Запіканка зі свинини і картоплі під сирною скоринкою – швидка і смачна вечеря

Свинина, приготована таким способом виходить дуже ніжною і соковитою, а сирна скоринка в цій страві ідеально поєднується з іншими інгредієнтами!

Запіканка зі свинини і картоплі під сирною скоринкою - швидка і смачна вечеря

Інгредієнти:

  • Свинина-500 г;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Картопля-6 штук;
  • Цибуля-2 штуки;
  • Масло рослинне – 1 ст. ложка;
  • Майонез / сметана – за смаком.

Приготування:

  1. М’ясо ріжемо шматочками середнього розміру. Солимо і перчимо до смаку.
  2. Картоплю ріжемо також середніми шматочками, цибулю нарізаємо кільцями або половинками кілець.
  3. Форму для випічки змащуємо олією. Кладемо в форму спочатку цибулю, на неї кладемо картоплю, злегка присолюємо, далі викладаємо м’ясо. М’ясо і картоплю промажемо майонезом або сметаною. Можна зробити майонезну сіточку. Щільно обертаємо фольгою.
  4. Ставимо форму в розігріту духовку (температура 180 °С) на годину. За десять хвилин до готовності знімаємо фольгу, посипаємо страву сиром і ставимо назад запікатися. Як тільки сир підрум’яниться-запіканка готова!

Швидка і ситна вечеря готова! Приємного апетиту!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал