Коржі на воді і борошні на сковороді – 5 простих рецептів з покроковими фото

Коржі на воді і борошні на сковороді – це дуже смачний універсальний продукт для вашого домашнього столу. Апетитне частування можна їсти просто так або подавати до різних гарячих страв. Для приготування своїми руками використовуйте кулінарну добірку з п’яти простих рецептів з покроковими фото.

Коржі на воді з борошном і яйцями

Коржі на воді з борошном і яйцями виходять дуже пишними і рум’яними. Їх ідеально подавати до столу разом з супами і обідніми м’ясними стравами. Також апетитне борошняне частування можна їсти просто так. Обов’язково спробуйте приготувати коржі своїми руками на нашу перевіреному покроковому рецептом.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Вода – 70 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Олія – 1 ч.л. + для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі продукти зі списку.

Крок 2. У глибоку миску розбиваємо яйце. Доповнюємо його сіллю.

Крок 3. Сюди ж просіюємо борошно. Вливаємо воду кімнатної температури і замішуємо липке еластичне тісто.

Крок 4. Отриманий кому кладемо на робочу поверхню. Робимо в ньому невелике поглиблення і вливаємо чайну ложку олії.

Крок 5. Знову замішуємо тісто, даємо йому відпочити 15 хвилин. Після формуємо ковбаску, яку розрізаємо на частини рівної товщини.

Крок 6. Кожну частину розкочуємо в невеликий коржик.

Крок 7. Розігріваємо сковороду з олією і кладемо по заготовці. Обсмажуємо кожну по обидва боки до рум’янцю.

Крок 8. Яскраві і рум’яні коржі з борошна, води і яйця готові. Подавайте до столу!

Листкові коржі на борошні і воді

Листкові коржі на борошні і воді відрізняються золотистою скоринкою і приємним хрускотом. Їх можна подавати до столу в якості хліба або є просто так. Для приготування оригінального частування вам знадобляться найпростіші інгредієнти. Беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Вода наполовину з молоком – 70 мл.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно, перемішуємо її з сіллю і всипаємо в глибоку миску.

Крок 2. У сухій суміші робимо невелике поглиблення. Вливаємо сюди воду з молоком.

Крок 3. Починаємо вимішувати інгредієнти, поки не отримаємо липке тягуче тісто. Даємо йому відпочити 20 хвилин.

Крок 4. Отриманий кому ділимо на 2 частини. Посипаємо дощечку борошном і розминаємо тісто в коржик.

Крок 5. Після заготівлю дуже тонко розгортаємо.

Крок 6. Розтоплюємо вершкове масло і перемішуємо з рослинним.

Крок 7. Обмазуємо сумішшю тонкий пласт. Звертаємо його в рулет.

Крок 8. Отриманий рулет звертаємо равликом і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

Крок 9. Через час розминаємо охолоджений равлик.

Крок 10. Акуратно розгортаємо під розмір сковороди.

Крок 11. У добре прогріту суху сковороду кладемо коржик.

Крок 12. Обсмажуємо до рум’янцю з обох сторін.

Крок 13. Хрусткі і рум’яні листкові коржі на воді і борошні готові. Пригощайтеся!

Коржі на воді з борошном, маслом і сіллю

Коржі на воді з борошном, маслом і сіллю виходять дуже м’якими, апетитними і рум’яними. Таке частування ідеально доповнить і прикрасить ваш домашній стіл. Обов’язково спробуйте приготувати ароматні коржі своїми руками. Для цього використовуйте простий покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 50 гр.
  • Олія – 70 мл + для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Добре просіваємо борошно через дрібне сито і розмішуємо з сіллю і розпушувачем.

Крок 2. Додаємо в суху суміш цукор і вливаємо охололу кип’ячену воду і олію. Починаємо вимішувати тісто. Готове тісто загортаємо в харчову плівку і даємо відпочити 30 хвилин.

Крок 3. Після закінчення часу ділимо тісто на кілька частин. Зручно буде зліпити товсту ковбаску і розрізати її.

Крок 4. Кожну частину обсипаємо борошном і розгортаємо в тонкий корж.

Крок 5. Перекладаємо заготовки в добре розігріту з олією сковороду.

Крок 6. Обсмажуємо з обох сторін до золотистого рум’янцю.

Крок 7. Смачні і швидкі домашні коржі готові. Пригощайтеся!

Коржі на воді з манкою

Коржі на воді з манкою – оригінальна кулінарна ідея для вашого домашнього меню. Готове частування вийде дуже ніжним і яскравим за смаком. Їжте просто так або подавайте до гарячих обідніх страв. Ваші близькі будуть приємно здивовані, тому забирайте наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 250 гр.
  • Вода тепла – 100 мл.
  • Оливкова олія – 70 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Манну крупу всипаємо в глибоку миску. Сюди ж вливаємо оливкову олію. Гарненько все розтираємо.

Крок 2. Доповнюємо масу сіллю, цукром і розпушувачем.

Крок 3. Вливаємо теплу кип’ячену воду і починаємо вимішувати м’яке однорідне тісто.

Крок 4. Формуємо акуратний гладкий колобок і даємо йому відпочити 5 хвилин.

Крок 5. Ділимо тісто на дві частини. З кожної формуємо акуратну пишну корж.

Крок 6. Робимо в коржиках проколи за допомогою вилки. Перекладаємо їх на розпечену суху сковороду і обсмажуємо з обох сторін до рум’янцю.

Крок 7. Смачні і швидкі домашні коржі на манної крупі готові. Можна пробувати!

Дріжджові коржі на воді

Дріжджові коржі на воді виходять дуже пишними і рум’яними. Їх ідеально подавати до столу разом з супами і гарячими м’ясними стравами. Таке борошняне частування можна їсти просто так. Обов’язково спробуйте приготувати коржі своїми руками на нашу перевіреному покроковому рецептом!

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Борошно – 350 гр.
  • Вода – 1 ст.
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Мед – за смаком.
  • Олія – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо вказану кількість всіх інгредієнтів.

Крок 2. Теплу кип’ячену воду вливаємо в глибоку миску. Сюди ж додаємо сіль і цукор.

Крок 3. Слідом всипаємо сухі дріжджі. Перемішуємо вінчиком.

Крок 4. Просіюємо в суміш зазначена кількість борошна.

Крок 5. Починаємо замішувати тісто, поки воно не стане однорідним і еластичним.

Крок 6. Ми залишаємо його в теплому місці на одну годину.

Крок 7. Ліпимо з готового тіста акуратні коржі. Обсмажуємо їх в рослинній олії до яскравого рум’янцю з обох сторін.

Крок 8. Пишні і рум’яні дріжджові коржі з борошна і води готові. Можна пробувати!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал