Кабачки як ананаси на зиму – 5 рецептів приготування з покроковими фото

b55b9b247dd9583f2c35b3f432c61532

Кабачки як ананаси на зиму – це десертний варіант заготівлі унікального овочу, поряд із соліннями та салатами, адже пориста та з нейтральним смаком м’якоть кабачка, добре вбирає смак та аромат яскравих інгредієнтів. У цьому варіанті кабачок нарізається і смак ананасу надається ананасовим соком або есенцією. У цій темі пропонуються прості та смачні рецепти кабачків, як ананаси.

Кабачки в ананасовому соку на зиму

Кабачки в ананасовому соку на зиму заготівля недешева, але смачна, тому часто замість соку береться ананасова есенція. У цьому рецепті консервуємо кабачки у готовому соку ананаса із тетра-пакету. Нарізаємо овоч кільцями, але можна і кубиками, адже від форми нарізки смак не змінюється. Кабачки вибираємо зріліші, щоб текстура їх у заготівлі залишилася щільною.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3 л (2 банки по 1,5 л).

Інгредієнти:

  • Кабачок великий – 2 шт.
  • Сік ананасовий – 1.5 л.
  • Цукор – 1.5 ст.
  • Лимонна кислота – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки добре промийте і овочечисткою зніміть шкірку.

b71391c3a9270dae7d849be041df69ac

Крок 2. Потім кабачки наріжте кружками завтовшки не менше 1,5 см.

f371ce5b0da0ca453a142355613690bf

Крок 3. Ножем або чаркою видаліть серцевину з насінням, щоб вийшло кільце.

6f28db2fadd791603c88af0d57ff831b

Крок 4. Ананасовий сік перелийте у глибоку каструлю та поставте на невеликий вогонь.

c2462ce291e8e514ff793df609b8190d

Крок 5. У нагрітому соку розчиніть розраховану кількість цукру.

edf42f893c8b7985b7ffe239770637b9

Крок 6. Потім у сиропі розчиніть лимонну кислоту та доведіть його до кипіння.

a378b82c0116735202b3b043a3953a64

Крок 7. У киплячий сироп перекладіть нарізку кабачків.

8979360377435b6d5a97c10156d518e0

Крок 8. Поваріть кабачкові кільця протягом 10-15 хвилин від початку закипання, щоб вони стали тільки трохи м’якими.

952b9da3f2e7e90dcefad7e239ff73e9

Крок 9. Заздалегідь простерилізуйте півторалітрові банки та кришки. Кабачки розкладіть по банках і залийте киплячим ананасовим сиропом.

01473f47fa104ced5e420fa00bf21477

Крок 10. Банки одразу герметично закупорюйте.

2d54f4ce3ac97078d801d4f454bdf6b4

Крок 11. Потім банки поставте на кришки, прикрийте будь-якою «шубою» і залиште до повного остигання. Для більш надійного зберігання кабачки в ананасовому соку можна простерилізувати протягом 20 хвилин і за загальними правилами. Вдалих та смачних заготовок!

a8b4cf0b01ade2d0929edfd911f674b9

Кабачки як ананаси кільцями на зиму

Кабачки як ананаси кільцями на зиму ароматом та смаком майже не відрізняються, від консервованих ананасових кілець. Вони будуть і самостійним десертом, і доповненням до м’яса, піци чи салатом, а готуються просто та швидко. У цьому рецепті кабачкові кільця консервуємо в ананасовому соку і краще вибрати сік більш концентрований.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1,5л.

Інгредієнти:

  • Кабачок очищений – 2 кг.
  • Сік ананасовий – 700мл.
  • Цукор – 1 ст.
  • Лимонна кислота – 1 ч. без гірки.
  • Ванілін – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Вибрані для консервування кабачки добре промийте у холодній воді.

9f7d75b583ecda082a23e808d8eb1ce3

Крок 2. Видаліть у кабачків плодоніжки та овочечисткою або ножем зніміть шкірку.

d7dc7d2de7a217424177aba8c2525bbd

Крок 3. Потім кабачки наріжте однаковими кружками завтовшки до 1 см, щоб вони зберегли у заготівлі свою форму.

57a72b6ff544b0b91560319f3a5671cc

Крок 4. Будь-яким пристроєм видаліть серединку гуртків, сформувавши кільця.

0483410c595ab2354c061220da6630fa

Крок 5. У глибоку каструлю висипте, згідно з пропорцією рецепту, цукор, лимонку та ванілін на кінчику ножа. Залийте це ананасовим соком. Каструлю поставте на середній вогонь, повністю розчиніть цукор та сироп доведіть до кипіння.

43e6c8ab87a85026bbfee0e88c81037a

Крок 6. Потім у киплячий ананасовий сироп перекладіть кабачкові кільця та поваріть 15-30 хвилин, що залежить від ступеня зрілості кабачків. Важливо кабачок не переварити.

a8cae85df97047c36eb176b40eee56ed

Крок 7. Зварені кільця розкладіть по стерильних банках, герметично закупорюйте та остудіть під теплим покривалом. Приготовлені на зиму кабачки як ананаси кільцями добре зберігаються протягом року в будь-якому темному місці. Вдалих та смачних заготовок!

bc2acc198962ad571a22f7ccc31c3bf7

Кабачки як ананаси з корицею на зиму

Кориця, поряд із гвоздикою, ваніллю, мускатним горіхом та цитрусовими, кабачкам «як ананаси», додасть пряні нотки та відмінний смак цьому десерту. Корицю додають або у вигляді меленої до сиропу, або кладуть невеликою паличкою в кожну банку. У цьому рецепті консервуємо кабачки кільцями, в соку ананаса, а корицю додаємо до смаку.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1,5 л (2 банки по 0,7 л).

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 кг.
  • Сік ананасовий пакетований –400 мл.
  • Цукор – 350 гр.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч.л.
  • Кориця – до смаку.
  • Ванілін/ванільний цукор – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Вибрані для заготівлі кабачки промийте та очистіть від шкірки.

865c7addf5cd900528ad367e8e7b144b

Крок 2. Потім наріжте кружками товщиною до 2 см.

50edb0944d40fd7dfde9d2fcd8c67bac

Крок 3. Гострим ножем або за допомогою стопки видаліть середини гуртків, щоб вийшли акуратні кільця.

915ff7dec82535788e9b9a8800494ff2

Крок 4. У каструлю насипте потрібну кількість цукру.

54b67d569eeaea20a6986ba97a9b6ea4

Крок 5. Залийте його соком ананаса, все перемішайте, щоб цукор розчинився і доведіть сік до кипіння.

374a204ca895962c912f710490c89b6e

Крок 6. У сік, що закипіло, перекладіть кабачкові кільця.

d7a3b2961d2198e1b952a437a2ba1473

Крок 7. Потім насипте до кабачок лимонну кислоту та ванілін або ванільний цукор. На цьому етапі можна додати на свій смак мелену корицю.

c513a892d51cfc17b3338281fe7504ff

Крок 8. Поваріть кабачки в соку на невеликому вогні і протягом 15 хвилин, щоб вони зберегли хрумкий смак.

d3781d02a46745f6575e403243b69c29

Крок 9. Потім кабачкові кільця розкладіть стерильними банками. У кожну банку покладіть паличкою кориці, якщо додавали в сироп. Залийте кільця ананасовим сиропом і одразу герметично закрийте прокип’яченими кришками.

26b4868b6152783ced3e6746dba0d4bc

Крок 10. Приготовлені на зиму кабачки «як ананаси» поставте на кришки, накрийте махровим рушником і після остигання перенесіть у льох на зберігання. Вдалих та смачних заготовок!

a1613f8beff27a7291bcd3ee80612817

Кабачки кубиками зі смаком ананасу на зиму

Варіант заготівлі кабачків кубиками зі смаком ананаса на зиму дуже зручний при консервації великої кількості цього овочу, адже нарізка кубиками дозволяє вмістити кабачків у банку більше ніж нарізаних кільцями. У цьому рецепті смак ананаса робимо ароматизатором у сухому порошку, але його можна замінити ананасової есенцією в розрахунку 16 гр. на 3 кг кабачків. Нарізку кабачків на 12 годин замочуємо в розчині лимонної кислоти, проварюємо з додаванням ароматизатора з цукром і закриваємо.

Час приготування: 12 годин 40 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 3 л.

Інгредієнти:

Кабачок кубиками – 3 кг.

Сухий напій «Ананас» – 1 пакет.

Цукор – 100 гр.

Лимонна кислота – 15 гр.

Вода – 1.5л.

Процес приготування:

Крок 1. Для цієї заготовки виберіть зрілий кабачок із щільною м’якоттю, промийте його та очистіть від шкірки з насінням. Відміряйте, згідно з рецептом, інші інгредієнти.

93bd0b42f4e44608365be8d7737af316

Крок 2. Кабачок спочатку наріжте чверть кружками.

07cdf0ca00a46708646b589c0388cf2f

Крок 3. Потім розріжте їх на невеликі однакові кубики.

de50ea858bf6319b0f9b967416e2245d

Крок 4. Нарізку кабачків перекладіть у трилітрову банку, заповнивши її до рівня плечок. У воді розчиніть лимонну кислоту і цим розчином залийте нарізку кабачків у банку. Залишіть її на 12 годин, періодично перевертаючи за типом «пісочного годинника.

6fbbca6b8dae6248ba3e3f2e211e00fc

Крок 5. Потім нарізку кабачків разом із настоєм перелийте в каструлю, насипте потрібну кількість цукру з ароматизатором, перемішайте та проваріть 5 хвилин від початку кипіння.

3656832c967086fb0540bda967c85854

Крок 6. Кабачки кубиками зі смаком ананаса на зиму перелийте назад у ту ж банку, або в три літрові, герметично закупорюйте і остудіть під будь-якою «шубою» у перевернутому вигляді.

6a5b4c25d5c099d35a7f5b00ae322070

Крок 7. Приготовлені кабачки кубиками зі смаком ананаса на зиму чудово зберігаються у темному прохолодному місці та будуть у вас чудовим десертом. Смачного!

0c001f984cc54702631d0f29f1964790

КАБАЧКИ В АНАНАСОВОМУ СОКУ – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал