Заварні млинці на кефірі з окропом – 9 рецептів тонких млинців на кефірі з дірочками з покроковими фото

Заварні млинці на кефірі з окропом – це апетитний та привабливий продукт для вашого сніданку чи перекушування. Такі млинці виходять тонкими та рум’яними. Їх можна подавати зі сметаною, вершковим маслом, варенням та іншими доповненнями. Обов’язково беріть на замітку нашу перевірену кулінарну добірку із дев’яти рецептів з покроковими фото.

Ажурні млинці на 0,5 літри кефіру з окропом

Ажурні млинці на 0,5 літра кефіру з окропом – це цікава кулінарна ідея для вашого апетитного сніданку або перекушування. Такий продукт порадує привабливим рум’янцем та мереживним візерунком. Обов’язково спробуйте приготувати млинці за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Кефір –500 мл.
  • Окріп – 250 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця та збиваємо їх вінчиком.

Крок 2. У яєчну суміш відправляємо сіль та цукор.

Крок 3. Також сюди вливаємо кефір та олію, перемішуємо.

Крок 4. Тонким струменем вливаємо в тісто окріп і постійно перемішуємо.

Крок 5. Тепер сюди просіюємо борошно та соду.

Крок 6. Вимішуємо тісто до повної однорідності та зникнення грудочок.

Крок 7. Розігріваємо сковороду і злегка обмазуємо її олією. Порційно виливаємо сюди наше тісто.

Крок 8. Обсмажуємо тонкі рум’яні млинці до золотистого відтінку з кожного боку.

Крок 9. Ажурні млинці на 0,5 літри кефіру з окропом готові. Подавайте до столу з будь-якими доповненнями!

Тонкі заварні млинці на кефірі з содою

Тонкі заварні млинці на кефірі з содою нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото з нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе та рідних рум’яними млинцями з привабливим візерунком.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Окріп – 1 ст.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Цукор ванільний – 1 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо усі необхідні інгредієнти зі списку.

Крок 2. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця, доповнюємо їх звичайним цукром і ванільним та сіллю. Збиваємо до однорідності та розчинення сухих продуктів.

Крок 3. Тепер сюди вливаємо окріп і швидко все перемішуємо, далі вливаємо холодний кефір і знову перемішуємо. Додаємо щіпку соди.

Крок 4. Поступово просіюємо сюди борошно та продовжуємо перемішувати.

Крок 5. Замішуємо однорідне тісто без грудочок.

Крок 6. Також сюди вмішуємо олію і даємо тіста відпочити 15 хвилин.

Крок 7. Розігріваємо сковороду, промазуємо олією та обсмажуємо тонкі рум’яні млинці.

Крок 8. Тонкі заварні млинці на кефірі із содою готові. Подавайте до столу!

Млинці на кефірі з окропом без яєць

Млинці на кефірі з окропом без яєць порадують вас не лише приємним смаком, а й привабливим виглядом. Заварні млинці відрізняються яскравим мереживним візерунком. Обов’язково спробуйте приготувати їх за перевіреним рецептом з покроковими фото.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 180 гр.
  • Кефір –400 мл.
  • Окріп – 180 мл.
  • Цукор пісок – 40 гр.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Підігріваємо кефір до теплого стану та виливаємо його в глибоку миску.

Крок 3. Також сюди додаємо соду, цукор та сіль. Перемішуємо.

Крок 4. Просіюємо сюди борошно та вимішуємо тісто до зникнення грудочок.

Крок 5. Також сюди вливаємо олію.

Крок 6. Ще раз все добре перемішуємо до однорідності.

Крок 7. Далі вливаємо в тісто крутий окріп і знову перемішуємо.

Крок 8. Отримуємо рідке однорідне тісто.

Крок 9. Розігріваємо сковороду, змащуємо перед випіканням першого млинця олією та порційно виливаємо сюди тісто. Розділимо його по всій поверхні.

Крок 10. Обсмажуємо рум’яні млинці з обох боків. На один бік піде приблизно 20 секунд.

Крок 11. Млинці на кефірі з окропом без яєць готові. Можна спробувати!

Заварні млинці на 1 літр кефіру з окропом

Заварні млинці на 1 літр кефіру з окропом виходять дуже тонкими та привабливими. Ви можете подавати їх до столу, доповнивши вершковим маслом, варенням та іншими продуктами до смаку. Спробуйте приготувати апетитні млинці за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото.

Час приготування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 л.
  • Окріп – 2 ст.
  • Борошно – 490 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти.

Крок 2. У глибоку ємність вливаємо кефір та розбиваємо курячі яйця.

Крок 3. Сюди ж відправляємо сіль та цукор. Збиваємо все вінчиком.

Крок 4. Поступово просіюємо борошно та продовжуємо вимішувати до зникнення грудочок.

Крок 5. Далі в тісто вливаємо окріп, додаємо соду і відразу ж перемішуємо.

Крок 6. Вливаємо олію і ще раз перемішуємо.

Крок 7. Розігріваємо сковороду і злегка обмазуємо її олією. Порційно виливаємо сюди тісто та розділимо його по всій поверхні.

Крок 8. Обсмажуємо тонкі млинці до яскравого рум’янцю з обох боків.

Крок 9. Викладаємо млинці на тарілку, обмазуємо їх вершковим маслом.

Крок 10. Заварні млинці на 1 літр кефіру з окропом готові. Пригощайтесь!

Млинці на кефірі з окропом без соди

Млинці на кефірі з окропом без соди виходять дуже смачними та апетитними. Подавайте їх із вершковим маслом, варенням або наповнюйте різними начинками до смаку. Для приготування рум’яних млинців з ажурним візерунком використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія рослинна – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір вливаємо в глибоку миску і тонким струменем сюди вливаємо окріп. Перемішуємо, розбиваємо у суміш яйця, додаємо сіль, цукор.

Крок 2. Добре все вимішуємо вінчиком до однорідності і просіюємо сюди пшеничне борошно з розпушувачем тіста.

Крок 3. Перемішуємо тісто до зникнення борошняних грудочок і потім вливаємо олію.

Крок 4. Знову все вимішуємо до повної однорідності.

Крок 5. Розігріваємо сковороду, обмазуємо олією перед випіканням першого млинця і порційно виливаємо сюди наше тісто.

Крок 6. Розділимо тісто по всій поверхні сковороди та обсмажуємо тонкі рум’яні млинці з обох боків.

Крок 7. Млинці на кефірі з окропом без соди готові. Швидше спробуйте!

Дріжджові заварні млинці на кефірі

Дріжджові заварні млинці на кефірі кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото з нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе та рідних привабливими млинцями з мереживним візерунком.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 гр.
  • Кефір –250 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Окріп – 150 мл.
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість продуктів за списком.

Крок 2. У глибоку миску просіюємо одну третину борошна. Також сюди додаємо цукор, сіль та сухі дріжджі. Перемішуємо продукти між собою.

Крок 3. Вливаємо в суху заготівлю прогрітий кефір. Перемішуємо вміст, закриваємо харчовою плівкою залишаємо на 30 хвилин.

Крок 4. Окремо збиваємо курячі яйця та вливаємо їх у нашу заготівлю.

Крок 5. Просіюємо сюди борошно, що залишилося.

Крок 6. Замішуємо однорідне тісто без грудочок і тонким струменем вливаємо окріп. Знову все перемішуємо та залишаємо на 15 хвилин у теплому місці.

Крок 7. Розігріваємо сковороду і обмазуємо її олією. Порційно виливаємо сюди тісто і обсмажуємо рум’яні млинці з обох боків.

Крок 8. Дріжджові заварні млинці на кефірі готові. Можна подавати до столу та куштувати!

Млинці на кефірі з окропом «Українські»

Млинці на кефірі з окропом «Українські» – це чудова кулінарна ідея для вашого апетитного сніданку або перекушування. Такий продукт порадує привабливим рум’янцем та мереживним візерунком. Обов’язково спробуйте приготувати млинці за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 гр.
  • Кефір –220 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Окріп – 110 мл.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сода – 0,3 ч.л.
  • Сіль – 0,3 ч.л.
  • Олія рослинна – 2 ст.л. + для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. У глибоку миску виливаємо теплий кефір, додаємо сюди яйця, цукор та сіль. Збиваємо вінчиком до однорідності.

Крок 3. Просіюємо сюди борошно та вимішуємо заготівлю до зникнення грудочок.

Крок 4. У крутий окріп додаємо соду і добре перемішуємо.

Крок 5. Гарячу воду з тонким содою струменем вливаємо в тісто і постійно вимішуємо. Після цього даємо тіста відпочити.

Крок 6. Через 5 хвилин доповнюємо тісто олією.

Крок 7. Знову перемішуємо тісто до однорідності.

Крок 8. Розігріваємо сковороду і обмазуємо її краплею олії. Виливаємо сюди невелику кількість тіста та розмазуємо його по всій поверхні.

Крок 9. Обсмажуємо тонкі ажурні млинці з обох боків.

Крок 10. Млинці на кефірі з окропом «Українські» готові. Подавайте до столу з будь-якими доповненнями!

Млинці на кефірі та окропі з сиром

Млинці на кефірі та окропі з сиром – це смачна та апетитна кулінарна ідея для вашого сімейного сніданку чи перекушування. Також таке частування можна подавати до столу з чашкою гарячого чаю. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 ст.
  • Кефір –350 мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Окріп – 250 мл.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – 3 ст.л.

Для начинки:

  • Сир – 400 гр.
  • Цукор пісок – 100 гр.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Насамперед приготуємо начинку. Для цього з’єднуємо сир із цукром та ваніліном. Добре все перемішуємо до однорідності.

Крок 3. Приступимо до приготування тіста. Розбиваємо курячі яйця, доповнюємо їх сіллю, цукром, вливаємо сюди половину кефіру.

Крок 4. Просіюємо в заготівлю борошно та вимішуємо до зникнення грудочок.

Крок 5. Вливаємо в тісто кефір, що залишився.

Крок 6. У окропі перемішуємо соду і переливаємо цю суміш у наше тісто.

Крок 7. Вимішуємо однорідне тісто і потім доповнюємо його олією.

Крок 8. Розігріваємо сковороду, змащуємо олією, перед випіканням першого млинця і порційно виливаємо сюди тісто, обмазуємо його поверхнею.

Крок 9. Обсмажуємо млинці до рум’янцю з обох боків.

Крок 10. Викладаємо рум’яні млинці чаркою на плоску тарілку.

Крок 11. Далі на край кожного млинця кладемо трохи сирної начинки.

Крок 12. Загортаємо млинці від боків до середини.

Крок 13. Таким чином, формуємо акуратні трубочки з начинкою.

Крок 14. Перед подачею млинці з сиром можна обсмажити на сковороді.

Крок 15. Млинці на кефірі та окропі з сиром готові. Подавайте до столу та пригощайтесь!

Тонкі заварні млинці на кислому кефірі з дірочками

Тонкі заварні млинці на кислому кефірі з дірочками виходять неймовірно апетитними. Подавайте їх із вершковим маслом, варенням або іншими наповнювачами до смаку. Для приготування млинців своїми руками використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Кефір кислий – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Окріп – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Куряче яйце з’єднуємо із сіллю, цукром і збиваємо вінчиком до однорідності.

Крок 3. Сюди ж вливаємо окріп і швидко все перемішуємо.

Крок 4. Далі в заготівлю вливаємо холодний кефір і енергійно продовжуємо помішувати вінчиком.

Крок 5. Просіюємо в заготівлю борошно та додаємо соду.

Крок 6. Замішуємо однорідне тісто без грудочок і вливаємо олію. Знову все перемішуємо та залишаємо відпочивати на 15 хвилин.

Крок 7. Розігріваємо сковороду з краплею олії та порційно виливаємо сюди тісто. Обсмажуємо рум’яні млинці з обох боків до рум’янцю.

Крок 8. Тонкі заварні млинці на кислому кефірі з дірочками готові. Подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал