Крем для капкейків – 10 рецептів крему, який тримає форму

Крем для капкейків – важлива складова цього найпопулярнішого сучасного десерту. До нього є низка вимог: стабільність, стійкість форми поза холодильником, легкість та глянсовий вигляд. Небагато продуктів можуть відповідати цим умовам, тому найчастішими інгредієнтами для крему беруться вершковий або домашній сир та збиті білки. Інші інгредієнти додаються згідно з вибраним рецептом.

Крем для капкейків, що тримає форму

Класичним і найпопулярнішим варіантом такого крему є рецепт приготування його на основі трьох інгредієнтів: вершкового масла, сирного сиру та цукрової пудри.

    Крем для капкейків із сирного сиру

    Крем на основі сирного сиру – гарний і найпопулярніший варіант для створення витончених шапочок капкейків. Крім стабільності та пишності його відрізняє відмінний смак та дружба з шоколадом, ягодами та горіхами. Важливі моменти у приготуванні такого крему: холодний сир сир із вершками і розм'якшене масло, правильна пропорція інгредієнтів і використання цукрової пудри.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 14 шт.

    Складові:

    • Сирно-вершковий сир – 300 гр.
    • Вершкове масло 82,5% – 120 гр.
    • Цукрова пудра – 130 грн.
    • Вершки 33% – 50 мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед на кухонних терезах відмірюється точна кількість, вказаних у рецептурі інгредієнтів для крему.

    Крок 2. У посуд для збивання крему перекладається розм'якшена олія та насипається цукрова пудра.

    Крок 3. Міксером та на середній швидкості ці інгредієнти добре збиваються.

    Крок 4. Збита маса повинна мати однорідну та пишну текстуру.

    Крок 5. Потім до цієї маси додається домашній сир.

    Крок 6. Сир із масляною масою добре перемішується силіконовою лопаткою.

    Крок 7. Потім маса збивається міксером на невеликій швидкості.

    Крок 8. Не припиняючи збивання, масою тонким струменем наливаються охолоджені вершки, і крем збивається протягом декількох хвилин.

    Крок 9. Крем для капкейків із сирного сиру готовий.

    Крок 10. Він ще раз перемішується лопаткою, щоб пішли повітряні бульбашки, і маса стала однорідною.

    Крок 11. Крем перекладається в мішечок кондитерський і наноситься на капкейки у вигляді декору за смаком господині. Вдалої та смачної випічки!

    Як приготувати крем для капкейків із вершкового сиру.

    Крем для капкейків на основі вершкового сиру відрізняється від інших видів меншою калорійністю, насиченістю смаку, стабільністю та простим приготуванням. У цьому рецепті готуємо крем із вершкового сиру «Маскарпоне» із вершками та цукровою пудрою. Крем можна доповнити будь-якими ароматизаторами та харчовими барвниками, але він смачний сам собою.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порція: 10 шт.

    Складові:

    • Вершковий сир “Маскарпоне” – 250 гр.
    • Цукрова пудра – 70 грн.
    • Вершки 33% – 80 мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед готуються зазначені в рецепті інгредієнти для крему. Вершки та «Маскарпоне» мають бути холодними.

    Крок 2. У посуд для збивання крему перекладається з упаковки охолоджений вершковий сир.

    Крок 3. До нього насипається 70 г цукрової пудри.

    Крок 4. Міксер на мінімальній швидкості «Маскарпоне» з пудрою збивається в однорідну масу.

    Крок 5. До збитої маси переливаються холодні вершки в потрібній кількості і крем збивається протягом декількох хвилин на середній швидкості міксера.

    Крок 6. Збитий крем на півгодини ставиться в холодильник, щоб став стабільнішим.

    Крок 7. Після цього часу охолоджений крем із вершкового сиру перекладається в кондитерський мішечок і ним оформляються капкейки.

    Крок 8. Крем доповнюється свіжими ягодами, з якими він добре поєднується. Смачного!

    Крем для капкейків із вершками та сирним сиром

    Крем на вершках з сирним сиром, інакше крем-чиз для декору капкейків, має бути досить стабільним. Вершки та сирний або вершково-домашній сир для нього беруться холодними, але сирна маса 15 хвилин перед збиванням витримується при кімнатній температурі, тоді вона швидше і краще з'єднається із загальною масою крему. У цьому рецепті надамо крему легкий цитрусовий смак.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 12 шт.

    Складові:

    • Сирно-вершковий сир – 250 гр.
    • Цукрова пудра – 150 грн.
    • Вершки 33% – 150 мл.
    • Цедра лимона – 1 шт.
    • Сік лимона – 1 год.

    Процес приготування:

    Крок 1. Інгредієнти для крему відмірюються згідно з рецептом, адже важлива їхня правильна пропорція.

    Крок 2. У посуд для збивання крему перекладається заздалегідь охолоджений сирно-вершковий сир.

    Крок 3. До сиру наливаються також охолоджені вершки.

    Крок 4. Потім насипається 150 г цукрової пудри.

    Крок 5. Міксером на невеликій швидкості ці інгредієнти спочатку перемішуються, а потім на середній швидкості збиваються в однорідну пишну масу.

    Крок 6. До збитої маси на дрібній тертці натирається цедра одного лимона.

    Крок 7. Потім рукою віджимається із нього лимонний сік.

    Крок 8. Крем із цитрусовою добавкою повторно збивається.

    Крок 9. Приготовлений крем із сирно-вершкового сиру перекладається в кондитерський мішок.

    Крок 10. Капкейки прикрашають кремом за смаком господині. Смачного!

    Шоколадний крем для шапочок капкейків

    Шоколадний крем відмінно доповнить та прикрасить бісквітні капкейки. Основою його є шоколадний ганаш у стані крему, який готується з жирних вершків та темного шоколаду за певної температури та пропорції. Ганаш готується заздалегідь і наполягає протягом 8 годин принаймні для придбання потрібної консистенції. Потім ганаш збивається міксером, і крем виходить стабільним та з насиченим шоколадним смаком.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 12 шт.

    Складові:

    • Вершки 33% – 250 мл.
    • Шоколад чорний – 100 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед відмірюються в потрібній кількості вершки та шоколад.

    Крок 2. Вершки доводяться до кипіння на водяній бані або за допомогою мікрохвильової печі. Потім ними заливається подрібнений шоколад і залишається на кілька хвилин, щоб шоколад трохи розтопився.

    Крок 3. Шоколад із вершками лопаткою добре перемішуються.

    Крок 4. Занурювальним блендером ці інгредієнти збиваються в однорідну масу. Це і є шоколадний ганаш.

    Крок 5. Ганаш переливається в окремий чистий посуд.

    Крок 6. Потім він щільно прикривається шматочком плівки і ставиться на 8:00, а краще на ніч в холодильник.

    Крок 7. Після закінчення часу настоювання охолоджений ганаш перекладається в посуд для збивання крему або чашу міксера.

    Крок 8. Потім міксером шоколадний ганаш збивається у стійку кремову масу.

    Крок 9. Приготовлений крем перекладається кондитерський мішечок.

    Крок 10. Наноситься шоколадний крем на капкейки у вигляді візерунка на власний смак господині. Успіхів у приготуванні!

    Білково-заварний крем для прикрашання капкейків

    Рецепт білково-заварного крему, або по-іншому італійської меренги, для декору капкейків є недорогим і швидким, але за умови правильного приготування. Такий крем відрізняє легкість, блискуча гладка текстура, стабільність та повна відсутність жиру. У крем, для райдужної різноманітності десерту, можна додати будь-який харчовий барвник.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Порції: 25 шт.

    Складові:

    • Яєчний білок – 150 гр.
    • Цукор – 350 гр.
    • Вода – 70 грн.
    • Сік лимона – 2 краплі.
    • Сіль – 1 щіпка.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед готується точна кількість, вказаних у рецепті інгредієнтів.

    Крок 2. Охолоджені курячі яйця акуратно та ретельно поділяються на жовтки та білки, адже навіть крапля жовтка не дозволить збити крем. Білки зважуються та переливаються у посуд для збивання крему.

    Крок 3. До них додається щіпка солі та дві краплі соку лимона.

    Крок 4. У сотейник насипається цукор, наливається чиста вода і ці інгредієнти добре перемішуються.

    Крок 5. Сотейник ставиться середній вогонь і сироп доводиться до 110°З, тобто до кипіння.

    Крок 6. Одночасно звичайним або планетарним міксером білки збиваються в пишну піну, починаючи з мінімальної швидкості і поступово її підвищуючи до максимальної.

    Крок 7. Коли температура киплячого сиропу підніметься до 118 ° С, він тонким струменем переливається до збитих білків, не зупиняючи процес збивання.

    Крок 8. Білково-заварний крем збивається на максимальній швидкості до глянсової та щільної консистенції. Готовий крем одразу перекладається в кондитерський мішечок і ним прикрашають капкейки. Успіхів у приготуванні!

    Крем для капкейків зі згущеним молоком в домашніх умовах

    Варіант крему для капкейків зі згущеним молоком багатьом відомий, як класика десертів радянських часів, але він добре підходить і для сучасних модних капкейків. Готується крем на основі двох інгредієнтів і має стабільність і ніжний вершково-карамельний смак. Олія для крему береться з жирністю 82,5% та якісне згущене молоко. У цьому рецепті готуємо крем із вареним згущеним молоком.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 12 шт.

    Складові:

    • Згущене молоко варене – 240 гр.
    • Масло вершкове – 200 гр.
    • Молоко – 25мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Інгредієнти для крему відмірюються у зазначеній у рецепті кількості. Вершкове масло розм'якшується заздалегідь при кімнатній температурі.

    Крок 2. Олія кладеться в посуд для збивання крему або чаші міксера.

    Крок 3. Потім він на середній швидкості міксера трохи збивається.

    Крок 4. До збитої олії порційно додається варене згущене молоко.

    Крок 5. Після кожної порції згущеного молока крем збивається.

    Крок 6. Збитий крем повинен мати щільну однорідну текстуру.

    Крок 7. Потім до збитої маси наливається 25 мл молока, тільки холодного.

    Крок 8. Масляна суміш ще раз збивається з молоком однорідну масу.

    Крок 9. Приготовлений крем із згущеним молоком через кондитерський мішечок красиво відсідає на капкейки. Смачного!

    Смачний крем із рікотти для капкейків

    Італійський сир «Рікотта» відомий багатьом як смачна добавка до салатів, піци та пасти, але з ним виходить хороший крем для декору капкейків. Сир поряд з низькою калорійністю має нейтральний смак, тому в кремі його доповнюють вершками, цукровою пудрою та ароматизаторами. Крем на основі «Рікотти» відмінно поєднується з шоколадом, прянощами та ягодами.

    Час приготування: 50 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 12 шт.

    Складові:

    • Сир “Рікотта” – 300 гр.
    • Вершки 33% – 150 мл.
    • Цукрова пудра – 120 гр.
    • Ванілін – за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Спочатку готуються, у зазначеній у рецепті кількості, продукти для крему. Сир та вершки використовуються тільки холодними.

    Крок 2 У посуд для збивання крему перекладається охолоджений сир і через сито насипається цукрова пудра з ваніліном. Міксером при максимальній швидкості ці інгредієнти швидко, щоб сир не розшарувався на сироватку та олію, збиваються в однорідну масу.

    Крок 3. Потім до збитого сиру наливаються жирні охолоджені вершки. Кількість вершків визначається текстурою крему, тому її можна змінити на свій смак.

    Крок 4. Сирна маса з вершками ще раз збивається на середній швидкості і доти, доки крем не стане густим.

    Крок 5. Приготовлений крем із сиром «Рікотта» на 40 хвилин ставиться в холодильник. Після цього крем перекладається в кондитерський мішечок і осідає на капкейки. Вдалої та смачної випічки!

    Сметанний крем для капкейків

    Сметанний крем за своїми смаковими якостями дуже добре підходить для декору капкейків, однак він має бути густим, що не завжди виходить. До крему додають різні загусники: борошно, крохмаль, желатин, масло і спеціальний загусник для сметани. У цьому рецепті крем робимо густим методом без сторонніх інгредієнтів і способом відважування сметани, але її береться з урахуванням сироватки, що відокремилася, в два рази більше.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 12 шт.

    Складові:

    • Сметана 20% і більше – 600 грн.
    • Цукор – 100 гр.
    • Ванілін – за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу готується простий набір продуктів для крему.

    Крок 2. Сметана, щоб крем вийшов густим, відважується за 5:00 до початку готування або краще це зробити на ніч. Сито застеляється щільною тканиною або складеною в 4 шари марлею. На неї перекладається 600 грн. жирної сметани.

    Крок 3. Краї тканини зав'язуються вузликом.

    Крок 4. Потім сито зі сметаною поміщається над будь-якою ємністю, поверх вузлика сметани кладеться будь-який вантаж і ця конструкція ставиться в холодне місце на 5 годин мінімум. Можна підвісити цей кульок зі сметаною над каструлею, і на той самий час поставити її на холод. Чим більше стіче сироватки, тим густішою буде сметана і відповідно крем.

    Крок 5. Після закінчення схилу сметани, отримана сметанна маса перекладається в чашу міксера. До неї насипається цукор, а краще цукрова пудра в такій кількості, і за смаком додається ванілін.

    Крок 6. Потім сметана з цукром збивається на невеликій швидкості протягом 5 хвилин до стану м'яких піків. Швидкість і час збивання не збільшуються, оскільки вийде олія.

    Крок 7. Сметанний крем для декору капкейків готовий. Він стійко тримає форму та зручний у роботі.

    Крок 8. Крем перекладається в мішечок кондитерський і відсідає на капкейки. Він добре підійде і для прошарку будь-якої бісквітної випічки. Смачного!

    Масляний крем для прикрашання капкейків

    Серед найвідоміших рецептів крему для декору капкейків найпопулярніший масляний крем, і він визнається класикою. Готується крем на основі якісного вершкового масла та цукрової пудри з додаванням будь-яких ароматизаторів. Крем має багатий вершковий смак за рахунок тривалого збивання, добре тримає форму після охолодження і робиться досить солодким.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Час приготування: 30 хвилин.

    Порції: 12 шт.

    Складові:

    • Вершкове масло – 200 гр.
    • Цукрова пудра – 300 грн.
    • Ванілін – 2 гр.
    • Молоко – 2 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу відмірюється вищезгадана кількість продуктів для крему. Олія розм'якшується заздалегідь при кімнатній температурі.

    Крок 2. Потім розм'якшене масло|мастило| розрізається на шматочки і перекладається в посуд для збивання крему або чашу міксера.

    Крок 3. Олія збивається на середній швидкості приладу протягом 5-7 хвилин, поки збита маса не світлішає, і з'являться м'які піки.

    Крок 4. Цукрова пудра разом із ваніліном через сито порційно насипається до збитої масляної маси, і після кожної порції крем добре збивається.

    Крок 5. В останню чергу до крему наливаються дві ложки молока, і вже на високій швидкості він збивається ще протягом 5 хвилин, до однорідної текстури.

    Крок 6. Олійний крем готовий до роботи з десертом.

    Крок 7. Крем через кондитерський мішечок гарно осідає на капкейки і ці вироби перед подачею до столу деякий час витримується в холодильнику. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал