Картопля по-селянськи в духовці – 9 рецептів приготування з покроковими фото

c4d4290f6525c7c1692f845ef5f4f903

Картопля по-селянськи в духовці — це проста і дуже смачна страва, яка має різні інтерпретації. Картопляне частування подають самостійно або доповнюють м’ясом, рибою або овочами. Проста страва виглядає презентабельно і підходить не тільки на кожен день, але і добре вписується в святкове меню.

До речі ви можете скористатись добіркою рецептів:

Картопляне пюре – 9 смачних і швидких рецептів приготування з покроковими фото

Що приготувати з вчорашнього картопляного пюре

Запечена картопля по-селянськи без шкірки

Запечена картопля по-селянськи без шкірки володіє незвичайним смаком. Духмяна закуска готується просто і не вимагає дорогих продуктів для свого виконання. Запекти часточки без праці зможе навіть підліток. Страва підійде замість фастфуду, для дружніх посиденьок.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля – 6-7 шт.
  • Паприка солодка молота – 0,5 ч.л.
  • Тархун сушений – 0,5 ч.л.
  • Орегано – 0,5 ч.л.
  • Оливкова олія / соняшникова – 4 ст.л.
  • Сіль велика – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Куркума – 0,5 ч.л.
  • Базилік сухий – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши продукти, даємо розігрітися духовій шафі. Виставляємо на датчику температури 200 ° С. Добре промивши картопляні бульби, очищаємо їх від шкірки економкою. Обдаємо під проточною водою і витираємо від вологи.

2bd5d1e967a83e8b7930808dc1c3efc2

Крок 2. Ріжемо бульби навпіл, а потім на 3-4 частини, щоб вийшли часточки однієї величини. Так процес готування відбуватиметься рівномірно.

79e9f71cb493f9751b101435270dd455

Крок 3. Перекладаємо нарізку в глибоку чашу. Посипаємо прянощами, сухими травами і сіллю. Розмішуємо. Кількість приправ і асортимент визначаємо за смаком.

297f6b0ee4d3f6dfe57e68fb038e5d86

Крок 4. Здобрюємо олією (оливковою або соняшниковою) і знову розмішуємо, втираючи спеції руками в кожну скибочку. Якщо є час, даємо постояти і ґрунтовно просочитися картоплі.

1952de3424b74f91d5549a272817ff20

Крок 5. На деко кладемо лист антипригарного паперу для випічки або застосовуємо тефлоновий килимок. Розділимо картопляні часточки. Зверху збризкуємо оливковою олією і присипаємо сіллю.

bb4140702750bd1eff39aaa7ecf59096

Крок 6. Поміщаємо деко в розігріту духовку запікатися на 30-40 хвилин до золотистості. Через півгодини проколюємо часточки і допікає, якщо буде потрібно.

f3ac2aea7b2261f35efea0e00d968b63

Крок 7. Картоплю кладемо на загальну тарілку або сервіруємо на пергаментному папері. Смачного!

adf8598c182452fc9d2f972c90a4b383

Картопля по-селянськи, запечена з шкіркою

Картопля по-селянськи, запечена з шкіркою стане вашою улюбленою стравою. Для приготування в шкірці, зазвичай використовують молоді плоди або сорту з тонкою шкіркою, яку необхідно ретельно вимити. Шикарне частування подобається багатьом і розлітається як гарячі пиріжки.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 5-6 шт.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Кріп – для декору.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Включаємо духову шафу, на панелі перемикаємо важіль на 180 ° С. Готуємо продукти.

b809521c2bc8266d616d691ba7e1d7b1

Крок 2. Картоплю ґрунтовно миємо жорсткою щіткою. Просушивши бульби, ріжемо часточками. Кладемо в миску.

ebdf6e54ffd31fc81377eece253fe791

Крок 3. Посипаємо сіллю, паприкою і молотим перцем. Здобривши рафінованою олією, об’єднуємо компоненти. На розсуд приправляємо іншими прянощами.

a24d775780a046434b539255d9ee8ade

Крок 4. У вогнетривкий посуд кладемо фольгу. Розкладаємо картопляні скибочки. Закриваємо фольгу, защепивши краї зверху. Запікаємо картоплю півгодини.

59837e4738629b7aecdb9044b20fdbbc

Крок 5. Через 25 хвилин акуратно, використовуючи прихватку з силікону, розгортаємо фольгу, повертаємо деко назад і підрум’янюємо.

1bde38d2e615605c857a3d476bca4098

Крок 6. Ароматну картоплю розділимо по тарілках. Посипаємо рубаною зеленню. Кріп гармонійно підкреслить смак страви і додасть свіжості. Презентуємо в гарячому вигляді. Смачного!

d6b7e684a180e2e78dda58f2bf1c5f98

Картопля, запечена з часником по-селянськи

Картопля, запечена з часником, по-селянськи має незвичайний аромат і привабливий зовнішній вигляд. Ніжна страва всередині і апетитна скоринка піднімуть настрій і доставлять масу задоволення. Бюджетне частування стане улюбленцем серед картопляних страв.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Картопля молода – 1,5 кг.
  • Спеції – за смаком.
  • Часник / гранульований – за смаком.
  • Оливкова олія / соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши продукти, на панелі духовки виставляємо 240 ° С.

aaf3ecf4df54f6c0479b5fcf10863fb7

Крок 2. Бульби миємо і позбавляємося від вологи. Розрізавши бульби навпіл, ділимо їх на часточки. Складаємо в пакет.

08a1c1fa23657b2e1b43352db4c12420

Крок 3. Солимо і приправляємо спеціями. Закривши пакет перемішуємо продукти.

643801c72078957986476a828122795b

Крок 4. Здобривши олією (оливковою або соняшниковою без запаху), повторюємо дії.

62c437e5bcfee3c5f8015cad60836bdb

Крок 5. Очищений часник подрібнюємо. Нарізаємо ножем подрібніше.

55be2cf175315ebceaca09bf989634a5

Крок 6. Присипаємо картоплю.

713a847e1e847138f61980d09f50b533

Крок 7. На деко кладемо лист якісного пергаменту або антипригарний (тефлоновий, силіконовий) килимок. Розміщуємо картопляні часточки, уклавши їх шкіркою вниз.

8d5288a2c35a059d3f7ad996b54ef2a5

Крок 8. Поміщаємо деко на середній рівень гарячої духової шафи і запікаємо картоплю півгодини.

5c3338b9977aa44f2617b349c7a48706

Крок 9. Розклавши картоплю по порціях, подаємо гарячою. Смачного!

607523b72414731afb30a9fcfb20ed2d

Картопля по-селянськи з м’ясом в духовці

Картопля по-селянськи з м’ясом в духовці є повноцінне частування, яке гармонійно впишеться в святкове меню і повсякденний раціон. Проста страва не тільки наситить, але і залишить запам’ятовуються емоції. Картопля з м’ясом – безпрограшне поєднання.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля – 400-500 гр.
  • Приправа для картоплі – 1 ст.л.
  • Свинина – 350 гр.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти. Необхідно розігріти духову шафу, виставивши 180 ° С на температурному датчику.

54f2720f608101361cc871ad6a7ae721

Крок 2. Свинину обполіскуємо і витираємо вологу. Розрізаємо на шматки, як на відбивні. Вибираємо нежорсткі частини, які швидко готуються. Для впевненості, волокна можна розм’якшити кулінарним молоточком.

6b3f506faabfcd06c3c9b605309f999c

Крок 3. Картопляні бульби промиваємо за допомогою щітки або губки для миття посуду. Протерши коренеплоди від вологи, ділимо картоплю часточками.

c4df147805bfe2bb69d659684b34bc71

Крок 4. Сковороду з олією нагріваємо. Кладемо свинину і трохи обсмажуємо з двох сторін, щоб запечатати сік всередині.

b33d3b01a137897d12f2e87802dc3fbf

Крок 5. Картоплю вивантажуємо в вогнетривку ємність. Збризкуємо олією і присипаємо спеціями. Розмішуємо.

070092d48a2fabde9931f71784a2b456

Крок 6. За часточками картоплі розкладаємо обсмажену свинину. Приправляємо спеціями. Відкривши дверцята духовки, переміщаємо страву в гарячу духовку. Верх можна прикрити фольгою, а через третину години прибрати.

a271f5455284a7e391664c732e58b4a9

Крок 7. Відкривши через 40 хвилин духовку і притримуючи прихватками страву, проколюємо картоплю виделкою. Якщо все добре пропеклося, дістаємо.

2885a47dc8a6029144bb505b7c1d40a2

Крок 8. Перекладаємо частування на тарілку. Смачного!

da1d5cc10317517e7d1be3194fe3d4a9

Картопля з хрусткою скоринкою по-селянськи

Картопля з хрусткою скоринкою по-селянськи користується великою популярністю серед любителів картопляних закусок. Це відмінна закуска для дружніх посиденьок – ситно, смачно і недорого. Реалізація страви не доставляє клопоту, навіть якщо рецепт виконується вперше.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля – 600 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Часник / гранульований – 1-2 зуб / 1 ч.л.
  • Олія / оливкова – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. На вільній поверхні столу збираємо продукти для смачної страви. Включаємо духовку, виставивши 180 ° С на температурному важелі.

0d4dc09c4a8a8275c4cebb138f6b8b17

Крок 2. Попередньо вимиту картоплю очищаємо, для зручності застосувавши овочечистку. Ополоснувши бульби, витираємо насухо. Ріжемо картоплю часточками.

b70967b101013d64077a7d939d3de9ed

Крок 3. Очищений часник дрібно кришимо або використовуємо гранульовану приправу. У піалу висипаємо спеції і рубаний часник.

229c6b54566610af908581f7d4b518f1

Крок 4. Здобрюємо рослинною або оливковою олією і активно розмішуємо.

62055c80dff50459faee3d75742c0d55

Крок 5. Одержаною сумішшю поливаємо картоплю. Грунтовно розмішуємо, щоб заправка обволокла часточки з усіх боків. Якщо є час, даємо постояти і просочитися маринадом.

7e74dc1dca6c44b38dbdfb927ec60dd2

Крок 6. На деко кладемо антипригарний папір для випічки або змащуємо олією поверхню. Розкладаємо картопляні часточки. Збризкуємо залишками маринаду.

61938cc8049fc6a75dfbaf5d601a3114

Крок 7. Запікаємо часточки 35 хвилин. Перевіривши готовність ножем або виделкою, виймаємо за допомогою прихваток. Сервіруємо, доповнюємо свіжими або малосольними огірочками.

d2a417a64b0f65b7e58652a6f9ac28c6

Крок 8. Картоплю подаємо, присипавши рубаною зеленню.

0bad35fa1e5f65f8a4afdf6db3836980

Крок 9. У гарячому вигляді страва зникає моментально. Смачного!

cd1d5991c267170df7a564567811cc7f

Картопля, запечена в рукаві по-селянськи

Картопля, запечена в рукаві, по-селянськи готується просто. Втілити рецепт в життя без особливих труднощів зможе будь-який. Ніжні картопляні часточки замінять будь-який гарнір. Аромат, як і смак страви не зможе залишити байдужих. Картопля в рукаві готується швидше на відміну від інших інтерпретацій. Раджу використовувати цей варіант, якщо хочеться прискорити процес готування.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Паприка молота – за смаком.
  • Перець чилі стручковий – 0,5 шт.
  • Часник – 2 головки.
  • Олія / оливкова – 50 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Прогріваємо духову шафу, виставивши 200 ° С на панелі.

6a27de280f4ef08e9bb54920552c3734

Крок 2. Бульби грунтовно миємо, для зручності беремо жорстку губку. Витираємо бульби. Розрізаємо на часточки. Очищаємо часникові зубці. Колечками нарізаємо перець чилі.

f899f1d25eb34415422b9c8f7b227375

Крок 3. Перекладаємо продукти в глибоку миску. Приправляємо спеціями, солимо і присмачуємо рослинною або оливковою олією. Добре змішуємо.

0d8ee27cf412d22859e9edcf360112db

Крок 4. Перекладаємо вміст миски в рукав для запікання. Скріпивши краї, переміщаємо в жароміцну ємність і ставимо запікатися в нагріту духову шафу. Готуємо 30-40 хвилин.

934ba7e987845e118fa741f40c879279

Крок 5. Через півгодини акуратно розрізаємо пакет, протикаємо картоплю. Якщо страва майже готова, підрум’янюємо бульби 10 хвилин. Важливо, щоб часточки залишалися цілими. Час залежить від розміру нарізки і сорти бульб.

f3b2ac55c02f085c72e078e02dbe2df8

Крок 6. Подаємо страву з пилу з жару, на розсуд доповнивши соусом. Смачного!

5873148365e03ef0aa561852b71c9124

Картопля по-селянськи з грибами в духовці

Картопля по-селянськи з грибами в духовці виглядає по-святковому ошатно і виділяє запаморочливі аромати. Вишукана страва ідеально підходить для святкових заходів. Гармонійне поєднання продуктів складно пропустити повз себе. Привабливий вид прикрасить будь-який застілля.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 7

Інгредієнти:

  • Картопля – 700 гр.
  • Приправа овочева – за смаком.
  • Шампіньйони – 250 гр.
  • Базилік сухий – за смаком.
  • Олія / оливкова – 100 мл.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Включаємо розігрів духової шафи, встановивши 180 ° С. Поки буде йти підготовка компонентів, духовка досить прогріється, що заощадить час при подальшому процесі.

1eb2b6413b12cae228daeaefb78525d5

Крок 2. Картоплю звільняємо від шкірки економкою і обдаємо під проточною водою.

cdd6c6dfd6c5daf7effbbd4fa49d411c

Крок 3. Обсушивши бульби, розрізаємо їх на часточки. Здобрюємо 60 мілілітрами рослинної або оливкової олії. Солимо і приправляємо сухими травами.

cd3ea461e80352bfcec2d973bc54f9a9

Крок 4. Ополоснувши і просушивши шампіньйони, ділимо їх на четвертинки. Поливаємо рослинною або оливковою олією і присмачуємо спеціями. Розмішуємо.

ccff0887c6b11e4a8ed697f89a30e412

Крок 5. На дно вогнетривкої форми кладемо картопляні часточки. Розділимо поверх шампіньйони.

35ef232e3ff4793f1032041bc8c43190

Крок 6. Поміщаємо запікатися в розпечену духову шафу на 30-35 хвилин.

b483576a9ccbd24d429cc58a205b8778

Крок 7. Ароматне частування подаємо прямо в формі або сервіруємо по порційних тарілках. Смачного!

784531a8b0fddd0b1154410fd6eaa5c3

Запечена картопля з паприкою по-селянськи

Запечена картопля з паприкою по-селянськи виходить неймовірно апетитною. Рекомендую готувати відразу побільше, щоб вистачило на всіх. Блюдо подають самостійно або доповнюють рибою, птахом або м’ясом. Ароматні часточки гармоніюють з будь-якими овочами і різносолами.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Паприка молота – за смаком.
  • Часник гранульований – за смаком.
  • Олія / оливкова – 50 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю ґрунтовно промиваємо, скориставшись губкою.

bcf3bf85c7006bfbf069c104fe933e4c

Крок 2. Обсушивши бульби, розрізаємо їх на часточки. Нагріваємо духовку, встановивши 200 ° С на важелі температури.

a5d5d053e67ccc763d91185e32f536e3

Крок 3. Нарізку перекладаємо в ємність.

e35c8cc1b6f4fb8759a555fad36c8ab9

Крок 4. Збризкуємо рослинною або оливковою олією. Здобрюємо прянощами і перемішуємо руками, щоб кожна картоплина покрилася приправами.

89e958b6d0c975f559f5c3ffc5a32a63

Крок 5. Деко застилаємо якісним пергаментом і змащуємо олією за допомогою силіконового пензлика.

5efb89911054fa2f43e64e436f067174

Крок 6. часточки розміщуємо по застеленому деку на невеликій відстані один від одного.

23f8bf194740bbcce66cf0b6c4df1bca

Крок 7. Деко поміщаємо в гарячу духовку на середньому рівні. Готуємо третину години в звичайному режимі. Потім перемикаємо в режим “ Конвекція ” і підрум’янюємо ще 20 хвилин.

10c778936ca716edc611a48145c3e946

Крок 8. Сервіруємо страву. Додатково подаємо соус і пробуємо, поки не охололо. Смачного!

86ae43e9933bc9c813990dcf707438e6

Картопля по-селянськи з сиром в духовці

Картопля по-селянськи з сиром в духовці відмінно підходить для швидкої і смачної вечері. Доповнивши блюдо овочевим салатом, отримуємо бюджетне збалансоване блюдо. А якщо до картоплі подати запечену рибу або м’ясо, частування ідеально підійде для значущої події.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 гр.
  • Приправа для картоплі – 1 ст.л.
  • Пармезан тертий – 40 гр.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Оливкова олія – 1,5 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Прогріваємо духову шафу, вибравши 240 ° С на датчику температури. Дістаємо інгредієнти. Грунтовно обполіскуємо картопляні бульби, застосувавши жорстку щітку.

e1e5df5051be4c626225600274d39b80

Крок 2. Картоплю ділимо на часточки. Поміщаємо в глибоку чашку. Здобрюємо приправами. Солимо і перчимо.

24af3c4128e2c53ef09b71f604b57087

Крок 3. Очистивши часник, дрібно кришимо. Кладемо в миску з картоплею. Здобрюємо оливковою олією і гарненько вимішуємо, щоб спеції обволокли часточки з усіх боків.

2184b88db413e37b2bd2d7b891dbcd89

Крок 4. У жароміцну ємність укладаємо часточки і поміщаємо на 30-40 хвилин в гарячу духовку, встановивши режим “ Верх-низ ”.

df7d02951ce8c832613e4e18ae89e264

Крок 5. Через півгодини протикаємо картоплю. Якщо вона м’яка, присипаємо тертим сиром (підійде будь-який твердий, який добре плавиться) і повертаємо підпектися на 7 хвилин. Для любителів сиру, кількість допустимо збільшити.

88fcad46da7f72e293b17f70756c74e6

Крок 6. Страву дістаємо з духовки, використовуючи для безпеки прихватки.

c616e0f03bf90b0565acb044bb039820

Крок 7. Подаємо як гарнір або основну страву. На розсуд готуємо часниковий соус, прикрашаємо страву рубаним кропом або доповнюємо нарізкою зі свіжих овочів, свіжими або консервованими салатами. Смачного!

815d906bfdec4cdd5e6fd3f36dd578f8

Картопля в духовці по – Селянськи – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал