Буряк в мікрохвильовці – 4 рецепта, як швидко приготувати буряк

Буряк в мікрохвильовці – це швидкий спосіб приготування коренеплоду. Таке варіння дозволить помітно заощадити ваш час. Готовий овоч можна відразу використовувати для супів, салатів і будь-яких інших страв. Є кілька варіантів приготування буряка в мікрохвильовій печі. Найкращі з них ви знайдете в нашій перевіреній кулінарній добірці.

Неочищений буряк, приготований цілком в мікрохвильовці

Неочищений буряк, приготований цілком в мікрохвильовці, виходить дуже м’якою і ніжною. Такий спосіб приготування помітно заощадить ваш час. Овоч буде готовий за лічені хвилини. Відмінна кулінарна хитрість для ваших швидких домашніх обідів або вечерь!

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Буряк середнього розміру – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо все необхідне для приготування буряка в мікрохвильовій печі.

Крок 2. Ретельно промиваємо коренеплід під водою, шкірку знімати не потрібно. Даємо продукту обсохнути.

Крок 3. Кладемо підготовлений овоч в рукав для запікання. Можна додати трохи солі і чорного молотого перцю. Щільно зав’язуємо краю. Пакет в декількох місцях протикаємо зубочисткою.

Крок 4. Кладемо заготівлю на тарілку і відправляємо все це в мікрохвильовку.

Крок 5. Готуємо 5 хвилин на максимальній потужності. Якщо цього часу не вистачить, то відправте в піч ще на 1-2 хвилини. Готовність перевіряйте зубочисткою.

Крок 6. Даємо готовому овочу охолонути і акуратно очищаємо його від шкірки.

Крок 7. Буряк в мікрохвильовій печі готовий. Використовуйте його в кулінарних цілях!

Цілий очищений буряк, зварений в мікрохвильовці

Цілий очищений буряк, зварений в мікрохвильовці – відмінна кулінарна хитрість, яку потрібно взяти на замітку кожної господині. Такий спосіб приготування помітно заощадить ваш час і сили. Готовий овоч підійде для будь-яких домашніх страв. Рекомендуємо спробувати!

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо відповідну буряк. Оптимально використовувати овоч середнього розміру.

Крок 2. Далі коренеплід добре промиваємо під водою, зрізаємо плодоніжку.

Крок 3. За допомогою ножа акуратно знімаємо шкірку.

Крок 4. Викладаємо підготовлену буряк в посуд, яка підходить для мікрохвильової печі.

Крок 5. Прикриваємо кришкою з невеликим отвором або залишаємо щілину. Це потрібно для виходу пара.

Крок 6. Ставимо заготівлю в мікрохвильову піч. Готуємо при потужності 750 Вт від 5 до 15 хвилин. Точний час залежить від розміру плода. Готовність перевіряйте зубочисткою.

Крок 7. Цілий очищений буряк, зварений в мікрохвильовці готовий. Використовуйте за призначенням.

Буряк, зварений в воді в мікрохвильовці

Буряк, зварений в воді в мікрохвильовці, виходить дуже м’яким і ніжним. Такий овоч можна відразу використовувати для приготування домашніх супів або святкових закусок. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Готуйте, економлячи свого часу!

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Буряк – 4 шт.
  • Вода – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо відповідний буряк, добре промиваємо його і звільняємо від плодоніжок.

Крок 2. Даємо коренеплодам обсохнути і кладемо їх в глибоку тарілку, яка підходить для мікрохвильовки.

Крок 3. Вливаємо до овочів вказана кількість води.

Крок 4. Закриваємо наповнену посуд кришкою і ставимо в мікрохвильову піч. Готуємо 4 хвилини при потужності 800 Вт.

Крок 5. Далі кришку прибираємо і даємо буряку постояти у вимкненому мікрохвильовці 4 хвилини.

Крок 6. Акуратно перевертаємо плоди. Знову готуємо їх 5 хвилин при 800 Вт, після даємо трохи настоятися за зачиненими дверцятами.

Крок 7. Буряк, зварений в воді в мікрохвильовці, готовий. Остуджуйте його і використовуйте в подальших приготуваннях!

Буряк в мікрохвильовці, нарізаний шматочками

Буряк в мікрохвильовці, нарізаний шматочками, виходить дуже м’яким і ніжним. Такий спосіб приготування помітно заощадить ваш час. Овоч буде готовий за лічені хвилини. Відмінна кулінарна хитрість для ваших швидких домашніх супів або святкових закусок!

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Буряк – 3 шт.
  • Вода – 130 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Відбираємо три акуратних цілісних буряка.

Крок 2. Ретельно промиваємо овочі під водою і звільняємо їх від плодоніжок.

Крок 3. Далі плоди очищаємо від шкірки.

Крок 4. Підготовлений буряк нарізаємо шматочками середнього розміру.

Крок 5. Кладемо шматочки буряка в целофановий пакет, сюди ж вливаємо трохи окропу. Щільно зав’язуємо його і в декількох місцях проколюємо зубочисткою.

Крок 6. Прибираємо заготівлю в мікрохвильову піч. Готуємо 7 хвилин при максимальній потужності, після даємо ще 5 хвилин полежати в пакеті.

Крок 7. Буряк в мікрохвильовці, нарізаний шматочками, готовий. Використовуйте за призначенням!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал