Помідори з морквяним бадиллям на зиму – 7 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Чим ближче час городів, тим з’являється все більше турбот, що робити з урожаєм. Для томатів ми знайшли рішення. Напевно, немає нічого смачнішого в доповненні до гарніру, ніж стиглі, соковиті і солодкі помідори. Однак щоб вам сподобався процес і результат, потрібно зробити вибір на користь одного рецепта. І вони все перед Вами, вивчайте!

Помідори з морквяним бадиллям в 1 літрових банках без стерилізації

Швидкий і нескладний спосіб приготування, перевірений роками, який доводить, що навіть з мінімумом інгредієнтів можуть вийти смачні і соковиті томати. А для цього всього-то важливо дотримати пропорції під час готування маринаду. Так що, якщо Вам складно зробити вибір, то сміливо зупиняйтеся на невеликих обсягах і нічим не переобтяжених рецептах.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20-30 хв.

Порцій – 4-6.

Інгредієнти:

  • Томати – 600-800 гр.
  • Бадилля морквяне – 4 гілочки.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Оцет столовий (9% ) – 1 ст.л.

Процес приготування:

  1. Відразу відміряв необхідне кількість сипучих інгредієнтів, а також томатів, бадилля і оцту. Так процес приготування піде набагато швидше.

  2. Важливо приділити належну увагу морквяному бадиллю. Спочатку ми її перебираємо, викидаючи невідповідні гілочки, а потім ретельно промиваємо і залишаємо обсихати, розклавши мокрі гілочки на сухому рушнику.

  3. Також не забуваємо перебрати томати, щоб в заготовку не були зіпсовані. Після чого ми їх промиваємо в рясному кількості води і просушують точно також як і бадилля. Перед відправкою томатів в банки, ми їх проколюємо в районі плодоніжки, використовуючи будь-який гострий предмет, будь то вилка або зубочистка.

  4. У підготовлену банку на дно укладаємо морквяну бадилля, а потім помідори, притискаючи їх якомога щільніше, один до одного, але при цьому не деформуючи. Паралельно з цим доводимо воду до кипіння і відразу вливаємо в банку, намагаючись заливати в самий центр, не торкаючись стінок банки. Прикриваємо заготовки кришкою і залишаємо в спокої на 15-20 хвилин.
  5. Після закінчення цього часу зливаємо з банок воду і відправляємо її на невеликий вогонь. Доводимо вміст до кипіння. А також разом з тим додаємо до прогрітим помідорів цукровий пісок, сіль і столовий оцет. Коли вода закипить, повертаємо її в банки і закриваємо їх підготовленими закручуються кришками. Перевіряємо заготовку на герметичність і залишаємо до повного охолодження, після чого зберігаємо в холодильнику не більше трьох місяців.

Бажаємо приємного апетиту!

Помідори з морквяним бадиллям і лимонною кислотою

Якщо ви в пошуку, ніж замінити оцет, то сміливо вибирайте лимонну кислоту. Вона додасть не тільки додаткову приємну кислинку, а й допоможе простояти вашим томатам якомога довше часу, не втративши тієї щільності і пружності. Ми знаємо, що ви вже зацікавилися, так що не втрачайте часу і поспішіть на свою кухню.

Час готування: 80 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6-8.

Інгредієнти:

  • Томати – 1500-1700 гр.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Бутон гвоздики – 2 шт.
  • Часник – 4-6 зуб.
  • Лист лавровий – 1-3 шт.
  • Бадилля моркви – 6-8 гілочок.
  • Парасольки кропу – за смаком.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Кислота лимонна – 1 ч.л.
  • Вода – 1,5 л.

Процес приготування:

  1. Почнемо з того, що ретельно промиємо з содою трилітрові банки і за бажанням простерилізувати. Потім на дно підготовленої тари опускаємо всі спеції і зелень, попередньо її промивши і просушивши.

  2. Після чого підготуємо томати. Дуже ретельно їх промиваємо, щоб на шкірці не залишалося ніякого бруду, і потім проколює їх зубочисткою в районі плодоніжки.

  3. Коли томати будуть готові, укладаємо їх в банки зі спеціями. Кількість помідорів залежить від вас. Ви можете заповнити ними як, цілу банку, так і тільки частина. Потім заливаємо вміст окропом і, прикривши кришкою, залишаємо заготовку на 10-15 хвилин, щоб томати могли добре прогрітися.

  4. Через цей час переливаємо воду в каструлю і приступаємо безпосередньо до приготування самого маринаду. Розчиняємо в каструлі з водою цукровий пісок, сіль і лимонну кислоту. Кип’ятимо маринад до тих пір, поки кристалики солі і цукру повністю не розчиняться.

  5. Приготований маринад повертаємо в банки, наповнюючи їх до самого верху, і закатуємо простерилізованими кришками. Перш ніж залишити банки остигати, перевіримо їх на герметичність. Зберігатися такі заготовки повинні в прохолодному місці. На цьому процес приготування завершено.

Бажаємо приємного післясмаку!

Солодкі консервовані помідори з морквяним бадиллям

Така органічна кислота, як оцтова есенція, буде кращим консервантом для ваших заготовок. І не тільки в плані зберігання, але і за смаковими якостями. Вона не перебиває смакові особливості всіх інших компонентів, давши можливість кожному з них відкритися і залишити свій слід. Особливо тут добре вписується ароматна морквяна бадилля.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 20-30 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Томати – 1500-1800 гр.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Лист лавровий – 1-3 шт.
  • Бадилля морквяна – 1 пучок.
  • Есенція оцтова – 2 ч.л.
  • Перець запашний горошок – 4-6 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Вода – 1,5 л.

Процес приготування:

  1. Почнемо з того, що промиємо і простерилізувати банки з кришками. Це необхідно для того, щоб в процесі банка не лопнула.

  2. Не відкладаємо підготовку інгредієнтів, які знадобляться в процесі приготування. Для цього промиваємо помідори з морквяним бадиллям і викладаємо на рушник обсихати. Також відразу очищаємо зубчики часнику і змочуємо їх у воді.

  3. Наступним кроком важливо зробити у томатів кілька проколів в районі плодоніжки. Так шкірочка НЕ ​​буде стягнута і помідори не потріскаються, коли ми заллємо їх гарячим маринадом.
  4. Приступаємо до наповнення банок. Насамперед укладаємо на дно частина морквяного бадилля, лавровий лист і спеції на ваш смак. Також додаємо цільні зубчики часнику. За бажанням їх можна нарізати.

  5. І в самому завершенні викладаємо в банки підготовлені помідори, намагаючись заповнити ними якомога більше вільного простору, але при цьому не пом’яти і не деформувати. Коли банки повністю заповнені всіма інгредієнтами, вливаємо в них окріп і злегка прикриваємо кришками. Помідори повинні прогріватися хвилин 15-20.

  6. Через цей час переливаємо воду з банок в каструлю і приступаємо до приготування маринаду. Розводимо у воді сіль і цукровий пісок, після того, як все перемішали, вливаємо оцтову есенцію. Доводимо маринад до кипіння і відразу ж повертаємо в банки.

  7. Як можна міцніше закручуємо їх підготовленими кришками, перевіряємо на герметичність і перевертаємо. Ми залишаємо так до повного охолодження, закутавши в теплий плед або рушник. Уже на наступну добу заготовки можна переставити в місце для зберігання, щоб вони чекали свого часу.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Як заготовити помідори з морквяним бадиллям і оцтом на зиму?

Все практично елементарно, залишається тільки запастися терпінням. Такі рецепти відмінно підходять для новачків у цій справі, адже тут просто неможливо помилитися, якщо слідувати кожному етапу. А якщо ви вже не новачок, а любитель солодкого маринаду доповненого ароматом зелені, то ваш вибір досить очевидний.

Час готування: 40-50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Томати – 1500-2000 гр.
  • Бадилля морквяне – 6 гілочок.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Цукор-пісок – 5-6 ст.л.
  • Оцет (9%) – 80 мл.
  • Вода – 1,6 л.

Процес приготування:

  1. Поки стерилізуються банки з кришками, підготуємо гілочки морквяного бадилля. Відбираємо самі зелені і ретельно їх промиваємо. Після чого залишаємо просушуватись.

  2. Паралельно з цим промиваємо томати і розкладаємо їх обсихати. А на дно простерилізованих банок опускаємо морквяну бадилля, однак для початку не всю, а лише пару гілочок.

  3. Слідом за морквяним бадиллям викладаємо помідори і між шарами томатів додаємо решту морквяну бадилля. Паралельно з наповненням банок, відправляємо на невеликий вогонь воду і доводимо її до стану кипіння.

  4. Копатько вливаємо в банки з помідорами і накриваємо їх кришками, що не закручуючи їх. Прогріваємо овочі не більше 20 хвилин.

  5. Через зазначений час зливаємо воду з банок і додаємо в неї сіль з цукровим піском. Все добре розмішуємо і доводимо до стану кипіння. Після чого відразу ж знімаємо вміст з вогню.

  6. У маринад вливаємо 9% -ий оцет і добре розмішуємо. Готовий маринад в гарячому вигляді заливаємо в банки з томатами і бадиллям, наповнюючи їх до самого верху.

  7. Закриваємо наші заготовки простерилізованих кришками, використовуючи кухонний ключ, і перевертаємо догори дном. Для комфортного і повільного охолодження накриваємо їх ковдрою.

  8. А вже на наступні добу їх можна буде перевернути і переставити в місце для зберігання. Не нехтуйте попереднім кроком і тоді вони простоять набагато довше.

Бажаємо приємного апетиту!

Дуже смачні помідори з морквяним бадиллям і часником на зиму

Морквяна бадилля відмінний показник того, як можна ефективно використовувати весь урожай. Так що радимо не позбуватися від неї, а поки вона ще свіжа, зелена і ароматна, швидше за додавати в закачування. Будь то помідори, огірки або інші овочі. А для пікантності, звичайно ж, немає нічого кращого, ніж пару зубчиків часнику.

Час готування: 120-150 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4-6.

Інгредієнти:

  • Томати – 4000-5000 гр.
  • Морква – 4 шт.
  • Бадилля морквяна – 200 гр.
  • Корінь хрону – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Лист лавровий – за смаком.
  • Перець запашний горошок – за смаком.
  • Трави сушені – за смаком.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Оцет яблучний (6%) – 1 ст.л.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

  1. Підготуємо весь необхідний набір продуктів. Томати з морквяним бадиллям промиваємо і просушуємо. Також стерилізуємо банки з кришками. Потім очищаємо зубчики часнику від лушпиння, а корінь хрону нарізаємо невеликими скибочками.

  2. На дно кожної банки викладаємо стандартний набір з хрону, часнику, лаврового листа і пари горошин запашного перцю.

  3. Очищену моркву також нарізаємо вздовж на кілька невеликих частин, які складаємо в банку разом з підготовленою морквяним бадиллям.

  4. Підійшла черга помідорів. Перш ніж приступимо до наповнення банок, робимо в районі плодоніжки кілька проколів. Для цього можна використовувати як зубочистку, так і вилку.

  5. Потім досить щільно укладаємо наші томати на дно банок зі спеціями, намагаючись їх не подавити. Паралельно з цим доводимо до кипіння потрібний вам обсяг води. Киплячу воду акуратно заливаємо в банку, намагаючись не торкатися струменем стінок. Наполягаємо помідори не більше 20 хвилин.

  6. Після закінчення цього часу зливаємо настоявся воду в каструлю, в якій будемо готувати маринад.

  7. На літр води всипаємо ложку солі і чотири столові ложки цукру. Все добре розмішуємо і відправляємо на невеликий вогонь. Коли маринад закипить, знімаємо його з вогню і додаємо ще яблучний оцет.

  8. Тільки що приготований маринад розливаємо по банках з помідорами і закатуємо їх простерилізованими кришками. Після того, як перевірили їх на герметичність, перевертаємо і залишаємо остигати, по можливості укутавши в ковдру. На цьому приготування можна вважати завершеним. Залишається дочекатися ранку, щоб переставити банки в місце для зберігання.

Бажаємо Вам гарного настрою і приємного апетиту!

Простий рецепт заготовки помідорів чері з морквяним бадиллям на зиму

Помідори черрі заманюють не лише своєю солодкістю, але і надають закатку витончений зовнішній вигляд, що грає чималу роль в цій справі. Також для більшої різноманітності смаків і ароматів, крім бадилля варто додати трохи перцю, пару кілець цибулі і, звичайно ж, часнику. І після цього результат не змусить себе довго чекати.

Час готування: 60-80 хв.

Час приготування: 30-40 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Томати черрі – 500-700 гр.
  • Бадилля морквяна – 2 гілочки.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Оцет столовий (9%) – 50 мл.

Процес приготування:

  1. Томати черрі знімаємо з гілочок, намагаючись їх не деформувати. І промиваємо в ємності з водою, кілька разів її, змінюючи, щоб на шкірці не залишалося бруду.

  2. Простерилізувати банки і підготуємо інші компоненти. Цибулину тонко нарізаємо, а морквяний бадилля добре промиваємо і просушуємо.

  3. До цього моменту банки встигли простерилізувати і можна приступити до їх наповнення. Викладати інгредієнти будемо в наступній послідовності: морквяна бадилля, слідом кільця цибулі і часник з перцем.

  4. Тільки в самому кінці укладаємо томати черрі якомога щільніше один до одного, заповнюючи ними весь обсяг і заливаємо вміст банки окропом. Прикривши кришкою, прогріваємо помідори близько 15 хвилин.

  5. Після закінчення цього часу зливаємо воду в каструлю, в якій будемо готувати маринад і додаємо в неї сіль, цукровий пісок і оцет. Розсіл добре розмішуємо і доводимо до кипіння. Потім вливаємо його в банку і закатуємо простерилізованою кришкою. Тільки після того, як банку з помідорами повністю охолоне, її можна буде відправити на зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!

Помідори з морквяним бадиллям на зиму без оцту

Ще один рецепт, в якому замість оцту додамо трохи лимонної кислоти. І будьте впевнені, що ваша заготівля залишиться в повній цілості й схоронності аж до самої зими. Так що не відкладайте процес приготування і подбайте про зимовий раціоні заздалегідь.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6-8.

Інгредієнти:

  • Томати – 2000 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Бадилля моркви – 2-4 гілочки.
  • Перець запашний горошок – 4 шт.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Кислота лимонна – 5-8 гр.
  • Цукор пісок – 5 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

  1. Спочатку підготуємо всі овочі, які вказані в інгредієнтах. Потім довільно їх нарізаємо, крім томатів, і укладаємо на дно простерилізованої банки.

  2. Промиті і злегка просушені томати укладаємо якомога щільніше один до одного, додаючи між ними підготовлену морквяну бадилля. В цей час доводимо воду до кипіння.

  3. Як тільки наповнили банку необхідною кількістю помідорів та інших овочів, вливаємо в неї окріп і, прикривши кришкою, залишаємо приблизно на 10-15 хвилин прогріватися.

  4. Потім міняємо залізну кришку на пластмасову, яка призначена для зливу води і зливаємо воду, що остигнула в раковину. Паралельно з цим доводимо до кипіння нову порцію води.

  5. А поки в прогріті помідори кладемо перець горошком, трохи гвоздики, а також цукровий пісок з сіллю. Як консервант додаємо зовсім небагато лимонної кислоти. Цього буде достатньо для того, щоб заготовка простояла як можна довше.

  6. Коли вода закипіла, акуратно вливаємо її в банки з помідорами і закриваємо простерилізованих кришками, використовуючи кухонний ключ.

  7. Закриту банку перевертаємо і залишаємо до повного охолодження, перевернувши догори дном і звернув в ковдру.

  8. На цьому приготування завершено. Після того, як банки охололи, переставляємо їх в прохолодне місце чекатиме свого часу.

Бажаємо вам смачного і гарного настрою!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал