ПП дієтичні страви з кабачків – 7 рецептів з покроковими фото

ПП дієтичні страви з кабачків – це широка лінійка різного виду кабачкових страв: тушкованих, запечених, смажених, фаршированих, які готуються за правилами правильного харчування. Кабачок містить багато рідини, малокалорійний і одночасно багатий корисними мікроелементами, що робить його ідеальним для правильного і дієтичного харчування.

ПП оладки з кабачків на сковороді

Калорійність кабачкових оладок, адже сам овоч низькокалорійний, визначається додаванням борошна і олії, без яких оладки не виходять. У цьому ПП варіанті борошно замінюємо вівсяними пластівцями, цукор виключаємо і смажимо оладки на тефлонової сковорідці, що зменшить їх калорійність в 1,5-2 рази.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вівсяні пластівці – 3 ст.л.
  • Кріп – 10 гр.
  • Паприка – ½ ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оливкова олія – 1 ч.л.
  • Йогурт – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки промити, овочечисткою видалити шкірку і м’якоть подрібнити на великій терці. Потім її перекласти на сито або просто руками максимально віджати сік.

Крок 2. Кріп промити і дрібно нашаткувати.

Крок 3. У піну збити яйце з дрібкою солі і перелити його до кабачкам. Потім до кабачкової маси насипати вівсяні пластівці, сіль і перець з паприкою на свій смак, додати нарізку кропу і ложкою все добре перемішати.

Крок 4. Розігріти тефлонову сковороду і трохи змастити оливковою олією, викласти кабачкову масу, сформувавши оладки. На одну оладку класти 2 ст.л. кабачкової маси. Обсмажити їх на невеликому вогні до легкого золотистого кольору з обох сторін.

Крок 5. Приготовлені на сковороді ПП оладки з кабачків подати до столу гарячі доповнивши натуральним йогуртом. Смачного!

Тушковані кабачки з овочами на сковороді

Тушковані кабачки з овочами на сковороді готуються швидко, просто і будуть низькокалорійним і смачною стравою для дотримуються дієти або ПП людей. У цьому рецепті набором овочів будуть: кабачок, солодкий перець, помідор, морква і цибуля. Смак кабачків доповнимо часником із зеленню. Морква з цибулею трохи обсмажити, що багато калорій не додасть, але значно поліпшить смак.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 500 гр.
  • Помідори – 300 гр.
  • Перець болгарський – 120 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Морква – 80 гр.
  • Часник – 2 зубки.
  • Зелень – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Згідно пропорції рецепта і потрібного вам кількості порцій, підготуйте овочі і спеції. Овочі почистіть і промийте.

Крок 2. Кабачок і солодкий перець, розрізавши навпіл, очистіть від насіння.

Крок 3. Моркву наріжте тонкими кружечками, а цибуля маленькими кубиками.

Крок 4. У сковороді для тушкування овочів розігрійте оливкову олію і на ньому трохи обсмажте нарізку цибулі з морквою.

Крок 5. Поки овочі смажаться, наріжте невеликими кубиками кабачок з солодким перцем.

Крок 6. Нарізку цих овочів перекладіть в сковорідку і посмажте при помішуванні пару хвилин, щоб овочі дали свій сік. Потім їх на свій смак посипте сіллю з чорним перцем.

Крок 7. Помідори наріжте кубиками. Зелень і часник дрібно наріжте ножем.

Крок 8. Перекладіть помідори в сковороду, і все перемішайте. Тушкуйте овочі під прикритою кришкою на невеликому вогні до повної готовності, що займе у вас не більше 15 хвилин. Воду або бульйон до овочів можна не додавати, так як досить соку.

Крок 9. До кінця тушкування додайте в сковорідку зелень з часником, відкоригуйте смак і вогонь вимкніть.

Крок 10. Тушковані на сковороді кабачки з овочами розкладіть по тарілках, і сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Дієтичні кабачки з фаршем, запечені в духовці

Дієтичні кабачки з фаршем в цьому рецепті готуємо з дотриманням всіх правил дієтичної кулінарії. Вибираємо фарш з м’яса птиці, як не містить жиру і до нього для соковитості, додаємо сирі помідори з цибулею. Фарш кладемо в « стаканчики » з кабачків і просто запікаємо в духовці.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Фарш індички – 300 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати згідно з рецептом всі інгредієнти для страви.

Крок 2. Кабачки промити, розрізати на кружечки висотою більше 3 см і з них сформувати « стаканчики », чайної ложкою видаливши частина м’якоті.

Крок 3. У піалі виделкою збити яйце з дрібкою солі.

Крок 4. Очищену цибулину і помідор ( шкірку можна видалити ) нарізати маленькими кубиками. В окремий посуд перекласти фарш індички, додати нарізку овочів, трохи солі і добре все перемішати.

Крок 5. Форму для запікання змастити олією. Кабачкові « стаканчики » компактно заповнити фаршем і поставити в один шар в форму. Духовку включити на 180 ° С.

Крок 6. Випікати дієтичні кабачки протягом 40 хвилин.

Крок 7. Запечені в духовці дієтичні кабачки з фаршем розкласти по тарілках, декорувати зеленню і подати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

ПП запіканка з кабачків

Варіантів ПП запіканок на основі малокалорійного кабачка багато, починаючи від чисто овочевих і закінчуючи додаванням різних начинок у вигляді сиру, сиру, грибів і нежирного м’яса. У цьому рецепті вам пропонується приготувати ПП запіканку з фаршем з індички або курки і доповнити його цвітною капустою з часником і зеленню.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Фарш індички – 350 гр.
  • Цвітна капуста – 300 гр.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Цибуля зелена – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Масло вершкове – 20 мл.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для запіканки. Кабачки з кольоровою капустою і зеленню промийте під проточною водою і серветкою приберіть зайву вологу. Якщо фарш з індички зовсім пісний, можна до нього додати трохи вершкового масла.

Крок 2. Один кабачок, а для запіканки виберіть кабачки молоді з тонкою шкіркою, наріжте тонкими кружечками.

Крок 3. Інший кабачок наріжте соломкою або брусочками.

Крок 4. Цвітну капусту розберіть на невеликі суцвіття і ножем дрібно нарубати, щоб фарш вийшов більш однорідним.

Крок 5. Фарш перекладіть в окремий посуд, додайте до нього крихту кольоровий капусти, дрібно нарізану зелень, трохи розтопленого вершкового масла. Потім насипте сіль з приправами, додайте через прес зубки часнику, і все добре вимісити до однорідного стану. Дайте фаршу 5-6 хвилин для настоювання.

Крок 6. Невелику і глибоку форму для запікання змастіть олією. На дно викладіть рівним шаром соломку кабачка.

Крок 7. Поверх кабачків укладіть фарш і ложкою ущільните.

Крок 8. Шар фаршу повністю закрийте кружечками кабачків. Змастіть їх олією і посипте сіллю з приправами.

Крок 9. Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте в неї запіканку на 35 хвилин.

Крок 10. Приготовану ПП запіканку з кабачків порційно наріжте, розкладіть по тарілках і сервіруйте до столу в гарячому вигляді, доповнивши свіжими овочами. Смачного!

ПП кабачки, запечені з сиром в духовці

ПП кабачки, запечені з сиром в духовці, готують як для подачі самостійним блюдом, так і для гарніру до м’яса або рибі. Кабачки нарізаються тонкими скибочками, доповнюються приправами і запікаються під сирною скоринкою. Якщо брати молоді кабачки, то їм достатньо 20 хвилин для запікання, адже цей овоч готується швидко.

Час готування: 25 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.
  • Сир твердий – 2 ст.л.
  • Прованські трави – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вибрані для запікання молоді кабачки з ніжною шкіркою і майже без насіння добре промийте під проточною водою і насухо витріть серветкою.

Крок 2. Гострим ножем кожен кабачок розріжте на чотири поздовжніх скибочки.

Крок 3. В окремій піалі змішайте сіль з прованскими травами і чорним перцем.

Крок 4. Скибочки кабачків добре і з усіх боків обваляйте в пряній суміші.

Крок 5. Папером застеліть деко або форму для запікання і змастіть її олією. Покладіть в форму кабачкові скибочки в пряній суміші, розміщуючи шкіркою вниз, можете їх трохи полити олією. Увімкніть духовку на 180 ° С. Помістіть кабачки в духовку на 15 хвилин.

Крок 6. На дрібній терці подрібніть шматочок будь-якого твердого сиру, до кабачкам добре підходити « пармезан ».

Крок 7. Кабачки дістаньте з духовки, рівномірно посипте тертим сиром.

Крок 8. Продовжіть запікання ще 3-5 хвилин, щоб сир розплавився і став рум’яним.

Крок 9. Запечені з сиром в духовці ПП кабачки перекладіть на тарілку, доповніть дрібно нарізаною зеленню і сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Смачного!

ПП вафлі з кабачків

ПП вафлі з кабачків готуються подібно оладкам, тільки виходять менш калорійними за рахунок смаження без масла і в електровафельниці. Кабачок подрібнюється тільки руками і за допомогою великої терки, щоб овоч не дав багато соку. У цьому рецепті сполучними інгредієнтами беремо яйце і борошно. При неприйнятність пшеничного борошна, її можна замінити рисовом, цілозерновим або манкою.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Кабачок середній – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Борошно / манка – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для вафель підготувати згідно пропорції рецепта і потрібного вам кількості порцій.

Крок 2. Кабачок промити і подрібнити на великій терці. Зрілий овоч попередньо очистити від шкірки і насіння.

Крок 3. У кабачкову масу розбити одне куряче яйце.

Крок 4. Потім насипати по дрібці солі з чорним перцем. За бажанням можна додати інші приправи і зелень.

Крок 5. Насипати вказане в рецепті кількість обраної борошна.

Крок 6. Ложкою ці інгредієнти добре перемішати.

Крок 7. Розігріти вафельницю. Порційно столовою ложкою викладати в неї кабачкову масу.

Крок 8. Обсмажити вафлі по 1-2 хвилини до рум’яного кольору.

Крок 9. Приготовлені ПП вафлі з кабачків перекласти на порційні тарілки і сервірувати до столу з будь-яким ПП соусом або свіжими овочами. Смачного!

Кабачки з курячою грудкою

Кабачки з курячою грудкою, як малокалорійні продукти в тандемі мають різні варіанти приготування. У цьому рецепті вам пропонується ПП варіант. Кабачок, краще молодий, і курячу грудку наріжемо, швидко обсмажити без масла на тефлонової сковороді і потім згасимо. Приправи додаємо на свій смак.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 200 гр.
  • Куряча грудка – 200 гр.
  • Вода – 150 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати простий набір інгредієнтів для цієї страви.

Крок 2. Кабачок промити, обсушити серветкою і нарізати невеликими шматочками довільної форми.

Крок 3. Промити і обсушити серветкою курячу грудку. Нарізати її поперек волокон так само невеликими шматочками.

Крок 4. Розігріти суху тефлонову сковорідку, викласти в неї нарізку кабачка з грудкою і обсмажити при помішуванні протягом декількох хвилин.

Крок 5. Потім в сковорідку налити 150 мл гарячої води, додати сіль з обраної приправою і все перемішати.

Крок 6. Сковорідку прикрити кришкою і тушкувати кабачок з грудкою в продовження 20 хвилин від початку кипіння і на мінімальному вогні.

Крок 7. Приготовлені ПП кабачки з курячою грудкою перекласти на тарілку і подати блюдо до столу гарячим. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал