Що приготувати на обід – 9 швидких і смачних страв для сім’ї з покроковими фото

Що швидко і смачно приготувати на обід для сім’ї? Цим питанням задаються щодня багато. Особливо він актуальний, коли хочеться урізноманітнити звичне домашнє меню і побалувати себе чимось новим і цікавим. Спеціально на такий випадок ми підготували для вас кулінарну добірку з дев’яти швидких і смачних страв для сім’ї з покроковими фото.

М’ясо по-французьки зі свинини в духовці

М’ясо по-французьки зі свинини в духовці – неймовірно смачна і улюблена багатьма страва для сімейного обіду. Таке частування виходить дуже ситним і яскравим. Його можна подавати з картопляним пюре, макаронами і іншими гарнірами на ваш смак. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 1 година

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Свинину заздалегідь розморожуємо, овочі очищаємо і промиваємо.

Крок 2. Картоплю нарізаємо тонкими колами, ріпчасту цибулю – кільцями.

Крок 3. Свинину ділимо на два стейка. Добре відбиваємо їх кухонним молоточком.

Крок 4. Форму для запікання поливаємо олією. Викладаємо сюди кружечки картоплі. Солимо, перчимо і поливаємо майонезом.

Крок 5. Далі викладаємо свинину.

Крок 6. Промазуємо м’ясо майонезом.

Крок 7. Далі викладаємо шар з цибулі.

Крок 8. Посипаємо заготівлю твердим сиром, який попередньо натираємо на терці.

Крок 9. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Крок 10. М’ясо по-французьки зі свинини в духовці готове. Подавайте до столу і угощайтесь!

Скумбрія, запечена в фользі в духовці

Скумбрія, запечена в фользі в духовці – нескладна у виконанні і дуже яскрава страва для вашого обіднього столу. Готова риба вийде дуже соковитою, ніжною і поживною. Подавайте її до столу з овочами та іншими доповненнями. Байдужих не залишиться!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Спеції для риби – 2 щіпки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Цибулину очищаємо від лушпиння, рабу розморожуємо.

Крок 2. Скумбрію необхідно гарненько промити всередині і зовні, а після просушити. Голову, хвіст і плавники зрізаємо.

Крок 3. Натираємо рибну тушку сіллю, перцем і іншими спеціями.

Крок 4. Тонкими кружечками ріжемо лимон. Ріпчасту цибулю обробляємо на четвертинки.

Крок 5. Перекладаємо рибу на фольгу. Обмазуємо її олією.

Крок 6. Всередину скумбрії укладаємо лимон і шматочки ріпчастої цибулі. Загортаємо в фольгу і відправляємо в духовку.

Крок 7. Запікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів. Після розкриваємо фольгу і продовжуємо готувати ще 5-7 хвилин.

Крок 8. Запечена в фользі скумбрія готова. Подавайте яскраву страву до столу!

Картопля з куркою, запечена в духовці

Картопля з куркою, запечена в духовці – популярна, смачна і нескладна в приготуванні страва для домашніх обідів. Частування виходить дуже ситним, ароматним і яскравим за смаком. Для здійснення кулінарної ідеї рекомендуємо скористатися покроковим рецептом з нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Курки – 1 кг.
  • Картопля – 1 кг.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для курки – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курку добре промиваємо під водою, ріжемо на порційні шматки і кладемо їх в глибоку миску.

Крок 2. Солимо шматки, посипаємо спеціями. Також сюди відправляємо половину сметани і подрібнені зубчики часнику.

Крок 3. Гарненько вимішуємо заготівлю і даємо їй промаринуватися близько 30 хвилин.

Крок 4. Картоплю очищаємо, промиваємо і нарізаємо шматочками середнього розміру. Солимо і доповнюємо сметаною, перемішуємо.

Крок 5. Викладаємо картоплю в форму для запікання.

Крок 6. На картоплю викладаємо курку. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на одну годину.

Крок 7. Картопля з куркою, запечена в духовці, готова. Можна подавати до столу!

Картопляна запіканка з фаршем в духовці

Картопляна запіканка з фаршем в духовці – нескладна у виконанні, ситна і смачна страва для сімейного обіду. Готується частування з найпростіших продуктів, які найчастіше є під рукою. Побалуйте себе і близьких апетитний запіканкою. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясної / курячий – 300 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сметана / майонез – 2 ст.л.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Овочі можна заздалегідь промити.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими кружками.

Крок 3. Починаємо формувати запіканку. У форму для запікання викладаємо частину картоплі. Закриваємо розмороженим м’ясним фаршем. Посипаємо сіллю, перцем, зеленню і подрібненим часником.

Крок 4. Закриваємо м’ясний шар картопляними кружечками. Поливаємо сметаною або майонезом.

Крок 5. Зверху укладаємо часточки помідорів.

Крок 6. Посипаємо заготівлю тертим сиром, закриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Після прибираємо фольгу і випікаємо ще 10 хвилин.

Крок 7. Ситна і яскрава картопляна запіканка з м’ясним фаршем готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

М’ясо в горщиках в духовці

М’ясо в горщиках в духовці – неймовірно смачна і нескладна в приготуванні страва для домашніх обідів. Частування виходить дуже соковитим, ситним і ароматним. Для здійснення кулінарної ідеї рекомендуємо скористатися покроковим рецептом з нашої добірки. Близькі оцінять!

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • М’ясо – 350 гр.
  • Гриби шампіньйони – 6 шт.
  • Картопля – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода / бульйон – 100 мл.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. М’ясо вибирайте за смаком. Можна використовувати куряче філе, індичку або свинину.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо і нарізаємо невеликими шматками. Викладаємо їх у велику миску.

Крок 3. Сюди ж викладаємо шматочки шампіньйонів. Їх попередньо промиваємо під водою і обсушуємо.

Крок 4. Ріжемо цибулю і моркву на невеликі шматочки. Відправляємо їх в загальну миску.

Крок 5. Тепер викладаємо шматочки м’яса. Солимо продукти, перчимо і посипаємо спеціями. Акуратно перемішуємо.

Крок 6. Вливаємо олію в горщики. Викладаємо сюди овочі з м’ясом, додаємо воду. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 45-55 хвилин.

Крок 7. Апетитне м’ясо в горщиках готове. Подавайте до столу і угощайтесь!

Гуляш зі свинини з підливою на сковороді

Гуляш зі свинини з підливою на сковороді – це неймовірно апетитне і ситне частування для вашого столу. Приготувати його в домашніх умовах зовсім неважко. Для цього скористайтеся нашим перевіреним покроковим рецептом. Готовий продукт можна подавати до столу з будь-якими гарнірами за смаком.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,6 кг.
  • Паста томатна – 4 ст.л.
  • Сметана – 120 гр.
  • Вода – 1-2 ст.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі продукти за списком. Свинину заздалегідь розморожуємо і промиваємо під водою.

Крок 2. Далі м’ясо нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 3. Обсмажуємо свинину на олії близько 15-20 хвилин до появи невеликого рум’янцю.

Крок 4. Просіюємо в м’ясо борошно. Перемішуємо і обсмажуємо до появи легкого горіхового запаху.

Крок 5. З’єднуємо сметану з томатною пастою, водою і добре перемішуємо.

Крок 6. Вливаємо суміш до м’яса, додаємо сіль і спеції. Тушкуємо до загустіння підливи і необхідної м’якості м’яса.

Крок 7. Соковитий гуляш зі свинини з підливою на сковороді готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

Ліниві голубці з фаршем і рисом

Ліниві голубці з фаршем і рисом виходять неймовірно соковитими, апетитними і яскравими за смаком. Таке частування нікого не залишить байдужим і яскраво урізноманітнює ваше обіднє меню. Обов’язково спробуйте приготувати ситні ліниві голубці за нашим покроковим рецептом!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясної – 0,8 кг.
  • Рис – 120 гр.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Яйце – 3 шт.
  • Олія – 5 ст.л.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 360 мл.

Для соусу:

  • Вершки 20% – 400 мл.
  • Сметана 15% – 400 гр.
  • Соус томатний – 4 ст.л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку відварюємо рис в підсоленій воді близько 10 хвилин на слабкому вогні. Відкидаємо його на сито і даємо повністю стекти воді.

Крок 2. Промиваємо білокачанну капусту і дрібно шинкуємо її. Кілька листів капусти залишаємо цілими.

Крок 3. Обмазуємо форму для запікання олією. Сюди ж викладаємо капустяні листя, солимо до смаку.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю з часником. Обсмажуємо овочі на олії до прозорості.

Крок 5. З’єднуємо м’ясний фарш, рис, капусту, овочі, одне ціле яйце і два жовтки, сіль і перець. Вимішуємо, ліпимо акуратні котлети і обвалюємо їх в панірувальних сухарях.

Крок 6. Обсмажуємо напівфабрикати в сковороді до рум’янцю і викладаємо в форму з капустяними листами.

Крок 7. У глибокій мисці з’єднуємо вершки, сметану, томатну пасту, сіль і перець. Сюди ж відправляємо подрібнений часник. Перемішуємо.

Крок 8. Поливаємо соусом страву і відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Крок 9. Ліниві голубці з фаршем і рисом готові. Діліть на порції і подавайте до столу!

Соковита горбуша, запечена в духовці

Соковита горбуша, запечена в духовці – це дуже смачне і яскраве частування для вашого столу. Приготувати його в домашніх умовах зовсім нескладно. Для цього скористайтеся нашим перевіреним покроковим рецептом. Готову рибу можна подавати до столу з овочами, пюре і іншими гарнірами за смаком.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі очищаємо і промиваємо. Рибу попередньо розморожуємо.

Крок 2. Підготовлену горбушу нарізаємо порційними шматочками. Солимо і посипаємо спеціями за смаком.

Крок 3. Очищаємо ріпчасту цибулю від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 4. Натираємо морквину на терці. Викладаємо овочі в форму для запікання, солимо і посипаємо спеціями за смаком.

Крок 5. Обмазуємо шар з моркви і цибулі майонезом.

Крок 6. Зверху викладаємо часточки помідорів.

Крок 7. На них викладаємо шматочки риби.

Крок 8. На рибу кладемо тонкі часточки лимона.

Крок 9. Обмазуємо все майонезом.

Крок 10. Натираємо сир на дрібній або середній терці.

Крок 11. Посипаємо страву тертим сиром.

Крок 12. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 40-60 хвилин.

Крок 13. Соковита горбуша в духовці готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

Їжачки з фаршу з рисом на сковороді

Їжачки з фаршу з рисом на сковороді – смачна і улюблена багатьма страва для домашнього обіду. Таке частування виходить дуже ситним і соковитим. Його можна подавати з картопляним пюре, макаронами і іншими гарнірами на ваш смак. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг.
  • Рис – 90 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Петрушка – 4 гілки.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Вода – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш, половину подрібненої цибулі, дрібно нарізану петрушку і пропущені через прес зубчики часнику.

Крок 2. Сюди ж викладаємо відварений до напівготовності рис.

Крок 3. Солимо, перчимо продукти і ретельно вимішуємо до однорідного стану.

Крок 4. Другу половину цибулі обсмажуємо на олії до напівпрозорого стану.

Крок 5. Сюди ж викладаємо натерту морквину. Продовжуємо обсмажувати овочі до м’якості.

Крок 6. З готового фаршу ліпимо акуратні невеликі кульки. Викладаємо їх на овочі.

Крок 7. Розводимо томатну пасту в двох склянках води і вливаємо суміш до заготівлі.

Крок 8. Доводимо вміст до кипіння і після томів 30 хвилин. За смаком можна додати сіль і мелений перець.

Крок 9. Їжачки з фаршу з рисом на сковороді готові. Діліть на порції і подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал