Крем для торта – 10 простих та смачних рецептів приготування з покроковими фото

2a7f4a0cf7f3077df8c535a0263935bb

Крем для торта – це друга головна складова святкового десерту поряд з коржами. Список кремів, напевно, нескінченний і дуже важко вибрати з нього якийсь один, усі здаються такими смачними. До того ж, один вид крему більше підходить для прошарку торта, інший – для вирівнювання, третій – для створення прикраси. Але в той же час кожна господиня має свій найулюбленіший перевірений рецепт універсального крему для будь-якого десерту.

Шоколадний крем для торта

Шоколадний крем для торта – це як оправа для дорогоцінного каменю. З таким оформленням ваш десерт виглядатиме презентабельно, оригінально та дуже апетитно. До того ж смак крему в міру солодкий, дуже шоколадний і водночас ніжний.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 80 гр.
  • Шоколад чорний – 200 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль кухонна – ¼ ч.л.
  • Пудра цукрова – 1-1,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Для крему дуже важливо вибрати якісний натуральний шоколад. Можна використовувати шоколад з 70% вмістом какао. Вершкове масло разом з шоколадом розтопіть на водяній бані. Поки тане шоколад та олія, помішуйте їх.

1fa3a071ff94c2c3529cecf8a026e252

Крок 2. У глибоку миску викладіть сметану, всипте сіль та цукрову пудру.

56503b2c64600403731ba80ada17a0b9

Крок 3. До сметани додайте трохи охолонулу шоколадно-вершкову масу.

a010c56ed08e0bc12efc5d987eba8a33

Крок 4. Збийте крем міксером до однорідної маси.

23a735734dbed6ee79f4a22514593d9c

Крок 5. Наприкінці ретельно вимісіть крем лопаткою, щоб підняти залишки цукрової пудри з дна.

dffa24330ccc2b6856a5395563bf6375

Крок 6. Шоколадний крем виходить густим, блискучим та стабільним. Їм можна прошаровувати коржі та робити оригінальні прикраси. Смачного!

e4248e0798cc6c4d433cfdee2676c39b

Сирний крем для бісквітного торта

Сирний крем для бісквітного торта має повітряну практично невагому текстуру. Тому він так гармонійно поєднується з пишними бісквітними коржами. Сир краще вибирати з більшим відсотком жирності, тоді крем буде ніжнішим і одноріднішим.

Час приготування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 200 гр.
  • Сир 9% – 250 гр.
  • Пудра цукрова – 50 гр.
  • Екстракт ванільний – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Сир краще взяти по-жирніше, тоді крем вийде куди ніжніше. В об’ємній мисці змішайте сир, що підтанув вершкове масло та ванільний екстракт. Змішуйте міксером на середній швидкості до гладкої однорідної маси.

3813a9505ee462e334e6bcd65330ddc4

Крок 2. Цукрову пудру просійте через дрібне сито. Цей крок є обов’язковим, щоб не утворилося грудок у кремі.

be157ba4b9f9ed9dd3eb5fb91a6be54b

Крок 3. Просіяну цукрову пудру змішайте з сирною масою за допомогою ложки.

fd6dda1070f618da94c069dee4f024a1

Крок 4. Потім збийте крем до однорідності міксером середньої швидкості. Маса має стати гладкою та повністю однорідною.

a1d833a01e50604e605a6a0fb074ac1d

Крок 5. Сирний крем ідеально підходить для прошарку та вирівнювання бісквітних тортів. Смачного!

1640848d861bc40daac97345083773a6

Крем для торта зі згущеним молоком

Крем для торта зі згущеним молоком – один з найпопулярніших кремів для десертів. Готується він лише з двох інгредієнтів: згущеного молока та вершкового масла. Особливо гармонійно крем поєднується з коржами для торта-медовика, виходить просто приголомшливий смак.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Молоко згущене – 8 ст.
  • Вершкове масло 82,5% – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Згущене молоко обов’язково має бути з цільного коров’ячого молока. Олію також вибирайте пожирніше.

105133772e3436f11fccc3417adecb9d

Крок 2. Вершкове масло дістаньте з холодильника і залиште його за кімнатної температури, щоб воно розм’якшилося.

7f4394e5032b85dde451d0be23646931

Крок 3. Міксером збийте олію до пишної маси. На це йде приблизно 3-4 хвилини.

1e1364ff2f3dac8de91942c352f48bd0

Крок 4. Не припиняючи збивати масло, поступово вливайте в ємність молоко.

c37d485d012f1658010e970a22b105ee

Крок 5. Збивайте крем зі згущеним молоком молоком і вершковим маслом протягом 10-15 хвилин до повністю однорідної маси.

ca575f17a658a8276027b8d6c228b5af

Крок 6. Крем зі згущеним молоком ідеально підійде для тортів і не тільки. Смачного!

8c93b8502944fd94b7e50c8eb85aecca

Крем на олії для вирівнювання торта

Крем на олії для вирівнювання торта дуже активно використовується у кондитерській справі. Крем для таких цілей вже на майже фініші приготування має бути щільним та стабільним. Тому дуже важливо вибрати перевірений рецепт та взяти якісні інгредієнти.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 1 год.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Глазур шоколадна біла – 0,4 кг.
  • Сметана 25% –150 гр.
  • Вершкове масло 82,5% – 300 гр.
  • Желатин – 1 ч.л.
  • Вода – 2 ч.л.
  • Цукор ванільний – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте всі продукти зі списку у потрібній кількості.

c7867833bfddc793014bbc1d4de025e8

Крок 2. Желатин всипте в невелику миску, залийте 2 чайними ложками води і відставте вбік.

86a3f219b05931f4bb985367812f33cb

Крок 3. Сметану перелийте у глибоку ємність. Всипте ванільний цукор, перемішайте. Потім миску зі сметаною та цукром помістіть на водяну лазню. Нагрівайте суміш до повного розчинення цукру.

fdd8e22f3515ac3e172d698d844d7804

Крок 4. Далі в гарячу масу всипте шоколадну глазур, перемішуйте лопаткою та продовжуйте нагрівати суміш сметани та шоколаду.

ef0ca0470aa696bb99ec7d75833be102

Крок 5. Шоколад повинен повністю розтанути та змішатися зі сметаною. Тільки після цього приберіть ємність з водяної бані.

d9da3d2d3daf96e4b92bea561adb0651

Крок 6. У шоколадно-вершкову масу додайте набряклий желатин і добре перемішайте все.

2d48e743bbb6faf36f280e170bfc3a3e

Крок 7. Далі викладіть у миску м’яке вершкове масло. Спочатку перемішайте масу лопаткою.

0978aa749803d4bcefb30904b4da1e23

Крок 8. Потім збийте крем міксером до однорідного стану.

00823a4c45a7ae3ed77e3a98f034e8bd

Крок 9. Коли масляний крем буде готовий, приберіть його для стабілізації холодильник на 20-30 хвилин.

4fda5b35669ebe20452a03fd70f7a15e

Крок 10. Охолоджений крем дістаньте з холодильника і знову збийте міксером до утворення стійких піків.

f08dfec8e7a2d6ddcf35a692c3f4b438

Крок 11. У вас вийде пишний та стабільний крем для вирівнюючи торта. Смачного!

f17b729b95627368216e65c07460963f

Крем з вершкового сиру та вершків

Крем з вершкового сиру та вершків – густий, з ніжною консистенцією для будь-якого виду домашньої випічки. Їм можна прошаровувати бісквітні коржі, прикрашати капкейки та наповнювати тістечка. З таким кремом ваші десерти вийдуть вище за всілякі похвали.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Вершковий сир вершковий – 400 гр.
  • Вершки від 30% –100 мл.
  • Пудра цукрова – 50-60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вже перевірені марки вершкового сиру, з якими вийде чудовий крем: Віолетте, Альметте, Креметте, Хохланд для кулінарії. Вершки якомога краще брати високого відсотка жирності.

f55de8d7f97add723df02612f561d288

Крок 2. Вершковий сир перед приготуванням крему має бути добре охолоджений. Миску та віночки також помістіть у морозилку. Викладіть всі продукти в миску і почніть збивати на низькій швидкості, щоб пудра не розлетілася. Таким чином, перемішуйте продукти приблизно хвилину.

b6231be3a5bd127a8171681efbf26ac6

Крок 3. Потім збільште швидкість і продовжуйте збивати до утворення пишної маси.

a8ff68cf5036842364d6b9ba7394c3cf

Крок 4. У міру збивання вершки стануть щільнішими і крем набуде правильної консистенції. Залежно від потужності міксера може піти різна кількість часу на приготування крему.

d899c935e8a34ffc67c519cb45bec3c8

Крок 5. Крем з вершкового сиру та вершків готовий, можна використовувати його за призначенням. Смачного!

1847b6fa3233fc990dba4f19b509bf1d

Простий сметанний крем для торта

Простий сметанний крем для торта зможе приготувати школяр. Він ідеально поєднується з медовими коржами, а також бісквітний торт зі сметанним кремом фруктами виходить ніжніше за хмарку. Від кислоти сметани в готовому кремі не залишиться і сліду, проте ви відчуєте насичений вершковий аромат.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Сметана 20% – 1 л.
  • Пудра цукрова – 4 ст.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб крем вийшов густим, сметану потрібно відважити і позбутися сироватки. У друшляк покладіть складену в 4 рази марлю і вилийте всю сметану.

ebd03d50756c449cf420ade385e7da03

Крок 2. Краї марлі підніміть до центру та зав’яжіть їх. Друшляк встановіть на миску. Місткість зі сметаною приберіть на ніч у холодильник.

e1a770f6ee69fe90555cdd2d5b3a549d

Крок 3. На ранок ви побачите, що сироватка залишилася в мисці, а сметана стала помітно густішою.

04a1c35b3864b7b7223ed27abd2d4e64

Крок 4. Перекладіть сметану з марлі в миску і трохи розімніть щільну масу ложкою.

682be47b8e20d4c53aa1603868e5b88c

Крок 5. Потроху всипайте до сметани цукрову пудру та ванілін, акуратно перемішайте, щоб пудра не розлетілася у різні боки.

f6960a314e3eaa0ca464f0423654f32c

Крок 6. Далі збивайте масу міксером протягом 10 хвилин. У вас має вийти щільний та пишний крем.

f11e84644cc1265b170c3de1d5e23575

Крок 7. Сметанний крем відразу готовий до подальшої роботи і найкраще підходить для прошарку коржів. Смачного!

f33dbd1eb2922663d3054b15166471dd

Класичний крем для торта

Класичний білковий крем для торта готується за дуже простим рецептом. Найголовніша обставина, без якої у вас не вийде крем, – це абсолютно чистий та сухий посуд. А також не шкодуйте часу та добре попрацюйте міксером.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Білки яєчні – 2 шт.
  • Цукор/пудра цукрова – 3 ст.
  • Кислота лимонна – 2 кристалики.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Місткість, в якій ви збиватимете крем, повинна бути сухою і чистою. Помийте яйця, витріть насухо, акуратно відокреміть білки від жовтків. Жовтки заберіть у холодильник, їх можна використовувати в інших рецептах.

a8bb9f4b0b72ece9cbea989b6dd0aa7d

Крок 2. Білки викладіть у миску та починайте збивати міксером. Маса відразу помітно збільшиться обсягом.

d6ce5ef901fa392cf6aa53f93b5ad7ba

Крок 3. Коли білкова маса добре триматиме форму, почніть поступово вводити в неї цукор або цукрову пудру. Також додайте ванілін та лимонну кислоту.

9025daf72591279326c86cd916cc5f4e

Крок 4. Класичний крем для торта готовий. Смачного!

f121da89eff2908bc98f43f4558d75f3

Крем Пломбір

Крем Пломбір не лише смачний, а й універсальний. І назва у нього невипадково така, крем справді схожий на однойменне морозиво. Поряд з кремом-чіз, його також використовують для вирівнюючи і прикраси тортів, але загальна вартість Пломбіра набагато нижча.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Сметана 25% –350 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 110 гр.
  • Вершкове масло 82,5% – 120 гр.
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Борошно пшеничне вищий сорт – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло дістаньте з холодильника за кілька годин до приготування. Крем готується на водяній бані. У каструлі підігрійте воду. У меншу ємність викладіть сметану, розбийте куряче яйце, всипте борошно, цукор і ванілін. Все добре перемішайте.

eebe5660d7cd2f01daa221e3abc6091d

Крок 2. Потім меншу ємність встановіть на водяну лазню і готуйте масу до загусання, постійно помішуючи протягом 15 хвилин. Сметана з меншим ступенем жирності густішає повільніше.

3fe3ad6e68d955a9b224976d100c254d

Крок 3. Щоб визначити готовність крему, проведіть ложкою по маси, і якщо борозенка не зникне, то він готовий.

61b4fadc19d2ceaf97998cad48893925

Крок 4. Потім затягніть отриманий крем харчовою плівкою «контакт», щоб у процесі остигання на поверхні не утворилася скоринка. Залишіть крем у прохолодному приміщенні на 30-40 хвилин. Далі збийте м’яке вершкове масло. Після цього, не припиняючи збивати, додайте крем.

599771c6378a33d2b2f9679e5b13ec75

Крок 5. Крем Пломбір має вийти пишним, щільним та однорідним.

8807c17b06797a5c1cf6913d6667b614

Крок 6. Крем можна використовувати для прикраси, вирівнювання та прошарку тортів. Смачного!

5cd4928491a32a83feb3fe60daa60511

Крем чіз для торта

Крем-чиз для торта – – це найкраще рішення. З ним ви легко впораєтеся з завданням вирівнювання бічних поверхонь та створення оригінальної прикраси на десерті. До того ж крем-чіз легко можна приготувати в домашніх умовах, всі тонкощі цього процесу описані в рецепті.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Вершковий сир – 200 гр.
  • Вершки від 33% –100 мл.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Пудра цукрова – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вершки та домашній сир мають бути охолодженими, тому до останнього моменту тримайте продукти у холодильнику. Миску та віночки, які використовуватимете, покладіть на 15-20 хвилин у морозилку.

eeab6ef159133fb0fb5904e2eb097416

Крок 2. У ємність покладіть домашній сир.

3af35be4d22ed363a9406192aec4e529

Крок 3. Влийте жирні вершки.

a5c3f026fcd1c502b40166c42f149a0e

Крок 4. Всипте цукрову пудру та додайте ванілін до смаку.

152681c5ec5444cd7f6ca20a25b1f9d4

Крок 5. Починайте збивати крем на низьких обертах. Потім поступово збільшуйте оберти та помітите, як крем почне густіти.

a59056fec4e64aeaeb6426d6ae55290c

Крок 6. У результаті у вас вийде щільна та стійка консистенція. Крем-чіз можна використовувати у покритті торта, маса легко наноситься та добре тримається. Смачного!

c826e90e22d7d3e92918741ae3f09375

Як приготувати заварний крем для торта – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал