Салат зі смаженими печерицями – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Салат зі смаженими печерицями – страва, яка чудово себе зарекомендувала, про що свідчить його популярність у нашій кухні. Питання: до чого смажити печериці для салату, якщо їх можна їсти сирими? Відповідь: тому що у страви з'являється новий смак. Щоб це перевірити, поекспериментуйте і, як кажуть, відчуйте різницю (вона буде очевидною).

Салат зі смаженими печерицями та копченою куркою

Салат на основі смажених печериць і копченої курки – класика, що не старіє, називається салатом «Чикаго» і відрізняється особливими якостями смаку. Він доповнюється для ніжності та пікантності страви твердим сиром, яйцем та помідорами. Формується салат для подачі до святкового столу пошарово, але можна просто перемішати інгредієнти. Рецепт нескладний і готується салат швидко.

    Салат зі смаженими печерицями, куркою та сиром

    Смажені печериці, курка та сир у салаті поєднуються гармонійно та виходять з вишуканим смаком. Курка (філе, стегно або гомілка) надає салату ситність, що важливо для чоловіків, а обсмажені гриби – соковитість та оригінальний смак. Для святкової подачі салат формується пошарово, його називають «Гурман», а в цьому рецепті готуємо салат для сімейної вечері. Інгредієнти перемішаємо та заправимо майонезом.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 6.

    Складові:

    • Філе курки – 350 гр.
    • Печериці – 500 гр.
    • Сир твердий – 300 гр.
    • Майонез – 2 ст.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Згідно з рецептом, відразу підготувати потрібну кількість інгредієнтів для салату. У воді з додаванням солі відварити до готовності філе курки та остудити його. Печериці почистити та промити.

    Крок 2. Відварене філе, розділити руками на окремі волокна.

    Крок 3. Печериці (капелюшки разом з ніжками) нарізати тонкими слайсами.

    Крок 4. Грибну нарізку обсмажити до легкого рум'яного кольору на рослинному, а краще на вершковому маслі, що буде смачніше. Гриби трохи остудити, щоби залишилися теплими і змогли розплавити сир.

    Крок 5. Будь-який твердий сир подрібнити на тертці.

    Крок 6. Для складання салату, в глибокий посуд перекласти шматочки курки, обсмажені теплі гриби та посипати чорним перцем. Солити салат чи ні, вирішуйте самі.

    Крок 7. Ці інгредієнти поступово посипати натертим сиром.

    Крок 8. Потім до салату додати майонез.

    Крок 9. Салат відразу активно перемішати, щоб сир не зібрався в грудку. Поставити його на деякий час у холодильник для наполягання та просочення.

    Крок 10. Приготовлений салат зі смажених печериць, курки та сиру красиво оформити, декорувати на свій смак і подати до вечері. Смачного!

    Салат з печерицями та консервованою кукурудзою

    Салат на основі смажених печериць та консервованої кукурудзи досить популярний за особливий смак, гарний зовнішній вигляд, невеликий склад інгредієнтів та простоту приготування. Такий салат нерідко доповнюється куркою та відвареними овочами, а в цьому рецепті доповнимо його твердим сиром. Заправимо салат майонезом. Всі інгредієнти в салаті гармонують смаком, і страва виходить смачною та ситною.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Печериці – 300 гр.
    • Кукурудза консервована – ½ банки.
    • Сир твердий – 100 гр.
    • Цибуля велика – 1 шт.
    • Майонез – 80 грн.
    • Сіль – 1 щіпка.
    • Перець чорний мелений – 1 тріска.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед згідно з рецептом та необхідною вам кількістю порцій готуються простий набір інгредієнтів для салату.

    Крок 2. Очищена цибулина нарізається невеликими кубиками і обсмажується до рум'яного кольору на розігрітій олії.

    Крок 3. Печериці промиваються під холодною водою, нарізуються невеликими шматочками довільної форми, перекладаються до цибулі та обсмажуються до готовності та повного випарювання грибного соку. Обсмажені гриби посипаються сіллю з чорним перцем і остуджуються, щоб залишилися теплими.

    Крок 4. З консервованої кукурудзи зливається маринад і зерна пересипаються в салатницю.

    Крок 5. Потім до них додаються обсмажені з цибулею печериці і натертий на великій тертці твердий сир. Салат заправляється майонезом, акуратно перемішується. Приготовлений із смажених печериць та кукурудзи салат красиво декорується та подається до столу як теплим, так і холодним. Смачного!

    Салат зі смаженими грибами та маринованими огірками

    Консервовані (мариновані або солоні) огірки та смажені печериці можуть бути не просто закускою, а й простим та смачним салатом, як для сімейної вечері, так і для святкового столу при пошаровому оформленні. У цьому рецепті салат доповнимо відвареною картоплею, яйцем і цибулею. Для заправки беремо майонез, але можна замінити сметаною.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Печериці – 300 гр.
    • Огірки мариновані/солоні – 300 гр.
    • Картопля – 300 гр.
    • Цибуля велика – 1 шт.
    • Яйце – 1 шт.
    • Олія – 3 ст.л.
    • Майонез – 2 ст.
    • Кріп – 15 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед підготувати, згідно з рецептом, усі інгредієнти для салату. Картопля в мундирах та яйце відварити та остудити. Очистити цибулину. Промити свіжі печериці та зелений кріп.

    Крок 2. Цибулю нарізати невеликими кубиками. Гриби нарізати тонкими слайсами. Нарізку цибулі та печериць обсмажити до рум'яного кольору в розігрітій олії. Потім їх трохи остудити.

    Крок 3. Очистити відварену картоплю та яйце, нарізати їх невеликими кубиками і перекласти в салатницю. Такими ж кубиками нарізати огірки та додати до решти інгредієнтів. Потім салат заправити двома ложками майонезу, перемішати та зняти пробу. Сіль можна не додавати, оскільки її містять огірки та майонез.

    Крок 4. Приготовлений із смажених печериць та консервованих огірків салат розкласти по порційних салатницях, декорувати кропом та подати до столу. Смачного!

    Смачний салат зі смаженими печерицями та шинкою

    Салат на основі смажених печериць та шинки в різних варіантах готують для сніданку чи вечері, для ланчу та навіть до святкового столу. Ця смачна, легка та ситна страва подобається і чоловікам, і жінкам, і дітям. Для салату важливо вибрати якісну шинку, а заправити можна майонезом або олією із соком лимона.

    Час приготування: 40 хвилин.

    Час приготування: 40 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Печериці – 5 шт.
    • Яйця – 2 шт.
    • Шинка – 100 гр.
    • Помідори – 2 шт.
    • Олія – 1 ст.л.
    • Майонез – 1 ст.
    • Петрушка – 4 гілочки.
    • Сіль – 3 щіпки.
    • Спеції – 3 щіпки.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу круто відварити курячі яйця. Остудити їх у холодній воді, очистити від шкаралупи та нарізати невеликими кубиками. Цю нарізку перекласти в посуд салату.

    Крок 2. Вибрану шинку звільнити від оболонки, нарізувати|нарізати| маленькими кубиками або тонкою соломкою і перекласти до яйця.

    Крок 3. Помідори промити, серветкою витерти насухо, також нарізати невеликими шматочками і додати до іншої нарізки.

    Крок 4. Печериці промити, нарізати тонкими слайсами і обсмажити на розігрітій олії до золотистого кольору з обох боків. Потім гриби трохи остудити та перекласти до салату.

    Крок 5. Петрушку промити, обсушити серветкою, дрібно нарізати і додати до решти інгредієнтів.

    Крок 6. Салат посипати сіллю з будь-якими спеціями та полити майонезом.

    Крок 7. Потім салат ложкою акуратно перемішати та скуштувати на смак.

    Крок 8. Приготовлений салат зі смажених печериць та шинки розкласти по гарним порційним салатницям.

    Крок 9. Страву подати до столу відразу, інакше за рахунок помідорів воно стане рідким і втратить смак. Смачного!

    Салат з печерицями та крабовими паличками

    Варіантом крабового салату, як майже незмінною стравою нашого святкового столу, може бути у вас салат на основі смажених печериць та крабового м'яса. Рецепт досить новий та цікавий. До салату додається свіжий огірок, і цю страву назвали салат «Оленка». Для ефектної подачі крабові палички та огірок нарізаються соломкою і подаються на салатному листі.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Крабовий продукт – 200 грн.
    • Яйця – 2 шт.
    • Печериці – 150 гр.
    • Огірок свіжий – 1 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Олія – 20 мл.
    • Майонез – 2 ст.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Печериці для салату промиваються під проточною водою і нарізуються тонкими слайсами, капелюшки разом із ніжками.

    Крок 2. У сковорідці розігрівається олія. У олію кладеться нарізка грибів.

    Крок 3. Цибуля нарізається тонкими півкільцями, додається до сковорідки до печериць і ці інгредієнти пасеруються на невеликому вогні протягом 15 хвилин. Потім гриби остуджуються.

    Крок 4. Курячі яйця відварюються круто, остуджуються в крижаній воді, очищаються від шкаралупи і нарізаються брусочками.

    Крок 5. Крабові палички, заздалегідь розморожені, звільняються від упаковки та нарізаються тонкою довгою соломкою.

    Крок 6. Такою самою соломкою нарізається свіжий огірок. Шкірку з огірка можна частково зняти овочечисткою.

    Крок 7. Нарізка крабових паличок, огірка, яєць, обсмажені з цибулею печериці кладуться в салатницю, посипаються сіллю з чорним перцем, заправляються майонезом і дуже акуратно, щоб не порушити цілісність шматочків, перемішується салат. Приготовлений салат «Оленка» зі смажених печериць з крабовими паличками добре охолоджується, розкладається в порційні салатниці на промите листя салату, і страва подається до столу. Смачного!

    Салат зі смаженими грибами та корейською морквою

    Салат зі смаженими печерицями та корейською морквою готується просто, але в цьому рецепті вам пропонується святковий варіант цієї страви – салат листковий, адже такі салати популярні вже довгий час. До чудового смаку салату додається яскравий апетитний вигляд та невелика кількість калорій.

    Час приготування: 40 хвилин.

    Час приготування: 40 хвилин.

    Порції: 10.

    Складові:

    • Куряча грудка варена – 700 гр.
    • Печериці – 300 гр.
    • Цибуля – 300 гр.
    • Морква по-корейськи – 300 грн.
    • Яйця варені – 7 шт.
    • Твердий сир – 200 гр.
    • Олія – 50 мл.
    • Майонез – 700 грн.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу підготувати інгредієнти для салату згідно з рецептом, щоб усе було під рукою.

    Крок 2. Варену курячу грудку нарізати невеликими кубиками.

    Крок 3. Цибулю нарізати якомога дрібніше.

    Крок 4. Печериці розрізати на половинки, а потім нарізати тонкими слайсами.

    Крок 5. У сковорідці розігріти половину рослинної олії і спочатку обсмажити в ній нарізку цибулі до рум'яного кольору.

    Крок 6. Обсмажену цибулю перекласти на тарілку, долити в сковорідку інше масло і обсмажити в ньому нарізку печериць до повної готовності. Гриби остудити.

    Крок 7. Яйця очистити від шкаралупи та нарізати кубиками. Один жовток залишити для декору.

    Крок 8. Шматок твердого сиру заздалегідь добре охолодити і потім подрібнити на тертці.

    Крок 9. Для збирання салату взяти велику страву. На нього рівним шаром укласти нарізане куряче філе.

    Крок 10. На м'ясо нанести тонкий шар чи сіточку майонезу.

    Крок 11. Поверх курячого філе рівномірно розкласти обсмажену цибулю та шар майонезу.

    Крок 12. Наступним шаром укласти обсмажені печериці та трохи майонезу.

    Крок 13. Потім викласти поверх грибів корейську моркву та просочити її майонезом.

    Крок 14. Поверх моркви укласти нарізку яєць і змастити майонезом.

    Крок 15. В останню чергу салат посипати натертим сиром, щоб він покрив салат повністю і на нього нанести тонкий шар соусу.

    Крок 16. Приготовлений із смажених печериць та корейської моркви салат, декорувати подрібненим жовтком та свіжою зеленню. Салат охолодити у холодильнику і можна подавати до столу. Смачного!

    Салат зі смаженими печерицями та квасолею

    Гриби (шампіньйони) та квасоля у своєму складі мають багато білка, тому салати на основі їх завжди виходять ситними навіть у невеликих порціях. Печериці для салату обсмажуємо з цибулею, що смак страви робить насиченішим. Квасоля краще заздалегідь відварити, але з консервованою квасолею буде простіше, хоча смаки салатів відрізнятимуться. У цьому рецепті салат доповнимо яйцем і заправимо майонезом.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Печериці – 200 гр.
    • Квасоля консервована біла – 100 гр.
    • Яйця – 2 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Олія – 2 ст.л.
    • Майонез – 2 ст.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Зелень – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед підготувати згідно з рецептом, інгредієнти для салату. Промити печериці. Відварити круто яйця, остудити в холодній воді та очистити від шкаралупи. Очистити цибулину та промити зелень. З|із| квасолі злити частину маринаду і трохи залишити для соковитості салату.

    Крок 2. Цибулю нарізати маленькими кубиками.

    Крок 3. Печериці нарізати не слайсами, а маленькими кубиками, як і цибуля.

    Крок 4. У сковорідці розігріти олію і обсмажити спочатку цибулю до рум'яного кольору, потім додати гриби і обсмажити до готовності. Посипати все сіллю та чорним перцем.

    Крок 5. На великій тертці подрібнити відварені яйця.

    Крок 6. Зелень дрібно нарубати ножем.

    Крок 7. У салатниці зібрати салат, поклавши в неї підготовлені інгредієнти: квасолю, натерті яйця, обсмажені з цибулею печериці. Салат заправити двома ложками майонезу, перемішати, зняти пробу і, декорувавши на свій смак, сервірувати до будь-якого столу. Смачного!

    Простий і смачний салат з печерицями та помідорами

    Салат зі смаженими печерицями та помідорами – барвиста закуска європейського стилю. Страва яскрава, легка, як для організму, так і для приготування. Мінімальний набір інгредієнтів. Воно доповнить і обід, і вечерю, і святкову трапезу. До такого салату можна додати й інші інгредієнти на власний смак. У цьому рецепті беремо помідори чері, але підійдуть інші.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 1.

    Складові:

    • Печериці – 200 гр.
    • Помідори чері – 100 гр.
    • Сир вершковий – 40 гр.
    • Петрушка – 3 гілочки.
    • Майонез – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Печериці для салату добре промити під проточною водою, серветкою прибрати зайву рідину та нарізати гриби тонкими слайсами. У сковорідці розігріти олію і обсмажити в ній слайси по 4 хвилини з кожного боку. Гриби не солити.

    Крок 2. Свіжі помідори промити, витерти досуха і нарізати невеликими кубиками. Їх перекласти до салатниці.

    Крок 3. До помідорної нарізки додати дрібнонарізану петрушку.

    Крок 4. Поверх помідорів із зеленню викласти обсмажені гарячі печериці і всі ці інгредієнти відразу перемішати, при цьому гриби швидко охолонуть.

    Крок 5. Вершковий сир заздалегідь добре охолодити та подрібнити на дрібній тертці. Сирною стружкою посипати салат.

    Крок 6. Потім салат покласти майонез і ще раз все акуратно перемішати.

    Крок 7. Приготовлений салат із смажених печериць та помідорів оформити на порційній салатниці за допомогою маленького кільця, декорувати зеленню та сервірувати до столу. Смачного!

    Салат зі смаженими печерицями, яйцем та огірком

    У салаті з цих продуктів головним і визначальним смак закуски є обсмажені з цибулею печериці. Свіжі огірки з відвареним яйцем доповнять страву свіжістю та соковитістю, а часник надасть легкого аромату. Такий салат – страва поживна та ситна. Оформивши салат пошарово, або заповнивши ним тарталетки, ви можете подати цю закуску та святковому столу. Для салату беруться печериці свіжі, тому що заморожені містять багато рідини.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Печериці – 200 гр.
    • Яйця варені – 2 шт.
    • Огірок свіжий – 2 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Часник – 2 зубки.
    • Сік лимона – до смаку.
    • Майонез – 2 ст.
    • Кріп – 2 гілочки.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Рослинна олія – для смаження.

    Процес приготування:

    Крок 1. Почистити і промити печериці. Потім нарізати їх шматочками довільної форми.

    Крок 2. Цибулину очистити, нарізати тонкими чверть кільцями і обсмажити до легкого рум'яного кольору на розігрітій олії.

    Крок 3. До обсмаженої цибулі перекласти грибну нарізку і смажити гриби лише до появи соку, щоб вони залишилися соковитими. Цю засмажку остудити.

    Крок 4. Зварені круто яйця очистити від шкаралупи та нарізати середніми кубиками.

    Крок 5. Свіжі огірки очистити від шкірки та нарізати тонкими півкухлями. Нарізку яєць та огірка перекласти в посуд для салату.

    Крок 6. Очищені зубки часнику дрібно порубати ножем.

    Крок 7. До яйця з огірками перекласти подрібнений часник і остуджені смажені з цибулею печериці.

    Крок 8. Полити салат соком лимона, додати трохи майонезу, посипати сіллю з|із| чорним перцем і всі інгредієнти акуратно перемішати із заправкою. Салат спробувати на смак та відкоригувати, якщо треба.

    Крок 9. Салату дати трохи часу для охолодження та наполягання. Потім розкласти закуску по порційним салатницям.

    Крок 10. Приготовлений із смажених печериць, яйця та огірка салат подати до столу. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал