Заварне тісто для еклерів класичне – 7 рецептів у домашніх умовах із покроковими фото

9ca5b467b5494b0453845cd871bcf4a9

Заварне тісто для еклерів класичне – це проста у виконанні та смачна основа для яскравих домашніх десертів. Найкращі кулінарні варіанти для традиційного тіста ми зібрали для вас у нашій перевіреній добірці з семи рецептів із покроковими фото. Беріть на замітку та приступайте до приготування!

Заварне тісто для еклерів та профітролів на жовтках

Заварне тісто для еклерів та профітролів на жовтках виходить дуже ніжним та зручним у роботі. На такій основі домашні еклери та профітролі виходять неймовірно повітряними та привабливими. Для замішування тіста беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції –550 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 160 гр.
  • Маргарин – 100 гр.
  • Жовтки яєчні – 4 шт.
  • Вода –200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо відповідний шматок маргарину.

adaaf92c4bf323a0395b336aef168ab4

Крок 2.  Маргарин кладемо в каструлю та розтоплюємо його на невеликому вогні.

e7b64e4d6413066c6e3330adae151a3c

Крок 3. Вливаємо сюди воду та доводимо вміст до кипіння.

e5a3da79b9b00ce6e842418d0c73b696

Крок 4. Висипаємо сюди все борошно і добре перемішуємо до однорідності. Прогріваємо масу ще кілька хвилин.

193bf3219307fb4a1aa68c542ce9d6ec

Крок 5. Злегка остуджуємо заготівлю та розбиваємо сюди яєчні жовтки.

c56dc0c3b77cbc05deaa2ec653bdf030

Крок 6. Ретельно перемішуємо тісто із жовтками до однорідності.

f476cfe6332f08a22193f83e8ff64b45

Крок 7. Заварне тісто для еклерів та профітролів на жовтках готове. Випікайте апетитні частування!

32ae2e5a4528e539e9ba7331814531ce

Заварне тісто для еклерів на маргарині

Заварне тісто для еклерів на маргарині кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із нашої кулінарної добірки. Готові еклери порадують ніжним смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Обов’язково спробуйте!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції –700 гр.

Інгредієнти:

  • Маргарин – 125 гр.
  • Вода – 1 ст.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Виливаємо воду у велику каструлю.

fa7b633bd34f4a3058d1565e9d57a83e

Крок 2. Сюди додаємо маргарин.

b4505e09edb2ae9e4c891ca3b0074ea8

Крок 3. Встановлюємо каструлю із вмістом на невеликому вогні. Розтоплюємо маргарин та доводимо до кипіння.

0a77df5ac0dfd946a3785f9a11fee5ed

Крок 4. Додаємо сюди борошно та починаємо перемішувати.

f64e7380988b42b1c16b89711f1cc707

Крок 5. Ретельно вимішуємо масу та прогріваємо її ще пару хвилин.

4d0d9f2a2608d8332670553519da206c

Крок 6. Даємо тіста трохи охолонути, відправляємо сюди курячі яйця. Збиваємо вміст до повної однорідності за допомогою міксера.

343c6f4fbba4206723684fc834f86c77

Крок 7. Заварне тісто для еклерів на маргарині готове. Використовуйте надалі при приготуванні апетитних ласощів!

3b963bd81c30d5428227cf68ee89e7ff

Тісто на олії для еклерів

Тісто на олії для еклерів – це дуже простий і швидкий у виконанні кулінарний варіант для ваших домашніх десертів. Таке тісто виходить неймовірно ніжним та зручним у роботі. Для приготування своїми руками використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції –750 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 160 гр.
  • Вода –100 мл.
  • Олія рослинна – 100 мл.
  • Яйце – 280 гр.
  • Молоко –100 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування тіста.

9ae6154e43dc03022aecb9d447390d75

Крок 2. У сотейник виливаємо воду, молоко, олію і додаємо сіль.

ad65a78be377dd7fe68d588334943d15

Крок 3. Окремо просіюємо борошно через дрібне сито. Її потрібно наситити киснем і позбавити грудочок.

02fd204228d7819c9f2fb9470728b51d

Крок 4. Сотейник із рідкими продуктами ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

2a14500bd3beaf031e96d6eeebbb9fa5

Крок 5. У киплячу рідину висипаємо підготовлене борошно і добре все перемішуємо.

e907eaade712b0002182f5c6d18d11cc

Крок 6. Підсушуємо масу на плиті ще кілька хвилин.

e276958b2fcfd3220640fd24e4c23426

Крок 7. Перекладаємо тісто в глибоку миску і даємо трохи охолонути. Далі додаємо яйця та ретельно все перемішуємо.

c5b032a474c9707e7c2b6bbc312f2806

Крок 8. Тісто на олії для еклерів готове. Використовуйте надалі при приготуванні апетитних десертів для свят!

7259ddf100bf9ae4f3608b0bf02efd23

Тісто заварне на молоці для еклерів

Заварне тісто на молоці для еклерів порадує ніжною та повітряною текстурою. Приготувати його у домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт із покроковими фото з нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе та близьких апетитними десертами.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції –600 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 140 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Молоко –125 мл.
  • Вода –125 мл.
  • Вершкове масло 82% – 110 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

efc3ea38e6d268c4fc39d4f9ad7baa61

Крок 2. У каструлю виливаємо молоко та воду, додаємо сіль, цукор та вершкове масло. Ставимо заготівлю на вогонь та доводимо до кипіння.

048043a9e841a64683b4f330c476ac0a

Крок 3. У киплячу масу додаємо необхідну кількість борошна.

7f9c4ea1646d7102c8adc149d5783627

Крок 4. Ретельно перемішуємо вміст та підсушуємо на невеликому вогні ще 2-3 хвилини.

e9fbb87d99bfc11499b02acd7c88ca68

Крок 5. Забираємо продукт із вогню і даємо йому трохи охолонути. По одному вмішуємо сюди курячі яйця.

0c6a2db3eefcd4b0435491fcb06579ed

Крок 6. Добре перемішуємо тісто з яйцями до утворення однорідної тягучої маси.

249be29ae140a2e28419cf1321fa6754

Крок 7. Заварне тісто на молоці для еклерів готове. Використовуйте за призначенням!

85e82782d040bb3d4e2c7172519e0757

Заварне тісто для еклерів на вершковому маслі

Заварне тісто для еклерів на вершковому маслі нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із нашої кулінарної добірки. З такого тіста еклери вийдуть неймовірно смачними, ніжними та апетитними. Беріть на замітку!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції –750 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 ст.
  • Яйце – 4 шт.
  • Вода – 1,5 ст.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для виготовлення тіста.

7446196ade3e9d8a9f6d073900bc7a87

Крок 2. У каструлю виливаємо воду та доводимо її до кипіння. Відразу ж сюди кладемо вершкове масло.

0f64f724ebcfc0bd5f0168564d074951

Крок 3. Даємо маслу розтопитися та додаємо сіль.

4fb1d55f6f265bcff713cc266820ff16

Крок 4. Потім висипаємо вказану кількість борошна.

257b0aa305abd81bf49e2a207c97a32e

Крок 5. Ретельно перемішуємо тісто до однорідного стану.

7ccc4e398a440fcf70194f4db9da454d

Крок 6. Прогріваємо тісто на слабкому вогні ще кілька хвилин.

b5d3cf50270644398d8fcfea27540298

Крок 7. Даємо тіста трохи охолонути та розбиваємо сюди курячі яйця. Збиваємо вміст до однорідності.

89877640d45daa5515db0d22f2bd4503

Крок 8. Заварне тісто для еклерів на вершковому маслі готове. Використовуйте надалі при приготуванні апетитних еклерів!

da70db4fc560ab6cfc1309bf0634caef

Тісто для еклерів без яєць

Тісто для еклерів без яєць – це простий та швидкий варіант основи для ваших апетитних десертів. Таке тісто виходить дуже ніжним. З ним легко працювати, а готові частування виходять напрочуд ніжними та апетитними. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції –450 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Молоко –200 мл.
  • Вершкове масло – 20 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для виготовлення тіста.

0f039372db39fd605b638410a0e59a25

Крок 2. Кладемо шматок розм’якшеного вершкового масла|мастила| в каструлю.

184a56a3a906f26936a13c9c4a9993fe

Крок 3. Виливаємо сюди вказану кількість молока.

df04ea344ddfd7404b08206939c94949

Крок 4. Даємо заготівлі закипіти і висипаємо сюди борошно із сіллю. Ретельно все перемішуємо.

395784dbd313a717c51e1a173246703e

Крок 5. Перекладаємо заготівлю на стіл, присипаний борошном. Вимішуємо продукт руками.

e2cab3d5c92481dd57b7f76e5489a278

Крок 6. Формуємо з отриманої маси кульку і затягуємо її харчовою плівкою до охолодження. Також ви можете покласти тісто у целофановий пакет.

f218ec01a24bbd920b8ffc6cb210c7d3

Крок 7. Тісто для еклерів без яєць готове. Використовуйте за призначенням!

b40a68a59f4bcc0b50a0aa375af7e524

Тісто заварне для еклерів на воді

Тісто для еклерів на воді нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото. Готовий продукт вийде ніжним та повітряним. З нього вийдуть неймовірно смачні та апетитні ласощі для вашого столу.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції –750 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Вершкове масло – 75 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю виливаємо воду та ставимо все це на плиту.

35b85d89d2817bfc00f074e746929580

Крок 2. Відмірюємо необхідну кількість вершкового масла.

dce73315415eb63e30ae4a81e038b869

Крок 3. Відправляємо його в каструлю з водою та додаємо сіль.

bd172f1306401a29bb1ecab144345cf2

Крок 4. Прогріваємо та повністю розтоплюємо масло.

55b924400fed9e22ca584a29ba27b55b

Крок 5. У киплячу рідину додаємо борошно.

51e97f3e4ee6d42d9ef83ae26a6a33d8

Крок 6. Добре перемішуємо вміст.

aa0595a982f0da30842b6867c7fe9b47

Крок 7. Прогріваємо щільну масу ще кілька хвилин і прибираємо з вогню.

5d2b41d225c483069286896f501fb8d3

Крок 8. Вводимо у заготівлю курячі яйця.

8f0a31f6e108f9f50c01f00f1d4558ec

Крок 9. Ретельно вимішуємо вміст до утворення тягучого однорідного тіста.

43750ba4e65cea2b766f0f4c0a4f588e

Крок 10. Заварне тісто для еклерів готове на воді. Використовуйте у подальших приготуваннях!

8da3359379481c671e319d297a178991

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал