріть картоплю до напівготовності.

Крок 3. Морквину натріть теркою. Цибулину подрібніть.

Крок 4. Овочі спасеруйте на розігрітій з маслом сковороді. Зажарку перекладіть до картоплі.

Крок 5. Слідом відправте тушонку. Я використовую тушонку яловичу. Як тільки вміст закипить, кип’ятіть ще 10 хвилин.

Крок 6. Засипте вермішель. Зменшіть нагрів. Збалансуйте смак спеціями. Закиньте лавровий лист. Варіть 5 хвилин.

Крок 7. Улюблену зелень ополосніть і дрібно наріжте, відправте в каструлю. Приберіть з конфорки.

Крок 8. Гарячим супом наповніть тарілки. Кличте рідних і пригощайте ароматним стравою. Приємної насолоди!

Гороховий суп з тушонкою

Гороховий суп з тушонкою – друга страва за значністю після супу з копченостями. Незвичайно смачний суп можна приготувати як в домашніх умовах, так і на природі. На відкритому вогні гороховий суп вийде набагато апетитніше.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 3 шт.
  • Тушонка яловича – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Горох сухий – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Петрушка – для прикраси.
  • Олія – для смаження.
  • Лист лавровий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть компоненти, перераховані вище в списку.

Крок 2. Сухий горох ополосніть під водою, а потім залийте водою. Найкраще на ніч. Горох прополощіть вдруге. Перекладіть в ємність, в якій зібралися готувати страву. У каструлю вилийте воду. Встановіть на помірному нагріванні і закип’ятіть. Зваріть до напівготовності.

Крок 3. Картоплю і морквину почистіть, скориставшись економкою. З цибулини приберіть лушпиння. Картопля наріжте на зручні частини.

Крок 4. Морквину натріть теркою. Цибулину подрібніть. Овочі спасеруйте на розігрітій з маслом сковороді.

Крок 5. У засмажування перекладіть тушонку і тушкуйте хвилин 10.

Крок 6. Коли горох дійде до напівготовності, відправте в каструлю картоплю і засмажування. Як тільки вміст закипить, зменшіть нагрів. Збалансуйте смак сіллю. Закиньте лавровий лист і горошки перцю. Варіть до повного приготування супу. Приберіть з конфорки.

Крок 7. Петрушку обполосніть і дрібно наріжте. Гарячим супом наповніть тарілки. Присипте зеленню. Запрошуйте рідних і близьких, і насолоджуйтеся зігріваючою стравою. Смачного!

Суп з яловичою тушонкою в мультиварці

Суп з яловичою тушонкою в мультиварці готується легше легкого. Страва виходить наваристою і густою. Горох добре розварюється і практично перетворює суп в пюре. Саме така текстура подобається моїм домашнім. Приготувати суп може кожен, не докладаючи особливих зусиль.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 200 гр.
  • Тушонка яловича – 1 банка.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Горох колотий – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – 0,25 ч.л.
  • Вода питна – 2,5 л.
  • Сухарики – для подачі.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть компоненти, перераховані вище в списку. Колотий горох ополосніть під водою, а потім залийте водою. Найкраще залишити на ніч.

Крок 2. У чашу мультиварки перекладіть жир з яловичої тушонки. Увімкніть режим « Жарка » і розтопіть його.

Крок 3. Морквину очистіть, скориставшись економкою. З цибулини приберіть лушпиння. Овочі наріжте і перекладіть в чашу мультиварки.

Крок 4. Зачекайте, поки овочі дійдуть до м’якості.

Крок 5. Горох прополощіть вдруге. Перекладіть в ємність. Вилийте воду. Встановіть режим « Тушкування », готуйте під кришкою 45 хвилин.

Крок 6. Картоплю почистіть, скориставшись економкою. Картопля наріжте на зручні частини. Відправте в суп.

Крок 7. У суп перекладіть тушонку і тушкуйте хвилин 20 на тій же програмі. Збалансуйте смак сіллю і улюбленими спеціями. Після закінчення програми вимкніть прилад.

Крок 8. Петрушку обполосніть і дрібно наріжте. Гарячим супом наповніть тарілки. Присипте зеленню і доповніть сухариками, приготованими самостійно або купленими в магазині. Запрошуйте рідних і близьких, і насолоджуйтеся зігріваючою стравою. Смачного!

Швидкий суп з тушонкою і рисом

Швидкий суп з тушонкою і рисом – ідеальна страва для зайнятих людей. Зазвичай приготування супу займає досить велику кількість часу, яким мало хто має в своєму розпорядженні в сучасному світі. І цей рецепт гарне рішення. Суп виходить дуже смачним. Приготуйте і переконайтеся в цьому самостійно!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Тушонка яловича – 1 банка.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Рис – 60 гр.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Лист лавровий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рис прополощіть під струменем води. Перекладіть в ємність, в якій зібралися готувати страву. У каструлю вилийте воду. Встановіть на помірному нагріванні і закип’ятіть. Зваріть до напівготовності.

Крок 2. З цибулини приберіть лушпиння і наріжте довільно.

Крок 3. Морквину очистіть, скориставшись економкою. Настругати соломкою.

Крок 4. Болгарський перець вимийте, звільніть від нутрощів, наріжте квадратиком.

Крок 5. Банку яловичої тушонки перекладіть на розпечену сковорідку. Прогрійте до повного розчинення жиру.

Крок 6. До м’яса відправте овочі і тушкуйте до м’якості.

Крок 7. Картоплю почистіть, скориставшись економкою. Нарубайте на зручні частини. Відправте в каструлю і дочекайтеся закипання.

Крок 8. Засмажку перекладіть в каструлю. Як тільки вміст закипить, зменшіть нагрів. Збалансуйте смак сіллю. Закиньте лавровий лист. Варіть 5 хвилин. Зелень ополосніть і дрібно наріжте. Насипте в суп і розмішайте. Приберіть каструлю з конфорки.

Крок 9. Гарячим супом наповніть тарілки. Запрошуйте домашніх і насолоджуйтеся ситною стравою. Смачного!

Гречаний суп з тушонкою в каструлі

Гречаний суп з тушонкою в каструлі сподобається багатьом. Це чудовий варіант для студентів або холостяків. Не потрібно довго варити бульйон. Швидко і смачно. Багато хто хоче заощадити час на готуванні, і це класний спосіб. Я готую суп часто. Особливо в дачний сезон, коли є обмеження в умовах для тривалого процесу.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Тушонка яловича – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Крупа гречана – 40 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за бажанням.
  • Вода – 1,2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть обов’язкові інгредієнти, прописані вище в рецепті. Морквину і картопля промийте від піску і забруднень, очистіть, скориставшись економкою. З цибулини приберіть лушпиння.

Крок 2. Картоплю порубайте на зручні частини. Перекладіть в ємність, в якій зібралися готувати страву. У каструлю вилийте воду.

Крок 3. Гречку складіть в сито і прополощіть під струменем води. Перекладіть в каструлю. Встановіть на помірному нагріванні і закип’ятіть. Зваріть до напівготовності продуктів.

Крок 4. Морквину натріть на терці. Цибулю наріжте довільно.

Крок 5. Овочі об’єднайте, і підрум’яньте на маслі, попередньо розжаривши сковорідку. Тушкуйте до м’якого стану.

Крок 6. Підрум’яні овочі перекладіть в суп. Слідом відправте яловичу або будь-яку іншу тушонку. Прогрійте до повного розчинення жиру. Як тільки вміст закипить, зменшіть нагрів. Відрегулюйте смак спеціями.

Крок 7. Улюблену зелень ополосніть і дрібно наріжте. Висипте в каструлю і розмішайте. Вимкніть конфорку. Приберіть каструлю. Дайте трохи настоятися.

Крок 8. Гарячої ароматної їжею наповніть тарілки. Запрошуйте домашніх і насолоджуйтеся наваристим частуванням. Смачного!

Квасолевий суп з тушонкою

Квасолевий суп з тушонкою виходить чарівним! Страва відмінна лічені хвилини на своє виконання. Тут головне зварити картоплю, а решта діло техніки. Якщо ви не любите довго стояти біля плити, скористайтеся цим чудовим варіантом. Я досить часто користуюся рецептом, коли хочеться покуштувати рідкої їжі. Пробуйте!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Картопля – 200 гр.
  • Тушонка яловича – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Квасоля біла варена – 150 гр.
  • Горошок зелений консервований – 150 гр.
  • Куркума – 0,5 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – 0,5 ч.л.
  • Перець гострий чилі – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Вода – 1,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю звільніть від лушпиння подрібніть довільно. Перекладіть в ємність, в якій зібралися готувати страву. Туди ж відправте попередньо відварену квасоля або консервований напівфабрикат.

Крок 2. Слідом додайте консервований горошок.

Крок 3. Картоплю промийте від піску і забруднень, почистіть, скориставшись економкою. Дрібно наріжте і відправте до решти вмісту каструлі.

Крок 4. Приправте улюбленими спеціями.

Крок 5. Тепер черга тушонки. У мене яловича, ви можете використовувати свою улюблену або ту, яка є в наявності.

Крок 6. У каструлю вилийте воду. Встановіть на помірному нагріванні і закип’ятіть. Як тільки вміст закипить, зменшіть нагрів. Варіть до готовності картоплі. Відрегулюйте смак сіллю.

Крок 7. Улюблену зелень ополосніть і дрібно наріжте. Висипте в каструлю і розмішайте. Вимкніть конфорку. Приберіть каструлю. Дайте трохи настоятися. Ароматної їжею наповніть тарілки. Запрошуйте рідних і насолоджуйтеся наваристим частуванням. Смачного!

Харчо з тушонкою

Харчо з тушонкою відрізняється від класичного рецепта, але виходить не менш апетитним. Страва виходить надзвичайно смачною і запашною. Від такого супу не відмовляється ніхто. Ароматна страва вабить своїми запахами. У холодну пору року суп створює затишну атмосферу!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Часник – 4 зубчики.
  • Тушонка яловича – 1 банка.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Бульйонний кубик – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Кетчуп лечо – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Вода питна – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд, в якій зібралися готувати страву, вилийте воду. Встановіть на помірному нагріванні і закип’ятіть.

Крок 2. Цибулю звільніть від лушпиння. Головки дрібно порубати.

Крок 3. З часниковими зубчиками поступите таким же чином. Подрібніть через прес. Кількість часнику регулюйте самостійно. Я люблю гостріше.

Крок 4. У киплячу воду занурте цибулю і лаврушку.

Крок 5. Далі ті ж дії виконайте з часником.

Крок 6. Слідом опустіть яловичу або будь-яку іншу тушонку, яка є.

Крок 7. Для смаку за бажанням закиньте бульйонний кубик. Кубик можна замінити улюбленими спеціями. Наприклад, хмелі-сунелі.

Крок 8. Приправте кетчупом.

Крок 9. Далі доповніть томатною пастою.

Крок 10. Відзначте потрібну кількість рису. Промийте і опустіть в бульйон. Як тільки вміст закипить, зменшіть нагрів. Зніміть пробу, якщо потрібно присмачити спеціями. Хто любить гостріше, додайте червоного перцю чилі. Готуйте, поки повністю не звариться рис. Приберіть з конфорки.

Крок 11. Зелень ополосніть і дрібно наріжте. Відправте в каструлю і розмішайте.

Крок 12. Гарячої їжею наповніть тарілки. Запрошуйте улюблених людей і насолоджуйтеся зігріваючою яскравим стравою. Смачного!

Грибний суп з тушонкою

Грибний суп з тушонкою пахне дуже смачно і виходить мега апетитним. Аромат грибів підніме не тільки настрій, але і підвищить апетит. Я люблю цей рецепт за його простоту виконання і неймовірний чарівний смак. Страва готується максимально просто і з легкістю.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 гр.
  • Тушонка яловича – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Шампіньйони консервовані – 250 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лавровий лист – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть компоненти, які перераховані вище в рецепті.

Крок 2. Консервовані шампіньйони перекладіть в ємність, в якій зібралися готувати страву. У каструлю вилийте воду. Якщо є заморожені напівфабрикати, теж буде добре.

Крок 3. Закиньте морквину, попередньо натерту на терці. У мене були заготовки в морозилці. Встановіть на помірному нагріванні і закип’ятіть.

Крок 4. Цибулю звільніть від лушпиння. Головку дрібно порубати.

Крок 5. Цибуля і яловичу тушонку підсмажте на розігрітій сковороді.

Крок 6. Картоплю почистіть, скориставшись економкою. Порубати на бажані частини.

Крок 7. Відправте в каструлю картоплю. Як тільки вміст закипить, зменшіть нагрів. Готуйте, поки картопля повністю не звариться.

Крок 8. Тушонку з цибулею перекладіть в бульйон. Відрегулюйте спеціями за смаком. Закиньте лавровий лист. Варіть 15 хвилин, а потім приберіть з конфорки.

Крок 9. Ароматним частуванням наповніть тарілки. Запрошуйте рідних і близьких і насолоджуйтеся зігріваючою стравою. Смачного!

Суп з тушонкою і капустою

Суп з тушонкою і капустою для мене вважається дуже апетитним і легким у виконанні. Навариста страва добре насичує. Якщо у вас немає часу на довгу підготовку, беріть рецепт на замітку і готуйте цей незвичайний суп. Достаток овочів в поєднанні з тушонкою доставить вам масу позитивних емоцій.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 400 гр.
  • Тушонка яловича – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Капуста – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Петрушка – пучок.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть компоненти, які перераховані вище в рецепті.

Крок 2. З капусти зніміть підв’ялі листя, відріжте частина і нашаткуйте соломкою.

Крок 3. Морквину очистіть, скориставшись економкою, і натріть теркою.

Крок 4. Цибулю звільніть від лушпиння. Головку дрібно порубати.

Крок 5. Петрушку обполосніть і дрібно наріжте.

Крок 6. Часникові зубки звільніть від лушпиння, дрібно порубати.

Крок 7. Картоплю почистіть, скориставшись економкою, порубати брусочками.

Крок 8. Морквину і цибулину спасеруйте на розігрітій з маслом сковороді.

Крок 9. Коли овочі стануть м’якими, закиньте подрібнений часник.

Крок 10. Прогрійте пару хвилин, щоб часник розм’якшав, але не підгорів.

Крок 11. Картоплю перекладіть в ємність, в якій зібралися готувати страву. У каструлю вилийте воду.

Крок 12. Туди ж закиньте капусту.

Крок 13. Слідом відправте пасеровані овочі.

Крок 14. Встановіть на помірному нагріванні і закип’ятіть. Як тільки вміст закипить, зменшіть нагрів. Готуйте, поки картопля повністю не звариться.

Крок 15. Тушонку перекладіть в бульйон. Відрегулюйте спеціями за смаком.

Крок 16. Варіть 10 хвилин, а потім приберіть з конфорки.

Крок 17. Апетитним частуванням наповніть тарілки. Присипте зеленню. Запрошуйте рідних і близьких і насолоджуйтеся гарячим стравою. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал