Спрінг роли – 9 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Спрінг роли – це традиційна страва східної кухні, подібне за смаковими якостями і зовнішнім виглядом фаршированим млинчикам, і з загорнутою в рисовий папір будь-начинкою з морепродуктів, овочів, грибів і м’яса. Спрінг роли все частіше з’являються на нашому столі, а приготувати їх в домашніх умовах, слідуючи обраним рецептами, просто і швидко.

Спрінг роли з креветками в домашніх умовах

Спрінг-роли з креветками відносяться до в’єтнамського варіанту цієї страви, і традиційно начинка зі свіжих овочів тільки доповнюється креветками. У цьому рецепті для начинки беремо одні креветки, доповнивши їх смак часником з приправами і зеленню. Закуска у вас вийде оригінальна і смачна, адже креветки люблять багато. Кількість інгредієнтів беремо на свій смак і потрібного числа порцій.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: за бажанням.

Інгредієнти:

  • Рисовий папір – за смаком.
  • Креветки заморожені – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Приправа для креветок – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Зелений кріп – за смаком.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Соєвий соус – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте зазначені в рецепті інгредієнти згідно потрібного вам кількості порцій.

Крок 2. Заздалегідь розморозьте креветки і їх ретельно очистіть. Для спринг-ролів підійдуть і звичайні невеликі креветки.

Крок 3. Кілька зубків часнику очистіть і ножем дрібно наріжте.

Крок 4. У сковорідці добре розігрійте оливкову олію і перекладіть в нього підготовлені креветки.

Крок 5. Відразу посипте їх подрібненим часником і на великому вогні при помішуванні пожежте креветки протягом 2 хвилин.

Крок 6. Полийте креветки ложкою соєвого соусу, перемішайте і через хвилину вогонь вимкніть.

Крок 7. Обсмажені з часником креветки посипте приправою, сушеним базиліком і додайте дрібно нарізаний зелений кріп. Все ще раз перемішайте.

Крок 8. Листи рисового паперу на 15 секунд кожен, опустіть в воду, щоб вони стали м’якими.

Крок 9. На кожен лист покладіть приготовлену начинку з креветок.

Крок 10. Потім начинку акуратно загорніть в листи рисового паперу, щоб вийшли спринг-роли, схожі за формою на фаршировані млинці.

Крок 11. Приготовлені спринг-роли з креветками можете сервірувати до столу як теплими, так і холодними. Смачного!

Спрінг роли з куркою і овочами

Спрінг-роли з куркою і овочами відрізняє хороший смак, соковитість, ситність і невисока калорійність, що дозволяє, сміливо подати це незвичайне блюдо і до святкового столу. У цьому рецепті куряче філе для начинки обсмажити. Овочевим набором беремо огірок з морквою, солодким перцем, руколою і яблуком . Начинку доповнимо соусом.

Час готування: 45 хвилин.

Час приготування: 35 хвилин.

Порції: 12 шт.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Руккола – 30 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Рисовий папір – 12 шт.
  • Соєвий соус – 1 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Майонез – 3 ч.л.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Кунжут – 1 щіпка.
  • Перець чорний – за смаком.
  • Сік лимонний – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно рецептом, всі інгредієнти. Почистіть морква. Овочі промийте. Рукколу обсушити серветкою. Куряче філе візьміть кімнатної температури. Його промийте і також обсушіть.

Крок 2. Філе розріжте на два поздовжніх шматка і змастіть олією.

Крок 3. Папір для випічки розріжте на два великих квадрата. На невеликому вогні розігрійте суху сковорідку. Шматки філе покладіть на папір і обсмажте на сковорідці по 5 хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки. Обсмаженому філе дайте трохи відпочити, щоб м’ясо залишилося соковитим.

Крок 4. Підготовлені овочі та яблуко наріжте ножем або за допомогою гаджетів тонкою соломкою. Яблучну нарізку полийте соком лимона. Нарізку моркви з солодким перцем протягом 3 хвилин обсмажте на розігрітій олії. Охолоне філе також наріжте тонкими смужками.

Крок 5. Для соусу до начинки в піалі змішайте майонез з гірчицею, соєвим соусом, чорним перцем і подрібненим часником.

Крок 6. Листи рисового паперу по черзі на пару секунд опустіть в гарячу воду і розкладіть на дошці або килимку. На кожен лист акуратно викладіть руколу, нарізку курячого філе і овочів з яблуком . Полийте начинку невеликою кількістю майонезного соусу.

Крок 7. Потім начинку щільно загорніть в рисовий папір, сформувавши роли, і посипте їх насінням кунжуту. Приготовлені спринг-роли з куркою і овочами сервіруйте до столу, подавши до них соєвий, або інший соус. Смачного!

Смажені спринг роли

Спрінг-роли, як легку закуску на основі рисового паперу з овочами, частіше готують і подають сирими, але смажені спринг-роли матимуть хрустку рисову обгортку, що набагато смачніше. Для овочевої начинки вибираються овочі, що зберігають хрусткий смак після обсмажування: морква, капуста і солодкий перець. У цьому рецепті смажимо спринг-роли тільки з овочевою начинкою, а обсмажувати можна як у фритюрі, так і на сковорідці.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 6 шт.

Інгредієнти:

  • Рисовий папір – 6 шт.
  • Капуста червонокочана – 50 гр. ( 2 листа ).
  • Морква – 120 гр.
  • Перець болгарський – 140 гр.
  • Петрушка – 2 гілочки.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Соус чилі для подачі – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати простий набір інгредієнтів для спринг-ролів. Солодкий перець з морквою очистити, промити і нарізати тонкою соломкою. Такий же соломкою нарізати листи червонокочанної капусти. Петрушку промити, обсушити і нарізати великими шматочками.

Крок 2. Листи рисового паперу по черзі на кілька секунд опустити з теплу воду, щоб вони стали м’якими.

Крок 3. На обробну дошку покласти аркуш паперу і на нього з одного краю акуратно укласти нарізку овочів і петрушку.

Крок 4. Потім папір щільно загорнути на начинку, сформувавши спринг-рол у вигляді рулету. Таким способом сформувати всі 6 штук.

Крок 5. У сковорідці добре розігріти олію і в ньому обсмажити по 2 хвилини все спринг-роли до хрусткою рум’яної скоринки з обох сторін. Перевертати їх слід акуратно, щоб рисовий папір не порвалася.

Крок 6. Смажені спринг роли перекласти на порційні тарілки, декорувати на свій смак і сервірувати до столу з соусом чилі. Смачного!

Спрінг роли з крабовими паличками

Основний начинкою для спринг ролів беруться овочі з м’ясом, грибами, морепродуктами, але прекрасним варіантом будуть спринг роли з крабовими паличками. Ця страва підійде для ПП і дієтичного харчування, так як рисовий папір не має глютену, а білок паличок надає ситність. У цьому рецепті начинку доповнимо вершковим сиром. Такі спринг роли найчастіше обсмажуються.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6 шт.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Рисовий папір – 6 шт.
  • Сир вершковий – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 100 гр.
  • Олія – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, всі інгредієнти. Пір’я зеленої цибулі промийте і серветкою обсушити. Вершковий сир можете взяти будь-якого сорту.

Крок 2. Крабові палички звільніть від упаковки і розріжте на 4 поздовжні шматочка. Зелену цибулю розріжте на смужки, такий же, як палички, довжини.

Крок 3. В окремий посуд налийте теплу воду і в неї по черзі опустіть на 1 хвилину аркуші рисового паперу. На кожен аркуш паперу укладіть по кілька шматочків крабових паличок і між ними поздовжньо укладіть вершковий сир.

Крок 4. Ці інгредієнти покрийте пір’ям зеленої цибулі.

Крок 5. Щільно і акуратно загорніть краю листів навколо начинки, формуючи спринг роли.

Крок 6. У сотейнику або у фритюрниці добре розігрійте олію. На нього, на невеликій відстані один від одного, кладіть сформовані роли і обсмажте їх до хрусткої рисової оболонки з обох сторін. Потім спринг роли перекладіть на паперові серветки, для видалення зайвої олії, можете сервірувати до столу на порційних тарілках.

Крок 7. Приготовлені спринг роли зі вершково-крабової начинкою і хрусткою скоринкою подавайте, доповнивши будь-яким соусом. Смачного!

Спрінг роли з лососем і сиром

Тандем червоної риби і вершкового або вершкового сиру популярний в різних варіантах виконання і в цьому рецепті з ними готуємо спринг роли. Традиційні овочі в начинці замінюємо авокадо. Червона риби підходить будь-якого виду ( лосось, форель, сьомга ) слабосолена або копчена. Готуються такі спринг роли дуже швидко і будуть у вас красивою і смачною закускою на будь-якому столі.

Час готування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Рисовий папір – 1 шт.
  • Слабосолений лосось / форель – 50 гр.
  • Авокадо – ½ шт.
  • Вершковий сир – 30 гр.
  • Сіль – за бажанням.
  • Кунжут – для прикраси.
  • Соєвий соус – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати всі інгредієнти згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій. Червону рибу гострим ножем нарізати тонкими скибочками. Авокадо очистити від шкірки, видалити кісточку і нарізати так само невеликими скибочками.

Крок 2. В окремий посуд налити теплу воду. У неї на пару хвилин покласти лист рисового паперу для розм’якшення.

Крок 3. Потім намочену папір перекласти на обробну дошку. На неї акуратно і поздовжньо укласти нарізку червоної риби з авокадо. За своїм смаком ці інгредієнти можна посипати сіллю.

Крок 4. Поверх риби з авокадо чайної ложкою нанести шар вершкового сиру.

Крок 5. Щільно загорнути рисовий папір навколо начинки у вигляді конвертика.

Крок 6. Приготовлені спринг роли з лососем / фореллю і сиром відразу сервірувати до столу, посипавши їх кунжутом і доповнивши соєвим соусом. Смачного!

Дуже смачні роли з манго

Спрінг роли з манго, як ягідно-фруктові, так і з овочами, морепродуктами і м’ясом, відрізняються хорошим смаком і досить популярні. Манго додає спринг ролам свій неповторний аромат і солодкі нотки. У цьому рецепті начинку робимо з обсмажених з часником креветок, манго і овочів.

Час готування: 45 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 3 шт.

Інгредієнти:

  • Креветки – 200 гр.
  • Манго – ½ шт.
  • Солодкий перець – ½ шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Часник – 1 зубок.
  • Рисовий папір – 3 шт.
  • Вершкове масло – 15 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій підготуйте всі інгредієнти для спринг-ролів. Овочі і манго почистіть і промийте. Гострим ножем наріжте їх тонкою соломкою однакової довжини.

Крок 2. Заздалегідь розморожені і очищені креветки швидко обсмажте разом з подрібненим часником в розігрітому вершковому маслі.

Крок 3. Ризиковий папір рясно змастіть водою або опустіть в посуд з теплою водою, щоб папір стала м’якою. На папір викладіть в будь-якому порядку нарізку овочів з манго. Можете додати трохи будь-який зелені. Поверх овочів укладіть обсмажені креветки. Папір щільно поверніть, сформувавши конвертик.

Крок 4. Приготовлені спринг роли з манго відразу сервіруйте до столу, подавши до них будь-який соус. Смачного!

Домашні роли з грибами

Доброю начинкою для спринг ролів, поряд з овочами, морепродуктами і м’ясом, будуть гриби. У багатьох рецептах гриби доповнюють куркою і різними овочами, а в цьому рецепті беремо тільки обсмажені з цибулею шампіньйони. Розмочені в воді листи рисового паперу стають еластичними і в них можна красиво загорнути грибну начинку. Готується блюдо просто і швидко.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 10 шт.

Інгредієнти:

  • Рисовий папір – 1 упаковка.
  • Шампіньйони – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – для подачі.
  • Соєвий соус – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте згідно з рецептом всі інгредієнти для спринг ролів.

Крок 2. Шампіньйони почистіть, промийте і наріжте невеликими шматочками будь-якої форми.

Крок 3. У сковорідці розігрійте суміш вершкового і олії. Перекладіть на неї нарізку шампіньйонів і посмажте на середньому вогні до повного випарювання грибного соку.

Крок 4. Очищену цибулину подрібніть маленькими кубиками.

Крок 5. Перекладіть цибулю до грибів і обсмажте до повної готовності. Потім за своїм смаком шампіньйони посоліть.

Крок 6. В окрему плоску посуд налийте теплу воду для замочування рисового паперу.

Крок 7. Кожен лист по черзі на 10-15 секунд опустіть в теплу воду і перекладіть на килимок або обробну дошку. На лист покладіть підготовлену грибну начинку.

Крок 8. Краї листа акуратно загорніть на начинку спочатку з боків.

Крок 9. Потім загорніть повністю і щільно, як фаршировані млинці.

Крок 10. У вас вийдуть акуратні конвертики або спринг роли. Таким способом сформуйте всі інгредієнти.

Крок 11. Приготовлені спринг роли з грибами сервіруйте до столу теплими, подавши до них свіжий кріп і соєвий соус. Смачного!

Спрінг роли з тунцем

Спрінг роли з тунцем будуть у вас одним з варіантів цього смачного і ситного страви азіатської кухні. Невисока калорійність дозволить вам приготувати спринг роли для вечері або ПП-меню. У цьому рецепті начинку з тунця доповнимо кілька нетрадиційним набором овочів, додавши варену буряк і морква по-корейськи, але вийде дуже смачно і барвисто, хоча склад овочів можна змінити на свій смак.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 10 шт.

Інгредієнти:

  • Рисовий папір – 10 шт.
  • Тунець, консервований – 100 гр.
  • Буряк варений – 1 шт.
  • Редіс – 3 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Морква по-корейськи – 30 гр.
  • Капуста пекінська – 2 листа.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Зелень – 10 гілочок.
  • Кунжут – 1 ч.л.
  • Рослинна / оливкова олія – за смаком.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Соус для подачі – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте згідно з рецептом або своїм вибором, консервованого тунця, рисовий папір і набір овочів для спринг ролів.

Крок 2. Тонкої соломкою наріжте зелену частину листів пекінки і свіжий огірок, полити олією. Редіс наріжте тонкими кружечками. Додавати до овочів сіль чи ні, залежить від соусу для подачі.

Крок 3. Очищену червону цибулину подрібніть тонкими пір’ям, а авокадо наріжте скибочками. Полити соком лимона.

Крок 4. Заздалегідь відварену буряк, важливо вибрати солодку, наріжте соломкою або слайсами.

Крок 5. Тунця перекладіть в піалу, і обробіть виделкою на маленькі шматочки.

Крок 6. У плоску посуд налийте теплу воду і в ній на 5-7 секунд замочіть кожен лист рисового паперу. Важливо, щоб листи сильно не намокли, інакше легко порвуться.

Крок 7. Намочені листи покладіть по черзі на мокру дерев’яну дошку. На кожен лист в будь-якому порядку помістіть нарізку овочів з авокадо, корейською морквою, гілочками зелені і тунцем.

Крок 8. Краї листів щільно і акуратно поверніть, сформувавши конвертик з начинкою.

Крок 9. Приготовлені спринг роли з тунцем і овочами посипте насінням кунжуту і відразу сервіруйте до столу з будь-яким соусом. Смачного!

Спрінг роли з авокадо і сьомгою

Спрінг роли з авокадо і сьомгою або інший червоною рибою не є класичним варіантом, але дуже смачним за рахунок відмінного поєднання риби з авокадо і хрусткими овочами. Семга або лосось для страви краще вибрати холодного копчення. У цьому рецепті готуємо спринг роли без додавання сиру, що буде менш калорійним і пісним варіантом.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 5 шт.

Інгредієнти:

  • Рисовий папір – 5 шт.
  • Копчений лосось / сьомга – 200 гр.
  • Морква – 90 гр.
  • Авокадо – 200 гр.
  • Огірок свіжий – 120 гр.
  • Листя салату – 5 шт.
  • Соус для подачі – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для спринг ролів. Промити свіжий огірок, авокадо і салатні листя. Морква очистити від шкірки і також промити. Серветкою ці інгредієнти обсушити.

Крок 2. Підготовлені огірок і авокадо нарізати тонкою соломкою, а морква подрібнити на корейській тертці. Червону рибу нарізати невеликими кубиками.

Крок 3. У плоску тарілку налити теплу воду, по черзі замочити протягом декількох секунд листи рисового паперу і перекласти їх на чисту і суху обробну дошку.

Крок 4. На кожен лист рисового паперу спочатку покласти по листу салату. На нього укласти нарізку овочів з авокадо і шматочками риби. Краї рисового паперу акуратно і щільно загорнути у вигляді конвертика. Таким способом сформувати всі інгредієнти.

Крок 5. Приготовлені спринг роли з сьомгою / лососем розрізати на половинки, красиво розкласти на блюді, поставивши в середину його чашку з соєвим соусом і сервірувати до столу в теплому або холодному вигляді. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал