Картопля по-селянськи в духовці – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Картопля по-селянськи в духовці — це проста і дуже смачна страва, яка має різні інтерпретації. Картопляне частування подають самостійно або доповнюють м’ясом, рибою або овочами. Проста страва виглядає презентабельно і підходить не тільки на кожен день, але і добре вписується в святкове меню.

До речі ви можете скористатись добіркою рецептів:

Картопляне пюре – 9 смачних і швидких рецептів приготування з покроковими фото

Що приготувати з вчорашнього картопляного пюре

Запечена картопля по-селянськи без шкірки

Запечена картопля по-селянськи без шкірки володіє незвичайним смаком. Духмяна закуска готується просто і не вимагає дорогих продуктів для свого виконання. Запекти часточки без праці зможе навіть підліток. Страва підійде замість фастфуду, для дружніх посиденьок.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля – 6-7 шт.
  • Паприка солодка молота – 0,5 ч.л.
  • Тархун сушений – 0,5 ч.л.
  • Орегано – 0,5 ч.л.
  • Оливкова олія / соняшникова – 4 ст.л.
  • Сіль велика – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Куркума – 0,5 ч.л.
  • Базилік сухий – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши продукти, даємо розігрітися духовій шафі. Виставляємо на датчику температури 200 ° С. Добре промивши картопляні бульби, очищаємо їх від шкірки економкою. Обдаємо під проточною водою і витираємо від вологи.

Крок 2. Ріжемо бульби навпіл, а потім на 3-4 частини, щоб вийшли часточки однієї величини. Так процес готування відбуватиметься рівномірно.

Крок 3. Перекладаємо нарізку в глибоку чашу. Посипаємо прянощами, сухими травами і сіллю. Розмішуємо. Кількість приправ і асортимент визначаємо за смаком.

Крок 4. Здобрюємо олією (оливковою або соняшниковою) і знову розмішуємо, втираючи спеції руками в кожну скибочку. Якщо є час, даємо постояти і ґрунтовно просочитися картоплі.

Крок 5. На деко кладемо лист антипригарного паперу для випічки або застосовуємо тефлоновий килимок. Розділимо картопляні часточки. Зверху збризкуємо оливковою олією і присипаємо сіллю.

Крок 6. Поміщаємо деко в розігріту духовку запікатися на 30-40 хвилин до золотистості. Через півгодини проколюємо часточки і допікає, якщо буде потрібно.

Крок 7. Картоплю кладемо на загальну тарілку або сервіруємо на пергаментному папері. Смачного!

Картопля по-селянськи, запечена з шкіркою

Картопля по-селянськи, запечена з шкіркою стане вашою улюбленою стравою. Для приготування в шкірці, зазвичай використовують молоді плоди або сорту з тонкою шкіркою, яку необхідно ретельно вимити. Шикарне частування подобається багатьом і розлітається як гарячі пиріжки.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 5-6 шт.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Кріп – для декору.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Включаємо духову шафу, на панелі перемикаємо важіль на 180 ° С. Готуємо продукти.

Крок 2. Картоплю ґрунтовно миємо жорсткою щіткою. Просушивши бульби, ріжемо часточками. Кладемо в миску.

Крок 3. Посипаємо сіллю, паприкою і молотим перцем. Здобривши рафінованою олією, об’єднуємо компоненти. На розсуд приправляємо іншими прянощами.

Крок 4. У вогнетривкий посуд кладемо фольгу. Розкладаємо картопляні скибочки. Закриваємо фольгу, защепивши краї зверху. Запікаємо картоплю півгодини.

Крок 5. Через 25 хвилин акуратно, використовуючи прихватку з силікону, розгортаємо фольгу, повертаємо деко назад і підрум’янюємо.

Крок 6. Ароматну картоплю розділимо по тарілках. Посипаємо рубаною зеленню. Кріп гармонійно підкреслить смак страви і додасть свіжості. Презентуємо в гарячому вигляді. Смачного!

Картопля, запечена з часником по-селянськи

Картопля, запечена з часником, по-селянськи має незвичайний аромат і привабливий зовнішній вигляд. Ніжна страва всередині і апетитна скоринка піднімуть настрій і доставлять масу задоволення. Бюджетне частування стане улюбленцем серед картопляних страв.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Картопля молода – 1,5 кг.
  • Спеції – за смаком.
  • Часник / гранульований – за смаком.
  • Оливкова олія / соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши продукти, на панелі духовки виставляємо 240 ° С.

Крок 2. Бульби миємо і позбавляємося від вологи. Розрізавши бульби навпіл, ділимо їх на часточки. Складаємо в пакет.

Крок 3. Солимо і приправляємо спеціями. Закривши пакет перемішуємо продукти.

Крок 4. Здобривши олією (оливковою або соняшниковою без запаху), повторюємо дії.

Крок 5. Очищений часник подрібнюємо. Нарізаємо ножем подрібніше.

Крок 6. Присипаємо картоплю.

Крок 7. На деко кладемо лист якісного пергаменту або антипригарний (тефлоновий, силіконовий) килимок. Розміщуємо картопляні часточки, уклавши їх шкіркою вниз.

Крок 8. Поміщаємо деко на середній рівень гарячої духової шафи і запікаємо картоплю півгодини.

Крок 9. Розклавши картоплю по порціях, подаємо гарячою. Смачного!

Картопля по-селянськи з м’ясом в духовці

Картопля по-селянськи з м’ясом в духовці є повноцінне частування, яке гармонійно впишеться в святкове меню і повсякденний раціон. Проста страва не тільки наситить, але і залишить запам’ятовуються емоції. Картопля з м’ясом – безпрограшне поєднання.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля – 400-500 гр.
  • Приправа для картоплі – 1 ст.л.
  • Свинина – 350 гр.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти. Необхідно розігріти духову шафу, виставивши 180 ° С на температурному датчику.

Крок 2. Свинину обполіскуємо і витираємо вологу. Розрізаємо на шматки, як на відбивні. Вибираємо нежорсткі частини, які швидко готуються. Для впевненості, волокна можна розм’якшити кулінарним молоточком.

Крок 3. Картопляні бульби промиваємо за допомогою щітки або губки для миття посуду. Протерши коренеплоди від вологи, ділимо картоплю часточками.

Крок 4. Сковороду з олією нагріваємо. Кладемо свинину і трохи обсмажуємо з двох сторін, щоб запечатати сік всередині.

Крок 5. Картоплю вивантажуємо в вогнетривку ємність. Збризкуємо олією і присипаємо спеціями. Розмішуємо.

Крок 6. За часточками картоплі розкладаємо обсмажену свинину. Приправляємо спеціями. Відкривши дверцята духовки, переміщаємо страву в гарячу духовку. Верх можна прикрити фольгою, а через третину години прибрати.

Крок 7. Відкривши через 40 хвилин духовку і притримуючи прихватками страву, проколюємо картоплю виделкою. Якщо все добре пропеклося, дістаємо.

Крок 8. Перекладаємо частування на тарілку. Смачного!

Картопля з хрусткою скоринкою по-селянськи

Картопля з хрусткою скоринкою по-селянськи користується великою популярністю серед любителів картопляних закусок. Це відмінна закуска для дружніх посиденьок – ситно, смачно і недорого. Реалізація страви не доставляє клопоту, навіть якщо рецепт виконується вперше.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля – 600 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Часник / гранульований – 1-2 зуб / 1 ч.л.
  • Олія / оливкова – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. На вільній поверхні столу збираємо продукти для смачної страви. Включаємо духовку, виставивши 180 ° С на температурному важелі.

Крок 2. Попередньо вимиту картоплю очищаємо, для зручності застосувавши овочечистку. Ополоснувши бульби, витираємо насухо. Ріжемо картоплю часточками.

Крок 3. Очищений часник дрібно кришимо або використовуємо гранульовану приправу. У піалу висипаємо спеції і рубаний часник.

Крок 4. Здобрюємо рослинною або оливковою олією і активно розмішуємо.

Крок 5. Одержаною сумішшю поливаємо картоплю. Грунтовно розмішуємо, щоб заправка обволокла часточки з усіх боків. Якщо є час, даємо постояти і просочитися маринадом.

Крок 6. На деко кладемо антипригарний папір для випічки або змащуємо олією поверхню. Розкладаємо картопляні часточки. Збризкуємо залишками маринаду.

Крок 7. Запікаємо часточки 35 хвилин. Перевіривши готовність ножем або виделкою, виймаємо за допомогою прихваток. Сервіруємо, доповнюємо свіжими або малосольними огірочками.

Крок 8. Картоплю подаємо, присипавши рубаною зеленню.

Крок 9. У гарячому вигляді страва зникає моментально. Смачного!

Картопля, запечена в рукаві по-селянськи

Картопля, запечена в рукаві, по-селянськи готується просто. Втілити рецепт в життя без особливих труднощів зможе будь-який. Ніжні картопляні часточки замінять будь-який гарнір. Аромат, як і смак страви не зможе залишити байдужих. Картопля в рукаві готується швидше на відміну від інших інтерпретацій. Раджу використовувати цей варіант, якщо хочеться прискорити процес готування.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Паприка молота – за смаком.
  • Перець чилі стручковий – 0,5 шт.
  • Часник – 2 головки.
  • Олія / оливкова – 50 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Прогріваємо духову шафу, виставивши 200 ° С на панелі.

Крок 2. Бульби грунтовно миємо, для зручності беремо жорстку губку. Витираємо бульби. Розрізаємо на часточки. Очищаємо часникові зубці. Колечками нарізаємо перець чилі.

Крок 3. Перекладаємо продукти в глибоку миску. Приправляємо спеціями, солимо і присмачуємо рослинною або оливковою олією. Добре змішуємо.

Крок 4. Перекладаємо вміст миски в рукав для запікання. Скріпивши краї, переміщаємо в жароміцну ємність і ставимо запікатися в нагріту духову шафу. Готуємо 30-40 хвилин.

Крок 5. Через півгодини акуратно розрізаємо пакет, протикаємо картоплю. Якщо страва майже готова, підрум’янюємо бульби 10 хвилин. Важливо, щоб часточки залишалися цілими. Час залежить від розміру нарізки і сорти бульб.

Крок 6. Подаємо страву з пилу з жару, на розсуд доповнивши соусом. Смачного!

Картопля по-селянськи з грибами в духовці

Картопля по-селянськи з грибами в духовці виглядає по-святковому ошатно і виділяє запаморочливі аромати. Вишукана страва ідеально підходить для святкових заходів. Гармонійне поєднання продуктів складно пропустити повз себе. Привабливий вид прикрасить будь-який застілля.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 7

Інгредієнти:

  • Картопля – 700 гр.
  • Приправа овочева – за смаком.
  • Шампіньйони – 250 гр.
  • Базилік сухий – за смаком.
  • Олія / оливкова – 100 мл.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Включаємо розігрів духової шафи, встановивши 180 ° С. Поки буде йти підготовка компонентів, духовка досить прогріється, що заощадить час при подальшому процесі.

Крок 2. Картоплю звільняємо від шкірки економкою і обдаємо під проточною водою.

Крок 3. Обсушивши бульби, розрізаємо їх на часточки. Здобрюємо 60 мілілітрами рослинної або оливкової олії. Солимо і приправляємо сухими травами.

Крок 4. Ополоснувши і просушивши шампіньйони, ділимо їх на четвертинки. Поливаємо рослинною або оливковою олією і присмачуємо спеціями. Розмішуємо.

Крок 5. На дно вогнетривкої форми кладемо картопляні часточки. Розділимо поверх шампіньйони.

Крок 6. Поміщаємо запікатися в розпечену духову шафу на 30-35 хвилин.

Крок 7. Ароматне частування подаємо прямо в формі або сервіруємо по порційних тарілках. Смачного!

Запечена картопля з паприкою по-селянськи

Запечена картопля з паприкою по-селянськи виходить неймовірно апетитною. Рекомендую готувати відразу побільше, щоб вистачило на всіх. Блюдо подають самостійно або доповнюють рибою, птахом або м’ясом. Ароматні часточки гармоніюють з будь-якими овочами і різносолами.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Паприка молота – за смаком.
  • Часник гранульований – за смаком.
  • Олія / оливкова – 50 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю ґрунтовно промиваємо, скориставшись губкою.

Крок 2. Обсушивши бульби, розрізаємо їх на часточки. Нагріваємо духовку, встановивши 200 ° С на важелі температури.

Крок 3. Нарізку перекладаємо в ємність.

Крок 4. Збризкуємо рослинною або оливковою олією. Здобрюємо прянощами і перемішуємо руками, щоб кожна картоплина покрилася приправами.

Крок 5. Деко застилаємо якісним пергаментом і змащуємо олією за допомогою силіконового пензлика.

Крок 6. часточки розміщуємо по застеленому деку на невеликій відстані один від одного.

Крок 7. Деко поміщаємо в гарячу духовку на середньому рівні. Готуємо третину години в звичайному режимі. Потім перемикаємо в режим “ Конвекція ” і підрум’янюємо ще 20 хвилин.

Крок 8. Сервіруємо страву. Додатково подаємо соус і пробуємо, поки не охололо. Смачного!

Картопля по-селянськи з сиром в духовці

Картопля по-селянськи з сиром в духовці відмінно підходить для швидкої і смачної вечері. Доповнивши блюдо овочевим салатом, отримуємо бюджетне збалансоване блюдо. А якщо до картоплі подати запечену рибу або м’ясо, частування ідеально підійде для значущої події.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 гр.
  • Приправа для картоплі – 1 ст.л.
  • Пармезан тертий – 40 гр.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Оливкова олія – 1,5 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Прогріваємо духову шафу, вибравши 240 ° С на датчику температури. Дістаємо інгредієнти. Грунтовно обполіскуємо картопляні бульби, застосувавши жорстку щітку.

Крок 2. Картоплю ділимо на часточки. Поміщаємо в глибоку чашку. Здобрюємо приправами. Солимо і перчимо.

Крок 3. Очистивши часник, дрібно кришимо. Кладемо в миску з картоплею. Здобрюємо оливковою олією і гарненько вимішуємо, щоб спеції обволокли часточки з усіх боків.

Крок 4. У жароміцну ємність укладаємо часточки і поміщаємо на 30-40 хвилин в гарячу духовку, встановивши режим “ Верх-низ ”.

Крок 5. Через півгодини протикаємо картоплю. Якщо вона м’яка, присипаємо тертим сиром (підійде будь-який твердий, який добре плавиться) і повертаємо підпектися на 7 хвилин. Для любителів сиру, кількість допустимо збільшити.

Крок 6. Страву дістаємо з духовки, використовуючи для безпеки прихватки.

Крок 7. Подаємо як гарнір або основну страву. На розсуд готуємо часниковий соус, прикрашаємо страву рубаним кропом або доповнюємо нарізкою зі свіжих овочів, свіжими або консервованими салатами. Смачного!

Картопля в духовці по – Селянськи – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал